ΝΕΑ & ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

19 Μαρτίου, 2020

Με κατεπείγουσα ομόφωνη Απόφασή του την Πέμπτη 19.3.2020 (αριθμ. 39/2020 – ΑΔΑ: Ψ4ΤΕΩΞΝ-Β41), το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου ζητάει από το Υπουργικό Συμβούλιο και την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού» τον καθορισμό ειδικών μέτρων και διαδικασιών αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, με βάση τις ειδικές συνθήκες και ανάγκες τους (π.χ. περιορισμός επισκεψιμότητας περιοχών, μέτρα χρήσης τοπικών μέσων μεταφοράς) και την υπαγωγή του Πόρου στα μέτρα αυτά, και σε καμία περίπτωση σε γενικά μέτρα που τυχόν θεσπισθούν για την Περιφέρεια Αττικής ή για αστικές περιοχές.

Επίσης, ζητάει τον καθορισμό διαδικασίας μεταφοράς από νησιωτικές περιοχές στην ηπειρωτική χώρα των «ύποπτων κρουσμάτων», για τα οποία έχει υποδειχθεί αρμοδίως η μετάβαση σε δομή υγείας προς εξέταση. Καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν θεσμοθετηθεί τέτοια μέτρα και διαδικασίες για τις νησιωτικές περιοχές τις χώρας -και μέχρι την αιτούμενη κεντρική θεσμοθέτησή τους- το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, με την ίδια Απόφασή του, καθόρισε κανονιστικά μέτρα που αφορούν σε ζητήματα μεταφορών προσώπων στο νησί, σε ζητήματα επισκεψιμότητας και στη διαχείριση ασθενών με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

18 Μαρτίου, 2020

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει τους πολίτες για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο νησί όσο διαρκεί η κατάσταση των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού:

1. Τι κάνει κάποιος που βρίσκεται στον Πόρο και έχει συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό;
ΔΕΝ βγαίνει από το σπίτι του, αλλά τηλεφωνεί στον γιατρό του (σε Πόρο ή Αθήνα). Αν δεν έχει προσωπικό γιατρό, τότε θα πρέπει να τηλεφωνήσει στο Κ.Υ.Γαλατά (τηλ.22983 20300) ή -τις πρωινές ώρες- στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου (τηλ. 22980 22600) και να επιμείνει να μιλήσει με γιατρό, του οποίου θα ζητήσει το ονοματεπώνυμο. Αν δεν καταφέρει να μιλήσει με γιατρό, τότε να καλέσει στον τηλεφωνικό αριθμό της Περιφέρειας Αττικής 2142142000 ή στον αριθμό εκτάκτου ανάγκης του Δήμου 15303 και να λάβει στοιχεία επικοινωνίας γιατρού. ΑΝ ο γιατρός εκτιμήσει από το τηλέφωνο ότι ο ασθενής πρέπει να μεταβεί σε Νοσοκομείο, τότε η σύσταση του Δήμου είναι να μεταφέρεται με ιδιωτικό ΙΧ απευθείας σε κεντρικό Νοσοκομείο αναφοράς στην Αττική και όχι στο Κ.Υ.Γαλατά. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, θα πρέπει να πάει για εξέταση στο Κ.Υ.Γαλατά (και όχι στο Ιατρείο του Πόρου), όπου θα γίνεται αξιολόγηση των περιστατικών σε ειδικό εξεταστήριο, αλλά όχι τεστ κορωνοϊού, και απ’ όπου τα ύποπτα περιστατικά θα προωθούνται σε Νοσοκομείο της Αργολίδας, όπου επίσης δεν γίνεται τεστ. Σημειώνεται, τέλος, ότι το Κ.Υ. Γαλατά και το Π.Π.Ι. (μόνο τις πρωινές ώρες το δεύτερο) λειτουργούν «κανονικά» για «συμβατικά» ιατρικά περιστατικά, τα οποία και υποχρεούνται να δέχονται.

2. Πώς περνάει από τον Πόρο στον Γαλατά κάποιος ασθενής στον οποίο έχει υποδειχθεί από γιατρό να εξεταστεί για κορωνοϊό;
Είναι σημαντικό ο πιθανός φορέας του ιού και ο συνοδός του να ΜΗΝ εξέλθουν από το αυτοκίνητο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενημερώσουν το Λιμεναρχείο, ή απευθείας μέσα από το τζάμι το προσωπικό του πορθμείου (εκδοτήριο, ναύτες), ότι υπάρχει πιθανός φορέας του ιού στο όχημα και ότι η οδηγία του Δήμου είναι να μην κοπεί εισιτήριο για να μην υπάρξει επαφή και ανταλλαγή χρημάτων-εισιτηρίου. Αν η μετάβαση στον Γαλατά δεν μπορεί να γίνει με ΙΧ, αλλά πρέπει να γίνει με βάρκα, θα πρέπει οπωσδήποτε να ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο, για να τηρηθεί ειδική διαδικασία.

3. Πώς χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα τις λέμβους Πόρου–Γαλατά;
Με Απόφαση του Λιμενάρχη Πόρου συστήνεται η επιβίβαση στις λέμβους να γίνεται ακριβώς πριν την αναχώρηση και οι επιβάτες να κάθονται σε απόσταση. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πόρου έχει υποδείξει στο Σωματείο Λεμβούχων να μην επιβιβάζονται στις λέμβους επιβάτες που δεν φορούν μάσκες και γάντια και τα ίδια μέσα ατομικής προστασίας να χρησιμοποιούν και οι λεμβούχοι. Επίσης, έχει ζητηθεί από τους λεμβούχους να αφαιρέσουν τα πλαϊνά τζάμια και νάιλον από τις λέμβους, ενώ σε συνεννόηση με τον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων θα εφαρμοστεί πρόγραμμα απολύμανσης όλων των λέμβων ανά 6 ημέρες.

4. Πώς χρησιμοποιούμε τα ταξί του Πόρου;
Σε επικοινωνία του με το Σωματείο Αυτοκινητιστών, ο Δήμαρχος Πόρου ζήτησε όλοι οι οδηγοί να φοράνε μάσκα όταν μεταφέρουν πελάτες και να μην επιβιβάζουν πελάτες που δεν φοράνε μάσκα.

5. «Ζω μόνος μου, χρειάζομαι τρόφιμα ή φάρμακα και δεν θέλω να βγω από το σπίτι για να μην μεταδώσω τον ιό ή για να μην μου τον μεταδώσουν» / «Γνωρίζω άτομα που ζουν μόνα τους και χρειάζονται αντίστοιχη βοήθεια» / «Θέλω να βοηθήσω συνανθρώπους μου με τέτοιες ανάγκες – Τι κάνω»;
Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου αναζητά να εντοπίσει κάθε πολίτη που χρειάζεται τέτοια βοήθεια και κάθε εθελοντή που μπορεί να αξιοποιηθεί στις δράσεις που θα διαμορφωθούν για την υποστήριξη των πολιτών αυτών. Για κάθε σχετική πληροφορία ή δήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Χριστίνα Ροη (τηλ. 6986 611122, e-mail: xristinaro@hotmail.com).

6. Ποια μέτρα απολύμανσης έχει λάβει ο Δήμος;
Από την Τετάρτη 18.3.2020 και για όσο διαρκεί η έκτακτη κατάσταση, ο Δήμος θα εφαρμόζει ανά 6 ημέρες πρόγραμμα απολύμανσης σε όλα τα δημοτικά κτήρια (Δημαρχείο, ΚΕΠ, Λιμενικό Ταμείο, Δημοτική Αγορά, Πολυδύναμο Ιατρείο), σε όλα τα παγκάκια από το πορθμείο έως την Πούντα και -όπως προαναφέρθηκε- σε όλες τις λέμβους Πόρου-Γαλατά.

7. Με ποιο καθεστώς λειτουργούν το Α.Τ. και το Λιμεναρχείο Πόρου:
α) Το Α.Τ. Πόρου συστήνει στους πολίτες να τηλεφωνούν για τα θέματά τους (τηλ. 22980 22256) και να μεταβαίνουν στο Τμήμα μόνο για επείγοντα θέματα, όπου και θα εισέρχονται ένας–ένας.
β) Το Λιμεναρχείο Πόρου, με ανακοίνωσή του έχει ενημερώσει ότι υπάρχει αναστολή συναλλαγής με το κοινό και η υποβολή εγγράφων και αιτήσεων γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (poros@hcg.gr ), ενώ για περιπτώσεις που απαιτούν φυσική παρουσία απαιτείται ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (τηλ. 22980 22274).

8. Τέλος, ο Δήμος απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που ανακοινώνονται σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο και τονίζει ότι κάθε διαφορετική συμπεριφορά είναι, όχι απλώς αντικοινωνική, αλλά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο. Για τον λόγο αυτό, η δημοτική αρχή έχει ζητήσει από την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί και αυστηροί σε ό,τι αφορά τον έλεγχο τήρησης των μέτρων.

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ

16 Μαρτίου, 2020

Στο πλαίσιο των ενεργειών αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, με αποφάσεις του Δημάρχου Πόρου Ιωάννη Δημητριάδη καθορίστηκαν τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα αναφορικά με τη λειτουργία των Υπηρεσιών, των διαδικασιών και των κτηρίων του Δήμου, με στόχο την προστασία των εργαζομένων και του εξυπηρετούμενου κοινού:

1. Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται στο εξής μόνο τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά, ή με ραντεβού εφόσον είναι αναγκαίο ή κατεπείγον.
2. Η διεκπεραίωση όλων των εγγράφων, αιτήσεων και ηλεκτρονικών συναλλαγών, τόσο με το κοινό και τις τρίτες Υπηρεσίες, όσο και μεταξύ των Υπηρεσιών του Δήμου, θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και το «Κοινωνικό Φαρμακείο» θα λειτουργούν στο εξής με κατ’ οίκον διανομές.
3. Στην είσοδο όλων των δημοτικών κτηρίων θα βρίσκεται τοποθετημένη συσκευή με απολυμαντικό και κάθε εισερχόμενος θα πρέπει να κάνει υποχρεωτικά χρήση της, ενώ κάθε χώρος θα καθαρίζεται με απολυμαντικά δύο φορές ημερησίως.
4. Όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες εθνικές αρχές, ενώ το προσωπικό των κοινωνικών δομών θα φοράει μάσκες και γάντια σε όλες τις κατ’ οίκον επισκέψεις του. Οι αιρετοί και οι υπάλληλοι του Δήμου θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και εκτός της εργασίας τους και να αναφέρουν στη δημοτική αρχή κάθε σύμπτωμα ή υποψία συμπτώματος αδιαθεσίας των ίδιων ή μελών των οικογενειών τους.
5. Οι αιρετοί του Δήμου θα προσέρχονται στο Δημαρχείο μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο, ενώ οι συνεδριάσεις όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου θα γίνονται δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη.
6. Με υπηρεσιακά σημειώματα θα απευθύνονται ειδικότερες εντολές προς τους υπαλλήλους του Δήμου, με στόχο την αποσυμφόρηση των δημοτικών Υπηρεσιών.
7. Αναστέλλεται η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των επισκέψιμων χώρων του κτηρίου Συγγρού, ενώ ήδη έχει διακοπεί η λειτουργία των Παιδικών Χαρών, του Δημοτικού Φυσιοθεραπευτηρίου και του γηπέδου του Κ.Ε. Πόρος και έχει ματαιωθεί η συμμετοχή του Δήμου στις Τουριστικές Εκθέσεις του Βερολίνου και της Μόσχας.
8. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν περιοδικές απολυμάνσεις κτηρίων και υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων, με έμφαση στις πύλες εισόδου-εξόδου του νησιού (ακτοπλοΐα, λέμβοι, πορθμείο).
9. Τα ανωτέρω μέτρα θα ισχύσουν από 16.3.2020 και μέχρι ανάκλησης της σχετικής Απόφασης Δημάρχου και θα εφαρμοστούν και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

13 Μαρτίου, 2020

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει σχετικά με τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί σε τοπικό επίπεδο για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού:

1. Με Απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει στο εξής την εισήγηση και τον συντονισμό των ενεργειών για τον χειρισμό του ζητήματος.
2. Εκτός από τη διακοπή των μαθημάτων στα Σχολεία, η οποία αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση, δεν λειτουργούν επίσης οι δημοτικές δομές του Παιδικού Σταθμού, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και του Δημοτικού Φυσιοθεραπευτηρίου.
3. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για το κλείσιμο των Παιδικών Χαρών και για την αναστολή χρήσης σχολικών χώρων για απογευματινές δραστηριότητες. Είναι δεδομένο, βέβαια, ότι κάθε πολίτης που υποψιάζεται ότι ο ίδιος (ή τα παιδιά του) μπορεί να ασθενεί, πρέπει να απομονώνεται αυτοβούλως από το κοινωνικό σύνολο και να ζητάει ιατρική συνδρομή σύμφωνα με τις οδηγίες που ανακοινώνονται σε κεντρικό επίπεδο.
4. Με απόφαση του Δημάρχου Πόρου, κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου θα γίνεται στο εξής διά περιφοράς, όπως επιτρέπει ο νόμος.
5. Σε επίπεδο λειτουργίας του Δήμου, υποδεικνύεται σε όλους τους υπαλλήλους που το δικαιούνται (γονείς παιδιών Παιδικού Σταθμού έως Γυμνασίου) να λάβουν την προβλεπόμενη 15νθήμερη άδεια ειδικού σκοπού, ενώ θα δοθούν ειδικές υπηρεσιακές εντολές που θα ευνοήσουν την επιπλέον αποσυμφόρηση των Υπηρεσιών του Δήμου.
6. Με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς και λοιπούς φορείς, ο Δήμαρχος Πόρου Ι. Δημητριάδης ζήτησε την άμεση διακοπή της διενέργειας ημερήσιας κρουαζιέρας προς τον Πόρο, μέσω της οποίας δεκάδες αλλοδαποί ταξιδιώτες διαφόρων εθνικοτήτων εξακολουθούν να επισκέπτονται καθημερινά το νησί.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έχει λάβει ο Δήμος μας, στον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας δεν υπάρχει έως σήμερα κανένα επιβεβαιωμένο, ή έστω ύποπτο, κρούσμα του κορωνοϊού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.3.2020

12 Μαρτίου, 2020

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος μας από τον ΔΕΔΔΗΕ, την Παρασκευή 13.3.2020 θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης για προγραμματισμένη συντήρηση του δικτύου, ως εξής:

• 09.30-11.00: Από ξενοδοχείο ΣΕΙΡΗΝΑ προς Σαμουήλι – Ναό Ποσειδώνα.
• 11.00-15.00: Από Βρυσούλα προς Φούσα, Βαγιωνιά και Ιχθυοτροφεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 3/2020 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ/ΜΙΑΣ (1) ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ/-ΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ

11 Μαρτίου, 2020

Ο Δήμος Πόρου, σύμφωνα με την Ανακοίνωση ΣΟΧ 3/2020, ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης έως 31.8.2020, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος, για την υλοποίηση της δράσης, «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» - «Περίοδος 2019-2020», ενός (1) ατόμου, Ειδικότητας ΥΕ Καθαριστών/-στριών στον Παιδικό Σταθμό.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από Πέμπτη 12.3.2020 έως και τη Δευτέρα 23.3.2020 (λόγω αρχικής λήξης της προθεσμίας σε ημέρες μη εργάσιμες και εξαιρέσιμες).

Δείτε τα παρακάτω αρχεία:

Ανακοίνωση
Παράρτημα Ανακοίνωσης
Έντυπο αίτησης
Κατάλογος δικαιολογητικών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΕΜΒΑΔΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ

6 Μαρτίου, 2020

Σε συνέχεια της από 15.1.2020 ανακοίνωσης σχετικά με τη δυνατότητα απαλλαγής από αναδρομικές οφειλές, πρόστιμα και προσαυξήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν δηλώσει στους Δήμους μικρότερα εμβαδά ή δεν έχουν δηλώσει καθόλου κάποιο ακίνητό τους, ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι από 27.2.2020 λειτουργεί και η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/ , μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι τις 31.3.2020 να υποβάλλουν αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις της επιφάνειας των ακινήτων τους στους Δήμους (αντί να προσέρχονται στο Δημαρχείο).

Σημειώνεται ότι όσοι δημότες / ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ήδη προσέλθει στον Δήμο για διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους δεν χρειάζεται να εισέλθουν και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Υπενθύμιση απαιτούμενων δικαιολογητικών:
1) Τίτλοι ιδιοκτησίας
2) Ε9
3) Α.Δ.Τ.
4) Πιστοποιητικό πολεοδομικής τακτοποίησης (αν υπάρχει)
5) Πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

4 Μαρτίου, 2020

Ο Δήμος Πόρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για ανάπτυξη επιμορφωτικών και πολιτιστικών δράσεων, ξεκινάει τη λειτουργία τμημάτων δημιουργικών δραστηριοτήτων και μαθημάτων για ενήλικες και παιδιά. Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν και θα παραδίδονται από πολίτες πού προσφέρουν διδασκαλία πάνω στα αντικείμενα γνώσης τους, ενώ οι μέρες και ώρες διενέργειάς τους θα καθορισθούν μετά τη συγκέντρωση των δηλώσεων συμμετοχής.

Τα τμήματα που θα ξεκινήσουν καταρχήν είναι τα ακόλουθα:
Μόνο για ενηλίκους:
• Χορός (ελληνικοί, μοντέρνοι, zumba κ.ά.) – Χρήστος Λίτσας, Μαρία Ράντου
• Θεατρική αγωγή – Μαρία Γεωργιάδου
• Φωτογραφία – Νίκος Παύλου
• Πιάνο – Εβελίνα Παπαδοπούλου
• Μαγειρική & ζαχαροπλαστική – Χρύσα Τζανετοπούλου
• Πετοσφαίριση για γυναίκες – κ. Fraunke Shorland
• Ιταλικά για αρχάριους – Κώστας Παπαγιάννης
• Κιθάρα για αρχάριους – Κώστας Παπαγιάννης
• Πληροφορική – Διονύσης Λαμπρόπουλος
• Αγγλικά για αρχάριους – Χριστίνα Παπαδοπούλου-Μπερή
Τμήμα για παιδιά:
• Αφήγηση παραμυθιών / θεατρικά δρώμενα – Μαρία Ζεντέλη, Μαρία Μαρουλάκη, Πέτρος Μπαϊκούσης, Μαριάνθη Παπαδιαμάντη, Μαρία Περάμαντζη, Μαρία Ράντου και Δήμητρα Φαλιέρου

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποιο ή κάποια από τα ανωτέρω μαθήματα, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή e-mail grafeiotypou@poros.gr ή στο τηλέφωνο του Δήμου 2298320512.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.2.2020

20 Φεβρουαρίου, 2020

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος μας από τον ΔΕΔΔΗΕ, την Παρασκευή 21.2.2020 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 στις περιοχές από Συνοικισμό έως Βιολογικό.

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 12ου ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

20 Φεβρουαρίου, 2020

Ο Δήμος Πόρου ανακοινώνει την πραγματοποίηση του 12 ου Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού, το τριήμερο 28.2.2020 – 1.3.2020. Το παιχνίδι από φέτος θα έχει ανατρεπτικές καινοτομίες, όπως την δυνατότητα συμμετοχής παιδιών όλων των ηλικιών για τα οποία θα υπάρχουν ειδικές δοκιμασίες με βαθμολογική βαρύτητα ανάλογη με την επίλυση γρίφων, την μείωση της χρηματικής αξίας των επάθλων, την απονομή επάθλων για επιμέρους κατηγορίες πρωτιάς (ρεκόρ γρίφων, δοκιμασιών και χορηγιών) και την διανομή αναμνηστικών t-shirt και καπέλων σε όλους τους συμμετέχοντες! Παράλληλα, διατηρείται το υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο για τους γρίφους ενηλίκων, οι οποίοι από το 2021 θα δίδονται από τις ίδιες τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο παιχνίδι (και όχι από τη νικήτρια του προηγούμενου έτους), με την θέσπιση μιας ακόμα πρόκλησης για αυτές. Υπεύθυνη για το παιχνίδι από φέτος θα είναι στο εξής Οργανωτική Επιτροπή, ενώ θα υπάρχει επίσημη on line ενημέρωση για τις οδηγίες, τις εξελίξεις και τη βαθμολογία του παιχνιδιού. Τέλος, οι ομάδες μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν χορηγίες για το παιχνίδι, κυνηγώντας έτσι έναν ακόμα βαθμό ως bonus. (από έναν βαθμό οι τρεις πρώτες σε συγκέντρωση χορηγιών)

Σύνθεση ομάδων (Από 8 άτομα και πάνω):

α) Ενήλικοι: Από 4 έως 8 (υποχρεωτικά)
β) Παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου: έως 8
γ) Παιδιά Νηπιαγωγείου - Δημοτικού: χωρίς όριο

Πώς φτάνουμε στον Θησαυρό:

α) Συμμετέχουμε στις ακόλουθες δοκιμασίες το Σάββατο:
i) Αγώνας τηλεκατευθυνόμενων για παιδιά έως Γυμνασίου (11:00 στο Νέο Δυτικό Λιμάνι),
ii) Διαγωνισμός σε παιχνίδι «Μήλων» για παιδιά έως Δημοτικού (12:30 στο Λύκειο),
iii) Διαγωνισμός βολών και τριπόντων μπάσκετ για παιδιά έως Λυκείου (13:30 στο Λύκειο),
iv) Διαγωνισμός μεταμφίεσης στην καρναβαλική πορεία της πεζοπορικής ομάδας «Όλοι μαζί περπατάμε» στο εσωτερικό του Οικισμού (εκκίνηση στις 17:45 στο Δημαρχείο),
v) Διασκέδαση στη συναυλία/Party-Μασκέ του Δήμου (19:30 στην πλ. Καραμάνου).
β) Λύνουμε τους γρίφους που θα δοθούν από τη νικήτρια ομάδα του 2019 την Κυριακή.
γ) Βρίσκουμε χορηγούς για το παιχνίδι.

Βαθμολογία:
Συμμετοχή σε δοκιμασία, νίκη σε δοκιμασία, λύση γρίφου, κατάταξη στις τρεις πρώτες θέσεις σε συγκέντρωση χορηγιών: από 1 βαθμός

Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής: Μέχρι την Παρασκευή 28.2.2020 στις 14:00

Κανονισμός παιχνιδιού

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής

Τρόπος δήλωσης συμμετοχής: Υποβολή της φόρμας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση grafeiotypou@poros.gr ή εντύπως στο Δημαρχείο.

On Line ενημέρωση: Στη σελίδα του Κυνηγιού στο Facebook.

ΠΟΡΟΣ - ΜΑΣΚΕ 2020!

17 Φεβρουαρίου, 2020

Το τριώδιο άνοιξε και ο Πόρος, όπως κάθε χρόνο, μεταμφιέζεται μασκέ για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους του!

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (28.2 – 2.3.2020) είναι ιδιαίτερα πλούσιο με επιλογές για όλα τα γούστα, αλλά και νέες εκπλήξεις.

ΠΟΡΟΣ - ΜΑΣΚΕ 2020!

Η κεντρική εκδήλωση της Κυριακής στην Πούντα περιλαμβάνει φέτος γλέντι μέχρι τελικής πτώσης με τον Ματθαίο Γιαννούλη, ενώ το Σάββατο το βράδυ θα προηγηθούν οι αγαπημένοι Λάκης Παπαδόπουλος και Γιάννης Γιοκαρίνης, οι οποίοι θα δώσουν ποπ - ροκ διάσταση στο καθιερωμένο πάρτυ μασκέ στην πλατεία Καραμάνου.

ΠΟΡΟΣ - ΜΑΣΚΕ 2020!

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να συμμετέχουν το Σάββατο στον διαγωνισμό τηλεκατευθυνόμενων (Νέο Δυτικό Λιμάνι) και την Καθαρά Δευτέρα στο πάρτυ μασκέ με παιδικό πρόγραμμα (μπροστά από το Γυμνάσιο), ενώ από φέτος θα είναι απαραίτητοι για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, το οποίο εμπλουτίζεται με υποχρεωτικές δοκιμασίες για παιδιά και άλλες καινοτομίες. Μια από αυτές είναι η σύμπραξη με την ομάδα «Όλοι μαζί Περπατάμε», μαζί με την οποία το Σάββατο το απόγευμα θα γίνει για πρώτη φορά καρναβαλικός περίπατος στο εσωτερικό του Οικισμού.

Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν την Παρασκευή με τη μασκέ – παρέλαση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων στο κέντρο του Πόρου και το ραντεβού τους μπροστά από το Δημαρχείο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΙΩΝ (3) ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ Η’ ΠΑΡΟΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

17 Φεβρουαρίου, 2020

Ο Δήμος Πόρου, σύμφωνα με την Ανακοίνωση ΣΟΧ 2/2020 (αναριθμηθείσα από 2/2019), ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικά τριών (3) ατόμων: δύο (2) ατόμων ΥΕ Εργατών Αποχέτευσης και ενός (1) ατόμου ΔΕ Βοηθ. Ηλεκτρολόγου (Ηλεκτροτεχνίτη), σε θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο Δήμο Πόρου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 18.2.2020 έως και 27.2.2020.

Δείτε εδώ όλα τα σχετικά αρχεία.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ

14 Φεβρουαρίου, 2020

Με Απόφασή του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη που δημοσιεύθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, ορίστηκαν δύο νέες Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Πόρου, η Εβελίνα Παπαδοπούλου, με αρμοδιότητες εποπτείας των Διευθύνσεων Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, και η Χριστίνα Ροή (Αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία), με αρμοδιότητες εποπτείας των τομέων Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Επισημαίνεται ότι με βάση τις διατάξεις του «Κλεισθένη», μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, δέκα μόλις Δήμοι σε όλη την χώρα (εκ των οποίων πέντε νησιωτικοί και μεταξύ αυτών ο Πόρος) δεν δικαιούνταν να έχουν περισσότερους από δύο Αντιδημάρχους. Το παράδοξο αυτό διορθώθηκε με το Νόμο 4635/2019, με τον οποίο ορίστηκε ελάχιστο όριο τριών Αντιδημάρχων για όλους τους Δήμους, ενώ με το Νόμο 4647/2019 δόθηκε η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης των Αντιδημάρχων όλων των Δήμων κατά 1/3, με την τοποθέτηση Αντιδημάρχων χωρίς αντιμισθία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, με τον ορισμό της Εβελίνας Παπαδοπούλου ως Αντιδημάρχου, υλοποιείται η δέσμευση του Γιάννη Δημητριάδη για τοποθέτηση σε αμειβόμενη θέση αιρετού κάθε νέου κάτω των 30 ετών που θα έβαζε υποψηφιότητα και θα εκλεγόταν με την παράταξή του.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13.2.2020

10 Φεβρουαρίου, 2020

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος μας από τον ΔΕΔΔΗΕ, την Πέμπτη 13.2.2020 θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης για προγραμματισμένη συντήρηση του δικτύου, ως εξής:

09.00-13.00: Από Νεώριο (ταβέρνα Μουρτζούκου) μέχρι Ρώσικο Ναύσταθμο.
12.00-14.00: Από πλ. Κορυζή (περίπτερο Μούγιου) μέχρι Σιρόκο.
13.00-15.00: Στην Πούντα, στην περιοχή πάνω από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΩΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΩΝ Η’ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΗΔΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

06 Φεβρουαρίου, 2020

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πόρου, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 14/2020 ομόφωνης Απόφασής της, ανακοινώνει την έναρξη διαβούλευσης μίας (1) εβδομάδας για την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 158/2018 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά τον καθορισμό ως παραχωρούμενων ή μη κοινοχρήστων χώρων που θα παραχωρηθούν για πρώτη φορά και έχει υποβληθεί αίτημα για την παραχώρησή τους, ή περιπτώσεις τροποποίησης ήδη παραχωρημένων κοινοχρήστων χώρων, κατόπιν αντίστοιχων αιτημάτων. Κάθε πολίτης ή φορέας που θέλει να εκφράσει την άποψή του στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλείται να καταθέσει τις θέσεις του μέχρι και την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 (ώρα 15:00) στο πρωτόκολλο του Δήμου ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimarhos@poros.gr.

Δείτε εδώ το σχετικό πρακτικό της Επιτροπής Παρακολούθησης Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 9.2.2020

05 Φεβρουαρίου, 2020

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι, με Απόφαση του Λιμενάρχη Πόρου, το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 7-9 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες (α) από 08:30 έως 14:30 και (β) από 15:30 έως 18:30, θα ισχύσουν οι ακόλουθες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η πρόοδος του έργου αποκατάστασης του λιμανιού:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από οικία Καρρά έως κλίμακα Χατζοπουλείου.
2. Ισχύς διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας από Πούντα έως πιάτσα ταξί με αναστροφή επί της προβλήτας έναντι της Τράπεζας Πειραιώς (πρ. Αγροτικής).

Κατά τις ώρες της απαγόρευσης θα τοποθετηθούν από τον εργολάβο του έργου πινακίδες σήμανσης που θα υποδεικνύουν τις ανωτέρω ρυθμίσεις, καθώς και (α) την παράκαμψη από Κ.Ε. Πόρος προς κέντρο μέσω της περιφερειακής οδού και (β) την αδιέξοδη πορεία από κτ. Συγγρού προς κέντρο. Επίσης, ο Δήμος έχει ζητήσει τη συνδρομή προσωπικού του Λιμεναρχείου και του Α.Τ. Πόρου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την καθοδήγηση των οδηγών.

Τέλος, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της διπλής κατεύθυνσης οχημάτων στην παραλία, ο Δήμος παρακαλεί κατά τις ώρες της απαγόρευσης να αποφεύγεται η τροφοδοσία καταστημάτων, η διέλευση μεγάλων οχημάτων και η στάθμευση σε στενά σημεία της οδού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29.1.2020

27 Ιανουαρίου, 2020

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος μας από τον ΔΕΔΔΗΕ, την Τετάρτη 29.1.2020 θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης για προγραμματισμένη συντήρηση του δικτύου, ως εξής:

• Από 09.15 έως 16.45: Από Μεγάλο Νεώριο (Άγκυρα) μέχρι Βιολογικό.
• Από 09.15 έως 09.30 και από 16.30 έως 16.45: Από Συνοικισμό (πρατήριο καυσίμων Ηλιάδη) μέχρι Μεγάλο Νεώριο (Άγκυρα).

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

21 Ιανουαρίου, 2020

Ο Δήμος Πόρου, σε συνεργασία με τους αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής Α.Ο. Πόρου, ΝΟΠΤ, Γ.Ε. Πόρου και Saronic Triathlon Club, διοργανώνει ενημερωτική ομιλία με θέμα «Ψυχολογία και επικοινωνία στον αθλητισμό: το Α, το Ω και όλη η διαδρομή», το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου – Β’ Δημοτικού.

Προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Αχιλλέας Υφαντίδης, ψυχολόγος-επικοινωνιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης των σχολών προπονητών UEFA της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των μικρών Εθνικών Ομάδων. Η ομιλία απευθύνεται σε αθλητές, προπονητές, γονείς αθλητών/μαθητών, σε όσους ασχολούνται γενικότερα με τον αθλητισμό και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΝΟΥ

20 Ιανουαρίου, 2020

Με ιδιαίτερη θλίψη έγινε γνωστή η είδηση της απώλειας του δημοτικού υπαλλήλου Νεκτάριου Πάνου, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον Δήμο Πόρου με το ήθος, τη συνέπεια, την ευσυνειδησία και τη διάθεσή του για προσφορά, αρετές οι οποίες δεν κάμφθηκαν από τα σοβαρά προβλήματα υγείας και την αναπηρία την οποία αντιμετώπιζε.

Η κηδεία του Νεκτάριου Πάνου θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στις 12:00 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα:

Α) Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Β) Να παραστεί αντιπροσωπεία του στην κηδεία.
Γ) Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δήμου στη μνήμη του.
Δ) Να ανασταλεί η λειτουργία όλων των Υπηρεσιών του Δήμου τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 από ώρα 12:00 έως πέρας ωραρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους υπαλλήλους και τα στελέχη του Δήμου να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΕΜΒΑΔΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ

15 Ιανουαρίου, 2020

Με το ά. 51 παρ. 2 του Ν. 4647/2019, προβλέφθηκε η απαλλαγή από πρόστιμα και αναδρομικά, των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν δηλώσει στους Δήμους μικρότερα εμβαδά ή δεν έχουν δηλώσει καθόλου κάποιο ακίνητό τους, εφόσον προβούν στην ορθή υποβολή των σχετικών στοιχείων μέχρι τις 31.3.2020. Η ρύθμιση αφορά κάθε είδους φόρους, τέλη και εισφορές προς τους Δήμους για κάθε νόμιμο ή τακτοποιημένο ακίνητο, και όσοι υπαχθούν σε αυτήν απαλλάσσονται από αναδρομικές οφειλές, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ο Δήμος Πόρου καλεί κάθε ιδιοκτήτη κτίσματος ή οικοπέδου που δεν το έχει δηλώσει και κάθε ιδιοκτήτη που ακίνητό του είναι δηλωμένο με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό (προκύπτει από μια απλή αντιπαραβολή του Ε9 με τον λογαριασμό ρεύματος), να προσέλθει στον Δήμο μέχρι τις 31.3.2020, προκειμένου να ενταχθεί στη ρύθμιση. Σημειώνεται ότι, προκειμένου να εντοπισθούν οι ιδιοκτήτες που δεν θα προβούν στις σχετικές διορθώσεις, οι Δήμοι υποχρεούνται στο εξής να προβαίνουν σε αντιπαραβολές με τα Ε9 όλων των ιδιοκτητών, στα οποία από φέτος αποκτούν πρόσβαση, και επομένως από 1.4.2020 κάθε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης θα εντοπίζεται και θα επιβαρύνεται με υψηλά πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1) Τίτλοι ιδιοκτησίας
2) Ε9
3) Α.Δ.Τ.
4) Πιστοποιητικό πολεοδομικής τακτοποίησης (αν υπάρχει)
5) Πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 1/2020 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ/ΜΙΑΣ (1) ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ/-ΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ

09 Ιανουαρίου, 2020

Ο Δήμος Πόρου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, ενός (1) ατόμου για την αντιμετώπιση έκτακτων, πρόσκαιρων και κατεπειγουσών αναγκών στον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Πόρου, που εδρεύει στον Πόρο Ν. Αττικής. Η θέση αφορά έναν/μία (1) ΥΕ Καθαριστή/-στρια και η διάρκεια υποβολής αιτήσεων είναι από τις 10.1.2020 έως και τις 14.1.2020.

Δείτε την ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 1/2019 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ/ΜΙΑΣ (1) ΥΕ ΕΡΓΑΤΗ ΤΑΦΗΣ-ΕΚΤΑΦΗΣ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ

08 Ιανουαρίου, 2020

Ο Δήμος Πόρου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών, ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών υπό τη μορφή αντιτίμου ή λοιπών αντικαταβολών στο Δήμο Πόρου, που εδρεύει στον Πόρο Ν. Αττικής. Η θέση αφορά έναν/μία (1) ΥΕ Εργάτη Ταφής-Εκταφής Νεκρών και η διάρκεια υποβολής αιτήσεων είναι από τις 8.1.2020 έως και τις 17.1.2020.

Δείτε τα παρακάτω αρχεία:
Ανακοίνωση
Παράρτημα
Έντυπο Αίτησης

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ 2020

07 Ιανουαρίου, 2020

Με πολύ κρύο και έντονη θαλασσοταραχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6.1.2020 ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρου. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέτος η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού δεν μπόρεσε να γίνει από καΐκι, αλλά έγινε από την προκυμαία απέναντι από το Δημαρχείο. Στη θάλασσα βούτηξαν τρεις τολμηροί κολυμβητές, οι Γιάννης Δ. Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης Κώτσαινας και Όμηρος Μοστίτσογλου, με τον πρώτο να πιάνει τον Σταυρό. Στη συνέχεια, η δημοτική αρχή υποδέχθηκε τις αρχές, τους φορείς και τους πολίτες του Πόρου στο κτήριο Συγγρού όπου έγινε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το φλουρί της οποίας κέρδισε το νεοσύστατο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Ο εορτασμός των Φώτων σηματοδότησε επίσης την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της «Γειτονιάς των Χριστουγέννων», οι οποίες προσέφεραν για άλλη μια χρονιά χαρά και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους. Ο Γιώργος Τσαλίκης, η χορωδία του Γυμνασίου, η Φιλαρμονική του Δήμου, το Χοροδιδασκαλείο του ΝΟΠΤ, οι Α.Ο. Πόρου και Κορυδαλλού, οι ανιματέρ, το ΚΔΑΠ, τα καταστήματα Γλύκισμα και Εργάνη, αλλά και ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα που μοίρασε, χάρισαν μοναδικές στιγμές χαράς και ζέσταναν τον Πόρο την περίοδο των εορτών. Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για τη συνεισφορά τους όλους τους παραπάνω συντελεστές, τα στελέχη και τους συνεργάτες που βοήθησαν στον στολισμό της «Γειτονιάς», καθώς και τους Σάββα Μαρώτο, Γιώργο Κρητικό, Μπάμπη Κανατσίδη, Μαρία Ζεντέλη, Σπύρο Στάικο, Κώστα Τζιώτη, Αντώνη και Δημήτρη Βίκο, τον γιατρό Θωμά Τέλιο και τις επιχειρήσεις: Μάνεση, «7 Brothers», «Παλιό Συντριβάνι», «Grande», «Blue Cafe», «Destino» και «Στη Ρότα».

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

18 Δεκεμβρίου, 2019

Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πόρου στο δημοτικό κτήριο πολλαπλών χρήσεων («κτήριο ΚΑΠΗ»). Το Κ.Φ. αποτελεί μια ακόμα δομή του Δήμου που στοχεύει στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μετά την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου το 2018. Σκοπός της δομής είναι η παροχή σε ωφελούμενα άτομα δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων τα οποία εξασφαλίζονται μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, φαρμακευτικούς συλλόγους, τοπικούς φορείς και πολίτες. Πολύτιμη βοήθεια, επίσης, αποτελούν οι δωρεές περισσευούμενων φαρμακευτικών προϊόντων που έχουν χρησιμοποιηθεί είτε μερικώς είτε καθόλου, αρκεί να μην έχουν λήξει.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ωφελούμενοι της δομής είναι άτομα που διαμένουν στο Δήμο, τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους και οι νόμιμα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, εφόσον οι παραπάνω αποδεικνύεται ότι διαβιούν σε κατάσταση φτώχειας. Τα προϊόντα διανέμονται δωρεάν στους ωφελούμενους, με την προσκόμιση ιατρικής συνταγής στις περιπτώσεις που απαιτείται, η οποία καταχωρείται στο αρχείο της δομής. Παράλληλα, λειτουργεί η υπηρεσία της συμβουλευτικής προς τους ωφελούμενους από τον υπεύθυνο κοινωνικό λειτουργό.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της δομής, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης τόνισε ότι η κοινωνική πολιτική αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Πόρου και επεσήμανε ότι η δημοτική του αρχή νοιώθει μεγάλη ικανοποίηση τόσο για την ίδρυση νέων δομών τα τελευταία χρόνια, όσο και για την αξιοποίηση των χώρων του κτηρίου του «Γηροκομείου», το οποίο μετά από μια δεκαετία απαξίωσης αποτελεί σήμερα το πλέον ζωντανό και χρήσιμο «κύτταρο» του νησιού, αφού σε αυτό στεγάστηκαν και λειτουργούν το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, τα δύο Νηπιαγωγεία του νησιού, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Δημοτικό Φυσιοθεραπευτήριο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

17 Δεκεμβρίου, 2019

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Γειτονιάς των Χριστουγέννων», καθώς και οι αφίσες της συναυλίας του Γιώργου Τσαλίκη, τη Δευτέρα 23/12, και του φιλανθρωπικού αγώνα ποδοσφαίρου Α.Ο. Πόρου 1929 – Α.Ο. Κορυδαλλός, την Κυριακή 22/12.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ

16 Δεκεμβρίου, 2019

Νέες σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Πόρου έχουν εγκριθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2019, δίνοντας νέες δυνατότητες υλοποίησης αναγκαίων δράσεων στον Δήμο μας. Ειδικότερα:

• Αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού (CLLD/LEADER 2014-2020) – 251.658€
• Προμήθεια απορριμματοφόρων (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ / ΥΠΕΣ) – 150.000€
• Αναβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020 / ΕΣΠΑ / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) – 56.880€
• Χρηματοδότηση εκδηλώσεων του Poros Arts Festival (CLLD/LEADER 2014-2020) – 20.484€

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

12 Δεκεμβρίου, 2019

Απόφαση 159/2019 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανανέωση δικαιωμάτων λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Απόφαση 160/2019 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας καταψήφισαν) η τροποποίηση-συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 116/2019 Απόφασης του ΔΣ ως προς τα μέλη του συνεργείου διενέργειας ελέγχου συνδέσεων με το δίκτυο ΒΙΟΚΑ.

Απόφαση 161/2019 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα η επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 174/2017 Απόφασης του ΔΣ περί διαχείρισης πάγιας προκαταβολής σύμφωνα με τον Ν. 4483/2017 και ο ορισμός υπευθύνου του σχετικού λογαριασμού.

Απόφαση 162/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση (παράταση ισχύος) της υπ’ αριθμ. 244/2018 Απόφασης του ΔΣ αναφορικά με παραχωρήσεις τάφων.

Απόφαση 163/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας καταψήφισαν) η επικαιροποίηση των υπ’ αριθμ. 24/2018 και 25/2018 Αποφάσεων του ΔΣ σχετικά με προεγκρίσεις ΚΥΕ.

Απόφαση 164/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας καταψήφισαν) η υπ’ αριθμ. 134/2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός τελών Καθαριότητας, Δημοτικού Φωτισμού και ΤΑΠ 2020).

Απόφαση 165/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας καταψήφισαν) η υπ’ αριθμ. 135/2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός τελών Ύδρευσης-Αποχέτευσης 2020).

Απόφαση 166/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 136/2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός τελών Δημοτικού Κοιμητηρίου 2020).

Απόφαση 167/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας καταψήφισαν) η υπ’ αριθμ. 137/2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός τελών Κοινόχρηστων Χώρων 2020).

Απόφαση 168/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 138/2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός τελών Διαφήμισης 2020).

Απόφαση 169/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 139/2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός μηνιαίας εισφοράς στον Παιδικό Σταθμό για τη σχολική περίοδο 2019-2020).

Απόφαση 170/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 12/2019 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (προγραμματισμός δράσεων και εισήγηση Τεχνικού Προγράμματος 2020).

Απόφαση 171/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 3/2019 Απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής (Πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής 2020).

Απόφαση 172/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του 2020.

Απόφαση 173/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 106/2017 Απόφασης του ΔΣ (ίδρυση Δημοτικής Συγκοινωνίας) ως προς το ωράριο της Δημοτικής Συγκοινωνίας και την προσθήκη δύο νέων στάσεων.

Απόφαση 174/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός της Κωνσταντίνας Μοσχογιάννη-Καραμάνη ως αναπληρωματικού μέλους στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Απόφαση 175/2019: Εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 142/2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί σύνταξης Π/Υ 2020 (οι ψήφοι των δ.σ. της μειοψηφίας καταμετρήθηκαν ως άκυρες).

Απόφαση 176/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Κατασκευή, επέκταση & συντήρηση τεχνικών απορροής ομβρίων στον Δήμο Πόρου».

Απόφαση 177/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η διενέργεια εκδήλωσης εις μνήμην του Γεωργίου Αθανασίου.

Απόφαση 178/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 154/2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (αναμόρφωση Π/Υ 2019).

Απόφαση 179/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η ενίσχυση απόρων δημοτών με την παροχή ειδών διατροφής συνολικής αξίας 3.600€ εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Απόφαση 180/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στην περιοχή του Δήμου Πόρου».

Απόφαση 181/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο 1 ος Συγκριτικός Πίνακας Εργασιών της Μελέτης με τίτλο «Μελέτη υδροδότησης οικισμού Καραπολίτι Δήμου Πόρου».

Απόφαση 182/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 11/2019 Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (κατανομή ποσών για λειτουργικές δαπάνες στις Σχολικές Επιτροπές Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης).

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ - ΤΡΙΤΗ 17/12

12 Δεκεμβρίου, 2019

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Πόρου την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ. στο δημοτικό κτήριο πολλαπλών χρήσεων (κτ. «ΚΑΠΗ»)

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ATHENS INTERNATIONAL TOURISM EXPO

10 Δεκεμβρίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου, για μια ακόμα φορά, συμμετείχε ως συνεκθέτης της Περιφέρειας Αττικής στην 6 η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Athens International Tourism Expo”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2019.
Στην Έκθεση, στα εγκαίνια της οποίας παρέστησαν -μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, συμμετέχουν 150 διεθνείς Hosted Buyers από 50 και πλέον χώρες, με τους οποίους έγιναν συναντήσεις (b2b) για την προώθηση του νησιού μας. Τον Δήμο μας εκπροσώπησε, όπως πάντα, το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Τάσος Φιακάς.
Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί την Περιφέρεια Αττικής για τη φιλοξενία στο περίπτερό της και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού κ. Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ATHENS INTERNATIONAL TOURISM EXPO

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

09 Δεκεμβρίου, 2019

Ενημερωτική ομιλία με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες ή δυσκολία στη μάθηση - Διερεύνηση των δυσκολιών και υποστήριξη των παιδιών στο σχολείο και στο σπίτι», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου – Β’ Δημοτικού.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΦΑΙΡΙΑΣ

06 Δεκεμβρίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου τροποποιήθηκε το ωράριο της Δημοτικής Συγκοινωνίας της Σφαιρίας, η οποία πλέον τη χειμερινή περίοδο θα λειτουργεί 08:00 με 11:00 και 13:20 με 14:00 (κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής), ώστε να εξυπηρετεί πρωτίστως τους μαθητές και τους δασκάλους/καθηγητές, καθώς και τη λειτουργία της τοπικής αγοράς.

Επίσης, με την ίδια Απόφαση δημιουργούνται δύο ακόμα στάσεις, μία στη Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη και μία στον Σταυρό.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

06 Δεκεμβρίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου, κατόπιν ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου «Χρήστος Φουρνιάδης», διοργανώνει την Κυριακή 8.12.2019 και ώρα 11:30 τιμητική εκδήλωση εις μνήμην του Γεωργίου Αθανασίου στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διεξαχθεί ομιλία για την προσφορά του Γεωργίου Αθανασίου στον Πόρο και θα παρουσιαστεί το τελευταίο του βιβλίο, Ο Πόρος στους Ζωγράφους του 19 ου Αιώνα, το οποίο εκδόθηκε με χορηγία του κ. Σπύρου Μάνεση, ενώ θα ακολουθήσει αποκάλυψη επιγραφής με την οποία θα δοθεί το όνομά του στην αίθουσα του 1 ου ορόφου της Βιβλιοθήκης, τον χώρο που αποτέλεσε για πολλά χρόνια την εστία και την αφετηρία της πολιτιστικής του εξόρμησης και της επάξιας προσφοράς του στον τόπο μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ

05 Δεκεμβρίου, 2019

Με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης στα γραφεία της Περιφέρειας στην Αθήνα. Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στον Δήμο Πόρου και στους νησιωτικούς Δήμους της Αττικής. Ο κ. Δημητριάδης εξέθεσε στον κ. Πατούλη τις προτεραιότητες του Δήμου, με επίκεντρο την αποκατάσταση των υποδομών του Βιολογικού Καθαρισμού, και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας με τη χρηματοδότηση ώριμων έργων και νέων μελετών. Επίσης, αναφέρθηκε στο προβληματικό έργο αποκατάστασης του λιμανιού (έργο της Περιφέρειας) και ζήτησε από τον κ. Πατούλη ισχυρή πολιτική εντολή για την άμεση ολοκλήρωσή του, με πλήρη απομάκρυνση των χιλιάδων κυβικών μπαζών που στις αρχές του έτους εναποτέθηκαν «προσωρινά» στον θαλάσσιο χώρο από τον εργολάβο του έργου κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Τέλος, ο Δήμαρχος Πόρου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για σημαντικές διαχρονικές δυσλειτουργίες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η νέα διοίκηση, με την οποία υπάρχει υψηλός βαθμός συνεργασίας, θα προβεί στην εξυγίανσή τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη των νησιών και η συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής του και έδωσε σαφείς εντολές για την πρόοδο των θεμάτων που εξέθεσε ο Δήμαρχος. Τέλος, συμφωνήθηκε να καθιερωθεί ετήσια σύσκεψη όλων των Δημάρχων της Π.Ε. Νήσων με την Περιφερειακή Αρχή, καθώς και να διενεργηθεί ειδική συνάντηση με αντικείμενο το σοβαρό πρόβλημα της ανάπτυξης ιχθυοτροφείων στον Σαρωνικό, στην οποία να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι Δήμαρχοι.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

03 Δεκεμβρίου, 2019

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η ιατρική διημερίδα με θέμα «Πρόληψη παθήσεων της γυναίκας» που διοργάνωσε ο Δήμος Πόρου, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019. Στο πλαίσιο της διημερίδας, την Παρασκευή διεξήχθησαν ενημερωτικές ομιλίες στους μαθητές του Λυκείου Πόρου για θέματα αντισύλληψης και πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, ενώ το Σάββατο διενεργήθηκαν δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες (τεστ Παπανικολάου, καρδιολογικοί έλεγχοι και μετρήσεις σακχάρου αίματος). Το απόγευμα του Σαββάτου, στο κτήριο Συγγρού, ακολούθησε ενημερωτική ομιλία από το ιατρικό προσωπικό για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του μαστού, την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση. Χορηγοί της διημερίδας ήταν οι: Manessi, Διόνυσος, 7 Αδέλφια, Macaroni&More, Στη Ρότα και ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης.

Επίσης, το διήμερο 22-23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη φετινή εθελοντική αιμοδοσία της τράπεζας αίματος του Δήμου Πόρου, στην οποία προσήλθαν 162 αιμοδότες και έδωσαν αίμα οι 140, μεταξύ των οποίων μαθητές των Ενιαίων Λυκείων Πόρου και Γαλατά και του ΕΠΑΛ Γαλατά, που έδωσαν αίμα με τη γραπτή συγκατάθεση των γονέων τους.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ ΤΡΙΩΡΟΦΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ πρ. ΠΙΚΠΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

27 Νοεμβρίου, 2019

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη αποτελεί για τον Δήμο Πόρου η δωρεάν παραχώρηση, με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 12.11.2019, του τριώροφου κτηρίου του πρώην ΠΙΚΠΑ που βρίσκεται στον Οικισμό του Πόρου. Το κτήριο έχει εμβαδό 586τ.μ. και στο παρελθόν στέγαζε το τοπικό παράρτημα του ΠΙΚΠΑ, ενώ, μετά το κλείσιμο του Ιδρύματος το 1998, στεγάστηκαν σε αυτό το Περιφερειακό Ιατρείο του Υπουργείου Υγείας, το Δημοτικό Φυσιοθεραπευτήριο και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων.
Όταν το 2014 η σημερινή δημοτική αρχή ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, διαπίστωσε με έκπληξη ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου ήταν άγνωστο και πως οι συντελούμενες χρήσεις γίνονταν άτυπα, χωρίς κανείς να είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση του κτηρίου, τις συνθήκες υγιεινής, τα ζητήματα αστικής ευθύνης κ.τ.λ. Έτσι, το 2015 ο Δήμος μεταστέγασε από το κτήριο το Δημοτικό Φυσιοθεραπευτήριο και το Περιφερειακό Ιατρείο και σφράγισε τους δύο πρώτους ορόφους του, ενώ ξεκίνησε συστηματικές ενέργειες προκειμένου να του παραχωρηθεί η χρήση του κτηρίου. Μετά από τέσσερα χρόνια μεθοδικών κινήσεων, το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του κτηρίου, αποδέχτηκε το στοιχειοθετημένο αίτημα του Δήμου και ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση του κτηρίου στον Δήμο για 25 χρόνια. Όροι της παραχώρησης είναι ότι ο Δήμος Πόρου θα επισκευάσει το κτήριο και θα το αξιοποιήσει για κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, σύμφωνα ακριβώς με το αίτημα που υπέβαλε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

26 Νοεμβρίου, 2019

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της 4ης διημερίδας με θέμα «Πρόληψη Παθήσεων της Γυναίκας», η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 29-30 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις (Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου) και ενημερωτικές διαλέξεις (κτ. Συγγρού και Λύκειο Πόρου).
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2298029099 (πρ. ΔΗΚΕΠ) και 2298320512 (Γραφείο Δημάρχου).

Δείτε πρόγραμμα εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27.11.2019

26 Νοεμβρίου, 2019

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ προς τον Δήμο μας, την Τετάρτη 27.11.2019 θα σημειωθούν δύο διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλο το νησί του Πόρου στις 09:00 και στις 15:00, οι οποίες θα έχουν διάρκεια από 3 λεπτά η κάθε μία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20.11.2019

19 Νοεμβρίου, 2019

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ που κοινοποιήθηκε στον Δήμο μας, την Τετάρτη 20.11.2019 θα σημειωθεί διακοπή ηλεκτροδότησης σε όλο το νησί του Πόρου κατά τις ώρες 08:15-09:00 και 15:00-15:45, για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

18 Νοεμβρίου, 2019

Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτ. Συγγρού, από τις 08:30 έως τις 14:30.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 4ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

13 Νοεμβρίου, 2019

Απόφαση 145/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 111/2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (αναμόρφωση Π/Υ έτους 2019).
Απόφαση 146/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας καταψήφισαν) η υπ’ αριθμ. 112/2019 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης Π/Υ 3 ου τριμήνου 2019).
Απόφαση 147/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η προσχώρηση του Δήμου στη σύμβαση δεσμευμένου λογαριασμού με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων των Ο.Τ.Α. (Α’ Φάση)».
Απόφαση 148/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 9/2019 Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (κατανομή λειτουργικών δαπανών).
Απόφαση 149/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 10/2019 Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (παραχώρηση αιθουσών-χώρων σε Αθλητικά Σωματεία-Συλλόγους για τη σχολική χρονιά 2019-20).
Απόφαση 150/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση κοντέινερ για τις ανάγκες της Γυμναστικής Ένωσης Πόρου.
Απόφαση 151/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας καταψήφισαν) το από 22-10-2019 Πρακτικό της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.
Απόφαση 152/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός του Δημάρχου ως εκπροσώπου στο ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
Απόφαση 153/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός του Τ. Παπαχρήστου (με αναπληρωτή τον Γ. Κουτουζή) και του Δ. Στρατηγού (με αναπληρωτή τον Β. Ζεντέλη) ως εκπροσώπων του Δήμου στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.
Απόφαση 154/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός του Δημάρχου (με αναπληρωτή την Ε. Παπαδοπούλου) ως εκπροσώπου του Δήμου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής.
Απόφαση 155/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας καταψήφισαν) ο ορισμός του Γιώργου Δημητριάδη ως τακτικού μέλους στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου με αναπληρωτή τον Γιάννη Μπαμπούση.
Απόφαση 156/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας καταψήφισαν) ο ορισμός του Α. Δημητριάδη ως αναπληρωματικού μέλους στην Επιτροπή Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.
Απόφαση 157/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η εξουσιοδότηση νομίμου εκπροσώπου για υποβολή αίτησης προσχώρησης στην ειδική διαδικτυακή εφαρμογή της Τράπεζας της Ελλάδος και ο ορισμός χρήστη της.
Απόφαση 158/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση προέγκρισης άδειας ίδρυσης ΚΥΕ (κυλικείο εντός ΓΕΛ Πόρου) στον κ. Σούχλα Νικόλαο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

12 Νοεμβρίου, 2019

Σάς ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, την Πέμπτη 14.11.2019 θα σημειωθεί διακοπή ηλεκτροδότησης για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών, ως εξής:

• 09.30-11.30: Συνοικισμός, Νεώριο, Φούσα, Βιολογικός.
• 09.30-17.00: Ασκέλι, Μοναστήρι, Κατασκηνώσεις.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILOXENIA 2019

11 Νοεμβρίου, 2019

Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Πόρου συμμετείχε ως συνεκθέτης της Περιφέρειας Αττικής στην 35 η Διεθνή Έκθεση Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από 8 έως 10 Νοεμβρίου. Στην Έκθεση, η οποία αποτελεί τη μεγάλη σκηνή συνάντησης των παραγόντων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, συμμετείχαν εκθέτες και επισκέπτες της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς, μεταξύ των οποίων πάνω από 100 hosted buyers και 20.000 εμπορικοί επισκέπτες.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILOXENIA 2019
Τον Δήμο μας εκπροσώπησε ο πανταχού παρών Τάσος Φιακάς, ο οποίος ως μέλος της Τουριστικής Επιτροπής διενήργησε συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και με απεσταλμένους διεθνών Μ.Μ.Ε., όπως οι Ρωσικοί κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί Russia 24 και RTVI, στους οποίους παραχώρησε συνέντευξη στο πλαίσιο ειδικού θέματος που ετοιμάζουν για την παρουσίαση του νησιού μας στο κοινό της χώρας τους.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί την Περιφέρεια Αττικής για τη φιλοξενία στο περίπτερό της και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού κ. Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

ΓΙΑ 5η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ WORLD TRAVEL MARKET - LONDON Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ

5 Νοεμβρίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου συμμετέχει και φέτος, ως συνεκθέτης της Περιφέρειας Αττικής, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET – LONDON, η οποία διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο Excel στο Λονδίνο από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2019. H World Travel Market αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού, απευθυνόμενη κατά κύριο λόγο στη βρετανική τουριστική αγορά, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και προσελκύει πάνω από 50.000 επισκέπτες. Για άλλη μια φορά, τον Δήμο Πόρου εκπροσωπεί στην Έκθεση το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Τάσος Φιακάς.

ΓΙΑ 5η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ WORLD TRAVEL MARKET - LONDON Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί την Περιφέρεια Αττικής για τη φιλοξενία στο περίπτερό της και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού κ. Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

29 Οκτωβρίου, 2019

Με ηλιόλουστες συνθήκες πραγματοποιήθηκε φέτος η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28 ης Οκτωβρίου 1940 στον Πόρο, ο οποίος το τριήμερο που πέρασε ήταν γεμάτος επισκέπτες θυμίζοντας καλοκαίρι.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Όπως κάθε χρόνο, μετά την παρέλαση η δημοτική αρχή δεξιώθηκε τους πολίτες στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων και βράβευσε τους μαθητές του Λυκείου Πόρου που εισήχθησαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μαζί με τους τιμητικούς επαίνους, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης παρέδωσε σε όλα τα παιδιά δωροεπιταγές αξίας 150€, οι οποίες ήταν χορηγία του ιδίου καθώς και της εταιρίας «Ι.&Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» που τις διέθεσε με έκπτωση 20%. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές τους και ευχήθηκε οι νέοι που αποκτούν πρόσβαση στην επιστημονική γνώση και χτίζουν επιτυχημένες επαγγελματικές καριέρες, να επιστρέφουν κάποια στιγμή στον Πόρο και να συμβάλουν στην πρόοδο της τοπικής κοινωνίας.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι τα ακόλουθα:

• ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Μουσειολογίας (Πύργος)
• ΔΟΣΚΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Πληροφορικής (Πειραιάς)
• ΚΑΠΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών (Πάτρα)
• ΚΑΡΑΜΠΗ ΜΑΡΙΑ-ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ – Μαθηματικών (Πάτρα)
• ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ ΕΛΛΗ – Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας (Πάτρα)
• ΚΟΝΤΟΜΑΝΩΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – Παραστατικών & Ψηφιακών Τεχνών (Ναύπλιο)
• ΚΩΤΣΑΙΝΑ ΕΙΡΗΝΗ – Θεωρίας & Ιστορίας της Τέχνης (Αθήνα)
• ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (Τρίπολη)
• ΛΕΣΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – Γεωγραφίας (Μυτιλήνη)
• ΜΕΛΛΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ – Κοινωνικής Ανθρωπολογίας & Ιστορίας (Μυτιλήνη)
• ΜΙΝΟ ΛΑΖΑΡΟΣ – Σχολή Πλοιάρχων
• ΜΠΕΡΔΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ – Γεωγραφίας (Μυτιλήνη)
• ΜΠΙΤΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ – Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας (Καβάλα)
• ΝΟΥΡΕ ΟΥΡΑΝΙΑ – Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα)
• ΠΑΓΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Σχολή Πλοιάρχων
• ΡΑΔΙΤΣΑ-ΓΟΥΑΪΤ ΝΑΤΑΛΙΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ – Οικονομικών Επιστημών (Αθήνα)
• ΡΕΪΖΗ ΕΛΕΝΗ – Χημείας (Καβάλα)
• ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Μαθηματικών (Πάτρα)
• ΤΖΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – Γεωγραφίας (Μυτιλήνη)
• ΤΖΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – Κοινωνικής Θεολογίας & Θρησκειολογίας (Αθήνα)
• ΧΑΛΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-ΑΛΚΙΩΝΗ – Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
• ΧΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ – (αναμονή τελικής κατάταξης)

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ «ΑΔΡΙΑΣ» - ΠΕΜΠΤΗ 24.10.2019, ΚΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ

21 Οκτωβρίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου και με αφορμή τη συμπλήρωση 76 χρόνων από την πρόσκρουση σε νάρκη του ενδόξου αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ (L67), διοργανώνουν την επετειακή εκδήλωση «Μνήμες Υπερηφάνειας», την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30 στο κτήριο Συγγρού. Κατά την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Ν.Μ.Κ., Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α. Εμμανουήλ Πετράκης, θα παρουσιάσει το μοντέλο του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ, κατασκευαστής του οποίου είναι ο Ποριώτης αξιωματικός Π.Ν. ε.α. Στυλιανός Φαλιέρος, ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν.

Το ηρωικό αντιτορπιλικό ΑΔΡΙΑΣ προσέκρουσε σε νάρκη ανατολικά της Καλύμνου το βράδυ της 23 ης Οκτωβρίου 1943, κατά τη διάρκεια συμμαχικών επιχειρήσεων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο εναντίον των Γερμανών. Από την έκρηξη αποκολλήθηκε όλο το πρωραίο μέρος του, ενώ σκοτώθηκαν 21 μέλη του πληρώματος και τραυματίστηκαν 30. Μεταξύ αυτών, νεκρός ήταν ο Ποριώτης δίοπος Βαγγέλης Τζιώτης και τραυματίες ο υποκελευστής Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου και ο υποκελευστής Γιώργος Παπαφρατζέσκου. Με επιδέξιους χειρισμούς, ο κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Τούμπας κατηύθυνε και προσαιγειάλωσε το σκάφος στην εγγύτερη Μικρασιατική ακτή, ενώ, μετά από 40 μέρες αυτοσχέδιων επισκευών, το πλοίο κατάφερε να αποπλεύσει και με ένα επικό ταξίδι χωρίς πλώρη ανάμεσα στις εχθρικές ακτές της Δωδεκανήσου, να καταπλεύσει στην Αλεξάνδρεια στις 6 Δεκεμβρίου 1943, ανήμερα της εορτής του Αγ. Νικολάου.

ΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕ.ΣΥ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΤΟ ΜΠΙΣΤΙ ΠΟΡΟΥ

16 Οκτωβρίου, 2019

Με την υπ’ αριθμ. 251/2019 Απόφασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής γνωμοδότησε αρνητικά επί της 10ετούς ανανέωσης -με τον μανδύα της «μετεγκατάστασης»- της άδειας του ιχθυοτροφείου στη θέση Μπίστι Πόρου, εκφράζοντας για πρώτη φορά εδώ και χρόνια καθαρή αρνητική θέση - χωρίς αστερίσκους- στο θέμα της ιχθυοκαλλιεργητικής δραστηριότητας στον Πόρο.
Το επίμαχο ιχθυοτροφείο έως το 2005 λειτουργούσε σε 15 στρέμματα με 150 τόνους αδειοδοτημένη παραγωγή, το 2005 επεκτάθηκε σε 35 στρέμματα με 350 τόνους παραγωγή και το 2014 η παραγωγή του αυξήθηκε σε 437,5 τόνους. Το 2017 το ΣτΕ έκανε αποδεκτή προσφυγή του Δήμου Πόρου και ακύρωσε όλες τις άδειές του, με συνέπεια το 2018 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να θέσει προθεσμία 18 μηνών για το κλείσιμό του. Ωστόσο, η εταιρία ΣΕΛΟΝΤΑ κατέθεσε αίτημα «μετεγκατάστασής» του σε διπλανή θέση, το οποίο και αναμένεται να εγκριθεί από την Αποκ. Διοίκηση, παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη διαχρονική αρνητική θέση του Δήμου. Μάλιστα, το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί με τρία ακόμα ιχθυοτροφεία (Καλάμι, Λάκκα, Καμάρα) τα τελευταία δύο χρόνια στον Πόρο. Πρόκειται για την ίδια «πατέντα» που οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας και οι αρμόδιες Υπηρεσίες εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες προκειμένου να παρακάμπτουν τις Αποφάσεις του ΣτΕ και να περιφρονούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όπως είναι γνωστό, το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών (το οποίο θεσμοθετήθηκε το Νοέμβριο του 2011 από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και διατηρήθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Α. Τσίπρα τον Δεκέμβριο του 2015) προβλέπει τη συγκέντρωση σε βιομηχανική κλίμακα ιχθυοτροφείων στις ακτές του Σαρωνικού αλλά και σε δεκάδες άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα. Με βάση τις προβλέψεις του, τα τελευταία χρόνια έχουν εκδοθεί για τις περιοχές αυτές αναρίθμητες 10ετείς άδειες που αυξάνουν την έκταση και την παραγωγική δυναμικότητα υφιστάμενων ιχθυοτροφείων, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος οι Μελέτες δημιουργίας των βιομηχανικών ζωνών αποκλειστικής ανάπτυξης ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ).
Απέναντι σε αυτή την τεράστια περιβαλλοντική και αναπτυξιακή απειλή, οι παράκτιοι Δήμοι και Περιφέρειες πρέπει να απαιτήσουν από κοινού την θεσμοθέτηση ενός νέου Ειδικού Χωροταξικού, με δύο μόνο προϋποθέσεις: (i) να προηγηθεί αυτής η θεσμοθέτηση Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου του παράκτιου χώρου και (ii) η γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για κάθε πράξη που αφορά σε χωροθέτηση και αδειοδότηση ιχθυοτροφείων να είναι δεσμευτική για την κεντρική Διοίκηση.
Η καθαρή Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής δίνει την ελπίδα ότι την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο θα υπάρξει κοινή δράση των παράκτιων Δήμων του Σαρωνικού με την Περιφέρεια, ώστε οι παραπάνω στόχοι να διεκδικηθούν σταθερά και να γίνουν αποδεκτοί από την Πολιτεία.

Η δημοτική αρχή Πόρου ευχαριστεί όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της αρνητικής γνωμοδότησης, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Βάσω Θεοδωρακοπούλου και τον αρμόδιο Περιφερειακό Σύμβουλο Περιβάλλοντος Νίκο Παπαδάκη.

Οι Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου στις
συνεδριάσεις της 1 ης και της 7 ης Οκτωβρίου 2019

8 Οκτωβρίου, 2019

• Αποφάσεις 127 & 142/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ορισμός μελών του ΔΣ του ΔΛΤ ως εξής:

Τακτικά μέλη, εκπρόσωποι της πλειοψηφίας:
1. Αλέξανδρος Δημητριάδης, ως Πρόεδρος
2. Δημήτριος Παπαχρήστου, ως Αντιπρόεδρος
3. Χρύσα Τζανετοπούλου ως μέλος
4. Ευάγγελος Τζάνος, ως μέλος
5. Αριστείδης Αποστολάκης, ως μέλος
Τακτικό μέλος, εκπρόσωπος της μειοψηφίας:
6. Μαργαρίτα Μάνδηλα – Θανασούρα
Τακτικό μέλος ex officio:
7. Λιμενάρχης Πόρου
Αναπληρωματικά μέλη, εκπρόσωποι της πλειοψηφίας:
1. Γεώργιος Κουτουζής
2. Αναστάσιος Παπαχρήστου
3. Γεώργιος Κλείσας
4. Εβελίνα Παπαδοπούλου
5. Γεώργιος Δημητριάδης
Αναπληρωματικό μέλος, εκπρόσωπος της μειοψηφίας:
6. Αγγελική Μακρή
Ο ορισμός ισχύει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2021.

• Αποφάσεις 128 & 143/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα (και κατά πλειοψηφία σε ό,τι αφορά τον ορισμό Αντιπροέδρου) ο ορισμός μελών του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης ως εξής:

Τακτικά μέλη ex officio:
1. Διευθυντής Α’ Δημοτικού (Κώστας Παπαγιάννης)
2. Διευθύντρια Β’ Δημοτικού (Μαρία Μαρόκου), ως Αντιπρόεδρος
3. Νηπιαγωγός (Μαριάνθη Παπαδιαμάντη)
4. Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου (Μαρία Ράντου)
Τακτικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο:
5. Χρήστος Λίτσας, ως Πρόεδρος
6. Αικατερίνη Μουμπαϊτζή
7. Μαρία Περάματζη
8. Όλγα Βογιατζή
9. Σοφία Σπίρτζη
Αναπληρωματικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο:
1. Εβελίνα Παπαδοπούλου
2. Χριστίνα Ροή
3. Γεώργιος Κλείσας
4. Τζεφ Στάικος
5. Κωνσταντίνα Καραμάνη – Μοσχογιάννη
Ο ορισμός ισχύει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2021.

• Αποφάσεις 129 & 144/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα (και κατά πλειοψηφία σε ό,τι αφορά τον ορισμό Αντιπροέδρου) ο ορισμός μελών του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης ως εξής:

Τακτικά μέλη ex officio:
1. Διευθύντρια Γυμνασίου (Βάσω Κογιώνη)
2. Διευθύντρια Λυκείου (Πανωραία Κολέντζου), ως Αντιπρόεδρος
3. Εκπρόσωπος 15μελούς συμβουλίου Λυκείου
4. Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου (Γιάννης Πάνου)
Τακτικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο:
5. Χρήστος Λίτσας, ως Πρόεδρος
6. Χρύσα Τζανετοπούλου
7. Ιωάννα Χαριζάνη
8. Μελέτης Κώτσαινας
9. Στεφανία Παπά
Αναπληρωματικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο:
1. Εβελίνα Παπαδοπούλου
2. Χριστίνα Ροή
3. Γεώργιος Κλείσας
4. Τζεφ Στάικος
5. Κωνσταντίνα Καραμάνη – Μοσχογιάννη
Ο ορισμός ισχύει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2021.

• Απόφαση 130/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός τριών μελών στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ως εξής:

Εκπρόσωπος της πλειοψηφίας με την αναπληρώτριά του:
1. Χρήστος Λίτσας ως Πρόεδρος, με αναπληρώτρια τη Χριστίνα Ροή
Μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο, με τους αναπληρωτές τους:
2. Χρύσα Τζανετοπούλου, με αναπληρώτρια τη Χαρά Μωυσιάδου
3. Ζωή Κεφαλληνού, με αναπληρώτρια τη Ράνια Καπέταv Ο ορισμός ισχύει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2021.

• Απόφαση 131/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός δύο αντιπροσώπων του Δήμου Πόρου στο ΔΣ του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τροιζηνίας και Πόρου ως εξής:

Τακτικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο:
1. Γεώργιος Κουτουζής
2. Αναστάσιος Παπαχρήστου
Αναπληρωματικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο:
1. Κωνσταντίνα Καραμάνη – Μοσχογιάννη
2. Εβελίνα Παπαδοπούλου

• Απόφαση 132/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η συγκρότηση και ο ορισμός μελών της Επιτροπής Εξέτασης Αιτήσεων ως εξής:

Εκπρόσωπος της πλειοψηφίας με τον αναπληρωτή του:
1. Αναστάσιος Παπαχρήστου ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Κουτουζή
Εκπρόσωπος της μειοψηφίας με την αναπληρώτριά της:
2. Σταματίνα Μητσιοπούλου, με αναπληρώτρια την Αγγελική Μακρή
Μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο:
3. Γεώργιος Πάνου με, αναπληρωτή τον Ευάγγελο Μοσχογιάννη
4. Πέτρος Σισμάνης, με αναπληρώτρια την Φανή Πρωτόπαπα
5. Σταύρος Γραβάνης με αναπληρώτριά τη Σοφία Κρίκωνα
Ο ορισμός ισχύει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2021.

• Απόφαση 133/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ορισμός μελών της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών ως εξής:

Εκπρόσωποι της πλειοψηφίας με τους αναπληρωτές τους:
1. Αναστάσιος Παπαχρήστου ως Πρόεδρος, με αναπληρώτρια την Εβελίνα Παπαδοπούλου
2. Γεώργιος Κουτουζής, με αναπληρωτή τον Χρήστο Λίτσα
Μέλος υποδεικνυόμενο από τον Δήμαρχο με τον αναπληρωτή του:
3. Αριστείδης Αποστολάκης, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Τζάνο
Ο ορισμός ισχύει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2021.

• Αποφάσεις 134 & 141/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συγκρότηση και ο ορισμός μελών της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης ως εξής:

Εκπρόσωπος της πλειοψηφίας με τον αναπληρωτή του:
1. Γεώργιος Κλείσας ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Τζεφ Στάικο
Εκπρόσωπος της μειοψηφίας με τον αναπληρωτή του:
(η παράταξη μειοψηφίας δεν πρότεινε δημοτικό σύμβουλο ως εκπρόσωπο)
Τακτικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο:
2. Αλέξανδρος Δημητριάδης
3. Τάσος Φιακάς
4. Ράνια Καπέτα
5. Γεώργιος Δημητριάδης
6. Χαρά Μωϋσιάδου
7. Αναστάσιος Παπαχρήστου
Αναπληρωματικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο:
1. Εβελίνα Παπαδοπούλου
2. Μπάμπης Κανατσίδης
3. Κατερίνα Σακελλίου
4. Ανδρέας Ι. Καΐκας
5. Κυριάκος Μάνεσης
6. Χρήστος Λίτσας
Ο ορισμός ισχύει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2021.

• Απόφαση 135/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός δύο εκπροσώπων του Δήμου και ενός αναπληρωτή στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς ως εξής:

Τακτικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο με τους αναπληρωτές
τους:

1. Χριστίνα Ροή ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Άρη Ροή
2. Μάιρα Δρούγκα, με αναπληρώτρια την Ευδοκία Παλαβράκη
Ο ορισμός ισχύει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2021.

• Απόφαση 136/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η συγκρότηση και ο ορισμός μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης Χρήσης Κοινοχρήστων Xώρων ως εξής:

Εκπρόσωπος της πλειοψηφίας με τον αναπληρωτή του:
1. Αναστάσιος Παπαχρήστου ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Χρήστο Λίτσα
Εκπρόσωπος της μειοψηφίας με τον αναπληρωτή του:
2. Δημήτριος Στρατηγός, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Ζεντέλη
Τακτικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο:
3. Γεώργιος Κουτουζής
4. Γεώργιος Κλείσας
5. Εβελίνα Παπαδοπούλου
6. Ελένη Κανατσίδη
7. Ανδρέας Δανόπουλος
Αναπληρωματικά μέλη υποδεικνυόμενα από τον Δήμαρχο:
1. Τζεφ Στάικος
2. Αναστάσιος Ξάνθης
3. Ευάγγελος Τζάνος
4. Αριστείδης Αποστολάκης
5. Χριστίνα Ροή
Ο ορισμός ισχύει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2021.

• Απόφαση 137/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Δ. Στρατηγός καταψήφισε την πρόταση) η υπ’ αριθμ. 125/2019 Απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤ (απολογισμός 2018).

• Αποφάσεις 138-139/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 33/2019 Μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας με τίτλο «Βελτίωση Βατότητας Τμήματος Δασικού Δρόμου στο Ασκέλι Δήμου Πόρου» και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για το ομώνυμο έργο.

• Απόφαση 140/2019: Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων σε εξωτερικό χώρο, έως ώρα 02:00, στο ΚΥΕ με την επωνυμία SAIL CAFÉ για το έτος 2019.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ TOUR OPERATORS

30 Σεπτεμβρίου, 2019

Τον Πόρο επισκέφθηκαν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου τρεις Ρωσίδες δημοσιογράφοι και tour operators, κατόπιν πρωτοβουλίας του ΕΟΤ Εξωτερικού Ρωσίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου. Οι επισκέπτριες, τις οποίες υποδέχθηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού Γιώργος Κλείσας, το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Τάσος Φιακάς και ο διευθυντής της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάννης Μανιάτης, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα του νησιού μαθαίνοντας για την ιστορία του (Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής, Ρώσικος Ναύσταθμος, Μουσείο Κοχυλιών) και ήρθαν σε γνωριμία με τοπικές γεύσεις, καθώς και με την παραγωγή ελαιολάδου και κρασιού από επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ TOUR OPERATORS

Η προβολή που θα αποκομίσει ο Πόρος στην τουριστική αγορά της Ρωσίας αναμένεται να είναι πολύ σημαντική, καθώς οι Ρωσίδες δημοσιογράφοι γράφουν σε κορυφαία, ηλεκτρονικά και έντυπα, τουριστικά μέσα της χώρας τους (ένα εκ των οποίων καταγράφει 44 εκ. χρήστες κάθε μήνα).

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ TOUR OPERATORS

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί θερμά τις ακόλουθες επιχειρήσεις για τις χορηγίες τους: New Aegli, Σάρων, Στη Ρότα, Macaroni&More, Μελίστακτον, Ελαιοτριβείο Κουτουζή, Οινοποιία Ανδρέου.

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

27 Σεπτεμβρίου, 2019

Στο πλαίσιο της 5 ης Εκστρατείας Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Δήμος Πόρου, σε συνεργασία με την Αστική μη-Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Οδηγό τον Διαβήτη», διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου ημερίδα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και ενημέρωσης του κοινού γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη.

Οι δωρεάν εξετάσεις (γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, λιπιδαιμικού ελέγχου και συνδρόμου διαβητικού ποδιού) θα γίνονται στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου (πρ. κτήριο ΚΑΠΗ) από τις 10:00 έως τις 14:00 από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ενώ το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου – Β’ Δημοτικού (18:00-19:30) θα πραγματοποιηθούν ομιλίες εξειδικευμένων επιστημόνων αναφορικά με τον σακχαρώδη διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές, τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση υπογλυκαιμίας, τα σημερινά δεδομένα της νόσου και τις νέες θεραπείες.

ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΤΟ 11ο FORUM ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

20 Σεπτεμβρίου, 2019

Το νησί του Πόρου φιλοξενεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 το 11 ο Forum Αυτοδιοίκησης της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Δήμου Πόρου. Αντικείμενο των εργασιών θα είναι η θεματική ενότητα «Επιστρέφοντας στην κανονικότητα του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά το πέρας της μνημονιακής περιόδου». Οι εργασίες του Forum θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Xenia Poros Image και αναμένεται η συμμετοχή σημαντικού αριθμού πρώην και νυν Δημάρχων, ενώ το παρών θα δώσουν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μ. Σταυριανουδάκης και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης.

ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19.9.2019

17 Σεπτεμβρίου, 2019

Όπως ενημέρωσε τη Δευτέρα 16.9.2019 ο ΔΕΔΔΗΕ το Λιμεναρχείο Πόρου, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν νέες «εργασίες συντήρησης» στα εναέρια καλώδια που συνδέουν τον Πόρο με την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, το Λιμεναρχείο καλείται να προβεί στην απαγόρευση διάπλου όλων των σκαφών στον δίαυλο Πόρου-Γαλατά (προς/από Ύδρα), καθώς και κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην περιοχή της Πούντας και τις δύο μέρες από τις 07:00 έως τις 17:00. Από το περιεχόμενο του εγγράφου προκύπτει επίσης ότι στο νησί του Πόρου θα γίνουν διακοπές ρεύματος την Τετάρτη από 04:00 έως 06:00 και από 17:00 έως 18:00 και την Πέμπτη από 05:00 έως 06:00 και από 17:00 έως 18:00, ενώ τις υπόλοιπες ώρες το νησί θα ηλεκτροδοτηθεί από τις 8 μισθωμένες γεννήτριες που διατηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ στον Πόρο από την ημέρα του δυστυχήματος, 20.8.2019 (με τεράστιο προφανώς κόστος για τον ίδιο, το οποίο μεγαλώνει όσο οι εργασίες εξακολουθούν να κατακερματίζονται).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δύο φορές έως σήμερα έχει ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε την αποκατάσταση των καλωδίων και αυτή είναι η τρίτη φορά που αιφνιδιάζει τοπικές αρχές, πολίτες και εταιρίες (τουρισμό, ακτοπλοΐα), αποκαλύπτοντας «στο παρά πέντε» τα κρυφά σχέδιά του και απαιτώντας από όλους να λειτουργήσουν ως υποτακτικοί του. Επίσης, προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός ότι και πάλι δεν θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει ανακοίνωση προς τους καταναλωτές, περιμένοντας προφανώς από τον Δήμο να λειτουργήσει ως Γραφείο Τύπου του.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ

11 Σεπτεμβρίου, 2019

Μια ακόμα διήμερη περιβαλλοντική δράση του Δήμου Πόρου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8.9.2019, με τους υποβρύχιους καθαρισμούς του λιμανιού μας στην περιοχή της Πούντας. Στο πλαίσιο της δράσης, εθελοντές αυτόνομοι δύτες της «Aegean Rebreath» και ελεύθεροι δύτες από τον Πόρο ανέσυραν από τον βυθό εκατοντάδες άχρηστα αντικείμενα, όπως δίχτυα, σκοινιά, μπουκάλια, σίδερα κ.ά. Τέτοια υλικά βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στους βυθούς όλων των λιμανιών της χώρας μας και έχουν προέλευση τόσο από τους χρήστες των λιμανιών (διερχόμενα σκάφη, αλιευτικά και ακτοπλοΐα), όσο και από τους παρακείμενους οικισμούς, από όπου καταλήγουν στον βυθό κατά κανόνα ακούσια και κυρίως λόγω του αέρα και της βροχής.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ

Ο Δήμος Πόρου διενεργεί συστηματικούς καθαρισμούς ακτών και βυθών τουλάχιστον δύο φορές ετησίως, φροντίζοντας για την καθαριότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος του και κυρίως θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους του, και όχι μόνο, σε ό,τι αφορά τα καίρια ζητήματα του περιορισμού των πλαστικών και του εθελοντισμού.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ

Στο πλαίσιο της δράσης που διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμος Πόρου, η «Aegean Rebreath» και η εταιρία θαλάσσιου τουρισμού «The Yacht Week», εγκατέστησαν στον αλιευτικό τομέα του λιμανιού στην Πούντα, ένα πρωτοποριακό σταθμό Συλλογής – Ανακύκλωσης θαλάσσιων και παράκτιων απορριμμάτων, στον οποίο οι Ποριώτες αλιείς θα μπορούν να απορρίπτουν, ανά υλικό, απορρίμματα που συλλέγουν κατά τη δραστηριότητά τους και ανενεργά αλιευτικά εργαλεία.

Χορηγοί: Saronic Ferries, υπηρεσίες καθαριότητας ΑΠΑΝΑ, ξενοδοχεία/ενοικιαζόμενα δωμάτια: Διόνυσος, Mania’s Rooms & Studios, Kaikas Studios.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣΜΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ

10 Σεπτεμβρίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει για το πρόγραμμα των αγιασμών των Σχολείων του νησιού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το οποίο έχει ως εξής:

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019
08:30
Β’ Δημοτικό
09:00 Γυμνάσιο
09:30 Λύκειο
10:00 Α’ Δημοτικό
10:30 Νηπιαγωγεία

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019
11.00
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΡΟΥ

9 Σεπτεμβρίου, 2019

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8.9.2019 οι ειδικές συνεδριάσεις για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πόρου.

Από τις σχετικές ψηφοφορίες, νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου αναδείχθηκε η Καίτη Ροΐδη – Μπήτρου, Αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Ζεντέλης και Γραμματέας η Ελένη Κανατσίδη (σημειώνεται ότι τα μέλη της μειοψηφίας καταψήφισαν το Πρακτικό ή ψήφισαν Λευκό σε ό,τι αφορά την εκλογή της Προέδρου, ένα μέλος της καταψήφισε το Πρακτικό εκλογής Γραμματέα και δύο ψήφισαν λευκό επί του Πρακτικού εκλογής Αντιπροέδρου). Αιρετά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (εκτός του Δημάρχου και των δύο Αντιδημάρχων) αναδείχθηκαν οι Ελένη Κανατσίδη και Εβελίνα Παπαδοπούλου από την πλειοψηφία (αναπληρωματικοί: Γ. Κλείσας και Χριστίνα Ροή) και οι Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Αγγελική Μακρή από την μειοψηφία (αναπληρωματικοί: Στ. Μητσιοπούλου και Ρ. Μάνδηλα).

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Πόρου ανακοίνωσε τα καθήκοντα που θα αναλάβουν τα μέλη της δημοτικής αρχής, ως ακολούθως:

Γιώργος Κουτουζής: Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες εποπτείας – συντονισμού των ακόλουθων Τμημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (α) Πολεοδομίας, (β) Τεχνικών Έργων, (γ) Ύδρευσης- Αποχέτευσης και (δ) Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας που αφορούν στη διαχείριση υδάτινων πόρων και υποδομών αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.

Τάσος Παπαχρήστου: Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες εποπτείας – συντονισμού των ακόλουθων Τμημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (α) Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Συγκοινωνιών, (β) Καθαριότητας & Πρασίνου, (γ) Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας πλην των αρμοδιοτήτων που αφορούν στη διαχείριση υδάτινων πόρων και υποδομών αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, καθώς και κάθε αρμοδίοτητα που αφορά στη λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου και το πλανόδιο εμπόριο.

Εβελίνα Παπαδοπούλου: Εντεταλμένη σύμβουλος με ευθύνη εποπτείας – συντονισμού της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Χριστίνα Ροή: Εντεταλμένη σύμβουλος με ευθύνη εποπτείας – συντονισμού των ακόλουθων Τομέων του «Αυτοτελούς Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού»: (α) Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, πλην των δομών του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της προώθησης εθελοντικών δράσεων, (β) Παιδικού Σταθμού και (γ) Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων, καθώς και υπεύθυνη για την διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Χρήστος Λίτσας: Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και εντεταλμένος σύμβουλος με ευθύνη εποπτείας – συντονισμού των ακόλουθων Τομέων του «Αυτοτελούς Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού»: (α) Παιδείας, πλην των δομών του Παιδικού Σταθμού και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, (β) Αθλητισμού, και (γ) Πολιτισμού, καθώς και την εποπτεία και συντονισμό των δράσεων που αφορούν στις Παιδικές Χαρές.

Γιώργος Κλείσας: Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης και εντεταλμένος σύμβουλος με ευθύνη εποπτείας – συντονισμού του Τομέα Τουρισμού του «Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης».

Ελένη Κανατσίδη: Εντεταλμένη σύμβουλος με ευθύνη την τακτοποίηση και διαχείριση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας.

Τζεφ Στάικος: Εντεταλμένος σύμβουλος με ευθύνη την προώθηση και συντονισμό περιβαλλοντικών και εθελοντικών δράσεων.

Ντίνα Καραμάνη: Εντεταλμένη σύμβουλος με ευθύνη την εποπτεία του Ηπειρωτικού Τμήματος του Δήμου.

• Νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Δημητριάδης.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

6 Σεπτεμβρίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, η εθελοντική ομάδα δυτών «Aegean Rebreath» και το «The Yacht Week» διοργανώνουν το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 δράσεις καθαρισμού βυθών και ακτών στο νησί του Πόρου. Στο πλαίσιο των δράσεων:

• Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, θα διενεργηθούν υποβρύχιοι καθαρισμοί στο λιμάνι του Πόρου στην περιοχή της Πούντας.

•Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, θα διενεργηθούν (1) καθαρισμοί βόρειων ακτών του νησιού από τα πληρώματα και επιβάτες του «The Yacht Week», (2) απομάκρυνση κολλημένων διχτυών από βυθούς του νησιού από τους δύτες της «Aegean Rebreath» και (3) η έναρξη λειτουργίας «Σταθμού ανακύκλωσης υλικών για τους αλιείς του Πόρου» στην Πούντα.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συνδρομή εθελοντών, καθώς και υπαλλήλων του Δήμου και της δημοτικής εργολαβίας καθαριότητας, ενώ θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη από διεθνή ΜΜΕ.

Ο Δήμος Πόρου καλεί κάθε εθελοντή που επιθυμεί να συμμετέχει στη δράση του Σαββάτου (δύτες αυτόνομης ή ελεύθερης κατάδυσης και πεζοί εθελοντές) να επικοινωνήσει με το Γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο 2298320512 ή στο email dimarhos@poros.gr, ή να βρίσκεται στην πλατεία Σολομωνίδη στην Πούντα το Σάββατο στις 10:00π.μ.

Χορηγοί: Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, υπηρεσίες καθαριότητας ΑΠΑΝΑ, ξενοδοχεία/ενοικιαζόμενα δωμάτια: Διόνυσος, Mania Rooms & Studios, Kaikas Studios, εστιατόριο Βασίλης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2019

3 Σεπτεμβρίου, 2019

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Πόρου στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υψηλές βαθμολογίες και πετυχαίνοντας την εισαγωγή τους σε σημαντικές Ανώτατες Σχολές. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πόρου συγχαίρουν όλους τους μαθητές για την αξιέπαινη προσπάθειά τους, καθώς και τους καθηγητές και γονείς τους για την καθοδήγηση και την υποστήριξη που τους παρείχαν, και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία. Ακολουθούν τα ονόματα και οι Σχολές στις οποίες εισάγονται οι μαθητές του Λυκείου Πόρου, οι οποίοι θα βραβευτούν από τον Δήμο στην καθιερωμένη δεξίωση μετά την παρέλαση της 28 ης Οκτωβρίου:

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Μουσειολογίας (Πύργος)
ΔΟΣΚΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Πληροφορικής (Πειραιάς)
ΚΑΠΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών (Πάτρα)
ΚΑΡΑΜΠΗ ΜΑΡΙΑ-ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ – Μαθηματικών (Πάτρα)
ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ ΕΛΛΗ – Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας (Πάτρα)
ΚΟΝΤΟΜΑΝΩΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – Παραστατικών & Ψηφιακών Τεχνών (Ναύπλιο)
ΚΩΤΣΑΙΝΑ ΕΙΡΗΝΗ – Θεωρίας & Ιστορίας της Τέχνης (Αθήνα)
ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (Τρίπολη)
ΛΕΣΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – Γεωγραφίας (Μυτιλήνη)
ΜΕΛΛΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ – Κοινωνικής Ανθρωπολογίας & Ιστορίας (Μυτιλήνη)
ΜΙΝΟ ΛΑΖΑΡΟΣ – Σχολή Πλοιάρχων
ΜΠΕΡΔΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ – Γεωγραφίας (Μυτιλήνη)
ΜΠΙΤΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ – Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας (Καβάλα)
ΝΟΥΡΕ ΟΥΡΑΝΙΑ – Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα)
ΠΑΓΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Σχολή Πλοιάρχων
ΡΑΔΙΤΣΑ-ΓΟΥΑΪΤ ΝΑΤΑΛΙΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ – Οικονομικών Επιστημών (Αθήνα)
ΡΕΪΖΗ ΕΛΕΝΗ – Χημείας (Καβάλα)
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Μαθηματικών (Πάτρα)
ΤΖΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – Γεωγραφίας (Μυτιλήνη)
ΧΑΛΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-ΑΛΚΙΩΝΗ – Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
ΤΖΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – Κοινωνικής Θεολογίας & Θρησκειολογίας (Αθήνα)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2019

2 Σεπτεμβρίου, 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για τέταρτη χρονιά οι εκδηλώσεις της τοπικής εορτής «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας», με ιστορική αναφορά στις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πόρου το Φθινόπωρο του 1828, μεταξύ του Ιωάννη Καποδίστρια και των διπλωματικών αποστολών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, οι οποίες οδήγησαν στον καθορισμό των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 29.8, με την παρουσίαση στα προπύλαια του Κ.Ε. Πόρος της έκδοσης του Αρχείου του Κωνσταντίνου Λογοθέτη Δουζίνα «Κώνδηξ του Κοινού του Πόρου 1803-1830». Την Παρασκευή 30.8 στην πλατεία Ηρώων, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά το κοινό με την ποιότητά της και το μοντέρνο ρεπερτόριο της, το οποίο συνόδευσαν τέσσερις τραγουδιστές και τραγουδίστριες, μεταξύ των οποίων η Ποριώτισσα Αγγελική Μαρινάκη. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο το πρωί με τη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας με τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος ξεσήκωσε τους 2.500 περίπου θεατές όλων των ηλικιών που κατέκλυσαν τον Ρώσικο Ναύσταθμο για να τον παρακολουθήσουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2019

Τις εκδηλώσεις των «Συνοριακών» τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Κωστής Αλεξανδρής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής Α’ Πειραιά Γιάννης Μελάς ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο βουλευτής Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, ο Διοικητής του Κ.Ε. Πόρος Δημήτρης Μορελάτος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, η περιφερειακή σύμβουλος Π.Ε. Νήσων Βάσω Μπόγρη ως εκπρόσωπος της νέας Περιφερειακής Αρχής Αττικής, εκπρόσωποι των πρεσβειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γαλλίας, οι τ. βουλευτές Γεωργία Γεννιά και Κωστής Δουζίνας, οι Διοικητές των τοπικών Α.Τ., Λιμεναρχείου και Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, μέλη της παράταξης πλειοψηφίας του Δήμου Πόρου και εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2019

Πολύτιμοι χορηγοί των εκδηλώσεων ήταν:
Η Περιφέρεια Αττικής, Πολεμικό Ναυτικό και το Κ.Ε. Πόρος, η Hellenic Seaways, η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, τα ξενοδοχεία/δωμάτια: Sirene Blue Resort, Xenia – Poros Image, Neorio Bay (Άγκυρα), New Aegli, Κίχλη, Golden View, Nikis Village, Odyssey’s, Saron, τα εστιατόρια: Άσπρος Γάτος, Ρότα, το αναψυκτήριο Russian Bay, ο Κωστής Δουζίνας, οι Λαρίσα Ιασωνίδου και Μάριος Καζάς (καλλιτεχνικό πρόγραμμα), η Μαρία Ζεντέλη (γραφιστική κάλυψη), ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος (μεταφορές προσώπων) και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ

30 Αυγούστου, 2019

Α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΦΑΙΡΙΑΣ
Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι, λόγω των εκδηλώσεων των Συνοριακών, σήμερα Παρασκευή 30 και αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, η δημοτική συγκοινωνία της Σφαιρίας θα λειτουργήσει με τις ακόλουθες αλλαγές:
1. Παρασκευή βράδυ, από 18:00 έως 00:00: θα γίνεται αναστροφή στην προβλήτα έναντι της Τράπεζας Πειραιώς αντί κυκλική διαδρομή.
2. Σάββατο πρωί, από 09:00 έως 11:00: δεν θα εκτελεσθεί κανένα δρομολόγιο.
3. Σάββατο βράδυ: δεν θα εκτελεσθεί το τελευταίο δρομολόγιο των 00:00.

Β. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ Για τη διευκόλυνση των θεατών που θα παρακολουθήσουν τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη το Σάββατο 31η Σεπτεμβρίου 2019 στον Ρώσικο Ναύσταθμο, ο Δήμος Πόρου ενημερώνει για τα εξής:
• ΒΑΡΚΕΣ: Από τις 19:00 και μετά θα εκτελούνται δρομολόγια λέμβων από το λιμάνι του Πόρου (αφετηρία στα ταξί) προς την περιοχή της συναυλίας (προβλήτα οικίας Τσιλίδη, στον όρμο αμέσως μετά τον Ρώσικο) και αντίστροφα δρομολόγια επιστροφής μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας.
• ΤΑΞΙ: Τα ταξί μπορούν να κατεβαίνουν στο χώρο της συναυλίας για αποβίβαση – επιβίβαση από τον χωματόδρομο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Ναύσταθμου.
• ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Για την εξυπηρέτηση του κοινού, ο Δήμαρχος Πόρου Γ. Δημητριάδης έχει ναυλώσει λεωφορείο χωρητικότητας 35 ατόμων, το οποίο από τις 19:00 το απόγευμα θα μεταφέρει επιβάτες (αφετηρία στο Νέο Δυτικό Λιμάνι έναντι καταστήματος «Διόνυσος») στον Ρώσικο και θα επαναλάβει αντίστροφες μεταφορές μετά τη λήξη της συναυλίας (αποβίβαση-επιβίβαση επί της ασφάλτου στην αρχή του χωματοδρόμου).
• ΔΙΚΥΚΛΑ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΜΕΑ: Μπορούν επίσης να κατεβαίνουν από τον πίσω χωματόδρομο και να σταθμεύουν πίσω από τα κτίσματα του Ναύσταθμου (όχι όμως στο πλάι).
• ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: Όσοι προσέλθουν με ΙΧ θα πρέπει να σταθμεύσουν επί της κεντρικής οδού και απαραιτήτως με την «μούρη» του οχήματος στραμμένη προς Νεώριο, ώστε να μην γίνει μποτιλιάρισμα κατά την αναχώρηση.
• ΠΕΖΟΙ: Ο κύριος μπροστινός χωματόδρομος που οδηγεί στον χώρο της συναυλίας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την άνοδο – κάθοδο πεζών και θα απαγορεύεται η διέλευση κάθε οχήματος μέσω αυτού.

Ο Δήμος Πόρου παρακαλεί για την τήρηση των ανωτέρω οδηγιών, της σχετικής σήμανσης και των υποδείξεων του προσωπικού του Δήμου που θα βρίσκεται στον χώρο.
Επίσης, οι θεατές παρακαλούνται να φροντίσουν για τη διατήρηση της καθαριότητας του χώρου και να χρησιμοποιούν τους κάδους που θα βρίσκονται διάσπαρτοι για την απόρριψη απορριμμάτων, καθώς και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποτροπή του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

30 Αυγούστου, 2019
Βίντεο από το etwinning πρόγραμμα με τίτλο «Ποιηματοτραγούδια με τον Οδυσσέα» που πραγματοποιήθηκε στο ολοήμερο νηπιαγωγείο πόρου το σχολικό έτος 2018-2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

28 Αυγούστου, 2019

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι μετά τις εργασίες που πραγματοποίησε ο ΔΕΔΔΗΕ την Τρίτη 27 Αυγούστου, τα καλώδια που ηλεκτροδοτούν τον Πόρο ανυψώθηκαν στο ίδιο ύψος που βρίσκονταν πριν το αεροπορικό δυστύχημα που προκάλεσε την πτώση τους και την διακοπή ηλεκτροδότησης του νησιού.

Με την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών, ο Δήμος Πόρου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε, και ειδικότερα: τον Γεν. Γρ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά για τον κεντρικό συντονισμό και την επί τόπου παρουσία του, τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ. Χατζηδακη, τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Εθν. Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γραφείου Τύπου της Γεν. Γρ. Πρωθυπουργού Χρ. Ζωγράφο, το προσωπικό και τον Διοικητή του Α.Τ. Πόρου, το προσωπικό και τον Λιμενάρχη του Λιμεναρχείου Πόρου, το προσωπικό και τους προϊσταμένους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζηνίας και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, τις υπηρεσιακές και πολιτικές ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ., του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Π.Σ. για τις έκτακτες ενισχύσεις που απέστειλαν στον Πόρο καθώς και το αντίστοιχο προσωπικό, το Γ.Ε.Σ. για τις γεννήτριες και το προσωπικό που απέστειλε, την Ε.ΥΔ.Α.Π. για τις γεννήτριες και το προσωπικό που απέστειλε, το Ε.Κ.Α.Β. για τα ασθενοφόρα και το προσωπικό που απέστειλε, τον γιατρό του Κ.Υ. Γαλατά Σ. Μπαρζάνι, τους υπαλλήλους του Δήμου Πόρου, τους εθελοντές πολίτες που βρέθηκαν την Τρίτη στον χώρο του δυστυχήματος, καθώς και τους τοπικούς επαγγελματίες που συνέδραμαν στο έργο έρευνας και αποκατάστασης της βλάβης (κοινοπραξίες πορθμείου, λάντζες, δύτες).

Περισσότερο απ’ όλους, ωστόσο, θα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στο τοπικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ που εργάστηκε νυχθημερόν συνεχείς ημέρες για την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και στο προσωπικό και ειδικά στον Διοικητή του Κ.Ε. Πόρος Δ. Μορελάτο, ο οποίος, χάρη στη μεγάλη εμπειρία του και στα ηγετικά του προσόντα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε κάθε επίπεδο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία περιήλθε το νησί μας.

Επίσης, ο Δήμος ευχαριστεί για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, τους τοπικούς νυν και τέως βουλευτές Ν. Μανωλάκο, Γ. Μελά, Χρ. Μπουτσικάκη και Γ. Γεννιά, τον νέο Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τη νέα Περιφερειακή Σύμβουλο Β. Μπόγρη, τους Δημάρχους των γειτονικών Δήμων, καθώς και τα Μ.Μ.Ε. και τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα της ανάγκης άρτιας αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης του Πόρου. Τέλος, εκφράζονται και πάλι τα ειλικρινή συλλυπητήριά της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

24 Αυγούστου, 2019

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε ολόκληρο το νησί του Πόρου, η πρώτη από 04:00 έως 05:00 τα ξημερώματα και η δεύτερη από 15:00 έως 16:00 το απόγευμα.

Οι συγκεκριμένες διακοπές είναι απαραίτητες προκειμένου το δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού να συνδεθεί (και αποσυνδεθεί) με γεννήτριες που έχει εγκαταστήσει ο ΔΕΔΔΗΕ στο Κ.Ε. Πόρος, ώστε το χρονικό διάστημα από 05:00 έως 15:00 να μπορέσουν να εκτελεστούν οι εργασίες ανύψωσης των καλωδίων στον δίαυλο Πόρου-Γαλατά, οι οποίες ατυχώς δεν έγιναν την Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Κατά το διάστημα αυτό επαναλαμβάνεται η παράκληση να αποφευχθεί η χρήση συσκευών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα, καθώς και να γίνει χρήση γεννητριών από όσα κτήρια, καταστήματα και ξενοδοχεία διαθέτουν τέτοιες.

Ο Δήμος τονίζει ότι οι ανωτέρω ώρες διακοπής, καθώς και η διαβεβαίωση ότι οι γεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί στο νησί είναι ικανές να σηκώσουν το σύνολο των αναγκών ηλεκτροδότησής του, προέρχονται από επίσημη ενημέρωση που έλαβε από τον ΔΕΔΔΗΕ την Παρασκευή 23.8.2019.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

23 Αυγούστου, 2019

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι, από ώρα 03:10 της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019, η ηλεκτροδότηση του νησιού του Πόρου έχει επανέλθει πλήρως, μετά από 36 ώρες διακοπής, λόγω της πρόσκρουσης ελικοπτέρου στα εναέρια καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ που συνδέουν τον Πόρο με την Πελοπόννησο. Παρά την εντυπωσιακά γρήγορη αποκατάσταση της σύνδεσης, η επιχείρηση συνάντησε σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της ανεπάρκειας σχεδιασμού και της έλλειψης ειλικρίνειας των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ απέναντι στις τοπικές και τις κεντρικές αρχές. Από την άλλη, βασίστηκε στην αυταπάρνηση και στη συγκλονιστική παρουσία του χαμηλόβαθμου προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, στη συνδρομή και στην άψογη συνεργασία όλων των υπόλοιπων Υπηρεσιών/Αρχών, του προσωπικού και της Διοίκησής τους, καθώς και στον άψογο και καθοριστικό συντονισμό από πλευράς του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά. Για τα ζητήματα αυτά, θα γίνει αναλυτικότερη ενημέρωση σε επόμενο χρόνο.

Προς το παρόν, θα πρέπει να σταθούμε στη σοβαρότερη συνέπεια της ανευθυνότητας του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία είναι ότι τα καλώδια τοποθετήθηκαν στο μισό περίπου ύψος από εκείνο που βρίσκονταν προηγουμένως (ελάχιστο σημερινό ύψος 26μ. έναντι 48μ. πριν τη βλάβη), με συνέπεια πλέον να υπάρχει σημαντική επικινδυνότητα, όχι μόνο για την αεροπλοΐα, αλλά και για τη ναυσιπλοΐα. Μάλιστα, κατά την ώρα της ολοκλήρωσης των εργασιών, οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο Πόρου, την Πυροσβεστική, αλλά και εγγράφως το Λιμεναρχείο, ότι τα καλώδια βρίσκονται στο προγενέστερο ύψος. Για να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει να γίνει νέα πολύωρη προγραμματισμένη διακοπή, με πιθανότερη μέρα για αυτήν, την Τρίτη 27 Αυγούστου. Όπως αποδεικνύεται μάλιστα, ο αναγκαίος εξοπλισμός για την ανύψωση των καλωδίων (τάνυση) στο προβλεπόμενο ύψος δεν βρισκόταν στον Πόρο κατά τις εργασίες επανασύνδεσης, γεγονός που ο ΔΕΔΔΗΕ απέκρυψε από όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.

Η δημοτική αρχή Πόρου έχει απευθύνει κατεπείγον έγγραφο στην ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ, κοινοποιούμενο σε όλες τις συναρμόδιες αρχές, με το οποίο ζητάει αναλυτικά την κατάρτιση και έγγραφη γνωστοποίηση του σχετικού προγραμματισμού, ώστε μέχρι τότε να ληφθούν από όλους όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ενημέρωση σχετικά με τη διακοπή και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον Πόρο

21 Αυγούστου, 2019

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, με αντικείμενο τις ενέργειες αντιμετώπισης της διακοπής ρεύματος στο νησί, ο Δήμος Πόρου, σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες για τα ακόλουθα:

1. Από χθες το βράδυ έχει γίνει εγκατάσταση μικρών γεννητριών στην περιοχή του Συνοικισμού και του Νεωρίου, οι οποίες παρέχουν τοπικά ρεύμα, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει μία ακόμα γεννήτρια στην παραλία του Ασκελίου.

2. Αυτή τη στιγμή συνδέονται οι μεγάλες γεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί εντός του Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, μέσω των οποίων θα ηλεκτροδοτηθεί η Σφαιρία από τις 12:00 έως τις 15:00 και η Καλαυρία από τις 15:00 έως τις 18:00 (εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση).

3. Τονίζεται και πάλι η ανάγκη οικονομίας στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε οι γεννήτριες που λειτουργούν να μπορέσουν να σηκώσουν τα φορτία που θα χρησιμοποιούνται. Ειδικότερα, γίνεται έκκληση να μην χρησιμοποιούνται θερμοσίφωνες, φούρνοι και κλιματιστικά.

4. Αυτή τη στιγμή ξεκινούν οι εργασίες ένωσης των καλωδίων Πόρου-Γαλατά, με προοπτική να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 18:00 περίπου το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, και άμεσα να ηλεκτροδοτηθεί πλήρως το νησί.

5. Λόγω των εργασιών επανασύνδεσης των καλωδίων στον δίαυλο Πόρου-Γαλατά και έως την ολοκλήρωσή τους, ο δίαυλος θα παραμείνει κλειστός για όλα τα σκάφη, ιδιωτικά και επιβατικά, ενώ κλειστή επίσης θα μείνει και η παραλιακή οδός του λιμανιού του Πόρου από την πιάτσα ταξί έως το Σιρόκο για όλα τα αυτοκίνητα (τα μηχανάκια μπορούν να έχουν πρόσβαση μέχρι και την παλιά ΔΟΥ), καθώς και η επαρχιακή οδός Γαλατά-Ερμιόνης στην περιοχή της Μπούγιας.

6. Η Δημοτική Συγκοινωνία της Σφαιρίας θα λειτουργεί μόνο στο τμήμα από κτήριο Συγγρού έως πιάτσα ταξί.

Νεότερη ενημέρωση θα δοθεί το απόγευμα.

Announcement
The latest update for the power outage in Poros and the relevant works

After an urgent meeting with the Secretary General for Civil Protection and the local authorities as regards to the necessary measures to be taken for the power outage, the Municipality of Poros informs the residents and visitors of the island for the following:

1. Since last night, small generators have been installed and provide power in Synikismos and Neorion. Another generator will soon be established in Askeli.

2. The large generators from Athens are now being installed in the local military base and will provide power in Poros city (12:00-15:00) and Askeli, Neorion, Synikismos, Foussa and Monastery (15:00-18:00).

3. There is still an appeal for saving power, so that the generators can correspond to the island’s needs. Everybody is kindly requested to abstain from using cooking and cooling devices.

4. The works for restoring the cables between Poros and Galatas are now under way and there is hope that they will have been completed by 18:00 today, according to the Public Electricity Service.

5. Due to the aforementioned works above the Poros-Galatas sea area, the channel will be closed down for all boats, private and passenger, and so will be the coastal roads of Poros, from the taxi station up to the end of Poros city (Stavros area), and Galatas (Bougia area), for all cars and motorcycles .

6. The Municipal Bus Service will be operating only from the main port and up to the taxi station.

A new update will be issued in the afternoon.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΛ ΠΟΡΟΥ

14 Αυγούστου, 2019

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πόρου προκηρύσσει ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές για την εκμίσθωση και εκμετάλλευση του σχολικού κυλικείου του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Πόρου για πέντε (5) χρόνια.
Προθεσμία υποβολής προσφορών: έως τις 13-9-2019, ώρα 11:00.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2298024128 ή 2298025157 (ΓΕΛ Πόρου) και 2298320512 (Δήμος Πόρου, κ. Γραβάνης)
Δείτε αναλυτικά τη διακήρυξη πατώντας εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

7 Αυγούστου, 2019

Αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν φέτος στη διασύνδεση του Ασκελίου και του Νεωρίου με τον Οικισμό του Πόρου, ο Δήμος ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Βάρκες:
Όπως είναι γνωστό, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέχρι και το 2013, η διενέργεια «δρομολογίων» από το λιμάνι του Πόρου προς τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου είχε σταματήσει ολοκληρωτικά, χωρίς οι προηγούμενες δημοτικές αρχές να το αποτρέψουν ή να το αναστρέψουν. Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή το 2014 ήταν ότι πρότεινε στο Σωματείο Λεμβούχων την επαναλειτουργία των γραμμών αυτών με οικονομικό αντάλλαγμα. Χάρη στην πρωτοβουλία αυτή, ήδη από το καλοκαίρι του 2014 επαναλειτούργησε η γραμμή του Νεωρίου και το 2015- 2016 η γραμμή Πλάκα-Αλυκή. Η γραμμή Ασκελίου δεν λειτούργησε, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν λεμβούχο να την αναλάβει, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη γραμμή της Πλάκας-Αλυκής μετά το 2016. Σημειώνεται ότι με πρωτοποριακή Απόφαση του ΔΣ Πόρου από το 2016 εγκρίνεται επιχορήγηση όλων των γραμμών για τις οποίες εκδηλώνεται ενδιαφέρον από λεμβούχους.

Δυστυχώς, λόγω παραλείψεων του παρελθόντος από πλευράς Υπουργείου Ναυτιλίας και Λιμεναρχείου, το καθεστώς λειτουργίας των λέμβων του Πόρου είναι «στον αέρα» εδώ και δεκαετίες και η προσπάθεια που έγινε το τελευταίο έτος από το Σωματείο για τη νομιμοποίησή του (χωρίς να ζητηθεί η βοήθεια του Δήμου) απέβη άκαρπη. Έτσι, το Λιμεναρχείο Πόρου φέτος, για πρώτη φορά, δεν ενέκρινε το αίτημα του Δήμου για τη διενέργεια των θερινών δρομολογίων του Νεωρίου.

Λεωφορεία:
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι Δήμοι μπορούν να ασκούν συγκοινωνιακό έργο μόνο όπου δεν υπάρχει υφιστάμενη γραμμή. Στον Πόρο από το 1980 υπάρχει υφιστάμενη άγονη γραμμή με δύο κλάδους, προς Ασκέλι-Μοναστήρι και προς Νεώριο, η αρμοδιότητα αδειοδότησης, ελέγχου και καθορισμού δρομολογίων της οποίας ανήκει αποκλειστικά στη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Νήσων της Περιφέρειας Αττικής. Στον κλάδο του Νεωρίου ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου είχε διακόψει τα δρομολόγια πολύ πριν το 2014, ενώ στον κλάδο του Ασκελίου δραστηριοποιείτο επί δεκαετίες λεωφορείο το οποίο, κατά παράβαση της αδειοδότησής του, διενεργούσε όπως είναι γνωστό ανεξέλεγκτες στάσεις επιβίβασης/αποβίβασης στη Σφαιρία (ενώ επιτρεπόταν να διενεργεί στάσεις μόνο στην Καλαυρία). Μέχρι και το 2014 καμία δημοτική αρχή δεν είχε ενεργήσει για την ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας, αλλά η ανάγκη βελτίωσης των συγκοινωνιών στο νησί μας υποτασσόταν προφανώς στη σκοπιμότητα διατήρησης του αθέμιτου μονοπωλίου του λεωφορείου του Ασκελίου.

Η σημερινή δημοτική αρχή έθεσε ως πρωταρχικό της στόχο την δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία -όπως εξηγήθηκε ανωτέρω- μπορούσε να ιδρυθεί μόνο στη Σφαιρία. Οι ιδιοκτήτες το λεωφορείου του Ασκελίου, όμως, παρότι ο Δήμος ουδέποτε ασχολήθηκε με το παράνομο συγκοινωνιακό έργο που ασκούσαν, προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο ΣτΕ κατά του Δήμου, με επιχείρημα ότι το δικό τους λεωφορείο διέρχεται από την παραλιακή οδό της Σφαιρίας διενεργώντας μεταφορικό έργο και επομένως ο Δήμος δεν δικαιούταν δήθεν να ιδρύσει δημοτική συγκοινωνία. Έτσι, το ΔΣ Πόρου, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά του Δήμου, αναγκάστηκε το 2017 να καθορίσει ότι το λεωφορείο της άγονης γραμμής δεν θα περνάει από την παραλιακή οδό (όπου ούτως ή άλλως απαγορευόταν ανέκαθεν να κάνει στάσεις), ώστε οι λεωφορειούχοι να στερηθούν το συγκεκριμένο παράδοξο επιχείρημα.

Το 2019, και ειδικότερα 3 μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές (29.5.2019), οι ιδιοκτήτες του λεωφορείου υπέβαλαν αίτημα στην Περιφέρεια να διενεργούν μόνο 3 δρομολόγια ημερησίως το φετινό καλοκαίρι, αντί για 12 που είχαν καθορισθεί το 2018. Η Περιφέρεια, με αδιανόητη καθυστέρηση άνω του ενός μήνα (4.7.2019) απέστειλε έγγραφο στον Δήμο Πόρου για να πει την άποψή του και ο Δήμος, απαντώντας αμέσως, διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση και αιτήθηκε την έγκριση 12 δρομολογίων ημερησίως, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, συνεχίζοντας να διευκολύνει τους λεωφορειούχους, ουδέποτε εξέδωσε Απόφαση καθορισμού των δρομολογίων για το 2019, ενώ η αρμόδια Υπηρεσία, αφού τούς έκανε «δώρο» άλλον έναν μήνα χωρίς να απαντάει στο έγγραφο του Δήμου, μόλις χθες (6.8.2019) απέστειλε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο το λεωφορείο οφείλει και το φετινό καλοκαίρι να εκτελεί 12 δρομολόγια, όπως ακριβώς έχει ζητήσει ο Δήμος μας.

Είναι σαφές επομένως ότι κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης των ανωτέρω προβλημάτων σε βάρος της δημοτικής αρχής είναι θρασύτατη. Ο Δήμος Πόρου είναι ο πρώτος που διαμαρτύρεται και ενεργεί για την αντιμετώπισή τους και, από την άλλη, είναι προφανές ποιοι ευθύνονται για αυτά και ποια είναι τα κίνητρά τους.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι παρά τα ανωτέρω προβλήματα, τα οποία έχουν σαφώς παροδικό χαρακτήρα, το 2019 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τα συγκοινωνιακά ζητήματα του Πόρου, λόγω της έναρξης λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία καθημερινά μεταφέρει δωρεάν εκατοντάδες επιβάτες με 33 δρομολόγια ανά 20 λεπτά εντός της πόλης του Πόρου, έχοντας αναβαθμίσει καίρια την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών στο κέντρο του νησιού.

ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΙ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

22 Ιουλίου, 2019

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου Συγγρού, πραγματοποιείται πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Μαρμάρινοι Μνημειακοί Θησαυροί του Πόρου», με στόχο την ανάδειξη των μαρμάρινων μνημείων της πόλης και του κοιμητηρίου του νησιού, της ιστορίας τους, των μυστικών που κρύβουν, αλλά και των παραπέρα δυνατοτήτων αξιοποίησής τους ως πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος και η Χατζοπούλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ομιλητές:
• Γιάννης Μανιάτης, διευθυντής της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης
• Ελεάνα Σοφή, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών
• Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, καθηγήτρια Ιστορίας και Τέχνης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΠΟΡΟΣ - 13 & 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

10 Ιουλίου, 2019

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται στον Πόρο, στον πεζόδρομο της Ερμού (πίσω από τη Δημοτική Αγορά), το Φεστιβάλ Χειροτεχνίας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Ιουλίου υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου, χάρη στις ιδέες και τις χορηγίες των καταστηματαρχών της περιοχής και άλλων συστηματικών εθελοντών του νησιού μας.

Παιχνίδια, κατασκευές, βιβλία, σινεμά, επίσκεψη σε μουσείο, κεράσματα και πολλά ακόμα, περιμένουν μικρούς και μεγάλους!

Μαθαίνουμε για την Ανακύκλωση διασκεδάζοντας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Σάββατο 13 Ιουλίου
19.00 – Ανάγνωση του παιδικού βιβλίου «Imagine» βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι του John Lennon, από την blogger Μαρία Λιόντου
19:30 – Δημιουργούμε και στολίζουμε το στενό μας (εργαστήρια κατασκευών με ανακυκλωμένα υλικά, υφαίνω μια ευχή για το περιβάλλον)
Παράλληλες Δράσεις
- Έναρξη έκθεσης φωτογραφίας «Ο Πόρος που Αγαπάμε»
- Προβολή του ντοκιμαντέρ της TV Espana για τις περιβαλλοντικές δράσεις στον Πόρο

Κυριακή 14 Ιουλίου
11:00Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου: Ξενάγηση στην Έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα αγάλματα κρύβονται μέσα στα βιβλία» (είσοδος δωρεάν για τα παιδιά και 2€ για τους ενήλικες)
19:00Ανάγνωση του βιβλίου «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων» από τη Συγγραφέα και Αρχαιολόγο Εύη Πίνη
19:30Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων»
19:40 – Καλλιτεχνικό εργαστήριο μικτής τεχνικής με αφορμή τα έργα του Γ. Ψυχοπαίδη
20.30 – «Δημιουργούμε με φρέσκα φρούτα!» Η Κατερίνα Σακελλίου του Odyssey θα μας δείξει πώς μπορούμε να απολαύσουμε φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα με τη δική μας σοκολάτα.

Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ξεκινάει τη λειτουργία της και η δανειστική- ανταλλακτική βιβλιοθήκη του Πεζόδρομου, υπό την αιγίδα του Δήμου και της Δημοτικής Χατζοπουλείου Βιβλιοθήκης. Για τη δημιουργία και λειτουργία της προσέφεραν χρήματα, είδη και εθελοντική εργασία οι ακόλουθοι:
• Anouck Brinkerink (διακόσμηση, εργασία)
• Peter Burnett (βάψιμο με τεχνοτροπία)
• Ζαχαροπλαστείο Γλύκισμα / Γιώργος και Νίκος Κανατσίδης (χορηγία, προσωπική εργασία)
• Gion Fashion Shop / Κώστας Γκιών και Γεωργία Λιβανού (έπιπλα)
• Εργαστήριο υφαντικής ΕΡΓΑΝΗ / Βαγγέλης Παπαθυμιόπουλος, Ελένη Παύλου και Δάφνη Παπαθυμιοπούλου (χορηγία, εργασία)
• Pavlou Shop / Μιχάλης Παύλου (ηλεκτρολογικό υλικό)
• Αφοί Παύλου / Νίκος και Σπύρος Παύλου (χρώματα, υλικά)
• Γιώργος και Μαντώ Αστρινάκης, Στέλιος Τσιμπλάκος (έπιπλα)
• Βιβλία προσέφεραν οι εκδοτικοί οίκοι: Μίνωας, Μεταίχμιο, Κέδρος, Σαΐτη

Πληροφορίες:
email: craft.festival.poros@gmail.com
Facebook: Φεστιβάλ Χειροτεχνίας Πόρου ( https://www.facebook.com/Φεστιβάλ- Χειροτεχνίας-Πόρου-450131522407135 )

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΠΟΡΟΣ - 13 & 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

4 Ιουλίου, 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Ιουλίου η δεύτερη φετινή εθελοντική αιμοδοσία της τράπεζας αίματος του Δήμου Πόρου. Συνολικά προσήλθαν 160 αιμοδότες, εκ των οποίων κατάφεραν να δώσουν αίμα οι 151.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί θερμά όλους τους αιμοδότες που προσήλθαν στην αιμοδοσία, το Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ και τους εκπαιδευόμενους της ΣΜΥΝ για τη συμμετοχή τους, το προσωπικό του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη Μαρία Βαρβάρου, για τη σταθερή συνδρομή της στη λειτουργία της τράπεζας αίματος.

Χορηγοί: ΒΙΚΟΣ (νερά), Macaroni and More

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ POROSEA 2020

3 Ιουλίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου, το Saronic Triathlon Club και η εταιρεία WhyNot ανακοινώνουν τη διοργάνωση στις 30 & 31 Μαΐου 2020, της αθλητικής εκδήλωσης multisport POROSEA 2020 (τρίαθλο, aquathlon, κολύμβηση και δρομικά) στο πανέμορφο νησί του Πόρου.

Κάλεσμα Δημάρχου:

«Είναι μεγάλη μας χαρά που στο νησί μας στήνουμε προσεκτικά και συστηματικά τις βάσεις για αθλητικό τουρισμό. Με απόλυτο σεβασμό στους αθλητές, τους συνοδούς και τα αγωνίσματα, σταθερή μας επιδίωξη είναι να αναδείξουμε τον Πόρο σε κορυφαίο προορισμό αθλητικών διοργανώσεων. Η παγιωμένη συνεργασία μας με την WhyNot έχει ήδη αποφέρει μία διοργάνωση που τείνει να γίνει ορόσημο στο ετήσιο αθλητικοτουριστικό «καλεντάρι» της χώρας μας. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την προτίμησή σας και δεσμευόμαστε ότι το POROSEA 2020, το οποίο αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα, καθώς στις 8 Ιουνίου είναι του Αγ. Πνεύματος, θα βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις μας, με ανανεωμένο σχεδιασμό και προσοχή στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Όπως κάθε χρόνο, Δήμος, Υπηρεσίες, εθελοντές, επιχειρήσεις και τοπικοί Σύλλογοι θα συνεργαστούν δημιουργικά με τη συνδιοργανώτρια εταιρεία, ώστε όλα να είναι όπως πρέπει τις ημέρες των αθλητικών εκδηλώσεων. Σάς προσκαλούμε να βρεθείτε στον Πόρο με τις οικογένειές σας, τους φίλους σας και τους συναθλητές σας, ώστε να συνεχίσουμε αυτό το πανέμορφο ταξίδι στον χώρο του αθλοτουρισμού και πάνω από όλα να περάσουμε καλά. Καλή προετοιμασία και σας περιμένουμε!»

Γιάννης Δημητριάδης
Δήμαρχος Πόρου

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ POROSEA 2019 ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

3 Ιουλίου, 2019

Παρουσιάστηκε την Πέμπτη 20.6.2019 στο κτήριο Συγγρού η έρευνα των Πανεπιστημίων Heilbronn και Μacromedia με τίτλο «POROSEA 2019 – Κοινωνικόοικονομικές επιδράσεις και προτάσεις για τη στρατηγική ανάπτυξη». Η παρουσίαση, η οποία έγινε από τον καθηγητή Δρ. Sebastian Kaiser-Jovy και την ομάδα του, ανέδειξε σειρά ενδιαφερόντων αποτελεσμάτων αναφορικά με τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του POROSEA 2019 και γενικότερα των αθλητικοτουριστικών οργανώσεων στον προορισμό του Πόρου. Η έρευνα διεξήχθη κατά τη διάρκεια του POROSEA 2019 με τη μέθοδο των ερωτηματολογίων, τα οποία συμπληρώθηκαν σχεδόν από το 50% των συμμετεχόντων στη διοργάνωση (304 ερωτηματολόγια).

Μεταξύ άλλων, τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας ήταν τα ακόλουθα:

1. Στις κατηγορίες διαμονή, φαγητό και μεταφορές οι συμμετέχοντες ήταν ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι σε ποσοστό 78%.
2. Στη συνολική αποτίμηση του event όλοι οι συμμετέχοντες (100%) δήλωσαν ότι έμειναν ικανοποιημένοι έως πολύ ικανοποιημένοι.
3. Ο κάθε αθλητής συνοδευόταν κατά μέσον όρο από 2 ακόμα επισκέπτες που δεν συμμετείχαν στον αγώνα, δηλαδή αφίχθηκαν στο νησί περίπου 500 αθλητές και 1000 συνοδοί.
4. Η μέση κατά κεφαλήν συνολική δαπάνη των επισκεπτών που ήρθαν στον Πόρο για το POROSEA ανήλθε στα €226.
5. Το event απέφερε στην οικονομία του νησιού περίπου €285.000, χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα συμμετοχής στους αγώνες, τα έξοδα μετακίνησης προς/από τον Πόρο και οι πολλαπλασιαστές χρήματος της κατανάλωσης.
6. Συνυπολογίζοντας τους μετριοπαθείς πολλαπλασιαστές κατανάλωσης (Χ1.6), το οικονομικό αποτύπωμα του POROSEA ανέρχεται σε €450.000.
7. Εκδηλώσεις όπως το POROSEA μπορούν να συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή πολιτών/εθελοντών από διαφορετικές ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί τους καθηγητές, τους φοιτητές και τους εθελοντές που δούλεψαν στην έρευνα, την WhyNot, τη σύμβουλο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Μαρία Βρασίδα για την αρωγή της, τον Δήμο Επιδαύρου για τη συνεργασία και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΑΠ κ. Αλέξανδρο Δημητριάδη για την κάλυψη των εξόδων διαμονής του επικεφαλής καθηγητή στον Πόρο.

Επίσης, με την ευκαιρία της παρουσίασης των ανωτέρω ευρημάτων, ο Δήμος Πόρου δημοσιοποιεί όλα τα ονόματα των εθελοντών που εργάστηκαν για το POROSEA 2019, τους οποίους και ευχαριστεί για τη συμβολή τους για ακόμα μια φορά:

ASTRID, BROWN FRANCIS, FINTCH ANNA, ROCK FILIPPE, ROCK PIERE, ROGERS PAMELA, ΑΓΝΗ ΑΡΜΑΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΑΡΜΑΟΥ ΑΓΝΗ, ΑΡΤΖΙΔΗ ΝΕΚΤΑΡΙΤΑ, ΒΑΪΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΒΙΚΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΒΑΣΙΑ, ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΟΛΓΑ, ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑ, ΒΡΑΝΑ ΕΛΣΑ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΒΑ ΝΤΕΣΥ, ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΒΑ ΒΙΚΥ, ΓΚΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΓΚΙΩΝ ΕΥΗΛΙΑ, ΔΑΓΚΛΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΔΕΔΕΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΔΡΟΥΓΚΑ ΜΑΪΡΑ, ΖΩΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΑΪΚΑ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΪΚΑ ΧΡΥΣΑΝΝΑ-ΙΩΑΝΝΑ, ΚΑΪΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΑΪΚΑ ΝΑΤΑΛΙΑ, ΚΑΪΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΪΚΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, ΚΑΪΚΑΣ Χ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΑΝΑΤΣΙΔΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΝΑΤΣΙΔΗ ΑΝΝΑ, ΚΑΝΑΤΣΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΚΑΝΑΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΠΕΛΕ ΝΟΡΑ, ΚΑΠΕΤΑ ΡΑΝΙΑ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΚΑΡΤΣΩΛΗ ΜΑΡΘΑ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ ΖΩΗ, ΚΛΑΨΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΛΕΙΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΛΕΝΤΖΟΥ ΡΕΑ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΙΜΙΚΑ, ΚΟΥΒΑΡΑ ΜΕΛΙΝΑ, ΚΟΥΒΑΡΑ ΝΙΟΒΗ, ΚΟΥΤΟΥΖΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΚΩΤΣΑΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΛΑΓΚΡΙΑ ΜΑΡΙΤΕΖ, ΛΑΓΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΛΑΖΑΡΟΥ ΧΡΥΣΑ, ΛΕΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΙΒΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΛΙΤΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΛΙΤΣΑ ΕΒΙΤΑ, ΛΙΤΣΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΛΙΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΤΑΚΗΣ, ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΕΛΛΟΥ, ΜΟΣΧΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ ΑΝΝΑ, ΜΠΑΪΡΑΜΙΔΗ ΕΛΣΑ, ΜΠΑΡΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΜΠΕΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΠΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΠΕΤΕΝΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΜΠΙΤΟΥΝΗ ΔΑΝΑΗ, ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΩΡΑΪΤΗ ΕΛΕΝΗ, ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΧΑΡΑ, ΝΟΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΝΤΑΠΙ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΝΤΕΜΑΪ ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ, ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΠΑΛΑΒΡΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ, ΠΑΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ, ΠΑΠΑΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, ΠΑΠΑΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΛΕΝΑ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, ΠΕΤΡΙΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΠΟΛΛΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΠΟΠΕΣΚΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, ΠΟΥΛΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΦΑΝΗ, ΡΑΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΡΑΠΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΡΕΣΤΡΕΠΟ ΛΕΤΖΗ, ΡΟΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΡΟΪΔΗ ΚΑΙΤΗ, ΡΟΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΣΑΚΚΕΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΣΚΕΝΔΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΟΥΚΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΣΤΑΪΚΟΣ ΤΖΕΦ, ΣΤΑΪΚΟΥ ΓΩΓΩ, ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΛΕΚΑ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΥΞΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΑΚΑ ΤΑΣΙΑ, ΤΑΣΙΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ, ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ, ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ, ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΖΑΝΟΥ ΓΙΩΤΑ, ΤΖΑΝΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΤΖΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΤΖΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΖΑΝΟΥ ΕΛΛΗ, ΤΖΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΤΡΑΣΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΡΑΣΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (2), ΤΣΑΜΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΦΑΛΙΕΡΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΦΑΛΙΕΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΦΑΛΙΕΡΟΥ ΕΒΙΤΑ, ΦΑΛΙΕΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΦΙΑΚΑΣ ΤΑΣΟΣ, ΧΑΡΙΖΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

2 Ιουλίου, 2019

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, την Πέμπτη 4.7.2019, από τις 07:00 έως τις 12:00, θα υπάρχει διακοπή ρεύματος για συντήρηση του δικτύου από Γαλατά προς Πλάκα, Λεμονοδάσος, Άρτιμο και Καραπολίτι, καθώς και σε ολόκληρο το νησί του Πόρου.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

28 Ιουνίου, 2019

Σάς ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτ. Συγγρού, από τις 08:00 έως τις 14:30.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2019

28 Ιουνίου, 2019

Πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαιριού 2019

Όπως κάθε χρόνο, το καλοκαίρι στον Πόρο είναι γεμάτο με πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και διοργανώνονται από τον Δήμο Πόρου σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως η Περιφέρεια Αττικής, και από ιδιωτικούς φορείς υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου, με την υποστήριξη τοπικών χορηγών και εθελοντών. Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Συναυλία Μπάντας Λιμενικού Σώματος

• Κυριακή 30 Ιουνίου, 21:00, παραλία Πόρου: Η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επισκέπτεται τον Πόρο στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος.

2ο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας στον πεζόδρομο της δημοτικής αγοράς

• Σάββατο – Κυριακή 13-14 Ιουλίου: Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας «Ο Πόρος που αγαπάμε», αφήγηση βιβλίου «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων», λειτουργία εθελοντικής δανειστικής βιβλιοθήκης, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κ.ά.

Poros Arts Festival 2019

• Σάββατο 13 Ιουλίου, 21:00: παραλία Ασκελίου: Συναυλία Burger Project
• Σάββατο 20 Ιουλίου, 21:00, πλ. Αγ. Γιώργη: ρεσιτάλ πιάνου Γιώργου Βολίκα «Γένεσις»
• Δευτέρα 5 Αυγούστου, 21:00, Νεώριο/παραλία Πέτρου: Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη με τον Δώρο Δημοσθένους και την Μαρία Κηλαηδόνη

Μουσική Δωματίου Leondari Ensemble

• Τρίτη 2 Αυγούστου, 21:30, Αμφιθέατρο κτ. Συγγρού: Η ετήσια συνάντηση καταξιωμένων μουσικών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρουσιάζουν μια σειρά συναυλιών στα νησιά του Σαρωνικού (εκδήλωση με εισιτήριο)

11η Διεθνής Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής»

• Δευτέρα 19 Αυγούστου – Πέμπτη 29 Αυγούστου: Η διοργάνωση προσελκύει νεαρούς πιανίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρουσιάζουν μοναδικά ρεσιτάλ, μεταξύ των οποίων και το εντυπωσιακό ρεσιτάλ στο Ιερό του Ποσειδώνα

Συνοριακά Νεότερης Ελλάδας 2019

• Πέμπτη 29 Αυγούστου, 21:00: Παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Δουζίνα για το αρχείο του Κωνσταντίνου Λογοθέτη Δουζίνα (1803-1830) και την ιστορία του Πόρου
• Παρασκευή 30 Αυγούστου, 21:00, πλ. Ηρώων: Συναυλία Μπάντας Πολεμικού Ναυτικού
• Σάββατο 31 Αυγούστου, 20:30, Ρώσικος Ναύσταθμος: Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

28 Ιουνίου, 2019

Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Σώματος, ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 30.6.2019 και ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Μπάντας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον Πόρο υπό την αιγίδα του Δήμου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου Πόρου.

Η συναυλία θα είναι χωρίς εισιτήριο και θα γίνει στην πλατεία Ηρώων.

ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ ΜΕ ΕΩΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ

25 Ιουνίου, 2019

Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Πόρου με έως 100 δόσεις

Σε εφαρμογή του Ν. 4611/2019, η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πόρου καλεί τους οφειλέτες του Δήμου σε ρύθμιση του συνόλου των οφειλών τους που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και 16.7.2019.

Με την υπαγωγή στη ρύθμιση προβλέπεται απαλλαγή από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη-υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη- καταβολής τέλους, σε ποσοστό από 50% έως και 100%, ανάλογα με τον αριθμό μηνιαίων δόσεων, ενώ το ελάχιστο ποσό των μηνιαίων δόσεων (πλην της τελευταίας) είναι 20€.

Η ρύθμιση προβλέπει:
1. Με εφάπαξ καταβολή, απαλλαγή εκατό τοις εκατό (100%) των προσαυξήσεων/τόκων/προστίμων.
2. Από 2 έως 24 δόσεις, απαλλαγή ογδόντα τοις εκατό (80%) των προσαυξήσεων/τόκων/προστίμων.
3. Από 25 έως 48 δόσεις, απαλλαγή εβδομήντα τοις εκατό (70%) των προσαυξήσεων/τόκων/προστίμων.
4. Από 49 έως 72 δόσεις, απαλλαγή εξήντα τοις εκατό (60%) των προσαυξήσεων/τόκων/προστίμων.
5. Από 73 έως 100 δόσεις, απαλλαγή πενήντα τοις εκατό (50%) των προσαυξήσεων/τόκων/προστίμων.

Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο έως 16.9.2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Πόρου (τηλ. 2298320519 & 2298320526).

ΗΜΕΡΙΔΑ

24 Ιουνίου, 2019

Consumeless Med – Καταναλώνω λιγότερο στη Μεσόγειο

Tην Τρίτη 25 Ιουνίου στις 19.30 στο κτ. Συγγρού, ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας Εύξεινη Πόλη παρουσιάζει στον Πόρο το μοντέλο Consume-less Med (Kαταναλώνω λιγότερο στη Μεσόγειο), ένα ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα για τον αειφόρο τουρισμό.

Το έργο απευθύνεται σε παραλιακούς ή νησιωτικούς τουριστικούς Δήμους στη Μεσόγειο, σε φορείς και σε επαγγελματίες του τουρισμού (διαμονή, εστίαση, εμπόριο), οι οποίοι μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά και επικοινωνιακά οφέλη με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πέρα από τη συμβολή τους για την προστασία των περιβαλλοντικών πόρων και του οικοσυστήματος της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η στήριξη των τοπικών προϊόντων που προωθεί το συγκεκριμένο έργο.

Στόχος, ο συντονισμός δράσεων για μείωση της κατανάλωσης νερού, ενέργειας και μικρότερης παραγωγής αποβλήτων και η παροχή της επιλογής μιας σειράς από υπηρεσίες προς τους τουρίστες ικανές να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση και να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν καλύτερα τα τοπικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ιnterreg Mediterranean και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και υλοποιείται από την Εύξεινη Πόλη, ενώ την εμπειρία τους από την υλοποίηση του έργου, θα μεταφέρει από τον Δήμο Νάξου η επιστημονική συνεργάτης κ. Χρυσοβαλάντω Φραγκουλοπούλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
19.00 Εγγραφές
19.30 Χαιρετισμός – Γιάννης Δημητριάδης, Δήμαρχος Πόρου
19.40 Παρουσίαση του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη – Γιώργος Παππούς, Γενικός Διευθυντής
19.50 Η εμπειρία από την πιλοτική δράση στη Νάξο – Χρυσοβαλάντω Φραγκουλοπούλου,
20.20 Παρουσίαση του μοντέλου ConsumelessMED – Ζωή Γκρουμούτη, Επιστ. Συνεργάτης Εύξεινης Πόλης
21.00 Ερωτήσεις

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

21 Ιουνίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου υπενθυμίζει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν τη θερινή περίοδο στην παραλιακή οδό της Σφαιρίας (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 49/1992):

1. Απαγόρευση στάσης/στάθμευσης από Σινεμά έως πρ. κτήριο Εθνικής Τράπεζας. Εξαιρείται το Parking της Δημοτικής Αγοράς.
2. Απαγόρευση διέλευσης όλων των οχημάτων (πλην ταξί, λεωφορείου & ΑμΕΑ) από κτ. Συγγρού έως πλ. Σολομωνίδη από 20:00 έως 01:00.
3. Επιτρεπόμενες ώρες τροφοδοσίας στην παραλία για φορτηγά (άνω του 1,5τ): πρωί έως 09.30 και μεσημέρι 13.00 έως 17.00.

Επίσης, τονίζεται ότι απαγορεύεται κάθε διέλευση ή στάθμευση οχημάτων και μοτοποδηλάτων επί πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και πλατειών και κάθε τοποθέτηση λειτουργικών ή διαφημιστικών στοιχείων των καταστημάτων στις προβλεπόμενες διελεύσεις πεζών.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες να τηρούν τους ανωτέρω κανόνες, ώστε να επικρατήσουν στο κέντρο του νησιού συνθήκες που θα διευκολύνουν την αυξημένη τουριστική κίνηση.

Επίσης, ο Δήμος παρακαλεί το Α.Τ. Πόρου και το Λιμεναρχείο, ανάλογα με τη χωρική αρμοδιότητά τους, να φροντίσουν για την αστυνόμευση των ανωτέρω κανόνων. Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, με προσωπικές επιστολές που απέστειλε τις τελευταίες εβδομάδες σε όλα τα καταστήματα του κέντρου στα οποία παρατηρούνται σημαντικές συστηματικές παραβάσεις που αφορούν στη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, παρακάλεσε τους αντίστοιχους επιχειρηματίες για την άμεση άρση τους, ώστε να αποφευχθούν διαδικασίες βεβαίωσης διοικητικών και ποινικών παραβάσεων.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΔΑΠ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) 2019-2020

20 Ιουνίου, 2019

Αγαπητοί γονείς,

Ο Παιδικός Σταθμός και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Πόρου συνεχίζουν και φέτος να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και στα παιδιά των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και διανοητικής ανάπτυξης, τα παιδιά στον Παιδικό Σταθμό κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να σέβονται τον συνάνθρωπό τους και θέτουν σταθερές βάσεις για την Α’/θμια εκπαίδευση.

Με τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης του ΚΔΑΠ, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να σέβονται την ομαδική εργασία, να αγαπούν τη δημιουργία, την τέχνη, το περιβάλλον, και περισσότερο από όλα να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η χρηματοδότηση λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού και του ΚΔΑΠ γίνεται, σε μεγάλο βαθμό, μέσω του ΕΣΠΑ και βάσει των εγγεγραμμένων παιδιών. Για αυτό πρέπει όλοι οι γονείς που έχουν τις προϋποθέσεις να στηρίξουν τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού και του ΚΔΑΠ, καταθέτοντας αίτηση στην ΕΕΤΑΑ για την εγγραφή των παιδιών τους για το σχολικό έτος 2019-2020.

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας της Ε.Ε.Τ.Α.Α., στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr, έως τις 28-6-2018. Η είσοδος στο σύστημα και η εγγραφή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών του taxisnet.

Ο Δήμος Πόρου θα υποστηρίξει τις διαδικασίες εγγραφής των παιδιών, βοηθώντας τις μητέρες στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, στην υποβολή των αιτήσεων και στην αποστολή του φυσικού αρχείου της αίτησης στην ΕΕΤΑΑ.

Καλούμε όλες τις μητέρες που είναι μισθωτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενες στον αγροτικό τομέα, ενταγμένες σε προγράμματα απασχόλησης, επιδοτούμενες άνεργες και άνεργες με κάρτα ανεργίας, να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Δήμου μας για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ΕΕΤΑΑ και την εγγραφή των παιδιών στο Παιδικό Σταθμό και στο ΚΔΑΠ μέχρι τις 28-6-2018.

Πληροφορίες:
στον Παιδικό Σταθμό: 2298023102,
στο ΚΔΑΠ: 2298022760 (Μαρία Μπαρδάκα 6975958760),
στον κ. Χρήστο Χίο (2298320523, 2298029099).

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ POROSEA 2019

13 Ιουνίου, 2019

O Δήμος Πόρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Heibronn της Γερμανίας και την εταιρεία WhyNot, θα παρουσιάσει, την Πέμπτη 20.6.2019 και ώρα 18:00 στο κτήριο Συγγρού, τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στο πλαίσιο του POROSEA 2019 με τίτλο «Διερεύνηση των κοινωνικο-οικονομικών επιπτώσεων του POROSEA 2019 στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή». H παρουσίαση θα γίνει από τους καθηγητές Δρ. Kaiser-Jovy και Δρ. Becker, με τη συμμετοχή περίπου 30 φοιτητών.

Η έρευνα αποτελεί μέρος ευρύτερης μελέτης του Πανεπιστημίου Heilbronn, με επικεφαλής τον καθηγητή Δρ. Sebastian Kaiser-Jovy, με τίτλο “The contribution of sport events to the development of Greek tourist destinations” (μτγλ. «H συνεισφορά των αθλητικών διοργανώσεων στην ανάπτυξη των Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών»).

Τα αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι το POROSEA 2019 προσέλκυσε περίπου 1500 επισκέπτες και απέφερε για την οικονομία του νησιού έναν κύκλο εργασιών €275.000, χωρίς να υπολογίζονται τα έμμεσα οφέλη. Η έρευνα εξετάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο το POROSEA αλλά και άλλες αθλητικοτουριστικές διοργανώσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ο Δήμος Πόρου παρακαλεί τον ΕΕΣΠ, τους επαγγελματίες Τουρισμού, τους εθελοντές του αγώνα και τους κατοίκους του Πόρου για την προσέλευσή τους.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ POROSEA 2019

11 Ιουνίου, 2019

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν και φέτος από το νησί μας οι επισκέπτες και οι αθλητές που συμμετείχαν στο POROSEA το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2019. Η φετινή διοργάνωση σημείωσε νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεπερνώντας τις 800 και τα αγωνίσματα που περιελάμβανε (τρίαθλο, aquathlon, κολύμβηση, δρομικά) πραγματοποιήθηκαν στον Ρώσικο Ναύσταθμο, στην παραλία του Κ.Ε. Πόρος στον Αγ. Στέφανο, στο εσωτερικό του Οικισμού και σε όλο το οδικό δίκτυο της Σφαιρίας και της Καλαυρίας. Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν από παράλληλα δρώμενα, όπως aqua aerobic, παρουσίαση Ποριώτικου χασάπικου και τη συναυλία των Νίκου και Γιάννη Χατζόπουλου στην πλατεία Ηρώων το βράδυ του Σαββάτου, η οποία μετατράπηκε σε ένα μεγάλο γλέντι για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Στο περιθώριο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε, επίσης, έρευνα του Πανεπιστημίου Heilbronn αναφορικά με την ικανοποίηση των επισκεπτών και τον τζίρο της τοπικής οικονομίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στις 20.6.2019 στο κτήριο Συγγρού.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για την συνεισφορά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης τους συνδιοργανωτές, Whynot και Saronic Triathlon Club, το Κ.Ε. Πόρος, το Α.Τ. Πόρου, το Λιμεναρχείο Πόρου και τους περισσότερους από 150 Ποριώτες εθελοντές κάθε ηλικίας που και πάλι αποτέλεσαν την βάση για την επιτυχία του POROSEA, οι οποίοι και θα παρατεθούν ονομαστικά με νέο Δελτίο Τύπου τις επόμενες μέρες. Ευχαριστεί επίσης τους κατοίκους του νησιού που αγκάλιασαν τη διοργάνωση και προσαρμόστηκαν στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς και όλους τους χορηγούς.

Ακολούθως παρατίθενται οι τοπικοί χορηγοί/συντελεστές:
• ΑΠΑΝΑ (εργολάβος καθαριότητας)
• Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου
• Ναυτικός Όμιλος Πόρου Τροιζηνίας
• Δημητριάδης Αλέξανδρος (Αντιπρόεδρος ΔΛΤ & ΕΤΑΠ)
• Δημητριάδης Γιάννης (Δήμαρχος)
• Παπαχρήστου Τάσος (Αντιδήμαρχος)
• Δρίτσας Μάνος (ιατρός)
• Βαρβάρου Μαρία (ιατρός)
• Κεραμίδας Γεώργιος (ιατρός)
• Καραμάνης Γιώργος
• Ιμπραήμι Αρμάντο
• Καΐκας Θοδωρής
• Κοντογιάννης Γιώργοςv • Κούσουλας Στέλιος
• Κρητικός Super Markets
• Λαδάς Μ. Ένωση Αργοσαρωνικού / μεταφορική
• Λεμονοδάσος / Βλάχος Δημήτρης
• Λιταρίδης Δημήτρης
• Λογοθέτης Τάκης
• Μοσχογιάννης Μάνθος
• Askeli Water Sports
• Hellenic Seaways
• Hellenic Sun Travel / Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος
• Passage
• Porosnews
• Saronic Ferries
• Saronic Magazine
• Saronic Outdoor Activities

• Ξενοδοχεία/ενοικιαζόμενα δωμάτια:
- Αίγλη
- Αλκυόνη
- Διόνυσος
- Έλενα
- Ήλιος
- Κίχλη
- Παύλου
- Σάρων
- Golden View
- Kaikas
- Lions2
- Manessi
- Neorio Bay (πρ. Άγκυρα)
- Ninetta’s
- Panorama
- Saga
- Sirene Blue Resort
- Xenia - Poros Image

• Εστιατόρια/cafe:
- Αλλοτινό
- Απάγκιο
- Ασκέλι
- Άσπρος Γάτος
- Άσπρος Γάτος/kouzinotherapy
- Βασίλης
- Γεια μας
- Θεανώ
- Κήπος
- Κολώνα
- Παληό Σιντριβάνι
- Παράδεισος
- Πέτρος
- Στη Ρότα
- Blue cafe
- Clock
- Destino
- Dimitris Family
- Grande
- Macaroni & More
- Primasera
- Unique
- Russian Bay/Μαρία Γάτσινου
- Sofrano

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ POROSEA 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ POROSEA 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ POROSEA 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ POROSEA 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΡΟΥ

10 Ιουνίου, 2019

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, με παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου».

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ POROSEA

5 Ιουνίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου για τις ανάγκες των αγώνων POROSEA 2019:

Σάββατο, 17:30 έως 20:45:
• Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και απαγόρευση στάσης/στάθμευσης (α) σε όλη τη Σφαιρία και (β) στην Καλαυρία από Κανάλι έως Ρωσικό Ναύσταθμο

Κυριακή, 08:30 έως 13:45:
• Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και απαγόρευση στάσης/στάθμευσης (α) σε όλη τη Σφαιρία και (β) στην Καλαυρία από Κανάλι προς Σιρένε, Ναό Ποσειδώνα, διασταύρωση Βαγιωνιάς, Βιολογικό, Ρωσικό έως Κανάλι (οι διαδρομές θα απελευθερώνονται αμέσως μετά την διέλευση των τελευταίων αθλητών)

Επισημαίνεται, επίσης, ότι λόγω της θερινής περιόδου από την Παρασκευή 7 Ιουνίου ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό από 20:00 έως 1:00.

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες του νησιού:
• Να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και να αποφύγουν κάθε μετακίνηση κατά την ισχύ τους
• Να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των εθελοντών των συντελεστών της διοργάνωσης
• Να αποσύρουν από το οδόστρωμα κάθε εμπόδιο, όπως ζαρντινιέρες, τρέιλερ, κλπ
• Να μην κάνουν εργασίες που μπορεί να βρέξουν τα σοκάκια και το οδόστρωμα

Πληροφορίες για τις μετακινήσεις και μεταφορές κατά την ισχύ των απαγορεύσεων:
• Οι ανωτέρω απαγορεύσεις αφορούν και τα ΤΑΞΙ και τα λεωφορεία
• Όσοι αναχωρούν από το νησί με ιπτάμενα σε ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα πρέπει να κατέβουν στο λιμάνι πριν την έναρξη των απαγορεύσεων
• Όσοι φτάνουν σε ώρες απαγόρευσης, πρέπει να περιμένουν στο λιμάνι έως τη λήξη τους
• Απαγορεύεται η είσοδος πούλμαν στο νησί

Οι επαγγελματίες του τουρισμού (ξενοδόχοι, εστιάτορες, αυτοκινητιστές κτλ) παρακαλούνται να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις παραπάνω πληροφορίες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ

3 Ιουνίου, 2019

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία του στα θέματα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, οργάνωσε και εφέτος την ετήσια εκπαίδευση της ομάδας που έχει συγκροτήσει για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης στους λιμένες αρμοδιότητάς του, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρία αντιμετώπισης ρυπάνσεων New Naval Ltd, την Πέμπτη 30.5.2019.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ 2

Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, ενώ στα πλαίσια του δεύτερου πραγματοποιήθηκε επίδειξη του συνόλου του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και εν συνεχεία εκτελέστηκε άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ

Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής εκπαιδεύσεως, που διεξήχθη σε κατάλληλη αίθουσα του κτιρίου Συγγρού, παρουσιάστηκε μεταξύ των άλλων η οργάνωση του ΔΛΤ Πόρου για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης, ειδικά από πετρελαιοειδή, ο αντιρρυπαντικός εξοπλισμός που έχει τοποθετηθεί σε κατάλληλο σημείο του Λιμένα του Πόρου, όπως και οι διαδικασίες χρήσης αυτού.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ

Πιο ειδικά, αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν στους τρόπους εισροής ρυπογόνων ουσιών στο θαλάσσιο περιβάλλον, στις μεθόδους αντιμετώπισης ανάλογων συμβάντων και στα μέσα που χρησιμοποιούνται, προκειμένου η τελευταία να στεφθεί με επιτυχία.

Στο πρακτικό μέρος, όπως ήδη προαναφέρθηκε, έγινε επίδειξη όλου του εξοπλισμού που διατίθεται από την εταιρία New Naval Ltd στο ΔΛΤ και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στον Λιμένα του Πόρου.

Το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιήθηκε στον Λιμένα μας προέβλεπε διαρροή πετρελαιοειδών αποβλήτων από το Ε/Γ-Ο/Γ ferry boat ανοικτού τύπου «ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Δ.» που βρισκόταν προσδεμένο σε αυτόν. Για την αντιμετώπισή του έγινε παρέαση πλωτού φράγματος μήκους 90 μέτρων, πέριξ του πλοίου και η εν συνεχεία απαραίτητη επιχειρησιακά αγκυροβόλησή του, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια λέμβου που συμμετείχε εθελοντικά στην άσκηση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ασκήσεως συμμετείχαν ενεργά και πολλά από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Πόρου, τα οποία βοήθησαν ουσιαστικά στην εκτέλεση της άσκησης και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα και μέσω της παρούσας ανακοίνωσης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ

Στόχος της οργάνωσης του ΔΛΤ Πόρου είναι η αυτοδύναμη αντιμετώπιση ενός περιστατικού ρύπανσης, ειδικά διαρροής πετρελαιοειδούς σε πρώτο χρόνο, διότι, όπως είναι ευνόητο, αν μια πετρελαιοκηλίδα εξαπλωθεί, αφενός θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την οικονομική ζωή του τόπου και αφετέρου η απορρύπανση θα γίνει πολύ δαπανηρή, με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες ακόμα και για τις ζωές μας γενικότερα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην εκπαίδευση, δηλώνοντας εμφανώς ικανοποιημένοι από το επίπεδο συμμετοχής και ετοιμότητας που επέδειξαν και έχοντας τη βεβαιότητα ότι σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού ρυπάνσεως η αντιμετώπισή του θα είναι άμεση και καθ’ όλα αποτελεσματική, με σκοπό την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος του νησιού μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ POROSEA 2019!

31 Μαϊου, 2019

Λίγες μέρες έμειναν για το φετινό POROSEA και πάμε δυνατά να υποστηρίξουμε τη διοργάνωση που κάνει περήφανο τον Πόρο!

Δήλωσε συμμετοχή στα αγωνίσματα με έκπτωση 30% επί των τρεχουσών τιμών (ισχύει για μόνιμους κατοίκους των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων) ή γίνε εθελοντής βοηθώντας στην επιτυχία του POROSEA!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ:
Έως Τετάρτη 5.6.2019 στο Δημαρχείο Πόρου (βλ. δικαιολογητικά στο http://www.porosea.com/)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ:
Κατεβάστε τη φόρμα δήλωσης εθελοντών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ POROSEA 2019

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ POROSEA

31 Μαϊου, 2019

Καθώς οι μέρες για τη μεγάλη διοργάνωση του φετινού POROSEA πλησιάζουν και οι συμμετοχές των αθλητών για φέτος είναι περισσότερες σε σχέση με πέρσι, οι ανάγκες εγγραφής εθελοντών είναι αυξημένες.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν εθελοντές για το POROSEA παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα και να τη στείλουν στο Visit Poros Island με μήνυμα ή στο tourism@poros.gr!

Εναλλακτικά, μπορούν να απευθυνθούν στην κ. Ράνια Καπέτα στο «Αλάτι της Γης» στο στενό της οδού Ερμού ή να την καλέσουν στο τηλέφωνο 6976187757.

Κατεβάστε τη φόρμα δήλωσης εθελοντών

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ-ΜΕΘΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ POROSEA 2019

21 Μαϊου, 2019

Αγαπητοί δημότες Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων,
Σας ενημερώνουμε ότι για τη συμμετοχή σας στο multisport event POROSEA 2019 ο Δήμος Πόρου έχει εξασφαλίσει και φέτος έκπτωση 20% στα αγωνίσματα της διοργάνωσης (επί της τρέχουσας τιμής, η οποία θα διατηρηθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών από τους δημότες, ωστόσο δεν αφορά τα ειδικά πακέτα – race packs). Η έκπτωση ισχύει έως την Τετάρτη 5.6.2019 και δεν θα υπάρξει καμία παράταση. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο Γραφείο Δημάρχου κατά τις ώρες 10:00-14:00. Πριν την εγγραφή σας, ενημερωθείτε στο www.porosea.com για τα διαθέσιμα αγωνίσματα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σημειώνεται ότι η έκπτωση 20% αφορά δημότες, αλλά και μόνιμους κατοίκους των δύο Δήμων.

Απαιτούμενα στοιχεία για εγγραφές:
1. Ιατρική βεβαίωση για τρίαθλο και κολυμβητικά αγωνίσματα. Για τα κολυμβητικά αγωνίσματα αρκεί και η προσκόμιση ισχύοντος (τρέχοντος έτους) δελτίου ομάδος κολύμβησης.
2. Υπεύθυνη δήλωση ενηλίκων (χορηγείται από το Γραφείο Δημάρχου).
3. Υπεύθυνη δήλωση γονέων ή κηδεμόνων σε περιπτώσεις συμμετοχής ανηλίκων (χορηγείται από το Γραφείο Δημάρχου).
4. Καταχώρηση προσωπικής διεύθυνσης e-mail για την επιβεβαίωση της εγγραφής.
5. Αντίγραφο δημοτολογίου ή πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας (μόνο για δημότες/μόνιμους κατοίκους του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων).

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

20 Μαϊου, 2019

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, καθαρίστηκαν φέτος οι νότιες παραλίες της πελοποννησιακής ακτής του Δήμου μας. Αποτελεί αισιόδοξη διαπίστωση ότι η βελτίωσή τους είναι πλέον αισθητή, αφού τα προηγούμενα χρόνια μέσω των αντίστοιχων δράσεων είχε απομακρυνθεί το σύνολο σχεδόν των ογκωδών απορριμμάτων που βρίσκονταν εκεί επί δεκαετίες. Έτσι, η «δουλειά» φέτος περιορίστηκε κυρίως σε μικρότερα πλαστικά που ξεβράστηκαν τον χειμώνα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του εργολάβου καθαριότητας και τους εθελοντές που συμμετείχαν στους καθαρισμούς!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2019 ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

17 Μαϊου, 2019

Παρά την προεκλογική περίοδο, ο Δήμος Πόρου διοργανώνει και φέτος για 4η συνεχή χρονιά εκτεταμένες δράσεις καθαρισμού των απομακρυσμένων παραλιών του. Μετά τηνδράση LET’S DO IT τον Απρίλιο, η νέα ευρεία δράση καθαρισμού ακτών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου στις ακτές της Πελοποννήσου που ανήκουν στον Δήμο μας, με εκκίνηση από την παραλία στην ιδιοκτησία Κοντομηνά και κατεύθυνση προς τα Τσελεβίνια.

Σημείο συνάντησης, το πορθμείο του Πόρου στις 10:30.
Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας στο 15303 ή στο dimarhos@poros.gr.

Σχετικά με το φλέγον θέμα της επιβάρυνσης των ακτών από τα μεταφερόμενα πλαστικά, δείτε βίντεο με ομιλία του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη στην ημερίδα που διοργάνωσε για το συγκεκριμένο ζήτημα το ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη στο ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα στις 6 Μαΐου 2019: https://www.kathariporeia.gr/videogallery.html

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΩΡΕΑΣ ΤΗΣ ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑΣ

14 Μαϊου, 2019

Χάρη στην ευγενική χορηγία της ALPHA Τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί, με Στόχο την Υγεία», το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Πόρου πρόκειται να ενισχυθεί με σημαντική ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Τα υλικά θα παραδοθούν την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 16:00 στον χώρο στέγασης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο πρ. κτήριο ΚΑΠΗ, όπου θα πραγματοποιηθεί σύντομη εκδήλωση, ανοικτή για το κοινό.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση της Τράπεζας και τον διευθυντή του τοπικού καταστήματος, κ. Λεωνίδα Κοντοζαμάνη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΣΟΧ 12/2019 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ

10 Μαϊου, 2019

Ο Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») ως Δικαιούχος Φορέας της Πράξης «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Πόρου» (Κωδικό ΟΠΣ: 5003499), που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 09 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» του Ε.Π. «Αττική 2014-2020» και που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση του ανωτέρω ευρωπαϊκού προγράμματος και τη στελέχωση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Πόρου (μία (1) θέση ΠΕ Φαρμακοποιών και μία (1) θέση ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός – συντονιστής).

Κατεβάστε εδώ τον φάκελο με τα σχετικά αρχεία.

Η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ

10 Μαϊου, 2019

Η νέα επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πόρου ξεκίνησε τη λειτουργία της εντελώς ανανεωμένη και αναβαθμισμένη στην διεύθυνση www.poros.gr.

Μέσα από τη νέα μας ιστοσελίδα, ο αναγνώστης μπορεί να λάβει βασικές πληροφορίες για το νησί και το ηπειρωτικό του τμήμα, να ενημερωθεί για τη σύσταση του Δήμου (Δήμαρχος – Δημοτικό συμβούλιο – Επιτροπές – Υπηρεσίες Δήμου), για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για τα νέα και τα Δελτία Τύπου του Δήμου, για τα χρήσιμα τηλέφωνα και για τις προσεχείς εκδηλώσεις, ενώ το περιεχόμενο της θα ανανεώνεται καθημερινά και θα εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ταυτόχρονα, κατασκευάζεται και η νέα τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Πόρου www.visitporos.com, η οποία σύντομα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της. Την κατασκευή και υλοποίηση των νέων ιστοσελίδων επιμελήθηκε εντελώς δωρεάν το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, Τάσος Φιακάς, τον οποίο και ευχαριστούμε για τη διαρκή προσφορά του.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ κ.ά.

10 Μαϊου, 2019

Δεν τελειώνουν τα καλά νέα για τον Πόρο:
Μονοπάτια, Α/C στα Σχολεία, γήπεδο μπάσκετ στο Ασκέλι κ.ά. εγκρίθηκαν από το ΔΣ Πόρου

Με σειρά σημαντικών Αποφάσεων που έλαβε στην τελευταία του τακτική συνεδρίαση πριν τον Σεπτέμβριο το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου (από 26.4.2019 έως την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών το Σεπτέμβριο επιτρέπεται η ψήφιση μόνο κατεπειγουσών Αποφάσεων), αξιοποιείται κάθε διαθέσιμη χρηματοδότηση και ανοικτή πρόσκληση του Προγράμματος Φιλόδημος για ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις του Δήμου.

Σημαντικότερη όλων, η ανάπτυξη του δικτύου πεζοπορικού τουρισμού, μέσω της χρηματοδότησης 137.000€ που ενέκρινε πριν λίγες μέρες για τον Δήμο μας ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Από τα χρήματα αυτά, που βρίσκονται ήδη στη διάθεση του Δήμου, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης επέλεξε τα 107.000€ να διατεθούν για την υλοποίηση αυτούσιας της δράσης ανάπτυξης πεζοπορικού τουρισμού σύμφωνα με τη Μελέτη που έχει εκπονήσει για τον Δήμο η “PATHS OF GREECE” και τα 30.000€ για την τοποθέτηση μονάδων Air Condition σε όλες τις αίθουσες όλων των σχολικών μονάδων του Πόρου.

Άλλες δράσεις που εγκρίθηκαν από το ΔΣ και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος Φιλόδημος είναι η κατασκευή ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στο Ασκέλι (594.839€), η εκπόνηση Μελετών πυροπροστασίας σε στα Σχολεία (15.000€), η κατασκευή υποδομών πρόσβασης ΑμΕΑ στα Σχολεία και στις τουαλέτες τους (8.500€) και η προμήθεια 6 στάσεων για τη Δημοτική Συγκοινωνία της Σφαιρίας (20.000€).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

7 Μαϊου, 2019

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής, οι επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σε Δήμους και Περιφέρειες οφείλουν να γνωστοποιήσουν στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα στοιχεία των υποψηφίων τους, καταχωρώντας ηλεκτρονικά το σχετικό αρχείο.

Δείτε αναλυτικά εδώ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

25 Απριλίου, 2019
Δημοτική Συγκοινωνία:

Ξεκινάει τη λειτουργία της σήμερα Μ. Πέμπτη η Δημοτική Συγκοινωνία της Σφαιρίας, με το νέο mini bus του Δήμου να πραγματοποιεί από το πρωί τα πρώτα του δρομολόγια. Δεδομένου ότι ο Δήμος μας διαθέτει προς το παρόν μόνο τρεις οδηγούς με κατάλληλο δίπλωμα για την οδήγηση του λεωφορείου, το ωράριο λειτουργίας της Συγκοινωνίας θα είναι καταρχήν το ακόλουθο:

• Μ. Πέμπτη έως Μ. Σάββατο: 09:00-11:00, 12:00-14:40 & 18:00-19:40
• Κυριακή Πάσχα: μη-λειτουργία
• Δευτέρα Πάσχα έως Κυριακή Θωμά: 09:00-11:00, 12:00-14:40 & 18:00- 19:40, 20:40-24:00
• Καθημερινές έως 13 Ιουνίου: 09:00-11:00, 12:00-14:40
• Σαββ/κύριακα έως 13 Ιουνίου: 09:00-11:00, 12:00-14:40 & 18:00-19:40
• Θερινή περίοδος (από 14 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου): 09:00-11:00, 12:00-14:40 & 18:00-19:40, 20:40-24:00

Το mini bus θα έχει αφετηρία το Νέο Δυτικό Λιμάνι (έναντι κτ. Συγγρού), με εκκίνηση δρομολογίων κάθε «ακριβώς», «και 20» και «παρά 20», η διαδρομή του θα είναι ο κύκλος της Σφαιρίας με 5 στάσεις (Σινεμά, πλ. Ηρώων, Ευαγγελισμός, πλ. Σολομωνίδη, Αγ. Στέφανος) και οι επιβάτες ΔΕΝ θα πληρώνουν εισιτήριο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

• Λόγω της διακοπής των έργων του Βιολογικού, από σήμερα Μ. Πέμπτη παύει να ισχύει η διπλή κατεύθυνση στην παραλιακή οδό (πιάτσα ταξί έως πλ. Σολομωνίδη) και επανέρχεται κανονικά ο μονόδρομος.
• Λόγω των εορτών του Πάσχα ισχύει από σήμερα Μ. Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό από 20:00 έως 01:00 και τη Μ. Παρασκευή απαγόρευση στάσης/στάθμευσης όλων των οχημάτων στην περιοχή της πλατείας Ηρώων.
• Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να διευκολύνουν με την οδική τους συμπεριφορά την επιβαρυμένη κυκλοφοριακά κατάσταση που αναμένεται τις μέρες του Πάσχα, να τηρούν τις απαγορεύσεις στάσεις/στάθμευσης και να μην ανέρχονται και σταθμεύουν στα πεζοδρόμια και τις πλατείες.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

24 Απριλίου, 2019

Σοβαρές αποκαλύψεις αναφορικά με την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης του λιμανιού του Πόρου, αλλά και άλλων έργων που εξελίσσονται στην Π.Ε. Νήσων Αττικής, έκανε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης στο κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο που συγκάλεσε τη Μ. Δευτέρα 21.4.2019. Όπως αποκάλυψε παρουσιάζοντας όλα τα σχετικά στοιχεία, η Περιφέρεια Αττικής, με Απόφαση της Οικονομικής της Επιτροπής στις 8.4.2019 και σύμφωνα με αντίστοιχη εισήγηση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας, ενέκρινε την παράταση έως τις 27.9.2019 του επίμαχου έργου, το οποίο έπρεπε να είχε παραδοθεί μέχρι τις 27.3.2019.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 4412/2016, παράταση προθεσμιών υλοποίησης δημόσιων έργων μπορεί να εγκριθεί μόνο με δύο τρόπους: α) με την αναγνώριση υπαιτιότητας του εργολάβου και τη βεβαίωση αντίστοιχων ποινικών ρητρών, β) με την τεκμηριωμένη αναγνώριση υπαιτιότητας της αναθέτουσας αρχής (Περιφέρεια) χωρίς καμία επίπτωση για τον εργολάβο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, και ενώ ο Δήμαρχος Πόρου με συνεχή έγγραφά του προς την Περιφέρεια τόνιζε τις αδικαιολόγητες παύσεις και καθυστερήσεις του έργου, η τελευταία χορήγησε την παράταση με δική της υπαιτιότητα, απαλλάσσοντας έτσι τον εργολάβο από τις ποινικές ρήτρες που θα έπρεπε να τού βεβαιώσει.

Μάλιστα, ακόμα και αυτή η παράταση είναι παράνομη, αφού θα έπρεπε να είχε τεκμηριωθεί αναλυτικά, πράγμα που δεν συνέβη. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η Περιφέρεια έλαβε και ενέκρινε το αίτημα παράτασης την ίδια ώρα που με δημόσιες ανακοινώσεις της «ενημέρωνε» ότι το έργο θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα του 2019. Και σήμερα, που ο Δήμαρχος ανακάλυψε και αποκάλυψε ότι έχει δοθεί παράταση με τον συγκεκριμένο παράνομο τρόπο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, με νέες ανακοινώσεις του, εξακολουθεί να μην παραδέχεται την αλήθεια και κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον Δήμο για τις καθυστερήσεις και τον Δήμαρχο ως ψεύτη.

Επιπλέον όλων των ανωτέρω, ο κ. Δημητριάδης αποκάλυψε ότι το έργο εκτελείται χωρίς επίβλεψη από την Περιφέρεια και ότι, κατά παράβαση της σύβασης, αλλά και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων του, δεν χρησιμοποιούνται πλωτά μέσα για την κατασκευή του, τα οποία θα προκαλούσαν στον εργολάβο μεγαλύτερο κόστος, αλλά οι εργασίες και οι μεταφορές χιλιάδων κυβικών αδρανών υλικών και ΑΕΚΚ διενεργούνται από τη στεριά, γεγονός που μεταφέρει το κόστος στην κοινωνία του Πόρου με τη μορφή περαιτέρω καθυστερήσεων και οχλήσεων.

Με τα ανωτέρω δεδομένα, ο κ. Δημητριάδης, λαμβάνοντας υπόψη και τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρισταμένων καταστηματαρχών της περιοχής, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκείνο αποφάσισε:

1. Να απευθύνει έντονη διαμαρτυρία στην Περιφέρεια, δηλώνοντάς της ότι το έργο μέχρι στιγμής δεν εκτελείται σύμφωνα με την σύμβαση, την περιβαλλοντική του αδειοδότηση και τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 και ότι αξιώνει την άμεση συνέχισή του σύμφωνα με τα ανωτέρω (σύμβαση, περιβαλλοντική άδεια, Ν. 4412) και ειδικότερα με χρήση πλωτών μέσων, χωρίς οχλήσεις του Οικισμού, με επιβολή ποινικών ρητρών κατά του εργολάβου και με την επισήμανση ότι τα αδρανή υλικά και ΑΕΚΚ που έχουν εναποτεθεί στον θαλάσσιο και παραλιακό χώρο του έργου πρέπει να απομακρυνθούν εξ ολοκλήρου με τη χρήση του κατάλληλου πλωτού μηχανήματος.

2. Να ασκηθεί αγωγή κατά της Περιφέρειας Αττικής για την αποζημίωση κάθε βλαπτόμενου φυσικού και νομικού προσώπου σύμφωνα με το ά. 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα.

3. Να ενημερωθούν οι Εισαγγελικές αρχές, η Δ/νση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για διερεύνηση ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

19 Απριλίου, 2019

Απάντηση στα αγωνιώδη και επίμονα έγγραφα που είχε αποστείλει ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Πόρου αναφορικά με την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης του Λιμανιού απέστειλε στις 18.4.2019 η Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με αυτήν, η Περιφέρεια χορήγησε στις 8.4.2019 στον εργολάβο του έργου ΠΑΡΑΤΑΣΗ για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι τις 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019. Μάλιστα, ακόμα και αυτή η προθεσμία είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι δεν θα τηρηθεί, αφού εμπεριέχει τμηματική προθεσμία για ολοκλήρωση της τοποθέτησης των φρεατοπασσάλων (η οποία δεν έχει αρχίσει καν μέχρι σήμερα) μέχρι το Μ. Σάββατο... Επιπλέον, με την Απόφαση έγκρισης της προθεσμίας, η Περιφέρεια αναγνωρίζει ότι ο εργολάβος ΔΕΝ έχει (δήθεν) υπαιτιότητα για την καθυστέρηση του έργου και έτσι ΔΕΝ του επιβάλλει ποινικές ρήτρες! Σημειώνεται, επίσης, ότι ο εργολάβος έχει υποβάλει στην Περιφέρεια το αίτημα παράτασης την 1η Φεβρουαρίου 2019. Πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ χειρισμούς που πλήττουν το νησί μας και ειδικά τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της συγκεκριμένης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης για το θέμα, για τη Μ. Δευτέρα στις 17:00, στην οποία προσκάλεσε την Περιφερειάρχη κ. Ρ. Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Χατζηπέρο, και καλεί επίσης να παραστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες του Πόρου. Μέχρι τότε, η δημοτική αρχή θα μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιδράσει ο Δήμος σε νομικό επίπεδο, ώστε το ΔΣ να λάβει την αντίστοιχη Απόφαση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΥΖΗΣ

18 Απριλίου, 2019

Εβδομήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αυτοκτονία του Αλέξανδρου Κορυζή.

Ο Αλέξανδρος Κορυζής γεννήθηκε στον Πόρο το 1885 και αυτοκτόνησε στην Αθήνα, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, στις 18 Απριλίου 1941. Ήταν γιος του Γεωργίου Κορυζή, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής και Δήμαρχος Πόρου, και της Αικατερίνης Μισυρλή, η οποία κατάγονταν από την Πύλο και ήταν ανιψιά του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου.

Ο Κορυζής πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον Πόρο και στη συνέχεια σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Το 1903 διορίστηκε στην Εθνική Τράπεζα και το 1929 ανέλαβε πρώτος Πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας. Με την επικράτηση του καθεστώτος της 4 ης Αυγούστου 1936, ανέλαβε Υπουργός Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως έως το 1939, όταν και διορίστηκε Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Με τον θάνατο του Μεταξά, ο Βασιλιάς Γεώργιος Β’ στις 29 Ιανουαρίου 1941 τού ανέθεσε την πρωθυπουργία της Ελλάδος.

Στις 6 Απριλίου του 1941 ο Κορυζής έγινε ο Πρωθυπουργός που είπε το δεύτερο ΟΧΙ στους εισβολείς, απορρίπτοντας τελεσίγραφο των Γερμανών για απομάκρυνση των βρετανικών δυνάμεων από την Ελλάδα. Στις 18 Απριλίου (Μ. Παρασκευή) συμμετείχε στο Τατόι σε σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του Βασιλιά, όπου ζήτησε να σχηματιστεί στρατιωτική κυβέρνηση. Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνομιλία του με τον Βασιλιά.

Το τι ειπώθηκε ακριβώς σε αυτήν δεν είναι γνωστό, ωστόσο εικάζεται ότι οι δύο άνδρες διαφώνησαν ως προς τη συνέχιση του αγώνα. Ο Κορυζής εξήλθε συντετριμμένος με κατεύθυνση την οικία του στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Ο Βασιλιάς, ανησυχώντας, έστειλε τον διάδοχο Παύλο στην οικία του Πρωθυπουργού. Ενώ ο Παύλος μιλούσε με τη σύζυγο του Κορυζή, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί από τον πρώτο όροφο της οικίας.

Ο Κορυζής είχε αυτοκτονήσει με δύο (!) σφαίρες στην καρδιακή χώρα. Ο τραπεζίτης πρωθυπουργός διάλεξε να ακολουθήσει το παράδειγμα του συναδέλφου του της Ουγγαρίας Τελέκυ, που λίγες μέρες νωρίτερα στη Βουδαπέστη είχε τινάξει τα μυαλά του, αδυνατώντας να παραδώσει τη χώρα του στους εισβολείς.

Ο Αλέξανδρος Κορυζής απέκτησε τέσσερα παιδιά με τη σύζυγό του Ελισάβετ Τσιτσάρα, τα οποία αργότερα δώρισαν το πατρικό τους σπίτι στον Πόρο, προκειμένου να λειτουργήσει ως αρχαιολογικό μουσείο. Ο Δήμος Πόρου έχει τιμήσει τον Αλέξανδρο Κορυζή, δίνοντας το όνομά του και τοποθετώντας την προτομή του στην πλατεία επί της οποίας βρίσκεται το αρχαιολογικό μουσείο, και δημοσιεύει σήμερα το παρόν Δελτίο Τύπου ως ελάχιστη υπενθύμιση της ηρωικής του στάσης.

16 Απριλίου, 2019

Πρόσκληση του Δήμου Πόρου για δύο ανοιχτές συζητήσεις, με ξεχωριστές θεματικές, στις 17/4 και 30/4 αντίστοιχα. Οι δύο συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο Συγγρού, με ώρα έναρξης 18:30, και θα είναι ανοικτές στο κοινό.

Η αυριανή ομιλία έχει θέμα «Δημοτική Συγκοινωνία και Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Σφαιρία» και σε αυτήν προσκαλείται να συμμετέχει κάθε πολίτης, κάθε συλλογικός φορέας και κάθε αιρετός ή υποψήφιος αιρετός που ενδιαφέρεται για το θέμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΟΜΙΛΙΕΣ 17.4.2019 & 30.4.2019

12 Απριλίου, 2019

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, με την υπ’ αριθμ. 48/2019 Απόφαση, η Μελέτη με τίτλο «Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδού στη θέση «Τσελεβίνια» Δήμου Πόρου», προϋπολογισμού 1.009.232€, καθώς και η συμμετοχή του Δήμου Πόρου στη σχετική πρόσκληση του Προγράμματος Φιλόδημος. Αντικείμενο της Μελέτης είναι η ασφαλτόστρωση της υφισταμένης αγροτικής οδού μήκους 6,14 χλμ. από την Επαρχιακή Οδό Γαλατά-Ερμιόνης προς την περιοχή «Παναγίτσα» και η κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων, τάφρων απορροής υδάτων και τοίχων αντιστήριξης.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΠΟΡΟΥ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ ΤΣΕΛΕΒΙΝΙΑ

Μετά την πρόσφατη υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Πόρου και Περιφέρειας Αττικής για την ασφαλτόστρωση των αγροτικών οδών στις περιοχές Μιστρέτσι και Περγάρι προϋπολογισμού 1.000.000€, με τη συγκεκριμένη Μελέτη ο Δήμος Πόρου, συνεπής στον στόχο που είχε τεθεί στην αρχή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, ολοκληρώνει τον σχεδιασμό ασφαλτόστρωσης όλων των βασικών χωμάτινων οδών στο ηπειρωτικό τμήμα του, η κατάσταση των οποίων επί δεκαετίες ταλαιπωρεί τους δεκάδες κατοίκους και ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμης γης της περιοχής. Η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων αναμένεται εντός του 2020.

11 Απριλίου, 2019

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου η Μελέτη διευθέτησης και οριοθέτησης των ρεμάτων του Πόρου.

Πρόκειται για τη Μελέτη που ανέθεσε ο Δήμος στις αρχές του 2015 έναντι 36.900€, εκμεταλλευόμενος τμήμα της επιχορήγησης των 150.000€ που έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών μετά τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί στις 9.12.2014. Η νέα -τότε- δημοτική αρχή του Δήμου Πόρου επέλεξε να διαθέσει το 25% περίπου της χρηματοδότησης αυτής, όχι για δράσεις βιτρίνας, αλλά για να μεθοδεύσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, τη διευθέτηση των ρεμάτων που διέρχονται από τις κατοικημένες περιοχές του νησιού.

Η παντελής έλλειψη τέτοιων οριοθετήσεων αποτελεί τη βασική αιτία για τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις που έχουν συντελεστεί τις δεκαετίες 1970 και 1980 δίπλα και πάνω στις κοίτες των ρεμάτων και για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται να συντελεστεί κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας των επίμαχων περιοχών. Η Μελέτη παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2016, αλλά χρειάστηκαν σχεδόν 3 ακόμα έτη προκειμένου να γίνει η τυπική έγκρισή της από τρίτες Υπηρεσίες και να επιστραφεί θεωρημένη στον Δήμο Πόρου.

Επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης του νησιού είναι: 1) η θεσμοθέτηση με Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής των οριοθετήσεων που προτείνει η Μελέτη, 2) η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τη διενέργεια των αναγκαίων μεγάλων έργων διευθέτησης των ρεμάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας και 3) η εκτέλεσή τους. Πρόκειται για έναν σχεδιασμό με ορίζοντα πενταετίας, ο οποίος περιλαμβάνει την παράκαμψη και την υπογειοποίηση των κλάδων των ρεμάτων που το 2014 προκάλεσαν τις καταστροφές στις περιοχές Ασκέλι, Συνοικισμό, Πέρλια και Νεώριο.

ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ-ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

10 Απριλίου, 2019

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου και με αμέτρητες επιλογές για διαμονή, εστίαση και διασκέδαση, ο Πόρος είναι έτοιμος να υποδεχθεί και φέτος τους επισκέπτες του για τις διακοπές του Πάσχα και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία Ηρώων, η πλωτή περιφορά τους στο κανάλι του λιμανιού και η Ανάσταση στις πέντε εκκλησίες του νησιού, αλλά και στο Λεμονοδάσος, εγγυόνται ότι και το 2019 το Πάσχα στον Πόρο θα είναι μια μοναδική εμπειρία!

ΒΙΝΤΕΟ - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ: https://www.youtube.com/watch?v=YVy-CW2Nqro

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ: https://www.youtube.com/watch?v=H6uZ16_eSGM

9 Απριλίου, 2019

Εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 39/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου η προκήρυξη διαγωνισμού για τη σύνταξη Μελέτης διαμόρφωσης της οδού Δημοσθένους (νυν Χριστόδουλου Μέξη), προϋπολογισμού 42.878€. Αντικείμενο της Μελέτης είναι η εγκατάσταση νέων υπογειοποιημένων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων, η εξασφάλιση επαρκούς φωτισμού, η πλακόστρωση με υλικά εναρμονισμένα στον αισθητικό χαρακτήρα της περιοχής και συγκοινωνιακές διευθετήσεις, με έμφαση στην ασφάλεια των πεζών. Η Μελέτη περιλαμβάνει τις ακόλουθες επί μέρους υπο- Μελέτες: 1) αρχιτεκτονική, 2) υδραυλική, 3) κυκλοφοριακή, 4) ηλεκτρομηχανολογική, 5) περιβαλλοντική, 6) Μελέτη Σ.Α.Υ.-Φ.Α.Υ. και 7) τεύχη δημοπράτησης.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

Σημειώνεται ότι η περιοχή παρέμβασης αφορά στην άνοδο της οδού μέχρι τη Δεξαμενή, καθώς η αντίστοιχη παρέμβαση για το τμήμα μέχρι την πλατεία του Αγ. Κωνσταντίνου περιλαμβάνεται σε άλλη Μελέτη που ήδη βρίσκεται στη διάθεση του Δήμου. Με την παραλαβή της Μελέτης, ο Δήμος θα αναζητήσει χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να υλοποιηθεί σε δύο με τρία χρόνια από σήμερα.

8 Απριλίου, 2019

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 η δράση καθαρισμού ακτών Let’s Do it Greece στον Πόρο. Στη δράση συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι του Πόρου, καθώς και η οργανωτική ομάδα των εθελοντών του Let’s do it Greece, η οποία επέλεξε το νησί μας για να διενεργήσει την κεντρική δράση της, παράλληλα με εκατοντάδες δράσεις που διενεργήθηκαν την ίδια ημέρα σε όλη την Ελλάδα.

LET'S DO IT POROS

Η κεντρική δράση στον Πόρο πραγματοποιήθηκε στην απομακρυσμένη βόρεια ακτή «Τσούτσουρα», η οποία, όπως και πολλές άλλες βόρειες ακτές της Πελοποννήσου και νησιών του Αιγαίου, γίνεται αποδέκτης αμέτρητων μεταφερόμενων απορριμμάτων με προέλευση το λεκανοπέδιο της Αττικής. Η πρόσβαση στην ακτή είναι δυνατή μόνο δια θαλάσσης και για τον λόγο αυτό η μετάβαση των περίπου 60 εθελοντών έγινε με επαγγελματικά και ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη. Οι εθελοντές μέσε σε περίπου 3 ώρες μάζεψαν περισσότερες από 100 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα. Επίσης, οι μαθητές των Σχολείων του Πόρου ανέλαβαν τον καθαρισμό παραλιών στις περιοχές Μικρό Νεώριο και Γερολιμάνι και η εθελοντική ομάδα «Όλοι Μαζί Περπατάμε» τον καθαρισμό της βόρειας παραλίας Βαγιωνιά.

LET'S DO IT POROS

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη συνδρομή τους όλους τους εθελοντές, την οργανωτική ομάδα του “Let’s Do it”, τον καπετάνιο Κώστα Τζιώτη που διέθεσε αφιλοκερδώς το γρι-γρι του, τους Κώστα και Σωτήρη Αντωνάκο, τοn Νίκο Ντούφο, τον Χρήστο Καραγιάννη και το πλήρωμά του, την εταιρία ΑΠΑΝΑ και το προσωπικό της, την ΕΡΤ και το Porosnews.

LET'S DO IT POROS

LET'S DO IT POROS

LET'S DO IT POROS

29 Μαρτίου, 2019

Ένα όνειρο πολλών χρόνων γίνεται πράξη, με την αδειοδότηση της δημοτικής συγκοινωνίας της πόλης του Πόρου. Μετά από επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής, η οποία είχε λάβει τις αναγκαίες Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για την αγορά σύγχρονου mini bus και για ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας ήδη από το Νοέμβριο του 2016 και τον Ιούνιο του 2017, ξεπεράστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια για την έναρξη λειτουργίας της γραμμής. Χρειάστηκε, μάλιστα, να ψηφισθεί τροπολογία (ά.48/Ν.4599), με την οποία καλύφθηκε κενό της νομοθεσίας, η οποία παρότι δίνει στους Δήμους την αρμοδιότητα ίδρυσης δημοτικής συγκοινωνίας, έθετε πληθυσμιακές προϋποθέσεις που κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας απέκλειαν τη δυνατότητα αυτή σε νησιωτικούς μη- αστικούς Δήμους. Επίσης, χρειάστηκε να εκδοθεί νομολογία από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Τμ. 7, πρ.41/2018), με την οποία κρίθηκε ότι η αδειοδότηση της συγκοινωνιακής γραμμής δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της νομιμότητας αγοράς λεωφορείου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΙΑΣ

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για την καθοριστική συμβολή τους στην αντιμετώπιση των ανωτέρω δυσκολιών τον Υπουργό ΥΠΟ.ΜΕ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Γεν. Γραμματέα Θάνο Βούρδα τους βουλευτές Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά και Κωστή Δουζίνα και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι την προσπάθεια αδειοδότησης της γραμμής δυσχέρανε η στάση άλλων παραγόντων και ειδικά της τοπικής αντιπολίτευσης, τα μέλη της οποίας καταψήφισαν όλες τις σχετικές Αποφάσεις του Δ.Σ. και κατέθεσαν πλήθος προσφυγών ζητώντας την ακύρωσή τους.

Η δημοτική συγκοινωνία θα λειτουργεί όλο τον χρόνο με ωράριο 09:00 έως 15:00 και έως 24:00 την περίοδο από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, διανύοντας την μήκους 3,5 χλμ. και διάρκειας 13 λεπτών κυκλική διαδρομή της Σφαιρίας. Το mini bus θα κάνει 3 δρομολόγια την ώρα, με αφετηρία το Νέο Δυτικό Λιμάνι κάθε «ακριβώς», «και 20» και «παρά 20» και 5 στάσεις (Σινεμά, πλ. Ηρώων, Ευαγγελισμός, πλ. Σολομωνίδη, Αγ. Στέφανος), ενώ οι επιβάτες ΔΕΝ θα πληρώνουν εισιτήριο.

Η λειτουργία της γραμμής θα ξεκινήσει τη Μεγάλη Βδομάδα.

28 Μαρτίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου, σε συνεργασία με την Tech Advs (διαφημιστικές υπηρεσίες διαδικτύου), προσφέρει δωρεάν την καταχώρηση της τοποθεσίας των επιχειρήσεων του Δήμου μας στην Google (Google my Business) και στους χάρτες της Google (Google Maps) μέσω pin.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον κ. Τάσο Φιακά στο +30 6975570731.

GOOGLE MY BUSINESS

26 Μαρτίου, 2019

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πόρου, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 40/2019 Ομόφωνης Απόφασής της (ΑΔΑ: ΩΩΡΟΩΞΝ-Ο23), ανακοινώνει την έναρξη διαβούλευσης μίας εβδομάδας για την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 158/2018 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: 6Φ27ΩΞΝ-Ω5Σ), που αφορά τον καθορισμό ως παραχωρούμενων ή μη κοινοχρήστων χώρων που θα παραχωρηθούν για πρώτη φορά και έχει υποβληθεί αίτημα για την παραχώρησή τους. Κάθε πολίτης ή φορέας που θέλει να εκφράσει την άποψή του στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλείται να καταθέσει τις θέσεις του μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στο πρωτόκολλο του Δήμου ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimarhos@poros.gr.

26 Μαρτίου, 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Μαρτίου η πρώτη φετινή εθελοντική αιμοδοσία της τράπεζας αίματος του Δήμου Πόρου. Συνολικά προσήλθαν 167 αιμοδότες, εκ των οποίων κατάφεραν να δώσουν αίμα οι 158.

Η δημοτική αρχή ευχαριστεί θερμά όλους τους αιμοδότες που προσήλθαν στην αιμοδοσία, το προσωπικό του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη Μαρία Βαρβάρου, για τη σταθερή συνδρομή της στη λειτουργία της τράπεζας αίματος.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

19 Μαρτίου, 2019

Let’s do it Greece 2019:
Την Κυριακή 7 Απριλίου στέλνουμε από τον Πόρο ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη την Ελλάδα

Φέτος, για μία ακόμα χρονιά, ο Δήμος Πόρου συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια εθελοντική δράση Let’s do it Greece, η οποία έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες εθελοντές και φορείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η συνέπεια και η πρωτοπορία του Δήμου Πόρου στις δράσεις προστασίας των ακτών και της θάλασσας ήταν ο λόγος που η οργανωτική ομάδα των εθελοντών του Let’s do it Greece επέλεξε το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού για να βρίσκεται την ημέρα της φετινής δράσης, Κυριακή 7 Απριλίου 2019, με σκοπό να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η φετινή πανελλαδική εκστρατεία είναι αφιερωμένη στην οικογένεια, δίνοντας έμφαση σε όσα μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί μεγάλος καθαρισμός βόρειων ακτών του νησιού, οι οποίες επιβαρύνονται από σκουπίδια της Αττικής που μεταφέρονται μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων. Παράλληλα, στο νησί θα βρεθεί και ομάδα εθελοντών της Open Art, η οποία θα καλλιτεχνήσει ένα έργο τέχνης με θέμα το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης δήλωσε σχετικά:
«Ο Δήμος Πόρου τα τελευταία χρόνια έχει θέσει την προστασία του περιβάλλοντος σε κορυφαία προτεραιότητά του. Φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο νησί μας την κεντρική δράση του Let’s do it Greece 2019, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Την Κυριακή 7 Απριλίου, στέλνουμε από τον Πόρο ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη την Ελλάδα».

Ο Εθελοντής - Εμπνευστής της Πανελλαδικής Δράσης Let’s do it Greece Νίκος Κιούσης από την πλευρά του δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η συγκεκριμένη δράση είναι μια ιδέα που την ξεκινήσαμε νέα παιδιά που αγαπήσαμε τον εθελοντισμό μέσα από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, με όνειρο να ενώσουμε και να ομορφύνουμε όλη την Ελλάδα μέσα σε μία μέρα και πλέον έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εθελοντές και εκατοντάδες φορείς σε κάθε γωνιά της χώρας. Την Κυριακή 7 Απριλίου θα είμαστε κι εμείς στον Πόρο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.»

Πληροφορίες συμμετοχής:
Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε Β.Α. παραλίες του Πόρου στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση με το δρόμο. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Πόρου στο τηλ. 2298320512 ή μέσω e-mail στο grafeiotypou@poros.gr.

16 Μαρτίου, 2019

Πραγματοποιήθηκαν στις 14.3.2019 τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πόρου και ακολούθως η πρώτη διανομή ειδών στους περίπου 100 δικαιούχους του. Το Κ.Π. αποτελεί μια νέα κοινωνική δομή του Δήμου Πόρου, μέσω της οποίας θα διανέμονται στους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με βάση ενιαία πανελλαδικά κριτήρια, είδη διατροφής και ένδυσης που συγκεντρώνονται από χορηγίες πολιτών και επιχειρήσεων, ενώ το κόστος της μισθοδοσίας του προσωπικού του (ένας κοινωνικός λειτουργός και μία υπάλληλος) χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

image

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ανακοίνωσε ότι η βιωσιμότητα του Κ.Π. έχει ήδη εξασφαλισθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ – μάρκετς της χώρας ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του να το στηρίξει σε πάγια βάση. Τόνισε, ωστόσο, ότι η στήριξη αυτή αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια συγκέντρωσης επιπλέον χορηγιών, αλλά και νέοι υποψήφιοι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση και αναβάθμιση των χώρων του δημοτικού «κτηρίου ΚΑΠΗ», το οποίο μέχρι το 2014 λειτουργούσε ως αποθήκη, ενώ σήμερα στεγάζει νέες χρήσεις (Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και Κ.Π.), καθώς και χρήσεις που προηγουμένως στεγάζονταν σε ακατάλληλους χώρους (Νηπιαγωγεία και Πολυδύναμο Ιατρείο). Τέλος, ο Δήμαρχος Πόρου ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην ίδρυση του Κ.Π. τις αρμόδιες εντεταλμένες δημοτικές συμβούλους, Μαρία Βαρβάρου (έως 2017) και Καίτη Ροΐδη (2018-2019), τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Χρήστο Χίο και κυρίως όλους τους χορηγούς του Κ.Π.

image

image

image

image

image

14 Μαρτίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου, συνεχίζοντας τις δράσεις τουριστικής προβολής, συμμετέχει στη διεθνή Τουριστική Έκθεση - MITT – Moscow International Travel & Tourism Exhibition 2019, η οποία διεξάγεται στην Μόσχα από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2019. Στην Έκθεση πραγματοποιούνται επαγγελματικές συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες και media από την τουριστική αγορά της Ρωσίας, οι οποίοι ενημερώνονται για το νησί μας μέσω του μεταφρασμένου έντυπου προβολής στα ρώσικα, καθώς και μέσω του ψηφιακού μας υλικού (Poros Island my Guide App – επίσημο βίντεο τουριστικής προβολής).

image

Ο Δήμος μας συμμετέχει στην Έκθεση ως συνεκθέτης της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσωπούμενος από το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Τάσο Φιακά. Σημειώνεται ότι τα περίπτερα του Δήμου μας στις Τουριστικές Εκθέσεις που συμμετέχει διακοσμούνται από το εκπληκτικό υφαντό λογότυπο του Πόρου που ύφανε με τον αργαλειό της η κ. Ελένη Παύλου και το ERGANI weaving workshop.

image

13 Μαρτίου, 2019

Απίθανο τετραήμερο Αποκριών έζησε φέτος ο Πόρος, με τεράστια προσέλευση επισκεπτών, ατελείωτο γλέντι και απόλυτη πληρότητα στα καταστήματα εστίασης και στα ανοικτά καταλύματα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής με την παρέλαση των παιδιών του 1 ου Δημοτικού Σχολείου στο λιμάνι του Πόρου και συνεχίστηκαν το Σάββατο με τον διαγωνισμό τηλεκατευθυνόμενων και το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού». Το απόγευμα οι διαγωνιζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου παρουσίασαν αποσπάσματα από κλασικές ελληνικές ταινίες και διαγωνίστηκαν για την καλύτερη μεταμφίεση, ενώ το αποκριάτικο ξεφάντωμα συνεχίστηκε μέχρι αργά σε ρυθμούς disco με τη συναυλία των Stardust.

image

Την Κυριακή το καθιερωμένο πλέον γλέντι στην Πούντα συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι ξεφάντωσαν με τη μουσική του Θανάση Βασιλόπουλου και του Νίκου Κουρκούλη, ενώ σε ολόκληρη την παραλία του νησιού γινόταν κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. Με την ολοκλήρωση της συναυλίας ανακοινώθηκαν και οι νικητές του Κυνηγιού («Παρεούλα», «Είδα φως και μπήκα», «Λιμνούπολη», μεταμφίεση: «Η τάξη θέλει αταξία»), οι οποίοι και κέρδισαν πλούσια δώρα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα με το παιδικό party μασκέ στην πλατεία Καποδίστρια, το οποίο διοργάνωσε ο Παιδικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ του Δήμου.

image

image

image

image

image

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για τη συμβολή τους στην επιτυχία του τετραημέρου:

• Όλα τα στελέχη του Δήμου και της εταιρίας καθαριότητας που υποστήριξαν εκτός ωραρίου τις εκδηλώσεις
• Την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, τις κοινοπραξίες των φέρρυ μποτ και την εταιρία που κατασκευάζει το έργο του Βιολογικού, για τη συμβολή τους στη διαχείριση των αυξημένων συγκοινωνιακών αναγκών των ημερών
• Την Οργανωτική Επιτροπή του «Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού»
• Τη Μαρία Ζεντέλη και τους Δημήτρη Ζαχαρόπουλο, Μπάμπη Κανατσίδη και Σάββα Μαρώτο για την γραφιστική και τη φωτογραφική -αντίστοιχα- κάλυψη των εκδηλώσεων και το Star Channel και Porosnews για την προβολή τους
• Τις εθελόντριες και τους εθελοντές που ανέλαβαν την παρασκευή και το σερβίρισμα εδεσμάτων στους μπουφέδες των εκδηλώσεων

Τους χορηγούς, οι οποίοι ήταν οι εξής:
• Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος
• Αλεξόπουλος Τάκης
• Απάγκιο
• Αποκάλυψη
• Βασίλης - Ταβέρνα
• Βίκος Βαγγέλης
• Γκογκόσης Δημήτρης
• Γλύκισμα
• Γοργόνα / Μπέρδος Γιάννης
• Δάρσινου Ρίτσα
• Δεϊμέζης Νίκος
• Δημήτρης - Ταβέρνα
• Δημητριάδης Γιάννης / Δήμαρχος Πόρου
• Διόνυσος
• Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου
• Ζέφη - Οπτικά
• Ηλιάδης Βαγγέλης - πρατήριο καυσίμων
• Ιωαννίδης Γιάννης
• Κ.Ε. Πόρος
• Κοντογιάννη Αγγελική
• Κοντογιάννης Γιώργος
• Κουτουζής Γ. - Ελαιοτριβείο
• Κουτσουμπέλης Γιώργος
• Κωστελένος Γ. - Φυτώρια
• Λάλος Θωμάς
• Μαστροπέτρος Γρηγόρης
• Μπαλόνι - Skipper
• Μωραίτης Κώστας - Photo Service
• Νικολάου Κατερίνα
• Νόσης Νίκος - Οπωροπωλείο
• Παληό Σιντριβάνι - Café
• Παύλου ΑΦΟΙ
• Ροΐδη Καίτη
• Ροΐδης Βαγγέλης
• Ρούσσου Κατερίνα
• Σοφιανός Κωνσταντίνος
• Σπιλιάδα
• Στη Ρότα
• Στρατίκη Μαργαρίτα
• Το Ρολόι - Café
• Το Σοκάκι
• Τυρόπουλος - Café
• Χατζηπέρος Βαγγέλης
• Artemis
• Blue - Café
• Cielo - Café
• Destino - Café
• Donna Piu
• Elena
• Golden View - Hotel
• Grande - Café
• Ilios Apartments
• Lions2 Litsa Et Co
• Malibou Bar
• Manessi - Hotel
• Marinos Tours
• Natassa’s Boutique
• OASIS
• Passagio - Café
• Porto - Café
• Primasera
• Unique - Café

8 Μαρτίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι από το μεσημέρι του Σαββάτου 9.3.2019 μέχρι και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας θα δοθεί στην κυκλοφορία η μία λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Παπαδοπούλου που εκτελούνται τα έργα του Βιολογικού, τα οποία θα διακοπούν προσωρινά για τη διευκόλυνση της κίνησης του τριημέρου. Η λωρίδα αυτή θα χρησιμοποιείται ως μονόδρομος από λιμάνι προς Καλαυρία, ενώ η κίνηση οχημάτων από Καλαυρία προς λιμάνι θα γίνεται μέσω της οδού «Α.Κ. Αβέρωφ» (μεταξύ Κ.Ε. Πόρος και Άλσους), η οποία θα λειτουργήσει ως μονόδρομος.

image

Επίσης, την Κυριακή 10.3.2019 και από ώρα 11:00 έως 18:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από την πιάτσα ταξί μέχρι την πλ. Σολομωνίδη στην Πούντα.

Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να σεβαστούν τα μέτρα και να διευκολύνουν το έργο της αστυνομίας, καθώς και τις εκδηλώσεις του Δήμου.

Σημειώνεται ότι από την Τρίτη 12.3.2019 θα επανέλθει η ισχύς των ρυθμίσεων που ισχύουν έως σήμερα.

7 Μαρτίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου συμμετέχει για τρίτη φορά στη μεγαλύτερη διεθνή Έκθεση Tουρισμού ITB Berlin, που διεξάγεται από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου στο Βερολίνο. Στην Έκθεση θα πραγματοποιηθούν επαγγελματικές συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες – bloggers – infuencers και media κυρίως από τη γερμανική αγορά, αλλά και από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα ενημερωθούν για το νησί μας μέσω έντυπου και ψηφιακού υλικού (Poros Island my Guide App – επίσημο βίντεο τουριστικής προβολής). Ο Δήμος Πόρου συμμετέχει στην Έκθεση ως συνεκθέτης της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσωπούμενος από το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Τάσο Φιακά.

image

image

image

20 Φεβρουαρίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από την Τετάρτη 20/02/2019 έως την Τετάρτη 06/03/19, προκειμένου να καλυφθούν οι τελευταίες ανοικτές θέσεις ωφελουμένων στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Πόρου. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο κτήριο ΚΑΠΗ, ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2298022596 σε ώρες γραφείου.

20 Φεβρουαρίου, 2019

Προβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην ισπανική κρατική τηλεόραση το ντοκιμαντέρ για τις περιβαλλοντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2018 στον Πόρο από τον Δήμο Πόρου, την HELMEPA, την Aegean Rebreath και το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο παγκόσμιο πρόβλημα των πλαστικών στις θάλασσες, προβάλλοντας τις συστηματικές δράσεις που διενεργούνται στον Πόρο για τον καθαρισμό ακτών και βυθών, αλλά και για την ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού.

Παρότι το ντοκιμαντέρ είναι στην ισπανική γλώσσα, μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό ακόμα και σε όσους δεν γνωρίζουν ισπανικά.

Σημειώνεται ότι στο ντοκιμαντέρ, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν ή φαίνονται δεκάδες κάτοικοι και μαθητές από τον Πόρο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε σε κοινό πολλών εκατομμυρίων θεατών στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική, στους ακόλουθους συνδέσμους:

- En Portada website 👉 http://www.rtve.es/television/20190213/vertedero-nostrum/1883421.shtml

YouTube (HD) 👉 https://www.youtube.com/watch?v=piVPn7FRY-4

19 Φεβρουαρίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού ενημέρωση από εκπροσώπους του Εθνικού Κτηματολογίου, αναφορικά με τη διαδικασία κτηματογράφησης που πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει για την περιοχή μας.

18 Φεβρουαρίου, 2019

Το τριώδιο άνοιξε και όλοι οι δρόμοι οδηγούν και φέτος στον Πόρο!

image

Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πόρου έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (9,10,11 Μαρτίου), το οποίο θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους: Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού από την Παρασκευή έως την Κυριακή, διαγωνισμός τηλεκατευθυνόμενων το Σάββατο το πρωί, πάρτυ μασκέ και συναυλία 70’s, 80’s και 90’s με τους Stardust το Σάββατο το βράδυ και παιδικό πάρτυ μασκέ την Καθαρά Δευτέρα. Την Κυριακή, ο Θανάσης Βασιλόπουλος και η ορχήστρα του φέρνουν μαζί τους στην Πούντα έναν καλεσμένο, τον Νίκο Κουρκούλη, και υπόσχονται ένα ακόμα γλέντι που θα γράψει ιστορία.

image

Τριήμερο στον Πόρο και φέτος, λοιπόν, για αξέχαστες Απόκριες!

image

image

12 Φεβρουαρίου, 2019

Απορρίφθηκε από την Επιτροπή του άρθρου 152 η προσφυγή που υπέβαλε ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων κατά της επιβολής σε βάρος του τέλους 28% επί των δαπανών που διενεργεί ο Δήμος Πόρου για τον Βιολογικό Καθαρισμό. Με την εν λόγω προσφυγή ο γειτονικός Δήμος ζητούσε από την Επιτροπή την ακύρωση της σιωπηρής απόρριψης (από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης) της προηγούμενης προσφυγής του, με την οποία είχε προσβάλει την υπ’ αριθμ. 228/2017 Απόφαση του ΔΣ Πόρου, περί καθορισμού των δημοτικών τελών του 2018.

Υπενθυμίζεται με την σχετική Απόφαση το ΔΣ Πόρου καθόρισε για πρώτη φορά ανταποδοτικό τέλος σε βάρος του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων για τη συμμετοχή του στο κόστος συντήρησης και λειτουργίας του Βιολογικού, με τον οποίο έχει συνδεθεί από το 2007. Είχε προηγηθεί η ανάθεση εκπόνησης Οικονομοτεχνικής Μελέτης από τον Δήμο Πόρου σε εξειδικευμένη εταιρία, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος της συμμετοχής αυτής, καθώς και επανειλημμένες προσκλήσεις του Δημάρχου Πόρου προς τον Δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, στις οποίες ο τελευταίος δεν ανταποκρίθηκε. Μετά τον καθορισμό του τέλους, το 2018 βεβαιώθηκαν για πρώτη φορά οφειλές σε βάρος του γειτονικού Δήμου ύψους 136.139€, εκ των οποίων οι 57.403€ έχουν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμες και ο Δήμος μας πρόκειται να προχωρήσει στα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα διασφάλισης της είσπραξής τους. Σημειώνεται ότι το ίδιο τέλος 28% ήδη έχει καθορισθεί και για το 2019 (χωρίς ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων να προσβάλει την αντίστοιχη Απόφαση) και πρόκειται να βεβαιώνεται κάθε χρόνο εφόσον δεν αλλάξει η δημοτική αρχή του Πόρου, ενώ, δυνάμει άλλης Απόφασης του ΔΣ στα τέλη του 2018, ο Δήμος Πόρου κατέθεσε αγωγή με την οποία διεκδικεί εντόκως από τον γειτονικό Δήμο το ποσό των 691.199€, το οποίο αντιστοιχεί στο 28% των δαπανών που διενήργησε για τον Βιολογικό τα έτη 2008-2017.

Η ορθότητα των χειρισμών της σημερινής δημοτικής αρχής Πόρου αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα, επιβεβαιώθηκε, όχι μόνο από την απόρριψη των προσφυγών του Δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων, αλλά και από το γεγονός ότι στα τέλη του 2018 η αρμόδια Εισαγγελία διέταξε για το συγκεκριμένο ζήτημα προκαταρκτική εξέταση, διερευνώντας την τέλεση κακουργηματικής απιστίας από τον τέως Δήμαρχο Πόρου, επειδή από το 2007 μέχρι το 2014 δεν επεδίωξε την είσπραξη της συμμετοχής του Γαλατά.

28 Ιανουαρίου, 2019

Ενημερώνουμε ότι, για τις ανάγκες του έργου αντικατάστασης του δικτύου του βιολογικού καθαρισμού στη Σφαιρία, από αύριο Τρίτη 29.1.2019 θα υπάρχει πλήρης αποκλεισμός της κυκλοφορίας στο τμήμα της παραλιακής οδού σε όλο το μήκος του Άλσους Παπαντωνίου (βλ. περιοχή με κόκκινο στο συνημμένο τοπογραφικό). Λόγω του αποκλεισμού του συγκεκριμένου τμήματος, η κυκλοφορία σε όλη την παραλιακή οδό από την Παιδική Χαρά μέχρι την Πούντα θα έχει διπλή κατεύθυνση.

Καθώς η διαγώνια πάροδος από Κ.Ε.Πόρος προς κτήριο πρ. ΠΙΚΠΑ θα είναι ανοικτή, όπως και η μικρή πάροδος μεταξύ Άλσους Παπαντωνίου και Κ.Ε.Πόρος, και καθώς και οι δύο είναι διπλής κατεύθυνσης, συστήνεται σε όσα μικρά οχήματα και δίκυκλα θα τις χρησιμοποιούν, να χρησιμοποιούν την οδό προς ΠΙΚΠΑ όταν κατευθύνονται προς κέντρο και την οδό δίπλα στο Κ.Ε.Πόρος όταν κατευθύνονται προς Καλαυρία (βλ. κίτρινα βελάκια στο συνημμένο).

image

15 Ιανουαρίου, 2019

Ο Δήμος Πόρου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής, συμμετείχε ως συνεκθέτης της στην έκθεση γάμου και βάπτισης "Bridal Expo", η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 12 έως και τις 14 Ιανουαρίου, προβάλλοντας τον Πόρο ως γαμήλιο προορισμό. Τον Δήμο εκπροσώπησε το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Τάσος Φιακάς.

image

8 Ιανουαρίου, 2019

Ενημερώνουμε ότι από αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 θα ξεκινήσει η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ολικής διακοπής κυκλοφορίας σε τμήματα της παραλιακής οδού του λιμανιού του Πόρου, για την εκτέλεση των εκσκαφών που απαιτούνται για την αντικατάσταση του δικτύου του Βιολογικού Καθαρισμού.

Το τμήμα που καταρχήν θα αποκλεισθεί είναι εκείνο μπροστά από το περίπτερο στην πιάτσα ταξί, ενώ η πιάτσα θα μετατοπιστεί μερικώς προς τα δυτικά. Υπενθυμίζεται ότι για την προσέγγιση της ζώνης που βρίσκεται ανατολικά της πιάτσας ταξί, θα χρησιμοποιείται η περιφερειακή οδός Σφαιρίας (Τουρκόδρομος) και η παραλιακή οδός από Πούντα προς πλατεία Ηρώων, στην οποία θα ισχύει διπλή κατεύθυνση οχημάτων και απαγόρευση στάθμευσης (πλην των οριοθετημένων θέσεων), ώστε να είναι δυνατή η παράλληλη κίνηση δύο ρευμάτων κυκλοφορίας και η αναστροφή στη Δημοτική Αγορά.

Ο Δήμος Πόρου με νέες ανακοινώσεις θα ενημερώνει για την εξέλιξη των έργων και τις αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

7 Ιανουαρίου, 2019

Με ηλιόλουστες συνθήκες, αλλά και αρκετό κρύο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6.1.2019 ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρου. Όπως έχει καθιερωθεί, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε από παραδοσιακό αλιευτικό (γρι-γρι Κωνσταντίνος), το οποίο πλαισιώθηκε από λέμβους του ΝΟΠΤ, από λέμβους Πόρου- Γαλατά και από μικρά αλιευτικά. Στη θάλασσα βούτηξαν εφτά κολυμβητές, οι Γιάννης Δ. Αναγνωστόπουλος, Βαγγέλης Κουβάτσος, Βαγγέλης Κρητικός, Παναγιώτης Κώτσαινας, Νίκος Μοσχογιάννης, Στέλιος Χιος και ο Γιάννης Γ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος και έπιασε τον Σταυρό. Στη συνέχεια, η δημοτική αρχή υποδέχθηκε τις αρχές, τους φορείς και τους πολίτες του Πόρου στο κτήριο Συγγρού, όπου έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το φλουρί της οποίας κέρδισε το Γραφείο Δημάρχου.

Ο εορτασμός των Φώτων σηματοδότησε επίσης την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της «Γειτονιάς των Χριστουγέννων», οι οποίες έδωσαν και φέτος χαρά και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους. Ο Χρήστος Δάντης, οι «2+2», η χορωδία του Γυμνασίου, η Φιλαρμονική του Δήμου, το Χοροδιδασκαλείο του ΝΟΠΤ, οι ανιματέρ, το ΚΔΑΠ και ο Παιδικός Σταθμός, τα καταστήματα Γλύκισμα και Εργάνη, αλλά και ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα που μοίρασε, χάρισαν μοναδικές στιγμές και ζέσταναν τον Πόρο την περίοδο των εορτών. Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για τη συνεισφορά τους όλους τους παραπάνω συντελεστές, καθώς και τους Σάββα Μαρώτο, Γιώργο Κρητικό, Μπάμπη Κανατσίδη, Μαρία Ζεντέλη, Κώστα Τζιώτη, Αντώνη και Δημήτρη Βίκο, τα ξενοδοχεία Μάνεση και «7 Brothers», την καφετέρια Destino και το εστιατόριο «Στη Ρότα».

20 Δεκεμβρίου, 2018

Παραλήφθηκε το ασθενοφόρο του Δήμου Πόρου, το οποίο αγόρασε και δώρισε στον Δήμο ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. Το όχημα, μάρκας FORD TRANSIT, αγοράστηκε το 2017 από τη Γερμανία από τον Γιάννη Δημητριάδη έναντι 10.000€, εξοπλίστηκε με πλήρη εξοπλισμό για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού και μετασκευάστηκε σε εξειδικευμένο συνεργείο στην Ελλάδα έναντι 11.600€, τα οποία καλύφθηκαν από δωρεές των Άννα Λαμπράκη (3.000€), Λένα Σαββίδη (3.000€), Αλέξανδρο Δημητριάδη (3.600€), την οικογένεια Μάνεση (1.000€), την Ελένη Κανατσίδη (500€) και την εταιρία Marinos Tours (500€).

image

Στη συνέχεια, το ασθενοφόρο πιστοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ και στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου αδειοδοτήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών με ειδική άδεια του Υπουργού κ. Χρ. Σπίρτζη. Είναι το πρώτο ασθενοφόρο που αποκτά ο Δήμος Πόρου και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Πολυδύναμου Ιατρείου Πόρου, όταν ολοκληρωθεί η στελέχωσή του και ξεκινήσει η αυτοτελής -σε σχέση με το Κ.Υ. Γαλατά- λειτουργία του, ενώ έως τότε θα χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις αδυναμίας επέμβασης του Κ.Υ. Γαλατά σε επείγοντα περιστατικά.

image

Ήδη, κατόπιν ενεργειών του Δήμου, στις αρχές Δεκεμβρίου διοργανώθηκε στον Πόρο επιμορφωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών του ΕΚΑΒ, προκειμένου υπάλληλοι και αιρετοί του Δήμου, καθώς και οι πυροσβέστες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου να πιστοποιηθούν για να μπορούν να στελεχώσουν το όχημα. Με την ολοκλήρωση όλων των ανωτέρω ενεργειών, και αφού στις 18 Δεκεμβρίου σε μια λιτή τελετή έγινε αγιασμός του οχήματος, το ασθενοφόρο βρίσκεται πλέον σε πλήρη χρήση, για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στο νησί του Πόρου.

image

image
19 Δεκεμβρίου, 2018

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει αναφορικά με τα πρόστιμα που ισχύουν για τις περιπτώσεις α) παράνομων (μη-δηλωμένων) συνδέσεων με το δίκτυο του Βιολογικού και β) μη-σύνδεσης με το δίκτυο του Βιολογικού κτηρίων που είναι άμεσα δυνατό να συνδεθούν:

Όπως είναι γνωστό, η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στον Δήμο μας ξεκίνησε το 2008. Με την έναρξη λειτουργίας είχε τεθεί προθεσμία σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που το δίκτυο περνάει μπροστά από τα ακίνητά τους, να συνδεθούν με αυτό. Ωστόσο, αρκετοί ιδιοκτήτες δεν συμμορφώθηκαν με την προθεσμία, ενώ ο Δήμος μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση του θέματος.

Με τις υπ’ αριθμ. 165/2014 και 163/2015 Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκαν νέες προθεσμίες για σύνδεση κτηρίων με τον Βιολογικό και επανακαθορίστηκαν τα πρόστιμα για όσους δεν ανταποκριθούν στο νέο κάλεσμα του Δήμου να τακτοποιήσουν τυχόν τέτοιες εκκρεμότητες.

Με τη νέα, υπ’ αριθμ. 219/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθορίστηκαν τα εξής:

1. Καθορίστηκε πρόστιμο για την εκπρόθεσμη σύνδεση κτηρίων με το αποχετευτικό δίκτυο: 10€/τ.μ. για οικίες και 12€/τ.μ. για καταστήματα / ξενοδοχεία / ενοικιαζόμενα συν πρόστιμο ίσο με τα τέλη αποχέτευσης που θα πλήρωνε το ίδιο ακίνητο σε βάθος πενταετίας.
2. Καθορίστηκε πρόστιμο για κτήρια που θα εντοπίζονται από ελέγχους του Δήμου να μην έχουν συνδεθεί με το δίκτυο, ενώ ήταν δυνατή η σύνδεσή τους: 20€/τ.μ. για οικίες και 24€/τ.μ. για καταστήματα / ξενοδοχεία / ενοικιαζόμενα συν πρόστιμο ίσο με τα τέλη αποχέτευσης που θα πλήρωνε το ίδιο ακίνητο σε βάθος πενταετίας.
3. Καθορίστηκε πρόστιμο για κτήρια που θα εντοπίζονται από ελέγχους του Δήμου να έχουν συνδεθεί παράνομα με το δίκτυο (χωρίς να το έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες): 30€/τμ. για οικίες και 36€/τ.μ. για καταστήματα / ξενοδοχεία / ενοικιαζόμενα συν πρόστιμο ίσο με τα τέλη αποχέτευσης που θα πλήρωνε το ίδιο ακίνητο σε βάθος πενταετίας.
4. Καθορίζει ρυθμίσεις βεβαίωσης / πληρωμής των ανωτέρω προστίμων ως εξής:
α) Τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις
β) Οχτώ ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις με προσαύξηση 10%
γ) Εφάπαξ καταβολή με μείωση 25%
δ) Εφάπαξ καταβολή έως 31.12.2018 με μείωση 75%

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ιδιοκτήτες που υπάγονται στις ανωτέρω κατηγορίες που επισύρουν βεβαίωση προστίμου, να προσέλθουν αυτοβούλως στον Δήμο και να καταβάλουν το πρόστιμο εφάπαξ έως τις 31.12.2018, ώστε να τύχουν της ευεργετικής ρύθμισης μείωσής του κατά 75%.

12 Δεκεμβρίου, 2018

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου στις συνεδριάσεις του στις 15.10, 17.10, 29.10, 9.11, 19.11, 22.11 και 5.12.2018 έλαβε τις ακόλουθες Αποφάσεις:

• Απόφαση 208/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η υπ’ αριθμ. 247/2018 Απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤ (αναμόρφωση Π/Υ ΔΛΤ 2018).
• Απόφαση 209/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η υπ’ αριθμ. 252/2018 Απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤ (εκτέλεση Π/Υ ΔΛΤ 3 ου τριμήνου 2018).
• Απόφαση 210/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η υπ’ αριθμ. 337/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (εκτέλεση Π/Υ 3 ου τριμήνου 2018).
• Απόφαση 211/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 334/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (αναμόρφωση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης έτους 2018).
• Απόφαση 212/2017 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα η λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλε- ελέγχου – τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης Δήμου Πόρου».
• Απόφαση 213/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 348/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός τελών Καθαριότητας, Δημοτικού Φωτισμού και ΤΑΠ έτους 2019).
• Απόφαση 214/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 349/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός τελών Ύδρευσης- Αποχέτευσης έτους 2019).
• Απόφαση 215/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 350/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός τελών Δημοτικού Κοιμητηρίου έτους 2019).
• Απόφαση 216/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 351/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων έτους 2019).
• Απόφαση 217/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 352/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός τελών Διαφήμισης έτους 2019).
• Απόφαση 218/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 353/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (καθορισμός μηνιαίας εισφοράς στον Παιδικό Σταθμό για τη σχολική περίοδο 2018-2019).
• Απόφαση 219/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο εκ νέου καθορισμός προστίμων για την εκπρόθεσμη σύνδεση κτηρίων με το αποχετευτικό δίκτυο, για τη μη-σύνδεση κτηρίων στο δίκτυο και για τις παράνομες συνδέσεις κτηρίων.
• Απόφαση 220/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 342/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (αναμόρφωση Π/Υ 2018).
• Απόφαση 221/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η Μελέτη με τίτλο «Αποκατάσταση δημοτικών δρόμων στο Ασκέλι μετά από καταστροφές».
• Απόφαση 222/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η θέση των «καλλιτεχνών του δρόμου» υπό την αιγίδα του Δήμου για δημόσια εκτέλεση μουσικής σε κοινόχρηστους χώρους.
• Απόφαση 223/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός έτους 2017 της Σχολικής Επιτροπής Α’/θμιας Εκπαίδευσης.
• Απόφαση 224/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός έτους 2017 της Σχολικής Επιτροπής Β’/θμιας Εκπαίδευσης.
• Απόφαση 225/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2019.
• Απόφαση 226/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Δήμου στην Πρόσκληση «Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης έργων των ΟΤΑ» του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και η υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση της Μελέτης του έργου με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων Δήμου Πόρου».
• Απόφαση 227/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υποβολή αίτησης στήριξης για το έργο «Poros Arts Festival» στην πρόσκληση για υποβολή προτάσεων δημοσίου χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020: «Πολιτισμός και περιβάλλον εν πλω».
• Αποφάσεις 228/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υποβολή αίτησης στήριξης για το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού Δήμου Πόρου» στην Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων δημοσίου χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020: «Πολιτισμός και περιβάλλον εν πλω».
• Απόφαση 229/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η διαγραφή ποσού και των νόμιμων προσαυξήσεων, λόγω κατάθεσης ελλιπών στοιχείων.
• Απόφαση 230/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης ΚΥΕ στον κ. Τσοκάνη Εμμανουήλ.
• Απόφαση 231/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων στο ΚΥΕ της «Πόρου Άμπελος ΙΚΕ» για το 2018.
• Απόφαση 232/2018 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα το από 2.11.2018 πρακτικό της Επιτροπής Στέγασης Ακινήτων για απευθείας μίσθωση ακινήτου με γεώτρηση μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπρασίας για σύμβαση μίσθωσης ακινήτου με γεώτρηση από τον Δήμο.
• Απόφαση 233/2018 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Δήμου στην πρόσκληση του ΠΕΠ Αττικής με τίτλο «Ανάπτυξη-αναβάθμιση στοχευμένων κοινωνικών υποδομών υγείας».
• Απόφαση 234/2018 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα το Πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής έτους 2019 (υπ’ αριθμ. 9/2018 Απόφαση της ΕΤΑΠ).
• Απόφαση 235/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2018 (υπ’ αριθμ. 16/2018 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής).
• Απόφαση 236/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Προγραμματισμός Δράσεων του Δήμου και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2019 (υπ’ αριθμ. 17/2018 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής).
• Απόφαση 237/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Δήμου στο «Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον».
• Απόφαση 238/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2019.
• Απόφαση 239/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων, Μητσιοπούλου, Μωρόπουλος, Μάνδηλας και η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή ψήφισαν ΛΕΥΚΟ) η επικύρωση των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών του ΔΣ ετών 2015, 2016 και 2018 (συνεδριάσεις 1 η -16 η ).
• Απόφαση 240/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων, Μωρόπουλος και Μητσιοπούλου και η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή ψήφισαν ΛΕΥΚΟ, ενώ ο δ.σ. της μειοψηφίας κ. Μάνδηλας καταψήφισε την πρόταση) η υπ’ αριθμ. 271/2018 Απόφαση του του ΔΣ του ΔΛΤ (έγκριση Π/Υ ΔΛΤ 2019).
• Απόφαση 241/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 272/2018 Απόφαση του του ΔΣ του ΔΛΤ (αναμόρφωση Π/Υ ΔΛΤ 2018).
• Απόφαση 242/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 361/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (αναμόρφωση Π/Υ 2018).
• Απόφαση 243/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η εξειδίκευση πίστωσης για την αμοιβή δικηγόρου για τη διεκδίκηση αναδρομικών οφειλομένων ποσών από τη συμμετοχή του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων στα έξοδα λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ.
• Απόφαση 244/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση οικογενειακών τάφων και η δωρεά τάφου στην κ. Δέσποινα Βέττα.
• Απόφαση 245/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων, Μητσιοπούλου και Μάνδηλας και η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή ψήφισαν άλλη πρόταση) ο καθορισμός των μηνιαίων εξόδων παράστασης (αποζημίωση) του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΔΣ του ΔΛΤ.
• Απόφαση 246/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η Μελέτη με τίτλο «Έργα μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων ΒΙΟΚΑ Πόρου προς επαναχρησιμοποίηση».
• Απόφαση 247/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η Μελέτη με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού αποκατάστασης και αναβάθμισης έργων επεξεργασίας ΒΙΟΚΑ Πόρου».
• Απόφαση 248/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η σύνταξη Μελέτης με τίτλο «Μελέτη έργων επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων λυμάτων ΒΙΟΚΑ Πόρου και σύνταξη φακέλου τροποποίησης ΑΕΠΟ και τρόπος ανάθεσης».
• Απόφαση 249/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η έκπτωση της εταιρείας ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε. από το έργο «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου και αντιπλημμυρικών κατασκευών νήσου Πόρου».
• Απόφαση 250/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η επιχορήγηση του ΝΟΠΤ.
• Απόφαση 251/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η διαγραφή ποσού και προσαυξήσεων και η επανεπιβεβαίωσή του στον σωστό κωδικό.
• Απόφαση 252/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου για το 2019.
• Απόφαση 253/2018 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα η ενίσχυση απόρων δημοτών και η δαπάνη για την παροχή ειδών διατροφής εν όψει των Χριστουγέννων.
• Απόφαση 254/2018 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα η Μελέτη με τίτλο «Αποκατάσταση οδών και πλατειών παραδοσιακού Οικισμού Πόρου μετά από φυσικές καταστροφές».
• Απόφαση 255/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το ΔΛΤ για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ανάπλασης της Πούντας.

10 Δεκεμβρίου, 2018

O Δήμος Πόρου είναι ανάμεσα στους 2.800 ευρωπαϊκούς Δήμους που επιλέχθηκαν για την επιδότηση δημιουργίας κοινόχρηστου δικτύου wifi ύψους €15.000, στο πλαίσιο του προγράμματος wifi4eu, όπως ανακοίνωσε στις 8.12.2018 η αρμόδια Επίτροπος της Ε.Ε. Η επιλογή των Δήμων βασίστηκε στην πληρότητα των φακέλων και στην ταχύτητα υποβολής του αιτήματος την 7η Νοεμβρίου 2018. Από τους 117 Ελληνικούς Δήμους, ο Πόρος ήταν ο τρίτος ταχύτερος στην υποβολή της αίτησης σύμφωνα με τη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το δίκτυο πρέπει να κατασκευαστεί εντός 1,5 έτους από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και να καλύπτει κάποιο δημόσιο σημείο ενδιαφέροντος, όπως πλατείες, λιμάνια κ.ά.

https://ec.europa.eu/greece/news/20181207/wifi4u_el?fbclid=IwAR1qGzuUhdTuPOntuq_lkrcl5zpMsJp-ipTimLULlpgqlYIiRj8af7f5RZs

6 Δεκεμβρίου, 2018

Ξεκινάνε τα έργα για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού του Πόρου, με την εκκίνηση της εργολαβίας αντικατάστασης και επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου της Σφαιρίας. Για τις ανάγκες του έργου θα γίνει εκσκαφή σε όλη την παραλιακή οδό, από το κτ. Συγγρού μέχρι το Σιρόκο, με τη λειτουργία εργοταξίου μήκους 50-100μ., το οποίο θα μετακινείται με την εξέλιξη των εργασιών. Κατά το μήκος αυτό θα υπάρχει πλήρης αποκλεισμός της κυκλοφορίας οχημάτων (εκτός από τα λίγα σημεία με μεγάλο πλάτος, στα οποία δεν θα είναι απαραίτητο), ενώ εκατέρωθεν η κυκλοφορία θα έχει διπλή ροή και θα απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων.

Ο προγραμματισμός των πρώτων σταδίων του έργου είναι ο εξής:
• 5 – 20.12.2018: Εργασίες έναντι Δημ. Αγοράς – αποκλεισμός τμήματος parking
• 21.12.2018 – 15.1.2019: Εργασίες πλησίον Σινεμά – αποκλεισμός οδού
• 16.1 – 31.3.2019: Εκσκαφές μεταξύ Σινεμά και Δημ. Αγοράς – αποκλεισμός οδού

Ο Δήμος Πόρου παρακαλεί τους κατοίκους και επιχειρηματίες να κάνουν υπομονή για την ολοκλήρωση του αναγκαίου αυτού έργου, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Πόρο τις τελευταίες δεκαετίες. Σημειώνεται ότι εντός των ερχόμενων ημερών ξεκινάει επίσης και το έργο της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση του λιμανιού, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα και ειδικά για τη συγκεκριμένη ζώνη υπάρχει η πρόνοια οι οχλήσεις που θα προκληθούν από τα δύο έργα να είναι ταυτόχρονες.

Σημειώνεται ότι το αποχετευτικό δίκτυο της Σφαιρίας κατασκευάζεται για τρίτη φορά, αφού το πρώτο αντίστοιχο έργο που παραδόθηκε το 1994 κατασκευάστηκε καθ’ ολοκληρίαν εσφαλμένο και κακότεχνο, ενώ το δεύτερο έργο που έγινε το 2008 για την επανακατασκευή του, κατέρρευσε και αυτό μέσα σε μόλις σε πέντε χρόνια. Το γεγονός αυτό, το οποίο αποδείχθηκε από βιντεοσκόπηση που έγινε στα τέλη του 2013, παρέμενε επιμελώς κρυφό μέχρι το 2014. Η νέα δημοτική αρχή, με την ανάληψη των καθηκόντων της και την επιβεβαίωση των υποψιών για τη δραματική κατάσταση του Βιολογικού, ενήργησε αμέσως για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και την εξασφάλιση Μελέτης μέσω δωρεάς (της εταιρίας ΕΜΒΗΣ) για την επανακατασκευή του δικτύου, ενώ η Περιφέρεια διέθεσε τη χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου (1.014.302€). Προκειμένου να μην επαναληφθούν τα σφάλματα των προηγούμενων έργων, η εκτελούμενη Μελέτη, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, βασίστηκε σε γεωτεχνική έκθεση, η οποία κατέδειξε την ανάγκη εγκιβωτισμού των αγωγών, ώστε να μην καταρρεύσουν όπως τις προηγούμενες φορές. Επίσης, προκειμένου να υπάρχει ο μέγιστος έλεγχος κατά την εκτέλεση της εργολαβίας, ο Δήμος Πόρου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έργα, έχει τοποθετήσει (και) δικούς του μηχανικούς στην Επιτροπή παρακολούθησης του έργου και έχει αναθέσει σε ιδιώτη τεχνικό σύμβουλο την υποστήριξη της παρακολούθησης της ορθής εκτέλεσής του.

Τα επόμενα αναγκαία έργα για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Βιολογικού θα είναι η επισκευή και επέκταση του δικτύου της Καλαυρίας (π/υ 4.680.000€), καθώς και η ανακατασκευή και αναβάθμιση του εργοστασίου (π/υ 4.216.000€), με βάση Μελέτες που ανέθεσε και παρέλαβε ο Δήμος Πόρου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

image
29 Νοεμβρίου, 2018

Την κατάθεση αγωγής κατά του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, για τη διεκδίκηση ποσού 691.199€ που αναλογεί στη συμμετοχή της πόλης του Γαλατά στο κόστος λειτουργίας του δικτύου Βιολογικού Καθαρισμού από το 2008 μέχρι και το 2017, αποφάσισαν τα αρμόδια όργανα του Δήμου Πόρου. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 28% των συνολικών δαπανών (2.468.567€) που έχει πληρώσει ο Δήμος του Πόρου κατά την εν λόγω περίοδο για τη λειτουργία των σχετικών υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι, από την έναρξη λειτουργίας των έργων το 2008 μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στο κόστος λειτουργίας τους, παρότι η πόλη του Γαλατά συνδέθηκε από την πρώτη στιγμή με το δίκτυο. Το 2015 η νέα δημοτική αρχή Πόρου ανέθεσε την εκπόνηση Οικονομοτεχνικής Μελέτης, μέσω της οποίας προσδιορίσθηκε το ποσοστό του κόστους που αναλογεί στην πόλη του Γαλατά, και επεδίωξε διάλογο με τον γειτονικό Δήμο για τη διευθέτηση του ζητήματος. Αφού η σχετική προσπάθεια απέβη άκαρπη, το ΔΣ Πόρου, με αντίστοιχες Αποφάσεις του, επέβαλε ετήσιο τέλος αποχέτευσης στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων για τα έτη 2018 και 2019, ποσοστού 28% επί των σχετικών δαπανών, ενώ, με πρόσφατη Απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη, ανατέθηκε σε δικηγόρο η κατάθεση αγωγής για τη διεκδίκηση του ποσού που αντιστοιχεί στην περίοδο 2008-2017.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά γνωστοποίησε ότι διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων, τα οποία λόγω του ύψους του ποσού μπορεί να αφορούν απιστία κακουργηματικού βαθμού, για τη μη-είσπραξη της συμμετοχής του Γαλατά από τον Δήμο μας την περίοδο από το 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2014.

23 Νοεμβρίου, 2018

Με μεγάλη επιτυχία και την υψηλότερη προσέλευση σε σχέση με κάθε άλλη φορά, πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Νοεμβρίου η τρίτη φετινή εθελοντική αιμοδοσία της τράπεζας αίματος του Δήμου Πόρου. Συνολικά προσήλθαν 168 αιμοδότες, εκ των οποίων κατάφεραν να δώσουν αίμα οι 154. Σημειώνεται ότι στην αιμοδοσία προσήλθαν και μαθητές από το ΕΠΑΛ Γαλατά, οι οποίοι, αν και ανήλικοι, προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα χάρη στη γραπτή συγκατάθεση των γονέων τους. Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή, τους καθηγητές, τους γονείς των μαθητών και κυρίως τους ίδιους, όλους τους αιμοδότες που προσήλθαν στην αιμοδοσία, καθώς και την Μαρία Βαρβάρου, η οποία συνεχίζει να υποβοηθάει κάθε δράση του Δήμου στους τομείς υγείας.

22 Νοεμβρίου, 2018

Εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 234/2018 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου για το 2019. Το Πρόγραμμα, το οποίο διαμορφώθηκε από την Τουριστική Επιτροπή έχει προϋπολογισμό 42.500€ και περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

image

Τo 2018 ήταν η τέταρτη συνεχής χρονιά κατά την οποία ο Δήμος Πόρου υλοποίησε Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία έγκρισής του και των επιμέρους δράσεών του από τον Ε.Ο.Τ. Επισημαίνεται ότι το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά που ο Δήμος Πόρου ξεκίνησε να εφαρμόζει τη συγκεκριμένη διαδικασία (με την εξαίρεση μίας μόνο δράσης κόστους 639€ το 2013), η οποία και είναι η μοναδική με βάση την οποία επιτρέπεται οι Δήμοι να διενεργούν δράσεις τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.

Η εξέλιξη των τουριστικών δράσεων του Δήμου μας την περίοδο 2008-2018 είναι η εξής:

image
22 Νοεμβρίου, 2018

Εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 225/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Πόρου για το 2019. Το Πρόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα (οι σύμβουλοι της μειοψηφίας απουσίαζαν από τη συνεδρίαση) έχει προϋπολογισμό 108.500€ και περιλαμβάνει τον ίδιο πετυχημένο βασικό σχεδιασμό εκδηλώσεων των προηγούμενων τεσσάρων χρόνων, ο οποίος είναι ο ακόλουθος:

1. Αποκριάτικες Εκδηλώσεις (π/υ 5.000€)
2. Αγώνας POROSEA (π/υ 8.000€)
3. Υποστήριξη αγώνων ΝΟΠΤ (π/υ 1.500€)
4. Συνδιοργάνωση Διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου την Άνοιξη (π/υ 1.500€)
5. “Poros Arts Festival” το καλοκαίρι (π/υ 30.000€)
6. Υποστήριξη «Γιορτής της Λεμονιάς» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών (π/υ 1.500€)
7. Υποστήριξη Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
8. Συνδιοργάνωση Ακαδημίας & Φεστιβάλ Πιάνου το καλοκαίρι (π/υ 4.000€)
9. «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας» (π/υ 27.000€).
10. «Γειτονιά Χριστουγέννων» (π/υ 27.000€).
11. Επιχορήγηση δράσεων Πολιτιστικών & Αθλητικών Σωματείων (π/υ 3.000€)

Ο Δήμος Πόρου, από το 2015 και μετά, δίνει μεγάλη έμφαση στις πολιτιστικές δράσεις και κάθε χρόνο καταρτίζει και εφαρμόζει ετήσιο Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, το οποίο στη συνέχεια εφαρμόζει. Σημαντική συμβολή στην επιτυχία των δράσεων έχει η οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η τεράστια υποστήριξη των εθελοντών και χορηγών που καλύπτουν με παροχές μεγάλο μέρος του πραγματικού κόστους των εκδηλώσεων. Οι δαπάνες που εκτελέστηκαν τα έτη 2014-2018 αποτυπώνονται στον ακόλουθο πίνακα:

image
19 Νοεμβρίου, 2018

Ορκίστηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πόρου ο νέος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του Δήμου Γιώργος Κλείσας. Ο Γιώργος Κλείσας αναλαμβάνει τη θέση της Ελένης Κανατσίδη, μετά την παραίτηση της τελευταίας την οποία υπέβαλε προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω επιβεβλημένης τρίμηνης ανάρρωσής της από ορθοπεδικό πρόβλημα. Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Κλείσα για την ανάληψη των καθηκόντων του και ευχαρίστησε την κ. Καντατσίδη για την έως σήμερα συνεισφορά της στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμφωνώντας με τη σκοπιμότητα της παραίτησής της, δεδομένου ότι η δημοτική περίοδος βρίσκεται στους τελευταίους της μήνες.

Ο Γιώργος Κλείσας είναι 30 ετών και είναι μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από τον Φεβρουάριο του 2017. Στις εκλογές του 2014 έλαβε 160 σταυρούς, ισοψηφώντας με τη Νάγια Κοράλλη, και κατόπιν κλήρωσης ανακηρύχθηκε δεύτερος επιλαχών σύμβουλος της παράταξης πλειοψηφίας.

image
14 Νοεμβρίου, 2018

Ξεκινάει από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 η υποβολή αιτήσεων των υποψήφιων ωφελούμενων για συμμετοχή στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Πόρου. Η διάρκεια της δράσης θα είναι 36 μήνες και στόχος της είναι η υποστήριξη ομάδων της τοπικής κοινωνίας που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι υποψήφιοι ωφελούμενοι είναι άτομα ή νοικοκυριά που διαμένουν στην επικράτεια του Δήμου Πόρου (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών), τα οποία βάσει καθορισμένων κριτηρίων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας κ.λπ.), καθώς και οι δικαιούχοι / αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση συμμετοχής.
2. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως) ή φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ ή φωτοαντίγραφο άδειας διαμονής (για δικαιούχους / αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή φωτοαντίγραφο δελτίου αιτούντος διεθνούς προστασίας (για δικαιούχους / αιτούντες διεθνούς προστασίας) ή φωτοαντίγραφο δελτίου αιτήσαντος άσυλο (για δικαιούχους / αιτούντες διεθνούς προστασίας).
3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας στο Δήμο Πόρου.
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5. Επιπλέον, για προστατευόμενα τέκνα:
α) Για άγαμα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών: i) Πιστοποιητικό φοίτησης σε σχολές ή σχολεία ή ΙΕΚ ή ΚΕΚ ή βεβαίωση εγγραφής στο μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή βεβαίωση του αρμόδιου στρατολογικού γραφείου ότι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, ii) Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού. Στην περίπτωση που το τέκνο δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, προσκομίζεται η εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος του υποψηφίου, από το οποίο να προκύπτει τυχόν προσωπικό ετήσιο εισόδημα του τέκνου.
β) Για τα άγαμα ή διαζευγμένα ή σε χηρεία τέκνα, ανεξαρτήτως ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%: i) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του τέκνου (εφόσον είναι διαζευγμένο ή σε χηρεία), ii) Πιστοποιητικό από αρμόδιο φορέα με το οποίο να βεβαιώνεται το ακριβές ποσοστό αναπηρίας, iii) Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού και, σε περίπτωση που στο εκκαθαριστικό σημείωμα δεν αναφέρονται ρητά τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, οποιοδήποτε άλλη βεβαίωση αρμόδιας προς τούτο αρχής, από την οποία να διαπιστώνεται το ποσό των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας του τέκνου.
6. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου φορολογικού έτους.
7. Βεβαίωση Δήμου περί ένταξης ή μη στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Τόπος και χρόνος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δύνανται να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πόρου (Πέρλια – κτήριο «ΚΑΠΗ», τηλ. 2298022596, email koinpant@yahoo.com από τις 15.11.2018 έως και τις 30.11.2018 (προθεσμία υποβολής αιτήσεων), ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-17:00, προκειμένου να λάβουν πρόσθετη ενημέρωση ή σχετικές πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής.

12 Νοεμβρίου, 2018

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις θαλάσσιων καθαρισμών που διενεργήθηκαν στον Πόρο το τριήμερο 9-11 Νοεμβρίου 2018.

Οι δράσεις περιελάμβαναν παράκτιους καθαρισμούς βόρειων παραλιών την Παρασκευή, υποβρύχιους καθαρισμούς στο λιμάνι του Πόρου το Σάββατο και ανέλκυση κολλημένων διχτυών από βυθούς την Κυριακή.

image

Στο πλαίσιο των δράσεων έγινε επίσης φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση επιβαρυμένων βόρειων παραλιών, προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα των πλαστικών, με προέλευση από αστικές περιοχές και από διερχόμενα πλοία, τα οποία μεταφέρονται μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων σε βόρειες ακτές νησιωτικών και παράκτιων περιοχών.

image

Στις υποβρύχιες δράσεις συμμετείχαν ελεύθεροι και αυτόνομοι δύτες από τον Πόρο και από την εθελοντική ομάδα Aegean Rebreath, ενώ στις παράκτιες συμμετείχαν πεζοί εθελοντές, υπάλληλοι του Δήμου και του εργολάβου καθαριότητας, καθώς και 50 περίπου παιδιά από την 1η Γυμνασίου, την 5η και την 6η τάξη του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πόρου.

image

Από τον βυθό ανασύρθηκαν εκατοντάδες αντικείμενα, όπως λάστιχα, δίχτυα, σκοινιά, μπαταρίες αυτοκινήτων, οικιακά σκεύη κ.ά., ενώ από τις βόρειες ακτές κυρίως σακούλες, μπουκάλια, καπάκια, κ.ά. Οι δράσεις διοργανώθηκαν από τον Δήμο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Πόρου, την Aegean Rebreath και την HELMEPA, ενώ καλύφθηκαν δημοσιογραφικά από το Porosnews, την Καθημερινή και το T.V. Espana, το οποίο γυρίζει ντοκιμαντέρ που εστιάζει στην πρωτοπορία του Πόρου στις περιβαλλοντικές δράσεις και θα προβληθεί σε κοινό εκατομμυρίων θεατών στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.

Χορηγοί:

Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, Hellenic Seaways, Marinos Tours, υπηρεσίες καθαριότητας ΑΠΑΝΑ, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, ξενοδοχεία/ενοικιαζόμενα δωμάτια: 7 Brothers, New Aegli, Nikis Village, Διόνυσος, Kaikas Studios, εστιατόρια/καφέ: Στη Ρότα, Macaroni & More, Σπιλιάδα, Clock Café.

Συντελεστές:

Νούλης Σπουρλάκος, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Λάκης και Κωνσταντίνος Ρούσος, Δημήτρης Πολυσόπουλος, Γιώργος Κλείσας, Μπάμπης Κανατσίδης, Κατερίνα Ανδρεάδη, Καίτη Ροΐδη, Χρύσα Τζανετοπούλου, Χριστίνα Ροή, Τάσος Παπαχρήστου, Άννα Μουρτζούκου, Νίκος Σούχλας, Σπύρος Στάικος, Τάκης Θεοφάνους, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Γιάννης Δημητριάδης.

7 Νοεμβρίου, 2018

Ο Δήμος Πόρου σάς προσκαλεί την Τετάρτη 7.11.2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού σε ανοικτή παρουσίαση με θέμα «Σύνταξη Σχεδίου Δράσεων Επικοινωνιακής Στρατηγικής». Πρόκειται για το πρώτο στην ιστορία του Δήμου ολοκληρωμένο σχέδιο Τουριστικού Marketing, το οποίο συντάχθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικών Δαπανών του 2018.

Η παρουσίαση θα γίνει από τους συμβούλους τουριστικής προβολής του Δήμου Δρ. Μαρία Βρασίδα και κ. Στέφανο Οικονομίδη, με συντονιστές την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Ελένη Κανατσίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Αλέξανδρο Δημητριάδη, ενώ σε αυτήν θα κληθούν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΕΤΑΠ.

6 Νοεμβρίου, 2018

Η εταιρία Hellenic Seaways, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα που της υπέβαλε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ανακοίνωσε ότι κάθε Τετάρτη από 1 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και 29.5.2019 θα χορηγεί έκπτωση 50% στα εισιτήρια του πρωινού δρομολογίου από Πόρο προς Πειραιά και του απογευματινού δρομολογίου από Πειραιά προς Πόρο σε όλους τους μόνιμους κατοίκους των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας και τον εκπρόσωπό της κ. Π. Τσάγκαρη για την ανταπόκρισή τους.

6 Νοεμβρίου, 2018

Ο Δήμος Πόρου συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET – LONDON, η οποία διεξάγεται στο Λονδίνο στις 5-7 Νοεμβρίου 2018.

Η WORLD TRAVEL MARKET αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και 50.000 επισκέπτες, και ο Δήμος Πόρου συμμετέχει φέτος σε αυτήν για τέταρτη συνεχή χρονιά, μετά την παρθενική του συμμετοχή το 2015.

Τον Δήμο μας εκπροσωπεί, όπως πάντα, το δραστήριο μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Τάσος Φιακάς.

5 Νοεμβρίου, 2018

Μετά την επιτυχημένη δράση καθαρισμού βυθών και ακτών που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, ο Δήμος Πόρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, η εθελοντική ομάδα δυτών Aegean Rebreath και η HELMEPA, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πόρου, διοργανώνουν το τριήμερο 9 έως 11 Νοεμβρίου νέες ευρείες δράσεις καθαρισμού βυθών και ακτών στο νησί του Πόρου.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συνδρομή εθελοντών, καθώς και υπαλλήλων του Δήμου και της δημοτικής εργολαβίας καθαριότητας και θα καλυφθούν δημοσιογραφικά από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», καθώς και από την Ισπανική δημόσια τηλεόραση T.V. Espana, συνεργείο της οποίας θα παραμείνει στον Πόρο μία βδομάδα προκειμένου να γυρίσει ντοκιμαντέρ που θα εστιάζει στην πρωτοπορία του νησιού μας στις περιβαλλοντικές δράσεις.

Ο Δήμος καλεί οποιονδήποτε εθελοντή επιθυμεί να συμμετέχει στις δράσεις (δύτες αυτόνομης ή ελεύθερης κατάδυσης, ιδιοκτήτες μικρών σκαφών και πεζοί εθελοντές) να επικοινωνήσει με το Γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο 22983 20512 ή στο email: dimarhos@poros.gr.

image

Χορηγοί:

Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη,
Hellenic Seaways,
Υπηρεσίες καθαριότητας ΑΠΑΝΑ,
Ξενοδοχεία/ενοικιαζόμενα δωμάτια:
7 Brothers, New Aegli, Nikis Village, Διόνυσος, Kaikas Studios,
Εστιατόρια:
Στη Ρότα, Macaroni & More, Σπιλιάδα.

31 Οκτωβρίου, 2018

Με ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, ο Δήμος Πόρου θέτει υπό την αιγίδα του κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα που εκτελείται στους υπαίθριους χώρους του από «καλλιτέχνες του δρόμου».

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη, η παρουσία τέτοιων καλλιτεχνών εμπλουτίζει την ποιότητα των υπαίθριων χώρων του Πόρου, συγκεντρώνει τον θαυμασμό και τη συμπάθεια κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών και γίνεται αντικείμενο θετικής συζήτησης, ενώ από την άλλη δεν έχει προκαλέσει ποτέ κάποια επώνυμη διαμαρτυρία στις αρχές.

Πολλοί από τους συμπαθείς αυτούς καλλιτέχνες μάλιστα, πέραν της καλλιτεχνικής τους ποιότητας, έχουν αναπτύξει ειδική σχέση και φιλία με το νησί.

Η εκτέλεση καλλιτεχνικών παρουσιάσεων σε δημόσιους χώρους από «καλλιτέχνες του δρόμου» αποτελεί ένα φαινόμενο που απαντάται σε όλες τις πολιτισμένες πόλεις σε όλο τον κόσμο και είναι απολύτως καλοδεχούμενο στο νησί του Πόρου.

Ωστόσο, η σχετική νομοθεσία είναι ασαφής σε ό,τι αφορά την άσκηση μιας τέτοιας δραστηριότητας, με αποτέλεσμα τέτοιοι καλλιτέχνες να είναι συχνά εκτεθειμένοι σε καταγγελίες ή σε ενδεχόμενη αυστηρότητα των αρχών.

Η αιγίδα του Δήμου θα παρέχεται στους καλλιτέχνες αυθημερόν, κατόπιν αίτησής τους, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν συνδέονται με κάποιο κατάστημα και ότι θα σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας, και θα ανακαλείται σε περίπτωση μη-τήρησης των προϋποθέσεων αυτών.