ΝΕΑ & ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, εκπροσώπων τοπικών αρχών και κοινού πραγματοποιήθηκε και φέτος η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πόρο.

Όπως κάθε χρόνο, αμέσως μετά την παρέλαση η δημοτική αρχή δεξιώθηκε τους πολίτες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου & Β΄ Δημοτικού και βράβευσε τους μαθητές του Λυκείου Πόρου που εισήχθησαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2018.

Μαζί με τους τιμητικούς επαίνους, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, παρέδωσε ως δώρα σε όλους τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες δωροεπιταγές των 150€ του ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ οι οποίες ήταν χορηγία του ιδίου, καθώς και της εταιρίας «Ι.&Σ.ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» που τις διέθεσε με έκπτωση 20%.

Συγχαίροντας τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές τους για τις επιδόσεις τους, ο Δήμαρχος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν στο μέλλον την επιλογή να επιστρέψουν στον τόπο τους και να επιλέξουν να το κάνουν. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, αν τα παιδιά της νέας γενιάς που αποκτούν πρόσβαση στην επιστημονική γνώση δεν επιστρέφουν στον τόπο τους για να την αξιοποιήσουν και να την μεταδώσουν, τότε η προοπτική του νησιού, ή αντίστοιχα της χώρας μας, δεν είναι ευοίωνη και επανέλαβε το κάλεσμά του προς τους νέους επιστήμονες του τόπου να συνεργαστούν με τον Δήμο, να συμμετέχουν στα κοινά, και να αναλάβουν σταδιακά τα ηνία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι τα ακόλουθα:

Γκίκας Γεώργιος του Ανδρέα: Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δεκούλος Στυλιανός του Γεωργίου: Τμήμα Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Καλάντια Νικόλαος του Εμζάρ: Σχολή Πλοιάρχων (ΑΕΝ).
Κρητικού Ελισάβετ του Σπυρίδωνος: Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Λεβειδιώτης Δημήτριος του Θεμιστοκλέους: Σχολή Πλοιάρχων (ΑΕΝ).
Μάγειρα Αθανασία του Γκίκα: Τμήμα Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Μοσχογιάννη Παναγιώτα του Ευαγγέλου: Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μωυσιάδου Χαρίκλεια του Μιχαήλ: Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών.
Ξάνθης Παντελεήμων του Αναστασίου: Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παπαθυμιόπουλος Μιχαήλ του Ευαγγέλου: Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Πίπιλα Βικτώρια του Νικήτα: Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ρεΐζης Ιωάννης του Σταύρου: Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών.
Τζάνου Παναγιώτα του Χρήστου: Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Τσάμη Γεωργία του Νικολάου: Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών.

image image image image image image

Ο Δήμος Πόρου σάς προσκαλεί την Τετάρτη 7.11.2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού σε ανοικτή παρουσίαση με θέμα «Σύνταξη Σχεδίου Δράσεων Επικοινωνιακής Στρατηγικής».

Πρόκειται για το πρώτο στην ιστορία του Δήμου ολοκληρωμένο σχέδιο Τουριστικού Marketing, το οποίο συντάχθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικών Δαπανών του 2018.

Η παρουσίαση θα γίνει από τους συμβούλους τουριστικής προβολής του Δήμου Δρ. Μαρία Βρασίδα και κ. Στέφανο Οικονομίδη, με συντονιστές την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Ελένη Κανατσίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Αλέξανδρο Δημητριάδη, ενώ σε αυτήν θα κληθούν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΕΤΑΠ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Νήσων προς τον Δήμο Πόρου, υφίσταται πλέον υποχρέωση των κατόχων αιγοπροβάτων και χοίρων της επικράτειας του Δήμου να διενεργούν ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλάιου τους και να την κοινοποιούν στην εν λόγω Υπηρεσία.

Δείτε αναλυτικά την οδηγία.

Ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 24.10 θα υπάρχει διακοπή νερού στην περιοχή της Φούσας από τις 08:30, λόγω εργασιών απόφραξης του δικτύου πυρασφάλειας. Η υδροδότηση θα επανέλθει περίπου στις 13:00.

Πραγματοποιήθηκαν στις 18 Οκτωβρίου 2018 τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, παρουσία τοπικών αρχών, εκπροσώπων της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και κατοίκων του νησιού. Στην τελετή, το Π.Σ. εκπροσώπησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Κ. Κυριακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού, ο Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Θ. Λαρέζος, ο Διοικητής Π.Υ. Πειραιά Αρχιπύραρχος Ι. Σταμούλης και ο Διοικητής Π.Υ. Ναυπλίου Πύραρχος Β. Αλεξόπουλος. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Π.Σ. και οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας και των Περιφερειακών Ενώσεων Πυροσβεστών.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης τόνισε ότι η λειτουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Πόρο αποτελεί την πραγμάτωση ενός πολυετούς οράματος και δημιουργεί στην τοπική κοινωνία πρωτόγνωρο αίσθημα ασφάλειας στους τομείς πολιτικής προστασίας και πρόληψης/καταστολής πυρκαγιών. Το επίτευγμα αυτό καταδεικνύει ότι ο εθελοντισμός αποτελεί καθήκον για κάθε ενεργό πολίτη και δημόσιο αξιωματούχο, και, ειδικά στις μέρες μας, μοναδικό μέσον για την υπέρβαση των δημοσιονομικών και γραφειοκρατικών περιορισμών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες του Δήμου, όπως η παραχώρηση χώρων και εξοπλισμών για τη λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου και Πολυδύναμου Ιατρείου στο νησί του Πόρου.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την καθοριστική συμβολή τους στη δημιουργία του Κλιμακίου την ηγεσία της Πυροσβεστικής, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Π.Σ. Μάκη Τσιουγκρή, τον αξιωματικό του Π.Σ. Γιώργο Αστρινάκη, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο πολιτικής προστασίας Βαγγέλη Τζάνο, τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου Ανδρέα Νικολετόπουλο, τη συνεργάτη του και εθελόντρια Κατερίνα Ανδρεάδη και, πάνω από όλους, τους ίδιους τους εθελοντές του Κλιμακίου και τον Προϊστάμενό τους Γιώργο Μπάκα.

image

Υπενθυμίζεται ότι στο Ε.Π.Κ., το οποίο υπάγεται διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, υπηρετούν 21 εθελοντές πυροσβέστες/ριες και ένας Πυρονόμος του Π.Σ. και η λειτουργία του ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, μετά από αίτημα που υπέβαλε έναν χρόνο νωρίτερα στην Πυροσβεστική ο Δήμος Πόρου, ο οποίος παραχώρησε τον χώρο στέγασής του, 2 πυροσβεστικά οχήματα, πλήρη εξοπλισμό και ανέλαβε τα λειτουργικά του έξοδα.

Ο Δήμος Πόρου προκηρύσσει πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό με αντικείμενο εργασίας την αποκομιδή και μεταφορά των Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής, που είναι χαρακτηρισμένα με μέριμνα του Δήμου μας και βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στα διοικητικά του όρια, σε εξουσιοδοτημένο προς τούτο Κέντρο Ανακύκλωσης.

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 και από ώρα 12:00 έως 13:00. Σε περίπτωση που αποβεί άγονη ή ασύμφορη η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται σε μία εβδομάδα (20 Νοεμβρίου 2018) την ίδια ημέρα και ώρα.

Δείτε αναλυτικά τη διακήρυξη.

Ο Δήμαρχος Πόρου προκηρύσσει πρόχειρη, φανερή, πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία που αφορά την ανάδειξη πλειοδότη για εκποίηση υλικών και η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου και ώρες 11:00-12:00 και 13:00-14:00.

Δείτε αναλυτικά τις προσκηρύξεις:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A9%CE%941%CE%A9%CE%9E%CE%9D-%CE%91%CE%A4%CE%93?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A7%CE%917%CE%A9%CE%9E%CE%9D-0%CE%A7%CE%95?inline=true

Ο Δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδας Πύραρχος Βασίλειος Αλεξόπουλος σάς προσκαλούν να παραστείτε στην τελετή εγκαινίων του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12:00, στον χώρο του Κλιμακίου.

Δημοσιεύθηκε από τον Δήμο Πόρου η διακήρυξη του διαγωνισμού για την εκπόνηση της Μελέτης υδροδότησης του οικισμού Καραπολίτι, προϋπολογισμού 24.139,08€ + ΦΠΑ.

Το Καραπολίτι, το οποίο βρίσκεται στο ηπειρωτικό τμήμα του Δήμου Πόρου, αποτελεί τη μεγαλύτερη οικιστική περιοχή του Δήμου η οποία δεν υδροδοτείται από το δημοτικό δίκτυο και η Μελέτη θα περιγράψει και θα προϋπολογίσει το αναγκαίο έργο υδροδότησής της.

Η δαπάνη της Μελέτης καλύπτεται από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει δεσμευθεί ότι θα χρηματοδοτήσει και το σχετικό έργο.

Ο Δήμος Πόρου διαηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης της Μελέτης με τίτλο «Μελέτη υδροδότησης οικισμού Καραπολίτι Δήμου Πόρου», εκτιμώμενης αξίας 24.139,08€ (πλέον Φ.Π.Α. 24%), και καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλουν προσφορά για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της ως άνω Μελέτης.

Προθεσμία υποβολής προσφορών: 23.10.2018 (12:30).

Κατεβάστε τα σχετικά αρχεία εδώ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου στις συνεδριάσεις του στις 11.7, 16.7, 23.7, 30.7, 10.8, 24.8, 25.8, 6.9, 19.9, 20.9 και 8.10.2018 έλαβε τις ακόλουθες Αποφάσεις:

• Απόφαση 157/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη ηχητικής-φωτιστικής κάλυψης της συναυλίας του Χρήστου Δάντη στο πλαίσιο του “Poros Arts Festival”.

• Απόφαση 158/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας ψήφισαν άλλη πρόταση, ο δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Δόσκαρης ψήφισε ΛΕΥΚΟ και η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή δήλωσε ΠΑΡΟΥΣΑ) ο καθορισμός κοινοχρήστων χώρων ως παραχωρούμενων από το 2018 και εφ’ εξής.

• Απόφαση 159/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων και Μητσιοπούλου πρότειναν την αναβολή του θέματος) ο καθορισμός της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής ως Πολιούχου του Δήμου και η καθιέρωση της ημέρας εορτασμού της ως τοπικής αργίας.

• Απόφαση 160/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο καθορισμός των «Συνοριακών της Νεότερης Ελλάδας» ως τοπικής αργίας.

• Απόφαση 161/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός του δ.σ. κ. Παπαχρήστου ως μέλους της Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στην περιοχή του Δήμου Πόρου».

• Απόφαση 162/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας καταψήφισαν την πρόταση) η δαπάνη υπηρεσίας hosting των “Meteo Cams” στους server του Δήμου, για ένα έτος.

• Απόφαση 163/2017: Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανανέωση του συμφωνητικού επαγγελματικής μίσθωσης του ΚΕΠ για δύο χρόνια.

• Απόφαση 164/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η εκ νέου δωρεάν παραχώρηση χώρου για τη στέγαση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Πόρου.

• Απόφαση 165/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Μητσιοπούλου και Ζεντέλης ψήφισαν ΛΕΥΚΟ) η υπ’ αριθμ. 310/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (εκτέλεση Π/Υ 2ου τριμήνου 2018).

• Απόφαση 166/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (η δ.σ. της μειοψηφίας κ. Μητσιοπούλου και ο δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Δόσκαρης ψήφισαν ΛΕΥΚΟ) η υπ’ αριθμ. 197/2018 Απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤ (εκτέλεση Π/Υ 2ου τριμήνου 2018).

• Απόφαση 167/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (με την αρνητική ψήφο των αποχωρησάντων) η δαπάνη ηχητικής-φωτιστικής κάλυψης της συναυλίας του Τόνι Σφήνου στο πλαίσιο του “Poros Arts Festival”.

• Απόφαση 168/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (με την αρνητική ψήφο των αποχωρησάντων) η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 122/2015 Απόφασης του ΔΣ (μεταβολή δικαιωμάτων λογαριασμού).

• Απόφαση 169/2018 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 310/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για απευθείας ανάθεσης του έργου «Διαγραμμίσεις δρόμων», μετά τον άγονο διαγωνισμό που διενεργήθηκε.

• Απόφαση 170/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υποβολή αιτήματος έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.

• Απόφαση 171/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση προέγκρισης άδειας ίδρυσης στο ΚΥΕ της «Πόρου Άμπελος ΙΚΕ».

• Απόφαση 172/2018 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα η αποδοχή αίτησης υπαλλήλου περί μη-ανανέωσης σύμβασης ΙΔΟΧ για τα έτη 2017-2018 στο ΚΔΑΠ.

• Απόφαση 173/2018 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 5/2018 Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (διάθεση σχολικών χώρων για τις ανάγκες της 10ης Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Πιάνου).

• Απόφαση 174/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (η δ.σ. της μειοψηφίας κ. Μητσιοπούλου καταψήφισε την πρόταση) η υπ’ αριθμ. 311/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (αναμόρφωση Π/Υ 2018).

• Απόφαση 175/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση της αρμοδιότητας εξειδίκευσης των πιστώσεων του Προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή.

• Απόφαση 176/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων για το έτος 2018 στον εσωτερικό χώρο του Κ.Υ.Ε. του κ. Σαμπάνη Παναγιώτη έως ώρα 03:00.

• Απόφαση 177/2018 (θέμα ΕΗΔ): Εγκρίθηκε ομόφωνα η εξειδίκευση δαπάνης για την πρόσβαση στη νομική βάση πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ».

• Απόφαση 178/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η καταστροφή αντικειμένων του Δήμου που δεν έχουν καμία αξία.

• Αποφάσεις 179 & 180/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η εκποίηση μη – χρησιμοποιούμενων κινητών αντικειμένων του Δήμου με δημοπρασία.

• Απόφαση 181/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων, Μητσιοπούλου και Μάνδηλας καταψήφισαν την πρόταση, ενώ η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή ψήφισε ΛΕΥΚΟ) η έκφραση της υποστήριξης του ΔΣ σε πρωτοβουλία και προτάσεις πολιτών για τον υδροφόρο ορίζοντα του κάμπου Τροιζηνίας.

• Απόφαση 182/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα το από 11.7.2018 πρακτικό της Επιτροπής Εξέτασης Αιτήσεων.

• Απόφαση 182Α/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση τετραήμερης άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στον κ. Αναστασιάδη Αναστάσιο.

• Απόφαση 183/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η απόδοση τιμών στον αποδημήσαντα πρ. Υπουργό Γιώργο Καλό.

• Απόφαση 184/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η εξειδίκευση δαπάνης για την προμήθεια ψυγείων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

• Απόφαση 185/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση διήμερης άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στον κ. Μανιάτη Στυλιανό-Ιωάννη.

• Απόφαση 186/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 5/2018 Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (κατανομή λειτουργικών εξόδων στις Σχολικές Επιτροπές).

• Απόφαση 187/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα το από 10.9.2018 πρακτικό της Επιτροπής Εξέτασης Αιτήσεων.

• Απόφαση 188/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόσληψη ενός παιδαγωγού προσχολικής ηλικίας και ενός βοηθού βρεφονηπιοκόμου στον Παιδικό Σταθμό.

• Απόφαση 189/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η εξειδίκευση δαπάνης για πληρωμή παραβόλων έκδοσης πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας τριών οδηγών του Δήμου.

• Απόφαση 190/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 8/2018 Απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (έξοδα κίνησης εκπροσώπου του Δήμου για συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Παρισίου και Λονδίνου).

• Απόφαση 191/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη για ανανέωση πιστοποιητικών πυρασφάλειας στο ΚΔΑΠ και στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό.

• Απόφαση 192/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα (ο δ.σ. της μειοψηφίας κ. Μωρόπουλος και ο δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Δόσκαρης δήλωσαν ΠΑΡΟΝΤΕΣ) η υπ’ αριθμ. 235/2018 Απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤ (απολογισμός 2017).

• Απόφαση 193/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ο δ.σ. της μειοψηφίας κ. Μωρόπουλος καταψήφισε την πρόταση) η υπ’ αριθμ. 237/2018 Απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤ (αναμόρφωση Π/Υ 2018).

• Απόφαση 194/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 332/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (αναμόρφωση Π/Υ Δήμου 2018).

• Απόφαση 195/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 325/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (θέσπιση ειδικού τέλους χρήσης κ/χ για εργοτάξια δημοσίων εργολαβιών).

• Απόφαση 196/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η Μελέτη μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας για την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης του δικτύου αποχέτευσης – ΒΙΟΚΑ στην περιοχή Σφαιρίας.

• Απόφαση 197/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα (η δ.σ. της μειοψηφίας κ. Μητσιοπούλου και η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή ψήφισαν ΛΕΥΚΟ) η παραχώρηση κ/χ χώρου στην εταιρία ΖΙΤΑΚΑΤ για προσωρινή εγκατάσταση εργοταξίου του έργου αποκατάστασης του δικτύου αποχέτευσης – ΒΙΟΚΑ στην περιοχή Σφαιρίας.

• Απόφαση 198/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης για δημιουργία ψηφιακής βάση δεδομένων και διαχείριση των γεωχωρικών δεδομένων του δημοτικού δικτύου διανομής πόσιμου νερού.

• Απόφαση 199/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 6/2018 Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (διάθεση χρήσης σχολικών χώρων σε αθλητικά σωματεία και δημότες).

• Απόφαση 200/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός ενός δημοτικού συμβούλου στην Επιτροπή παραλαβής του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση parking Αγ. Στεφάνου». • Απόφαση 201/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η σύσταση Επιτροπής στέγασης ακινήτων (κατ’ αναλογία της παρ. 2 του ά. 3 του Ν. 3130/2003).

• Απόφαση 202/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αναγκαιότητα μίσθωσης αγροκτήματος στη θέση Μιστρέτσι-Μπέλεσι για τις ανάγκες ύδρευσης του Δήμου.

• Απόφαση 203/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός Επιτροπής εκτίμησης ακινήτου για μίσθωση αγροκτήματος στη θέση Μιστρέτσι-Μπέλεσι για τις ανάγκες ύδρευσης του Δήμου.

• Απόφαση 204/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αίτημα της ΟΤΕ Α.Ε. για μετατόπιση καμπίνας.

•Απόφαση 205/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η εξειδίκευση δαπανών για την προμήθεια ειδών για τέλεση των εγκαινίων του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου.

• Απόφαση 206/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η εξειδίκευση δαπανών για την προμήθεια ειδών για διοργάνωση εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Εγκρίθηκε από την αρμόδια διαχειριστική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών η πρόταση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ που υπέβαλε ο Δήμος Πόρου για την προσβασιμότητα ΑμΕΑ στη θάλασσα. Η πρόταση αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση στις παραλίες Αγ. Στέφανου και Ασκελίου των ακόλουθων υποδομών: 1) Διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμΕΑ στη θάλασσα, με πακέτο τηλεμετρίας και φωτοσυναγερμό, 2) Διάδρομος παραλίας, 3) Αποδυτήρια, 4) Ντουζ, 5) Τουαλέτα, 6) Σήμανση.

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 111.662€ και το έργο αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

image

Με αφορμή πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις που αφορούν στο έργο επισκευής του λιμανιού του Πόρου, ο Δήμος Πόρου υπενθυμίζει τα εξής:

Όπως είναι γνωστό, αμέσως μετά την κατάρρευση τμήματος του λιμανιού του Πόρου τον Οκτώβριο του 2012, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ανέθεσε τις Μελέτες για την επισκευή του και η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύτηκε να αναθέσει ακολούθως το σχετικό έργο. Ωστόσο, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, κανείς δεν φρόντισε για την παραλαβή της περιβαλλοντικής Μελέτης, με αποτέλεσμα η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησής να ξεκινήσει στα μέσα του 2015 και να ολοκληρωθεί στις 21.7.2016. Στη συνέχεια, η Περιφέρεια δημοπράτησε το έργο στις 6.6.2017 και στις 27.3.2018 υπέγραψε τη σύβαση για την εκτέλεσή του, σύμφωνα με την οποία το έργο έπρεπε να ξεκινήσει έως τις 27.5.2018. Όμως το έργο δεν ξεκίνησε. Αντίθετα, δέκα μέρες αργότερα, στις 6.6.2018 η Περιφέρεια αποδέχτηκε επιφυλάξεις που φέρεται να έθεσε ο εργολάβος για τη στατική Μελέτη του έργου και τού έδωσε το πράσινο φως για την τροποποίησή της. Έτσι, έγινε τυπικά αποδεκτό ότι το έργο δήθεν «ξεκίνησε» και «διακόπηκε» χωρίς υπαιτιότητα του εργολάβου. Μέχρι σήμερα 1.10.2018, η τροποποιημένη Μελέτη δεν έχει εγκριθεί ακόμα από την Περιφέρεια και ο εργολάβος δεν έχει κληθεί «να συνεχίσει» το έργο. Σημειώνεται, επίσης, ότι η τροποποίηση της Μελέτης αυξάνει το κόστος του έργου περίπου κατά 12%.

Είναι απολύτως σαφές επομένως ότι: α) όλες οι ευθύνες που αφορούν στην ανάθεση, έναρξη και έλεγχο του έργου ανήκουν αποκλειστικά στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς να εμπλέκεται κανένας άλλος φορέας, β) σε κάθε στάδιο της διαδικασίας έχουν σημειωθεί εξωφρενικές καθυστερήσεις και γ) κάθε ισχυρισμός ότι τρίτοι φορείς μπορεί να ευθύνονται για τις καθυστερήσεις ή ότι αυτές ήταν αναπόφευκτες είναι αναληθής. Εξίσου αναληθής είναι και η δικαιολογία ότι η Μελέτη χρειάστηκε να τροποποιηθεί λόγω της δήθεν «ταυτόχρονης» εκτέλεσης του έργου αντικατάστασης των αγωγών του Βιολογικού, καθώς το έργο αυτό, αφενός ήταν εκ των προτέρων προγραμματισμένο και αφετέρου θα φτάσει στο επίμαχο σημείο του λιμανιού στις αρχές του 2019, όταν το έργο του λιμανιού έπρεπε να είχε τελειώσει.

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Πόρου, με 9 έγγραφά τους από το 2014 μέχρι σήμερα (τα οποία κρίθηκε σκόπιμο να μην λάβουν δημοσιότητα), έχουν διαμαρτυρηθεί στην Περιφέρεια για τα ανωτέρω και έχουν αξιώσει -χωρίς ανταπόκριση- την άμεση εκκίνηση του έργου και την απόδοση ευθυνών για τις καθυστερήσεις και τους κινδύνους στους οποίους έχουν εκτεθεί οι πολίτες.

Ο Δήμος Πόρου δίνει το «παρών» σε μία ακόμα μεγάλη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, την “IFTM Top Resa 2018”, η οποία διεξάγεται στο Παρίσι από τις 25 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Δήμος μας, μέσω του εκπροσώπου του, Τάσου Φιακά, μετέχει στην αποστολή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία συμμετέχει ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Έκθεση.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, τουριστικοί επαγγελματίες και δημοσιογράφοι της γαλλικής αγοράς μπορούν να ενημερώνονται και να προμηθεύονται υλικό τουριστικής προβολής για τον προορισμό του Πόρου και φυσικά για το πολυδιάστατο θεματικό και γεωγραφικό τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Περιφέρειας Αττικής και του Ε.Ο.Τ.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί την Περιφέρεια Αττικής για τη φιλοξενία σε μία ακόμα Διεθνή Έκθεση και τον Τάσο Φιακά για την άρτια εκπροσώπηση και την μετάβαση στο εξωτερικό για μια ακόμα φορά για λογαριασμό του Δήμου.

image

Εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν προγνωσθεί για τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Πόρου παραθέτει οδηγίες προς τους κατοίκους και επισκέπτες και ενημερώνει για τα έκτακτα μέτρα που έχουν αποφασισθεί:

• Με Απόφασή της Περιφερειάρχη Αττικής, την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και, μεταξύ αυτών, όλα τα Σχολεία του Πόρου.

• Με Απόφαση του Δήμαρχου Πόρου, κλειστός θα παραμείνει ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και (μέχρι και τη Δευτέρα) οι δύο Παιδικές Χαρές του Δήμου.

• Οι πολίτες καλούνται να μην κάνουν περιττές μετακινήσεις, να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από ψηλά δέντρα, να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον αέρα (γλάστρες, ομπρέλες/τέντες, εξοπλισμούς καταστημάτων κ.τ.λ.), να περιορίσουν την απόρριψη σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων σε κάδους και καλάθια και να ελέγξουν τις απορροές υδάτων στα σπίτια μας και γύρω από αυτά.

• Υπενθυμίζεται το πενταψήφιο νούμερο εκτάκτου ανάγκης του Δήμου 15303 για κάθε συμβάν που απαιτεί την παρέμβασή του.

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Πόρου ζήτησε από τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την περίπτωση εκδήλωσης καταστροφικών φαινομένων, ενώ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πρωτοφανή συγκέντρωση ιστιοπλοϊκών σκαφών στον Πόρο υπό τέτοιες συνθήκες.

Όπως φαίνεται από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο κυκλώνας που δημιουργείται νοτιοδυτικά της χώρας φαίνεται ότι μάλλον θα κινηθεί προς την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και όχι προς την περιοχή μας. Ακόμα και έτσι όμως, για την περιοχή μας προβλέπονται ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 9 μποφόρ, καθώς και ισχυρές βροχοπτώσεις. Επιπλέον, η πρόγνωση έχει αλλάξει αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες και για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να υπάρχει η μέγιστη ετοιμότητα όλων για κάθε ενδεχόμενο.

Ο Δήμαρχος Πόρου προκηρύσσει επαναληπτική, πρόχειρη, φανερή, πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία που αφορά την ανάδειξη πλειοδότη για εκποίηση υλικών και η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ώρες 11:00-12:00 και 13:00.

Δείτε αναλυτικά τις προσκηρύξεις:

https://diavgeia.gov.gr/doc/65%CE%92%CE%A7%CE%A9%CE%9E%CE%9D-%CE%98%CE%A9%CE%94?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A34%CE%A0%CE%A9%CE%9E%CE%9D-%CE%A1%CE%99%CE%95?inline=true

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι εκδόθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά & Νήσων διακήρυξη μειοδοτικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Α.Τ. Πόρου.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, το κτήριο που αναζητείται πρέπει -μεταξύ άλλων- να έχει συνολική μεικτή επιφάνεια 137τ.μ. (ωφέλιμη 109τ.μ.), να είναι αυτοτελές, να βρίσκεται σε σημείο εντός Ρυμοτομικού Σχεδίου, προσβάσιμο σε πολίτες και οχήματα και να έχει δύο θέσεις στάθμευσης. Επίσης, μπορεί να μην είναι αποπερατωμένο, αλλά να αποπερατωθεί εντός 15 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζονται τα 570,50€ και η διάρκεια της μίσθωσης είναι τα 12 έτη.

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, με 6 επιστολές του προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τους αρμόδιους Υπουργούς από το 2014 έως σήμερα, έχει επισημάνει την ανάγκη μεταστέγασης του Α.Τ. Πόρου, τονίζοντας την ακαταλληλότητα της θέσης του σημερινού κτηρίου, καθώς και το γεγονός ότι η μίσθωση του έχει λήξει από τις 31.8.2000.

Δείτε τη διακήρυξη.

Με επιτυχία διεξήχθη στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 άσκηση αντιρρύπανσης του Λιμένα Πόρου από τη NEW NAVAL με τον εκπρόσωπό της κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και τις ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του Λιμεναρχείου Πόρου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου.

image image image

Η 10η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής» ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες της στο νησί του Πόρου που φέτος διήρκεσαν από τις 22 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 86 μαθητές από 26 διαφορετικές χώρες του κόσμου, οι οποίοι παρακολούθησαν masterclasses από 10 καθηγητές πιάνου διεθνώς καταξιωμένους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν πιανιστικές τεχνικές από διαφορετικές σχολές πιάνου και στους καλύτερους δόθηκε η ευκαιρία να συμπράξουν με την Ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη στις 25 Αυγούστου.

Με την συνεργασία της Εφορείας Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, δόθηκε το καθιερωμένο Ρεσιτάλ Πιάνου στο Ιερό του Ποσειδώνα με πανσέληνο στις 26 Αυγούστου, το οποίο απόλαυσαν οι συμμετέχοντες στην Ακαδημία, το φιλόμουσο κοινό του Πόρου και επισκέπτες του νησιού, καθώς και οι αρμόδιες αρχαιολόγοι της περιοχής τέως και νυν κ. Ελένη Κονσολάκη και κ. Μαρία Γιαννοπούλου.

Τα 29 ατομικά και 5 ομαδικά ρεσιτάλ που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού, στην αίθουσα Νεφέλη του ξενοδοχείου Σειρήνα και στην Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη απόλαυσαν συμμετέχοντες, κάτοικοι και επισκέπτες εντελώς δωρεάν.

Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου του Πόρου που καθιερώθηκε για την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού στον Πόρο εόρτασε φέτος την 10η επετειακή διοργάνωση χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση αφενός του Δήμου Πόρου που παραχωρεί τα δημοτικά κτήρια και τα σχολεία για τον σκοπό αυτό και που φέτος κάλυψε το κόστος για τον ήχο και τον φωτισμό, αφετέρου μεγάλων χορηγών όπως ο κ. Σπύρος Λάζαρης ιδιοκτήτης του Sirene Blue Resort που προσφέρει άψογες συνθήκες διαμονής και διατροφής στους καθηγητές της Ακαδημίας, ο μουσικός οίκος Σπύρος Νάκας που διαθέτει δωρεάν 22 πιάνα, καθώς και η Hellenic Seaways, η οποία προσέφερε την δωρεάν μετακίνηση των μελών της Ορχήστρας Sinfonietta Aθηνών.

Η καλλιτεχνική ιδρύτρια και διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ κ. Αγάθη Λεϊμονή ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς, την δημοτική αρχή και το κοινό για την θερμή υποστήριξη μιας διοργάνωσης που εξαπλώνει την φήμη του Πόρου ως τα πέρατα του κόσμου.

Ο Πόρος τιμά την 190ή επέτειο της εγκαθίδρυσης των ελληνορωσικών Σχέσεων, η οποία συντελέστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1828 στην οικία του Ιωάννη Καποδίστρια στην πόλη του Πόρου, όπου ο Ρώσος εκπρόσωπος Μαρκ Βούλγαρης επέδωσε στον πρώτο Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους τα διαπιστευτήριά του.

Μπροστά από το ίδιο κτήριο, όπου η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα έχει τοποθετήσει από το 2016 σχετική αναθηματική πλακέτα, σήμερα, ακριβώς 190 χρόνια μετά την ιστορική εκείνη ημέρα, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Μασλόβ και ο κυβερνήτης της ρωσικής φρεγάτας “Admiral Essen”, η οποία έχει ελλιμενιστεί στον κόλπο Ασκελίου για να τιμήσει την επέτειο, κατέθεσαν στεφάνια σε μια λιτή τελετή.

image

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Πόρου είχε εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του με τον κυβερνήτη της φρεγάτας, η οποία θα παραμείνει στον Πόρο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Κατά τις ημέρες αυτές, τα 175 μέλη του πληρώματος θα επισκεφθούν τον Πόρο, ενώ ο Δήμος σε ένδειξη φιλοξενίας έχει αναρτήσει τη ρωσική σημαία δίπλα στην ελληνική στο λιμάνι και στην κεντρική πλατεία του νησιού.

image

Κατά τις συζητήσεις του με τους Ρώσους αξιωματούχους, ο Δήμαρχος Πόρου υπογράμμισε τα αισθήματα φιλίας που διακατέχουν τους κατοίκους του Πόρου προς το Ρωσικό έθνος, ως αποτέλεσμα της ιστορικής παρουσίας της Ρωσίας στο νησί από τα τέλη του 18ου αιώνα και της λειτουργίας του Ναύσταθμου του Ρωσικού στόλου στον Πόρο κατά τον 19ο αιώνα και ευχήθηκε τα ίδια αισθήματα να επανέλθουν σύντομα και με αμοιβαίο τρόπο στο ανώτατο επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

image

Στις 17 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 190 χρόνια από την επίσημη έναρξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων, η οποία επισφραγίστηκε με την επίδοση των διαπιστευτηρίων του Ρώσου εκπροσώπου Μαρκ Βούλγαρη στον Ιωάννη Καποδίστρια στις 17 Σεπτεμβρίου 1828, στην οικία του τελευταίου στον Πόρο.

Έκτοτε ο Πόρος αποτελεί σημείο αναφοράς των ελληνορωσικών σχέσεων, γεγονός που αναδεικνύεται και από την αναθηματική πλακέτα που τοποθετήθηκε από τη Ρωσική Πρεσβεία και τον Δήμο Πόρου το 2016 στο κτήριο που αποτέλεσε την οικία του πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, το τριήμερο 16-19 Σεπτεμβρίου η ρωσική φρεγάτα “Admiral Essen”, μήκους 125μ. και με πλήρωμα 175 ανδρών, θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πόρου, ενώ σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο μπροστά από την πρώην οικία Καποδίστρια τη Δευτέρα 17.9, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Ρώσο Πρέσβη, το πλήρωμα της φρεγάτας και τον Δήμαρχο Πόρου.

Ο Δήμος Πόρου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών, δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες ΥΕ Εργατών Αποχέτευσης και ΔΕ Βοηθού Ηλεκτρολόγου (Ηλεκτροτεχνίτης).

Κατεβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, παράρτημα, τον συνοπτικό κατάλογο δικαιολογητικών και το έντυπο αίτησης σε word και pdf.

Υποβολή αιτήσεων: από Παρασκευή 14.9.2018 έως και Δευτέρα 24.9.2018.

Ο Δήμος Πόρου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών, ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών υπό τη μορφή αντιτίμου & λοιπών αντικαταβολών.

Η θέση αφορά την ειδικότητα ΥΕ Εργατών Ταφής – Εκταφής Νεκρών.

Κατεβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, το παράρτημα, τον συνοπτικό κατάλογο δικαιολογητικών και το έντυπο αίτησης σε word και pdf.

Υποβολή αιτήσεων: από Παρασκευή 14.9.2018 έως και Δευτέρα 24.9.2018.

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 οι αγιασμοί των Σχολείων του Πόρου.

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ευχήθηκε στους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς καλή σχολική χρονιά και επεσήμανε ότι ο ίδιος και τα μέλη της δημοτικής του αρχής είναι πάντα στη διάθεσή τους για κάθε ανάγκη και για κάθε συζήτηση.

Επίσης, ενημέρωσε για τις εκτεταμένες δράσεις συντήρησης των Σχολείων στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος (χρηματοδότηση 18.100€ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος»), καθώς και για τη θεσμοθέτηση από φέτος με ΦΕΚ όλων των διαβάσεων πεζών που οδηγούν στα Σχολεία και την τοποθέτηση πλήρους σχετικής σήμανσης.

Στους αγιασμούς αναγνώστηκαν μηνύματα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ και του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γιαβρόγλου, ενώ στους αγιασμούς του Λυκείου και του Γυμνασίου παρέστη και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και Νήσων κ. Ν. Μουμούρης.

Τέλος, σήμερα 12.9.2018 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πόρου.

image image

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 309/2018 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμος Πόρου κήρυξε άγονο και ματαίωσε τον διαγωνισμό με αρ. πρωτ. 3675/05-07-2018 και Α.Δ.Α.Μ. 18PROC003374973, λόγω μη-υποβολής προσφορών, και ενέκρινε την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού με τίτλο «ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ», με αριθμ. πρωτ. 3675/05-07-2018 που έλαβε Α.Δ.Α.Μ.: 18PROC003374973, με την υπαγωγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, βάσει των διατάξεων της περ. (α) της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016, σύμφωνα με τους ίδιους όρους της Διακήρυξης του Διαγωνισμού με αρ. πρωτ. 3675/05-07-2018, και καλεί τον κ. Γαλιατσάτο Χρήστο για υποβολή οικονομικής προσφοράς και δικαιολογητικών.

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης.

Ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα των αγιασμών των Σχολείων του Δήμου Πόρου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει ως εξής:

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου

09:00 - 2ο Δημοτικό

09:30 - Γυμνάσιο

10:00 - Λύκειο

10:30 - 1ο Δημοτικό

11:00 - Νηπιαγωγεία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για τρίτη χρονιά οι επετειακές εκδηλώσεις «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας», με ιστορική αναφορά στις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πόρου το Φθινόπωρο του 1828, μεταξύ του Ιωάννη Καποδίστρια και των διπλωματικών αποστολών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, οι οποίες οδήγησαν στον καθορισμό των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους. Η φετινή επέτειος των 190 χρόνων από τα βαρυσήμαντα αυτά ιστορικά γεγονότα συνοδεύτηκε από την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για καθιέρωση των συγκεκριμένων εορτασμών ως τοπικής αργίας.

image

Οι εορτασμοί, οι οποίοι φέτος ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Γεωργίου Καλού, ξεκίνησαν την Πέμπτη 30.8 με μια συγκινητική εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάστηκε το τελευταίο του βιβλίο «Εγώ, ο Παύλος». Την Παρασκευή 31.8 η προγραμματισμένη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ματαιώθηκε με Απόφαση Υπουργού Εθνικής Άμυνας, λόγω πένθους για την απώλεια του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 1.9, με τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων το πρωί στην προτομή του Ι. Καποδίστρια και τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου το βράδυ στον Ρώσικο Ναύσταθμο, με την παρουσία περισσότερων από 2.500 θεατών.

image

Τις εκδηλώσεις των «Συνοριακών» τίμησαν με την παρουσία τους:

Οι βουλευτές Γ. Γεννιά, Κ. Δουζίνας, Ε. Σταματάκη και Κ. Κατσαφάδος, οι εκπρόσωποι των πρεσβειών της Ρωσίας και της Γαλλίας, ο Αρχηγός Στόλου του Π.Ν. Ι. Παυλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων Κ. Πατουλιάς και Μ. Μπακάλη, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σπ. Περβαινάς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων του Δήμου Πόρου.

Πολύτιμοι χορηγοί των εκδηλώσεων ήταν:

Η Περιφέρεια Αττικής, η Hellenic Seaways, η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, τα ξενοδοχεία/δωμάτια: Sirene Blue Resort, Xenia – Poros Image, New Aegli, 7 Brothers, Niki’s Village, Διόνυσος, Σάρων και Kaikas Studios, το εστιατόριο «Πέτρος», η Μαρία Ζεντέλη (γραφιστική κάλυψη), η οικογένεια Σοφιανού (φωτισμός θάλασσας με πυροφάνια) και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης.

image

Ο Δήμαρχος Πόρου προκηρύσσει πρόχειρες, φανερές, πλειοδοτικές και προφορικές δημοπρασίες που αφορούν την ανάδειξη πλειοδότη για εκποίηση κινητών υλικών του Δήμου.

Δείτε τα αναλυτικά κείμενα των προκηρύξεων και των όρων των δημοπρασιών εδώ και εδώ.

Ενημερώνουμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Αυγούστου, γνωστοποίησε στον Δήμο μας ότι η συναυλία της Μπάντας του που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην πλατεία Ηρώων στον Πόρο, ματαιώνεται λόγω του πένθους που έχει κηρυχθεί για την απώλεια του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου.

Ο Δήμος Πόρου, δεδομένου ότι η συναυλία θα γινόταν μετά το πέρας του κηρυγμένου τριήμερου πένθους, παρακάλεσε τον Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο για την ανάκληση της σχετικής εντολής, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό.

Κατά συνέπεια, ανακοινώνεται η ματαίωση των εκδηλώσεων της Παρασκευής και επομένως το πρόγραμμα των «Συνοριακών της Νεότερης Ελλάδας» διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 30 Αυγούστου
20:00, πλ. Αγ. Γιώργη: Θεματική βραδιά «Ασύνορες Θρησκείες, ο Οικουμενικός Χριστιανισμός», παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Καλού «Εγώ, ο Παύλος».

Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου
10:30, Κ.Ν. Αγ. Γεωργίου: Δοξολογία
11:00, Δυτική Παραλία: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια
20:30, Ρώσικος Ναύσταθμος: Χαιρετισμός Δημάρχου Πόρου, Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Πόρου στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υψηλές βαθμολογίες και πετυχαίνοντας την εισαγωγή τους σε σημαντικές Ανώτατες Σχολές.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πόρου συγχαίρουν όλους τους μαθητές για την αξιέπαινη προσπάθειά τους, καθώς και τους καθηγητές και γονείς τους για την καθοδήγηση και την υποστήριξη που τους παρείχαν, και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία.

Ακολουθούν τα ονόματα και οι Σχολές στις οποίες εισάγονται οι μαθητές του Λυκείου Πόρου, οι οποίοι θα βραβευτούν από τον Δήμο στην καθιερωμένη δεξίωση μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου:

• ΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Αθήνα)
• ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ – Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών (Ηράκλειο)
• ΛΕΒΕΙΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Σχολή Πλοιάρχων (ΑΕΝ)
• ΜΑΓΕΙΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (Αιγάλεω)
• ΜΟΣΧΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – Οικονομικών Επιστημών (Πάτρα)
• ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΧΑΡΑ – Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού (Αθήνα)
• ΠΑΠΑΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ – Πληροφορικής (Πειραιάς)
• ΡΕΪΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού (Αθήνα)
• ΤΖΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Αθήνα)
• ΔΕΚΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ – Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών (Ρέθυμνο)
• ΚΑΛΑΝΤΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Σχολή Πλοιάρχων (ΑΕΝ)
• ΤΣΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ – Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού (Αθήνα)

Με την αναγγελία της θλιβερής είδησης της απώλειας του Ποριώτη πρ. Υπουργού, ακαδημαϊκού, λογοτέχνη και πνευματικού ανθρώπου Γιώργου Καλού, το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου συνήλθε εκτάκτως το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 και έλαβε την υπ’ αριθμ. 183/2018 Απόφαση, με την οποία αποφασίστηκε:

1. Να κυματίζουν μεσίστιες όλες οι σημαίες του Δήμου μέχρι και την ημέρα της εκφοράς του εκλιπόντος, Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.
2. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
3. Να συνταχθεί επικήδειος από τον Δήμαρχο εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και να αναγνωσθεί στην εξόδιο ακολουθία.
4. Να παραχωρηθεί, τιμής ένεκεν, οικογενειακός τάφος για την ταφή του εκλιπόντος.
5. Να αφιερωθούν στη μνήμη του Γιώργου Καλού οι φετινοί εορτασμοί των «Συνοριακών της Νεότερης Ελλάδας» και η εναρκτήρια εκδήλωση της Πέμπτης 30 Αυγούστου, στην οποία είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το τελευταίο βιβλίο του, να λάβει χώρα κανονικά και να αποτελέσει έναν φόρο τιμής στη ζωή και το ευρύτερο έργο του.

Εντυπωσιακή βελτίωση όλων των δεικτών που αφορούν στη διαχείριση απορριμμάτων σημειώνει ο Δήμος Πόρου για 5η συνεχή χρονιά, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιεί ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής. Συγκεκριμένα, οι ποσότητες των σύμμικτων απορριμμάτων που έχει αποστείλει ο Δήμος μας στον ΧΥΤΑ της Φυλής τα τελευταία χρόνια είναι οι ακόλουθες:

• 2014: 807.470 κιλά
• 2015: 681.400 κιλά
• 2016: 2.560.648 κιλά
• 2017: 2.382.330 κιλά (594 κιλά ανά κάτοικο)

Ο Δήμος μας, με μείωση της τάξης του 7% από το 2016 στο 2017, είχε την 7η καλύτερη επίδοση στον τομέα αυτό μεταξύ των 65 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, όταν ο Μ.Ο. ήταν μόλις στο 3%. Αντίθετα, μέχρι και το 2014, ο Δήμος μας βρισκόταν στην 8η θέση με τους μεγαλύτερους παραγωγούς απορριμμάτων μεταξύ των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, όταν ο Μ.Ο. μείωσης απορριμμάτων την διετία 2010 – 2012 ήταν της τάξης του 19%.

Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα οφείλονται πρωτίστως στην έναρξη (για πρώτη φορά) του έργου ανακύκλωσης στον Δήμο μας τον Αύγουστο του 2015 και στην βελτιστοποίησή έκτοτε της λειτουργίας του συστήματος των μπλε κάδων. Οι ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών που έχει αποστείλει από το 2015 ο Δήμος μας στο εργοστάσιο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), είναι οι ακόλουθες:

• 2015: 19.000 κιλά (από Αύγουστο έως Δεκέμβριο)
• 2016: 104.000 κιλά
• 2017: 168.000 κιλά
• 2018: 37.000 κιλά (από Ιανουάριο έως και Απρίλιο)

Τέλος, σημειώνεται ότι η αύξηση του έργου ανακύκλωσης προκαλεί και σημαντικό οικονομικό όφελος στον Δήμο μας, αφού η μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών επιχορηγείται από την Ε.Ε.Α.Α. με ποσό περίπου 140€ ανά τόνο, με αποτέλεσμα το 2016 ο Δήμος μας να εισπράξει 15.177€ και το 2017 23.295€.

Ο Δήμος Πόρου, για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνει τις εκδηλώσεις «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας», με τις οποίες εορτάζεται η επέτειος των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πόρου το Φθινόπωρο του 1828, μεταξύ του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των διπλωματικών αποστολών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, οι οποίες οδήγησαν στον καθορισμό των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

Οι φετινές εκδηλώσεις, στην επέτειο των 190 χρόνων από τα εν λόγω ιστορικά γεγονότα, θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2018, ενώ κατόπιν ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, αποτελούν από φέτος επίσημη τοπική γιορτή.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

• Πέμπτη 30 Αυγούστου
20:00, πλ. Αγ. Γιώργη: Θεματική βραδιά «Ασύνορες Θρησκείες – ο Οικουμενικός Χριστιανισμός», παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Καλού «Εγώ, ο Παύλος».

• Παρασκευή 31 Αυγούστου
19:45, πλ. Καραμάνου Υποδοχή επισήμων στο Δημαρχείο
20:45, πλ. Ηρώων Επίσημη έναρξη εκδηλώσεων – Χαιρετισμός Δημάρχου
21:00, πλ. Ηρώων Συναυλία Μπάντας Π.Ν. και Αγγελικής Μαρινάκη

image

• Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου
10:30, Κ.Ν. Αγ. Γεωργίου Δοξολογία
11:00, Δυτική Παραλία Επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια
20:30, Ρώσικος Ναύσταθμος Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου

image

* Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, της Hellenic Seaways, της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού και δεκάδων τοπικών χορηγών που θα ανακοινωθούν αναλυτικά με την ολοκλήρωσή τους.

Παραλήφθηκε από τον Δήμο Πόρου ένα ακόμα όχημα, το οποίο το 2014 είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο και είχε σταλεί για μετασκευή.

Πρόκειται για το δεύτερο απορριμματοφόρο όχημα MERCEDES, που το 2014 βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, λεηλατημένο, στον χώρο του Αγ. Στεφάνου, το οποίο, κατόπιν Μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών, αποφασίστηκε να επισκευαστεί και να μετατραπεί σε φορτηγό με ανατρεπόμενη καρότσα και ανυψωτικό μηχάνημα (το πρώτο τέτοιο όχημα έχει παραληφθεί μετασκευασμένο ήδη από πέρυσι).

Το κόστος των εργασιών για την αποκατάσταση του οχήματος ανήλθε σε 18.600€ και εξασφαλίστηκε από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, επέστρεψε στον Πόρο και το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου, το οποίο είχε σταλθεί για ολική αναβάθμιση σε εξειδικευμένο συνεργείο.

image

Τοποθετούνται σταδιακά σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πόρου (νησιωτική και ηπειρωτική) 140 πινακίδες σήμανσης και Κ.Ο.Κ. που προμηθεύτηκε ο Δήμος. Οι πινακίδες, οι οποίες υποδεικνύουν τις κατευθύνσεις προς τις περιοχές και τα αξιοθέατα του Δήμου, την άφιξη σε αυτά, καθώς και τις ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τοποθετούνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που ισχύουν για την ασφάλεια των πεζών, των οδηγών και των επιβατών οχημάτων.

image

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης, επιτυγχάνεται η στοιχειώδης υποχρέωση πληροφόρησης και κατατόπισης που πρέπει να παρέχει κάθε τουριστικός προορισμός στους επισκέπτες του, τόσο για λειτουργικούς λόγους, όσο και για λόγους επίδειξης πνεύματος φιλοξενίας και σεβασμού απέναντί τους.

image

Επίσης, συνεχίζονται οι τοποθετήσεις κουπαστών στον Οικισμό. Οι κουπαστές, οι οποίες κατασκευάζονται με υψηλές προδιαγραφές κατασκευής, αισθητικής και εργονομίας, τοποθετούνται καταρχήν σε βασικές κλίμακες (σκαλιά) του Οικισμού, σε όλους τους ενοριακούς Ιερούς Ναούς, καθώς και σε άλλα σημεία που η ύπαρξή τους θα βοηθήσει στη διέλευση ειδικά ηλικιωμένων ατόμων.

image

Εκτός από τις κουπαστές τις οποίες τοποθετεί ο Δήμος με δικές του δαπάνες, τοποθετήθηκε και μια ακόμα κουπαστή με ιδιωτική δωρεά προς τον Δήμο στην κλίμακα που οδηγεί από την παραλία του Πόρου προς το Καστέλι δίπλα στο ξενοδοχείο Μάνεση, την οποία δώρισε στον Δήμο ο πατέρας Πανάρετος Ασημακόπουλος, τον οποίο ο Δήμος και επιθυμεί να ευχαριστήσει πολύ για τη χειρονομία του.

image

Τέλος, τοποθετήθηκε στην Παιδική Χαρά του Άλσους Παπαντωνίου το νέο σύνθετο όργανο που προμηθεύτηκε ο Δήμος σε αντικατάσταση του παλαιού κάστρου, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν εκτός προδιαγραφών.

image

Η Παναγία η Ζωοδόχος Πηγή είναι η νέα πολιούχος του Δήμου Πόρου, μετά από σχετική Απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 16 Ιουλίου 2018, κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησε στις αρχές του έτους.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, η απόφαση για αλλαγή του Πολιούχου υπαγορεύτηκε από την κοινά αποδεκτή διαπίστωση ότι η τοπική κοινωνία δεν αγκάλιασε ποτέ τον εορτασμό του Αγ. Λεωνίδη, ο οποίος καθιερώθηκε ως πολιούχος το 1996 χωρίς να έχει ιστορική και συναισθηματική σύνδεση με τον Πόρο.

Προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα άστοχη επιλογή, βασικό κριτήριο για τον καθορισμό του νέου πολιούχου ήταν η επιλογή του να γίνει από τους ίδιους τους δημότες του Πόρου. Στη βάση αυτή, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αξιολογώντας τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στη διαβούλευση, αποφάσισαν ομόφωνα να προτείνουν τον ορισμό της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής ως νέας πολιούχου του Δήμου, με τη σχετική Απόφαση να ψηφίζεται τελικά κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο (ο κ. Σπ. Σπυρίδων και η κ. Στ. Μητσιοπούλου ψήφισαν την αναβολή του θέματος).

Κατά την ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου αποφάσισε επίσης τον καθορισμό των «Συνοριακών της Νεότερης Ελλάδας» ως τοπικής εορτής. Η θεσμοθέτηση των δύο νέων τοπικών αργιών, οι οποίες θα εορτάζονται, η μεν πρώτη την Παρασκευή του Πάσχα και η δεύτερη την Παρασκευή της περιόδου 27 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, θα ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει να ισχύει με την έκδοση του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος, την οποία θα αιτηθεί ο Δήμος Πόρου.

O μουσικός και τραγουδιστής σε αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως οι Λάκης Παπαδόπουλος, Σάκης Μπουλάς, Πασχάλης, Γιάννης Γιοκαρίνης, Δέσποινα Ολυμπίου, Μιχάλης Εμιρλής, Όναρ και The Beatles Live Tribute Band, έρχεται για να μας παρασύρει στη μουσική «δίνη» του, την Πέμπτη 2 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ, στην παραλία της «10ης Στάσης» (Κολώνα) στο Ασκέλι.

Με ένα non-stop πάρτι, ο Stelios Mac θα παρουσιάσει ξένες κι ελληνικές κλασικές επιτυχίες από τα 60’s έως τα 90s: Από Queen και Beatles σε τραγούδια από τη δισκογραφία του και τη νέα του δουλειά, θα μας ταξιδέψει ακόμα στον Πλέσσα και τον Ζαμπέτα, ροκάροντας με πάνω από 100 τραγούδια. Στα ντραμς μαζί του, ο Alex Frank.

Το κοινό του Πόρου έχει απολαύσει άλλες δύο φορές τα τελευταία χρόνια τον Stelios Mac στο νησί, ως βασικό κιθαρίστα στη μπάντα του Πασχάλη Αρβανιτίδη.

Δείτε βίντεο του Stelios Mac εδω!

Την Τετάρτη 1η Αυγούστου του 2018, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, νέοι τραγουδιστές κλασσικού ρεπερτορίου από την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Σλοβενία θα συμπράξουν σε μια μοναδική συναυλία. Και οι τρεις παραπάνω χώρες έχουν σχέση με τον Ιωάννη Καποδίστρια από ιστορική, πολιτιστική, πολιτισμική αλλά και θρησκευτική σκοπιά. Οι ρίζες της οικογένειας του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας είναι από την περιοχή της Ίστριας (capo d’ Istria) στη σημερινή Σλοβενία. Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα η οποία αναγνώρισε την Ελλάδα ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος πριν από 190 χρόνια. Αυτό έγινε στον Πόρο στις 17 Σεπτεμβρίου του 1828, όπου διέμενε τότε ο Καποδίστριας. Ο Ρώσικος Ναύσταθμος στον Πόρο όλο το 19ο αιώνα, ήταν μόνιμη και μοναδική βάση του Ρώσικου Ναυτικού Πολεμικού στόλου στη Μεσόγειο.

Αυτές τις ημέρες στην Αθήνα διοργανώθηκε masterclass της Μήδειας Ιασωνίδου σε συνεργασία με το Απολλώνιο Ωδείο. Η Μήδεια Ιασωνίδου έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια και προετοιμασία του προγράμματος. Είναι ελληνικής καταγωγής, γεννημένη στη Σοβιετική Ένωση, απόφοιτος Μουσικής Ακαδημίας του Κιέβου, η οποία τα τελευταία 25 χρόνια ζει στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα θέατρα όπερας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια διαπρέπει στον χώρο της φωνητικής διδασκαλίας, ενώ από το 2017 είναι μόνιμη συνεργάτης και casting director της Όπερας της πόλης Πέρμ της Ρωσίας, του οποίου την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο διακεκριμένος Έλληνας μαέστρος Θόδωρος Κουρεντζής.

Η συναυλία στον Πόρο ολοκληρώνει το πρόγραμμα του σεμιναρίου. Η συναυλία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους Ποριώτες, αλλά και στους επισκέπτες του Πόρου, να παρακολουθήσουν ένα γεγονός υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Από την άλλη, στους τραγουδιστές δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν το νησί μας και να μεταφέρουν τις όμορφες εντυπώσεις τους στις χώρες τους. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και προετοιμασία της εκδήλωσης έχει η Μήδεια Ιασωνίδου, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύσει η Christina Basjul από το θέατρο της Όπερας της Περμ. Η εκδήλωση ξεκινάει στις 21:00, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

image

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει τους κατοίκους και τοπικούς φορείς που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Αν. Αττική, ότι μπορούν να τα παραδίδουν κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 στην αποθήκη του Δήμου στο κτ. ΚΑΠΗ (υπεύθυνοι: Ηλίας Δεκούλος, Άννα Μουρτζούκου) ή, εφόσον δεν μπορούν εκεί, στο Δημαρχείο (παράδοση στην είσοδο και ενημέρωση του Γραφείου Δημάρχου).

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Δήμου μας, τα είδη αυτά θα πρέπει να είναι μόνο εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, γάλατα μακράς διάρκειας και τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και όχι είδη ρουχισμού.

Μετά τη συγκέντρωσή τους, τα είδη θα αποσταλούν στους πληγέντες Δήμους με όχημα του Δήμου Πόρου.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει ο Δήμος για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναβάλλονται.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του πολιτιστικού προγράμματος του καλοκαιριού του 2018, ο Δήμος Πόρου ανακοινώνει τη διοργάνωση 5 ακόμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Poros Arts Festival:

• Σάββατο 28 Ιουλίου, 21:00, Μεγάλο Νεώριο / παραλία Ανάσα: Συναυλία Τόνι Σφήνου.
• Τετάρτη 1 Αυγούστου, 21:00, πλατεία Αγ. Γεωργίου: «Καποδιστριακές Συναντήσεις» – Βραδιά όπερας με τη συμμετοχή λυρικών τραγουδιστών από Ελλάδα, Ρωσία και Σλοβενία, πιάνο: Cristina Basjul, καλλιτεχνική επιμέλεια – πιάνο: Μήδεια Ιασωνίδου.
• Πέμπτη 2 Αυγούστου, 21:00, Ασκέλι / παραλία 10ης Στάσης: Συναυλία Stelios Mac.
• Σάββατο 4 Αυγούστου, 21:00, Πούντα /Σταυρός: «Κρυφές αλήθειες και φανερά ψέματα» – Αφηγήσεις για μεγάλους με τη Μαντώ Βελλέ και την Κατερίνα Οικονόμου.
• Πέμπτη 16 Αυγούστου, 21:00, Μεγάλο Νεώριο / παραλία Ανάσα: «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» με τους 2+2.

Επίσης, υπενθυμίζουμε τις ακόλουθες εκδηλώσεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί:

• Κυριακή 29 Ιουλίου, 21:00, παραλία Ρώσικου Ναύσταθμου: Συναυλία των 1550, με τη συμμετοχή του Λάκη Παπαδόπουλου.
• Παρασκευή 3 Αυγούστου, 21:30, Αμφιθέατρο κτ. Συγγρού: Μουσική Δωματίου Leondari Ensemble.
• Τρίτη 7 Αυγούστου, 21:00, Μεγάλο Νεώριο /παραλία Πέτρου: Συναυλία Φοίβου Δεληβοριά.
• Αύγουστος: ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα φωτογραφίες της νύχτας
• Πέμπτη 23 Αυγούστου – Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου: 10η Διεθνής Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου.
• Παρασκευή 31 Αυγούστου, 21:00, πλ. Ηρώων: Συναυλία μπάντας Πολεμικού Ναυτικού με τη συμμετοχή της Αγγελικής Μαρινάκη.
• Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, 20:30, παραλία Ρώσικου Ναύσταθμου: Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

image image

Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 10.5.2018 το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου, επιφέροντας μια ιστορική αλλαγή δεδομένων στην αντιπυρική προστασία του νησιού του Πόρου.

Στο Ε.Π.Κ., το οποίο υπάγεται οργανικά, επιχειρησιακά και διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, υπηρετούν 21 Ποριώτες εθελοντές πυροσβέστες και πυροσβέστριες και μέχρι 3 αξιωματικοί του Π.Σ., εκ των οποίων, ο προϊστάμενος, Πυρονόμος Γεώργιος Μπάκας, τοποθετήθηκε ήδη στις 18.7.2018. Το Ε.Π.Κ. στεγάζεται στη δυτική πτέρυγα του δημοτικού «κτηρίου ΚΑΠΗ», διαθέτει 2 πυροσβεστικά οχήματα που παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Πόρου και πλήρη εξοπλισμό για επέμβαση σε συμβάντα (πυρκαγιές, διασώσεις, κ.τ.λ.), ενώ ο Δήμος έχει αναλάβει επίσης τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησής του.

Η λειτουργία του Ε.Π.Κ. θα είναι συνεχής όλο το χρόνο, χωρίς να μειώνεται καθόλου ο σχεδιασμός πρόληψης και περιπολιών στον Πόρο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνας, οι οποίες διατηρούν τα ίδια επιχειρησιακά χαρακτηριστικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Η ίδρυση του Ε.Π.Κ. και η παραχώρηση του απαιτούμενου χώρου και εξοπλισμού συντελέστηκαν δυνάμει του αιτήματος που υπέβαλε στην Πυροσβεστική το Δ.Σ. Πόρου με την υπ’ αριθμ. 113/2017 Απόφαση του και συνιστά ιστορική εξέλιξη για τον Πόρο, η οποία πραγματώνει τον κεντρικό στόχο του Δήμου στην πολιτική προστασία, για αυτονομία του νησιού στην άμεση επέμβαση και πρόληψη πυρκαγιών. Το Ε.Π.Κ. μπορεί κάθε χρόνο να στελεχώνεται με νέους εθελοντές και ο Δήμος καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει σχετική αίτηση.

Χρήσιμα Τηλέφωνα (24ωρη λειτουργία):

• Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας: 199, 112 (χωρίς χρέωση)
• Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας: 22980 35199
• Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου: 22980 22199
• Αριθμός Εκτάκτου Ανάγκης Δήμου Πόρου: 15303

image image

Ο Δήμος Πόρου προκηρύσσει φανερή και προφορική μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση αγροκτήματος στην περιοχή Μιστρέτσι Πόρου, για εκμετάλλευση και χρήση γεώτρησης για τις ανάγκες ύδρευσης του Δήμου Πόρου.

Αντλούμενη ποσότητα:

Να μην είναι κατώτερη των 40κ.μ. ανά ώρα.

Διάρκεια μίσθωσης:

Πέντε (5) έτη.

Λοιπές πληροφορίες κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο Πόρου.

Ξεκινούν τα δρομολόγια της βάρκας προς και από το Νεώριο για το καλοκαίρι του 2018, τα οποία θα συνεχιστούν όλο τον Αύγουστο. Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου για 4η συνεχή χρονιά για επιχορήγηση των δρομολογίων, κάνει εφικτή τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Νεωρίου με το κέντρο του Πόρου στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Ο Δήμος ευχαριστεί τον λεμβούχο Λάκη Ρούσο που με τη βάρκα του «Τάκης-Κωνσταντίνος» αναλαμβάνει κάθε χρόνο το συγκριμένο μεταφορικό έργο.

Δρομολόγια:

• Από Λιμάνι (πιάτσα ταξί): κάθε «ακριβώς» από 10:00 έως 21:00
• Από Νεώριο (προβλ. Μουρτζούκου): κάθε «και μισή» από 10:30 έως 21:30
• Δυνατότητα ενδιάμεσων στάσεων σε Poros Image και Άσπρο Γάτο

Τιμή Εισιτηρίου 1,5€

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου στις συνεδριάσεις του στις 30.3, 3.4, 16.4, 24.4, 2.5, 21.5, 4.6, 14.6, 18.6, 25.6 και 3.7.2018 έλαβε τις ακόλουθες Αποφάσεις:

• Απόφαση 48/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Μωρόπουλος και Μάνδηλας ψήφισαν ΛΕΥΚΟ, ενώ η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή καταψήφισε την πρόταση) η Μελέτη με τίτλο «Μελέτη Τοπογραφικών Αποτυπώσεων για εργασίες ύδρευσης στην περιοχή Καραπολίτι».

• Απόφαση 49/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προγραμματισμός πρόσληψης ορισμένου χρόνου για το Κοιμητήριο.

• Απόφαση 50/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προγραμματισμός πρόσληψης ορισμένου χρόνου για την Υπηρεσία Ύδρευσης.

• Αποφάσεις 51/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας καταψήφισαν το κατεπείγον) η «Μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας Δημοτικής Συγκοινωνίας Πόρου».

• Απόφαση 52/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Κανονισμός λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης.

• Απόφαση 53/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 107/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (2η αναμόρφωση Π/Υ έτους 2018).

• Απόφαση 54/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 2/2018 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2018).

• Απόφαση 55/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 2/2018 Απόφαση της ΕΤΑΠ (τροποποίηση Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2018).

• Απόφαση 56/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η κατάργηση οικογενειακών τάφων λόγω παρέλευσης 8 ετών από τον θάνατο του τελευταίου δικαιούχου, χωρίς απογόνους.

• Απόφαση 57/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αποδοχή επιστροφής οικογενειακού τάφου στον Δήμο.

• Απόφαση 58/2017: Εγκρίθηκε ομόφωνα η απόδοση τακτικής επιχορήγησης στο «Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων».

• Απόφαση 59/2018: Αναβλήθηκε ομόφωνα η έγκριση της Μελέτης «Ανάπλασης όψεων Δημοτικής Αγοράς Πόρου» και η διαβίβασή της στο ΣΥΠΟΘΑ Π.Ε. Νήσων προς γνωμοδότηση.

• Απόφαση 60/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο 1ος ΑΠΕ του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση και ανάπλαση πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου».

• Απόφαση 61/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η διαγραφή ποσού 305€ λόγω λανθασμένων βεβαιώσεων.

• Απόφαση 62/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση άδειας στον ΔΕΔΔΗΕ για κλαδέματα και κοπές δέντρων.

• Απόφαση 63/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων, Μωρόπουλος και Μάνδηλας ψήφισαν ΠΑΡΟΝ) η κατασκευή μεταλλικής πέργολας σε κ/χ χώρο μετά από αίτηση του κ. Ι. Μ..

• Απόφαση 64/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση κ/χ για πώληση καλαμποκιού.

• Αποφάσεις 65-66, 78, 87 (θέμα Ε.Η.Δ.), 103 & 153-154/2018: Εγκρίθηκαν ομόφωνα η χορηγήσεις προεγκρίσεων αδειών ίδρυσης σε ΚΥΕ.

• Αποφάσεις 67-70, 123, 141-145 & 156/2018: Εγκρίθηκαν ομόφωνα η χορηγήσεις αδειών παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων σε ΚΥΕ για το έτος 2018.

• Αποφάσεις 71-74, 91 & 93-95/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο καθορισμός κοινοχρήστων χώρων ως παραχωρούμενων.

• Αποφάσεις 88-90, 92 & 96-98/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ο δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Δόσκαρης ψήφισε διαφοροποιημένη πρόταση ή ΛΕΥΚΟ ανά περίπτωση) ο καθορισμός κοινοχρήστων χώρων ως παραχωρούμενων.

• Απόφαση 75/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων, Μωρόπουλος, Μητσιοπούλου και Ζεντέλης καταψήφισαν την πρόταση) η «Μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας Δημοτικής Συγκοινωνίας Πόρου».

• Απόφαση 76/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η Μελέτη «Ανάπλασης όψεων Δημοτικής Αγοράς Πόρου» και η διαβίβασή της στο ΣΥΠΟΘΑ Π.Ε. Νήσων προς γνωμοδότηση.

• Απόφαση 77/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάληψη ενεργειών για την παραχώρηση στον Δήμο Πόρου από το Ελληνικό Δημόσιο των χρήσεων της δημοτικής παράκτιας έκτασης περιοχής Αγίου Στεφάνου.

• Απόφαση 79/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Δήμου στην πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με τίτλο «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών».

• Απόφαση 80/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση-παράταση της προγραμματικής σύμβασης της «Παροχής Υπηρεσίας για διαπίστωση, αποτύπωση και αποκατάσταση προβλημάτων στις εγκαταστάσεις ΒΙΟΚΑ Πόρου-Γαλατά», π/υ 24.613€ με ΦΠΑ.

• Απόφαση 81/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 132/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (3η αναμόρφωση Π/Υ έτους 2018).

• Απόφαση 82/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 3/2018 Απόφαση της ΕΤΑΠ (συμμετοχή στην έκθεση “Greek Travel Show”).

• Απόφαση 83/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 4/2018 Απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (παροχή υπηρεσιών ραδιοφωνικής διαφημιστικής προβολής του Δήμου Πόρου).

• Απόφαση 84/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε ομόφωνα η προμήθεια αναμνηστικών για την τουριστική προβολή του Δήμου Πόρου.

• Απόφαση 85/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 149/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και η ανάθεση της προμήθειας καυσίμων για έναν χρόνο με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

• Απόφαση 86/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η προμήθεια ειδών για τη διενέργεια δωρεάν μαστογραφικών ελέγχων σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

• Απόφαση 99/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων, Μωρόπουλος και Κουτουζή ψήφισαν ΛΕΥΚΟ) η υπ’ αριθμ. 134/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης Π/Υ 1ου τριμήνου 2018).

• Απόφαση 100/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ο δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Δόσκαρης και οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων, Μωρόπουλος και Κουτουζή ψήφισαν ΛΕΥΚΟ) η υπ’ αριθμ. 91/2018 Απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤ (τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης Π/Υ 1ου τριμήνου 2018).

• Απόφαση 101/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η διοργάνωση των αγώνων POROSEA 2018 και διατέθηκε η σχετική πίστωση.

• Απόφαση 102/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η Μελέτη «Διαμόρφωσης ελεύθερου χώρου στο Ο.Τ. 382 του Πολεοδομικού Σχεδίου Πόρου Τροιζηνίας» και η διαβίβασή της στο ΣΥΠΟΘΑ Π.Ε. Νήσων προς γνωμοδότηση».

• Απόφαση 104/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 202/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (4η αναμόρφωση Π/Υ 2018).

• Απόφαση 105/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η εκποίηση κινητών πραγμάτων του Δήμου και ο ορισμός Επιτροπών Εκτίμησης Κινητών Πραγμάτων και Καταστροφής Αντικειμένων.

• Απόφαση 106/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 3/2018 Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (κατανομή λειτουργικών εξόδων στις Σχολικές Επιτροπές).

• Απόφαση 107/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση parking Αγίου Στεφάνου».

• Απόφαση 108/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η παροχή υπηρεσιών σύνταξης σχεδίου δράσεων Επικοινωνιακής Στρατηγικής του Δήμου.

• Απόφαση 109/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αναγκαιότητα και η διενέργεια διαγωνισμού για τη «Μελέτη υδροδότησης οικισμού Καραπολίτι Δήμου Πόρου».

• Απόφαση 110/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αποδοχή όρων χρηματοδότησης και η υποβολή αίτησης συμμετοχής στην πρόσκληση του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις».

• Απόφαση 111/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αποδοχή όρων χρηματοδότησης και η υποβολή αίτησης συμμετοχής στην πρόσκληση του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με τίτλο «Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της Χώρας».

• Απόφαση 112/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (η δ.σ. της μειοψηφίας κ. Μητσιοπούλου ψήφισε ΛΕΥΚΟ) η υπ’ αριθμ. 123/2018 Απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤ (αναμόρφωση Π/Υ 2018).

• Απόφαση 113/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 5/2018 Απόφαση της ΕΤΑΠ (πραγματοποίηση της δράσης «Διαχείριση ιστοσελίδας και social media»).

• Απόφαση 114/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 4/2018 Απόφαση της Δημοτική Επιτροπής Παιδείας (κατανομή ποσών για έξοδα συντήρησης και επισκευών στις Σχολικές Επιτροπές).

• Απόφαση 115/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Μωρόπουλος, Μητσιοπούλου και Μάνδηλας ψήφισαν ΛΕΥΚΟ) η παράταση προγραμματικής σύμβασης για τη Μελέτη «Μελέτη συνθηκών λειτουργίας αποχετευτικού δικτύου Δήμου Πόρου».

• Απόφαση 116/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Μωρόπουλος, Μητσιοπούλου και Μάνδηλας ψήφισαν ΛΕΥΚΟ) η παράταση προθεσμίας υποβολής παραδοτέου της «Μελέτης συνθηκών λειτουργίας αποχετευτικού δικτύου Δήμου Πόρου».

• Απόφαση 117/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Μωρόπουλος, Μητσιοπούλου και Μάνδηλας ψήφισαν ΛΕΥΚΟ) η παράταση προθεσμίας του έργου «Συντήρηση, επέκταση και αναβάθμιση δικτύων και Αντλιοστασίων Αποχέτευσης στην περιοχή της Σφαιρίας του Δήμου Πόρου-Γαλατά».

• Απόφαση 118/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η επικαιροποίηση της Μελέτης με τίτλο «Αυτοματισμός αγωγού μεταφοράς ύδατος από Κάμπο Τροιζήνας έως τη Μεγάλη Σκάλα Γαλατά και δικτύου ύδρευσης Δήμου Πόρου», π/υ 1.086,005€ (με ΦΠΑ)».

• Απόφαση 119/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση σχεδίου στο Ο.Τ. 375 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του παραδοσιακού οικισμού και ιστορικού τόπου του Πόρου.

• Απόφαση 120/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ο δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Δόσκαρης ψήφισε ΛΕΥΚΟ) αίτημα της ΟΤΕ Α.Ε. χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης από το Δασαρχείο έως τον Άγιο Νεκτάριο με τον όρο να μην γίνουν τομές επί του οδοστρώματος.

• Απόφαση 121/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα αίτημα της ΟΤΕ Α.Ε. για παράταση δικαιωμάτων διέλευσης έως 2.7.2018 με τον όρο να μετακινηθεί το ΚΑΦΑΟ της ΟΤΕ Α.Ε. που βρίσκεται απέναντι από την Παιδική χαρά Συνοικισμού).

• Απόφαση 122/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση αιθουσών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών για την υλοποίηση μαθημάτων δημιουργικής γραφής.

• Απόφαση 124/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η Μελέτη «Προμήθειας, εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία συστήματος τηλε-ελέγχου, τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης Δήμου Πόρου», συνολικού π/υ 2.022.669€ (με ΦΠΑ) και η συμμετοχή του Δήμου Πόρου στην πρόσκληση Ι του Υπουργείου Εσωτερικών για το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

• Απόφαση 125/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε ομόφωνα η παραχώρηση μονίμων θέσεων στάθμευσης για τα πυροσβεστικά οχήματα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Δήμου.

• Απόφαση 126/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός μελών της Επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών και αξιολόγησης προσφορών μίσθωσης ακινήτων έτους 2018.

• Απόφαση 127/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 8/2018 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου έτους 2018).

• Απόφαση 128/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ο δ.σ. της μειοψηφίας κ. Μάνδηλας δήλωσε ΠΑΡΩΝ) η υπ’ αριθμ. 257/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (5η αναμόρφωση Π/Υ Δήμου έτους 2018).

• Απόφαση 129/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ο δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Δόσκαρης δήλωσε ΠΑΡΩΝ) η υπ’ αριθμ. 152/2018 Απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤ (τροποποίηση Ο.Ε.Υ. ΔΛΤ).

• Απόφαση 130/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η Μελέτη με τίτλο «Διαγραμμίσεις δρόμων», π/υ 4.987,47€ (με ΦΠΑ).

• Απόφαση 131/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη για προμήθεια ειδών για την επιτυχή διεξαγωγή της αιμοδοσίας στις 10.7.2018.

• Απόφαση 132/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η προμήθεια ειδών για τη διοργάνωση καλοκαιρινής εκδήλωσης στον Παιδικό Σταθμό.

• Απόφαση 133/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η προμήθεια επάθλων-μεταλλίων για τους αγώνες SUP (όρθιας σανιδοκωπηλασίας).

• Απόφαση 134/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αντικατάσταση μελών της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής.

• Απόφαση 135/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αντικατάσταση μελών της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής.

• Αποφάσεις 136 & 140/2018: Εγκρίθηκαν ομόφωνα διαγραφές ποσών λόγω λανθασμένων καταθέσεων.

• Αποφάσεις 137-139 & 155/2018: Εγκρίθηκαν ομόφωνα επιστροφές ποσών και η επαναβεβαίωση των ποσών στους σωστούς κωδικούς.

• Αποφάσεις 146-147/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αναγκαιότητα μίσθωσης αγροκτήματος στη θέση «Μιστρέτσι» για τις ανάγκες ύδρευσης του Δήμου και ο ορισμός της σχετικής Επιτροπής εκτίμησης ακινήτου.

• Απόφαση 148/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων, Μωρόπουλος και Μάνδηλας και η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή ψήφισαν άλλη πρόταση) η μεταστέγαση του Πολεοδομικού Γραφείου Πόρου σε χώρο του Δημαρχείου.

• Απόφαση 149/2018 (θέμα Ε.Η.Δ.): Εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη για την προμήθεια έντυπου υλικού για τις ανάγκες επικοινωνίας του “Poros Art Festival”.

• Απόφαση 150/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 280/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (6η αναμόρφωση Π/Υ Δήμου έτους 2018).

• Απόφαση 151/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αναγκαιότητα της κάλυψης του κόστους της μεταφοράς προσώπων με λέμβο στο Νεώριο την καλοκαιρινή περίοδο λόγω μη ύπαρξης συγκοινωνίας.

• Απόφαση 152/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η διοργάνωση των εκδηλώσεων “Poros Arts Festival 2018” και η διάθεση της σχετικής πίστωσης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχιακών ή παροδικών αναγκών του ΔΛΤΠ.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τις 12.7.2018.

Δείτε το κείμενο της ανακοίνωσης εδώ.

Ο Δήμος Πόρου διακηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Διαγραμμίσεις δρόμων», προϋπολογισμού 4.987,47€ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: 19/7/2018 (ώρα 10:00)

Κατεβάστε εδώ τον φάκελο με τα σχετικά έγγραφα.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πόρου, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 282/2018 Απόφασής της, ανακοινώνει την έναρξη διαβούλευσης μίας εβδομάδας για τον καθορισμό ως παραχωρούμενων ή μη, από το 2018 και εφεξής, των κ/χ δημοτικών χώρων που είχαν παραχωρηθεί το 2017 ή είχε υποβληθεί αίτημα παραχώρησής τους.

Κάθε πολίτης ή φορέας που θέλει να εκφράσει την άποψή του στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλείται να καταθέσει τις θέσεις του μέχρι την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2018 στο πρωτόκολλο του Δήμου ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimarhos@poros.gr

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι, με την υπ’ αριθμ. 148/25.6.2018 Απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, αποφασίστηκε η μεταστέγαση της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) στο κτήριο του Δημαρχείου. Η μεταστέγαση υλοποιείται εντός της τρέχουσας βδομάδας (έως 29 Ιουνίου) και για τον λόγο αυτό ζητείται η κατανόηση των πολιτών που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά κατά το διάστημα αυτό. Προκειμένου να μην προκληθούν καθυστερήσεις σε εκκρεμείς υποθέσεις, στο νέο γραφείο της Υπηρεσίας, από 2 έως 5 Ιουλίου, εκτός από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο, θα βρίσκεται εκτάκτως και ο πολιτικός μηχανικός κ. Ανδρέας Δανόπουλος.

Με τη αφορμή τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας, ο Δήμος μας, προς διευκόλυνση των εξυπηρετούμενων πολιτών, ενημερώνει για τους όρους λειτουργίας της ΥΔΟΜ:

• Η ΥΔΟΜ αποτελεί αυτοτελή μονάδα του Δήμου Πόρου, η οποία υπάγεται στην Τεχνική Υπηρεσία (Τ.Υ.) του Δήμου και λειτουργεί με δικό της πρωτόκολλο εισερχομένων-εξερχομένων.

• Οι αρμοδιότητες της Τ.Υ. και της δημοτικής αρχής Πόρου περιορίζονται μόνο στον διοικητικό και πειθαρχικό έλεγχο της Υπηρεσίας και όχι στον επί της ουσίας έλεγχο της άσκησης των αρμοδιοτήτων της, επί του οποίου δεν έχουν κανένα δικαίωμα παρέμβασης.

• Προϊστάμενος της ΥΔΟΜ είναι ο κ. Γ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος ασκεί όλες τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας πλην των αρμοδιοτήτων α) πολιτικού μηχανικού και β) φορολογικού ελέγχου. Η παρουσία του στο γραφείο της Υπηρεσίας είναι καθημερινή, προκειμένου να χειρίζεται όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.

• Την Υπηρεσία συνδράμει επίσης και ο μηχανικός των Τ.Υ. του Δήμου, κ. Α. Δανόπουλος, ασκώντας από τις 19.6.2016 μόνο τις αρμοδιότητες α) πολιτικού μηχανικού και β) φορολογικού ελέγχου. Η παρουσία του στην Υπηρεσία γίνεται μόνο για την άσκηση των εν λόγω αρμοδιοτήτων και μόνο κάθε 1η και κάθε 15η κάθε μήνα (ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα, αν πρόκειται για αργία).

• Οι εξυπηρετούμενοι πολίτες που οι υποθέσεις τους αφορούν σε τομέα που εμπίπτει στα καθήκοντά του κ. Δανόπουλου, θα πρέπει να προσέρχονται στην Υπηρεσία μόνο κατά τις ημέρες εκείνες. Για όλες τις υπόλοιπες αρμοδιότητες της Υπηρεσίας, μπορούν να προσέρχονται οποιαδήποτε ημέρα για να εξυπηρετούνται από τον κ. Βασιλακόπουλο (χωρίς ραντεβού, εκτός αν χρειάζεται μελέτη και προετοιμασία μιας υπόθεσης, οπότε το ραντεβού θα κλείνεται -τηλεφωνικά ή επί τόπου- το αργότερο εντός μιας εβδομάδας).

• Για τη διευκόλυνση των πολιτών που προσέρχονται τις ημέρες παρουσίας του κ. Δανόπουλου για θέματα δικής του αρμοδιότητας, στο εξής οι συναντήσεις του μαζί του θα γίνονται κατόπιν ραντεβού. Για το κλείσιμο των ραντεβού θα τηρείται σειρά προτεραιότητας, η οποία θα κατοχυρώνεται με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλ. διεύθυνση της Υπηρεσίας (poleodomiaporou@0163.syzefxis.gov.gr) μέχρι 2 ημέρες πριν την ημέρα του ραντεβού και ώρα 14:00. Κάθε μηχανικός μπορεί να ζητάει περισσότερα από ένα ραντεβού (ένα για κάθε πελάτη ή υπόθεσή του) με διαφορετικά ηλεκτρονικά μηνύματα. Μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της ημέρας πριν την ημέρα των συναντήσεων, η ΥΔΟΜ θα αποστέλλει σε όλους τους αιτούντες (με κοινοποίηση στον Δήμαρχο Πόρου) τη λίστα των ραντεβού, η οποία θα έχει 5 στήλες (1. ά/α, 2. ημέρα και ώρα αιτήματος, 3. όνομα μηχανικού, 4. όνομα ιδιοκτήτη, 5. ώρα ραντεβού). Η χρονική απόσταση των ραντεβού μεταξύ τους θα αποφασίζεται από την Υπηρεσία ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε υπόθεσης. Εφόσον ο αριθμός των αιτούμενων ραντεβού δεν χωράει σε μία μέρα παρουσίας του κ. Δανόπουλου, τα ραντεβού που δεν θα προγραμματίζονται την ημέρα αυτή θα καταγράφονται στην ίδια λίστα ως «υπεράριθμα» και θα προγραμματίζονται ως πρώτα στη σειρά προτεραιότητας της επόμενης ημέρας παρουσίας του κ. Δανόπουλου στην Υπηρεσία, ενώ όσα ραντεβού προγραμματισθούν μεν, αλλά τυχόν δεν προλάβουν να γίνουν, θα μπαίνουν σε ακόμα προηγούμενη θέση στην ίδια σειρά προτεραιότητας της επόμενης μέρας συνάντησης. Η λίστα των ραντεβού της κάθε ημέρας θα τυπώνεται και θα θυροκολλείται έξω από την πόρτα της Υπηρεσίας κατά την ημέρα των ραντεβού.

• Υποχρεώσεις της ΥΔΟΜ που προκύπτουν από τις διατάξεις για την λειτουργία των δημόσιων Υπηρεσιών: α) Κάθε αίτηση που υποβάλλεται στην Υπηρεσία πρέπει να πρωτοκολλάται επί τόπου και αμέσως και το σχετικό πρωτόκολλο να δίδεται στον αιτούντα. β) Κάθε έγγραφο ερώτημα απαντάται μέσα σε 20 μέρες ή σε 30 αν αφορά χορήγηση αντιγράφων. γ) Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται η Υπηρεσία να μην εξυπηρετεί πολίτες που προσέρχονται ακολουθώντας τις ανωτέρω οδηγίες, επικαλούμενη απουσία υπαλλήλου ή εντολή της δημοτικής αρχής.

• Σε κάθε περίπτωση που εξυπηρετούμενοι πολίτες διαπιστώνουν ότι δεν τηρούνται τα ανωτέρω, ή για οποιοδήποτε ζήτημα διοικητικής ή πειθαρχικής φύσης που αφορά στη λειτουργία της Υπηρεσίας, μπορουν να απευθύνονται επώνυμα και στοιχειοθετημένα στον Δήμαρχο Πόρου στο ηλ. ταχυδρομείο dimarhos@poros.gr

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, από τις 07:00 έως τις 13:00, θα γίνει διακοπή νερού στις περιοχές Συνοικισμός και Ασκέλι, λόγω προγραμματισμένων εργασιών βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής των μαθητών και των μαθητριών των τάξεων Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, οι κηδεμόνες τους πρέπει να εκτυπώσουν την οριστική αίτηση εγγραφής από το e-eggrafes και να την προσκομίσουν στο Λύκειο Πόρου. Η οριστικοποίηση των εγγραφών των μαθητών και μαθητριών για το σχολικό έτος 2018-2019 θα γίνεται από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου έως την Τετάρτη 27 Ιουνίου.

Οι κηδεμόνες θα πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:

• Είσοδος στο https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
• Είσοδος στην εφαρμογή μέσω κωδικών taxisnet
• Επιλογή «υποβληθείσες δηλώσεις»
• Επιλογή της αρχικής αίτησης
• Εκτύπωση

Στο δεξιό άνω μέρος της εκτυπωμένης αίτησης πρέπει να υπάρχει η ένδειξη «ΟΡΙΣΤΙΚΗ».

Όπως κάθε χρόνο, το καλοκαίρι στον Πόρο είναι γεμάτο με πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ! Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Πόρου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και από ιδιωτικούς φορείς υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου, με την υποστήριξη τοπικών χορηγών και εθελοντών, και η είσοδος σε αυτές είναι ελεύθερη. Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί μέχρι σήμερα, το οποίο και θα εμπλουτισθεί το αμέσως επόμενο διάστημα:

Poros Arts Festival

• Σάββατο 14 Ιουλίου, 21:30, παραλία Ασκελίου: Συναυλία Χρήστου Δάντη
• Σάββατο 29 Ιουλίου, 21:00, παραλία Ρώσικου Ναύσταθμου: Συναυλία 1550, με τη συμμετοχή του Λάκη Παπαδόπουλου
• Τρίτη 7 Αυγούστου, 21:00, Νεώριο / παραλία Πέτρου: Συναυλία Φοίβου Δεληβοριά
• Αύγουστος: ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα φωτογραφίες της νύχτας

Γιορτή Λεμονιάς

• Πέμπτη 19 – Τρίτη 31 Ιουλίου:
Η ετήσια γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Η Ποριώτισσα», με εκδηλώσεις εστιασμένες στον Ποριώτικο πολιτισμό και όχι μόνο

Μουσική Δωματίου Leondari Ensemble

• Παρασκευή 3 Αυγούστου, 21:30, Αμφιθέατρο κτ. Συγγρού:
Η ετήσια συνάντηση καταξιωμένων μουσικών από όλον τον κόσμο, οι οποίοι παρουσιάζουν μια σειρά συναυλιών στα νησιά του Σαρωνικού (η μοναδική εκδήλωση με εισιτήριο)

10η Διεθνής Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου

• Πέμπτη 23 Αυγούστου – Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου:
Η διοργάνωση προσελκύει ταλαντούχους νεαρούς πιανίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρουσιάζουν μοναδικά ρεσιτάλ, μεταξύ των οποίων και το εντυπωσιακό ρεσιτάλ στο Ιερό του Ποσειδώνα

Συνοριακά Νεότερης Ελλάδας

• Παρασκευή 31 Αυγούστου, 21:00, πλ. Ηρώων: Συναυλία μπάντας Πολεμικού Ναυτικού
• Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, 20:30, παραλία Ρώσικου Ναύσταθμου: Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Με αφορμή την καταγγελία που υπέβαλε το στέλεχος της μειοψηφίας, Δημήτρης Γρίβας, κατά του Αντιδημάρχου Πόρου κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης POROSEA, ο Δήμος Πόρου, όπως είχε κάνει και το καλοκαίρι του 2017, ενημερώνει τους δημότες για όλες τις επίσημες ενέργειες της μειοψηφίας και στελεχών της που στρέφονται κατά του Δήμου και των τοπικών συμφερόντων, τις οποίες η παράταξη μειοψηφίας δεν έχει δημοσιοποιήσει:

• Κοινόχρηστοι Χώροι:

Όπως είναι γνωστό, τα μέλη της μειοψηφίας -πλην της κ. Ε. Κουτουζή- (καθώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Πόρου και ορισμένοι επιχειρηματίες της οδού Μητροπόλεως) τον Ιανουάριο του 2018 κατέθεσαν προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ. 234/2017 Απόφασης του ΔΣ Πόρου, με την οποία αποφασίστηκε ότι όλοι οι κ/χ χώροι που είχαν παραχωρηθεί σε καταστήματα το 2017 επιτρέπεται να παραχωρούνται εκ νέου το 2018 και εφεξής. Εξαιτίας της προσφυγής, η Απόφαση ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους, με αποτέλεσμα η έγκριση των παραχωρήσεων του 2018 να καθυστερήσει πάρα πολύ, με σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους καταστηματάρχες και στα έσοδα του Δήμου. Παρά την κατακραυγή που προκάλεσε η προσφυγή, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γ. Μάνδηλας, στις 19.5.2018, κατέθεσε νέα προσφυγή, με την οποία ζητάει και πάλι την ακύρωση όλων των νέων Αποφάσεων που ψήφισε το ΔΣ στις 2.5.2018 για να επιτραπεί η παραχώρηση των κ/χ χώρων του Δήμου. Ο Δήμαρχος Πόρου σε πρόσφατο ΔΣ προκάλεσε τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν δημοσίως την ενέργεια Μάνδηλα, ωστόσο εκείνα αρνήθηκαν να το κάνουν. Αν η προσφυγή Μάνδηλα γίνει δεκτή, τότε όλες οι παραχωρήσεις κ/χ χώρων για το 2018 θα ακυρωθούν και η χρήση τους θα είναι παράνομη.

• Δημοτική Συγκοινωνία:

Ο κ. Μάνδηλας, στις 24.4.2018, κατέθεσε προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ. 75/2018 Απόφασης του ΔΣ, με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη της Δημοτικής Συγκοινωνίας της Σφαιρίας, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δρομολόγηση του mini bus που έχει αγοράσει για τον σκοπό αυτό ο Δήμος. Την Απόφαση αυτή του ΔΣ, όπως και την Απόφαση για τη δημιουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας έναν χρόνο νωρίτερα, είχαν καταψηφίσει επίσης και τα υπόλοιπα μέλη της μειοψηφίας πλην της κ. Ε. Κουτουζή, τα οποία στη συνέχεια κατέθεσαν και προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας την ακύρωση της Απόφασης, ενώ, μετά την απόρριψη της προσφυγής τους από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο κ. Μάνδηλας στις 17.10.2017 προσέφυγε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον ίδιο λόγο. Επιπλέον, ο κ. Μάνδηλας απέστειλε για το ίδιο θέμα και αναφορά στην Εισαγγελία, καθώς και καταγγελία εναντίον του Δήμου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ζητώντας να απορριφθεί το χρηματικό ένταλμα αποπληρωμής του mini bus. Οι ενέργειες αυτές έχουν συμβάλει στο ότι η Δημοτική Συγκοινωνία της Σφαιρίας δεν μπορεί να λειτουργήσει ακόμα, παρότι ο Δήμος έχει παραλάβει το λεωφορείο ήδη από το 2017.

• Καθαριότητα:

Η σύζυγος του κ. Γ. Μάνδηλα και πρ. δημοτική σύμβουλος, κ. Μαργαρίτα Μάνδηλα, στις 12.4.2018, υπέβαλε καταγγελία κατά του Δήμου Πόρου προς το Α.Τ. Πόρου, το Α.Τ. Γαλατά, το Λιμεναρχείο Πόρου, την Τροχαία Εθνικών Οδών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με την οποία κατήγγειλε ψευδώς ότι η παραχώρηση των απορριμματοφόρων του Δήμου στον εργολάβο καθαριότητας για την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου μας στην Φυλή είναι δήθεν παράνομη. Ωστόσο, η παραχώρηση αυτή είναι καθ’ όλα νόμιμη, επειδή προβλέπεται ρητά στη σύμβαση που, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, έχει υπογράψει ο Δήμος μας με την εργολήπτρια εταιρεία, η οποία έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Φυσικά, οι αρχές που παρέλαβαν την καταγγελία δεν έκαναν καμία ενέργεια κατά του Δήμου και έτσι η επιδίωξη της κ. Μάνδηλα να διακοπεί η αποκομιδή και η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου στη Φυλή, προκαλώντας υγειονομική κρίση στο νησί, απέτυχε. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η κ. Μάνδηλα, ως μέλος της παράταξης πλειοψηφίας την περίοδο 2011-2014, υπερψήφιζε την εργολαβία με την οποία κάθε χρόνο η δική της διοίκηση παραχωρούσε στον τότε εργολάβο καθαριότητας τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

• Κτήριο Κληροδοτήματος Δουζίνα (Δημαρχείο):

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, Δ. Γρίβας, μετά την καταγγελία που υπέβαλε τον Μάιο του 2017 στην Υπηρεσία Δόμησης Πειραιά, καταγγέλλοντας πολεοδομικές αυθαιρεσίες που είχαν συντελεστεί στο κτήριο όταν Δήμαρχος ήταν ο Σπ. Σπυρίδων, έχει υποβάλει μέχρι σήμερα πλήθος νέων εγγράφων προς τις Υπηρεσίες Δόμησης Πόρου και Πειραιά, την Εισαγγελία Πειραιά και άλλες Υπηρεσίες, αμφισβητώντας ότι ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου και ζητώντας να ματαιωθούν οι ενέργειες του Δήμου για την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών του κτηρίου (τις οποίες κατήγγειλε ο ίδιος) και την πολεοδομική αδειοδότησή του. Επίσης, στις 4.6.2018, παραστάθηκε στην «Επιτροπή Εξέτασης της Αισθητικής Ένταξης των Αυθαιρέτων Κατασκευών σε Παραδοσιακούς Οικισμούς», ζητώντας την απόρριψη του αιτήματος του Κληροδοτήματος για την τακτοποίηση του κτηρίου.

• Παραχώρηση σχολικών χώρων σε αθλητικούς Συλλόγους:

Η δημοτική σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης μειοψηφίας στο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αγγελική Μακρή, στις 5.3.2018, κατέθεσε προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ 20/2018 Απόφασης του ΔΣ, με την οποία αποφασίστηκε η παραχώρηση σε απογευματινές ώρες α) του υπογείου χώρου του Α’ Δημοτικού Σχολείου στον Ναυτικό Όμιλο Πόρου, β) διαδρόμων και μίας αίθουσας του Λυκείου στη Γυμναστική Ένωση Πόρου και γ) του γηπέδου μπάσκετ του Λυκείου Πόρου σε δημότες του Πόρου. Η προσφυγή απορρίφθηκε από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

• Ορισμός εντεταλμένης συμβούλου:

Η κ. Αγγελική Μακρή, στις 3.4.2018, κατέθεσε προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ 338/2018 Απόφασης του Δημάρχου Πόρου, με την οποία η δημοτική σύμβουλος Καίτη Ροΐδη ορίστηκε εντεταλμένη σύμβουλος για τις νέες κοινωνικές δομές του Δήμου «Κοινωνικό Φαρμακείο» και «Κοινωνικό Παντοπωλείο». Η προσφυγή απορρίφθηκε από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

• Άλσος Παπαντωνίου:

Ο κ. Γρίβας, τον οποίο μάλιστα ο κ. Σπυρίδων έχει τοποθετήσει ως εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης και στην Επιτροπή Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, στις 31.10.2017 υπέβαλε νέα αγωγή κατά του Δήμου, διεκδικώντας τμήμα του κοινόχρηστου-δημοτικού Άλσους Παπαντωνίου.

• Παραχωρήσεις χώρων χερσαίας ζώνης λιμένα:

Παρότι, μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής, οι οποίες προκάλεσαν ακόμα και την αλλαγή στης σχετικής νομοθεσίας, η διαδικασία παραχώρησης χώρων χερσαίας ζώνης λιμένα σε καταστήματα ξεκαθάρισε από φέτος (μετά από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν «ξαφνικά» το 2015), οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καταψήφισαν και πάλι τις ακόλουθες παραχωρήσεις: 1) Άσπρος Γάτος / Α.Ι. Καΐκας (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας και Γ. Μάνδηλας), 2) Άσπρος Γάτος / Α.Χ. Καΐκας (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας και Γ. Μάνδηλας), 3) Ματίνα Σερέτη (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας και Κ. Μούγιος), 4) Θεανώ / Σ. Σακελλίου (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας και Γ. Μάνδηλας), 5) Αίγλη / Μάνεσης (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας και Κ. Μούγιος), 6) Μπίσσιας / Κανάλι (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας και Α. Μακρή), 7) Λεονταρίτση / Κανάλι (καταψήφισαν οι Γ. Μάνδηλας και Κ. Μούγιος), 8) Λεονταρίτση / Ανάσα (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας και Α. Μακρή, ενώ ο κ. Γρίβας υπέβαλε και καταγγελία στην Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων).

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στις 10:30 π.μ., θα διεξαχθεί στο Ασκέλι ο αγώνας Όρθιας Κωπηλασίας Με Σανίδα (SUP) “Sup on Poros”, στο πλαίσιο του 4ου HSSA National Sup Tour 2018 που έχει προκηρύξει η ΠΑΝΕΟΣΚ, ο μεγαλύτερος φορέας των αθλημάτων του SUP και του surf στην Ελλάδα και μοναδικός εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Surf στην ελληνική επικράτεια.

Ο αγώνας, οποίος διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου, θα είναι ημερήσιος, με συνολική διάρκεια 2 ωρών, ενώ οι συμμετέχοντες αθλητές εκτιμώνται περίπου στους 100.

Η διοργάνωση του αγώνα στην παραλία του Ασκελίου, δύο βδομάδες μετά το POROSEA, υπογραμμίζει για μία ακόμα φορά τις απεριόριστες δυνατότητες του Πόρου για υλοποίηση ναυταθλητικών δρώμενων υψηλών απαιτήσεων με χρονική διασπορά σε όλη τη θερινή περίοδο.

Αγαπητοί γονείς,

Ο Παιδικός Σταθμός και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Πόρου συνεχίζουν και την επόμενη σχολική χρονιά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και στα παιδιά των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και διανοητικής ανάπτυξης, τα παιδιά στον Παιδικό Σταθμό κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να σέβονται τον συνάνθρωπό τους και θέτουν σταθερές βάσεις για την Α’/θμια εκπαίδευση. Με τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης του ΚΔΑΠ, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να σέβονται την ομαδική εργασία, να αγαπούν τη δημιουργία, την τέχνη και το περιβάλλον και, περισσότερο από όλα, να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η χρηματοδότηση λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού και του ΚΔΑΠ γίνεται, σε μεγάλο βαθμό, μέσω του ΕΣΠΑ και βάσει των εγγεγραμμένων παιδιών. Για αυτό πρέπει όλοι οι γονείς που έχουν τις προϋποθέσεις να στηρίξουν τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού και του ΚΔΑΠ, υποβάλλοντας αίτηση στην ΕΕΤΑΑ για την εγγραφή των παιδιών τους για το σχολικό έτος 2018-19.

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας της ΕΕΤΑΑ στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr, από 14.6.2018 έως 3.7.2018. Για πρώτη φορά φέτος, η είσοδος στο σύστημα θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet. Ο Δήμος Πόρου θα υποστηρίξει τις διαδικασίες εγγραφής των παιδιών, βοηθώντας τις μητέρες τόσο στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών όσο και στην υποβολή των αιτήσεων.

Καλούμε όλες τις μητέρες που είναι μισθωτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενες στον αγροτικό τομέα, ενταγμένες σε προγράμματα απασχόλησης, επιδοτούμενες άνεργες και άνεργες με κάρτα ανεργίας, να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Δήμου μας για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτηση στην ΕΕΤΑΑ και την εγγραφή των παιδιών στο Παιδικό Σταθμό και στο ΚΔΑΠ, από 14.6.2018 έως 3.7.2018.

Πληροφορίες: Στον Παιδικό Σταθμό (2298023102), στο ΚΔΑΠ (2298022760), στην κ. Ρόζα Μωραϊτη (6977980171), στην κ. Μαρία Μπαρδάκα (6975958760) και στον κ. Χρήστο Χίο (2298320523, 2298029099).

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ΜΗΤΕΡΑΣ και ΣΥΖΥΓΟΥ – ΑΜΚΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Α. Απαιτούμενα δικαιολογητικά για μητέρες μισθωτές (ΙΚΑ):

1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας η διαβατηρίου σε ισχύ
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Εκκαθαριστικό σημείωμα για το φορολογικό έτος 2017
4. Ιατρική βεβαίωση
5. Βεβαίωση εργοδότη από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα, καθώς και το είδος της απασχόλησης (πλήρης ή μερική, αορίστου ή ορισμένου χρόνου)
6. Αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης η αντίγραφο ισχύουσας σύμβασης ή αντίγραφο πίνακα Ε4

Β. Απαιτούμενα δικαιολογητικά για μητέρες αυτοαπασχολούμενες (ΟΑΕΕ):

1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Εκκαθαριστικό σημείωμα για το φορολογικό έτος 2017
4. Ιατρική βεβαίωση
5. Αντίγραφο της δήλωσης έναρξης επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ.
6. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη
7. Υπεύθυνη δήλωση περί μη-διακοπής της υπαγωγής στον ασφαλιστικό φορέα

Γ. Απαιτούμενα δικαιολογητικά για μητέρες αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα (ΟΓΑ):

1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Εκκαθαριστικό σημείωμα για το φορολογικό έτος 2017
4. Ιατρική βεβαίωση
5. Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α. ότι είναι άμεσα ασφαλισμένη κατά το τελευταίο έτος

Δ. Απαιτούμενα δικαιολογητικά για μητέρες άνεργες:

1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Εκκαθαριστικό σημείωμα για το φορολογικό έτος 2017
4. Ιατρική βεβαίωση
5. Αντίγραφο δελτίου ανεργίας σε ισχύ

Ο Δήμος Πόρου, το Saronic Triathlon Club και η εταιρεία WhyNot, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους αθλητές, διοργανώνουν στις 8 & 9 Ιουνίου 2019 την αθλητική εκδήλωση multisport POROSEA 2019 στο πανέμορφο νησί του Πόρου. Τα αγωνίσματα θα γίνουν γνωστά με ξεχωριστή ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Πόρου διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Κατασκευή, επέκταση και συντήρηση τεχνικών απορροής ομβρίων στον Δήμο Πόρου», εκτιμώμενης αξίας 300.000€ (με ΦΠΑ).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: 6/7/2018 (ώρα 15:00)

Κατεβάστε εδώ το φάκελο με τα σχετικά έγγραφα.

Αγαπητοί δημότες και κάτοικοι του Πόρου,

Αφού ολοκληρώθηκαν οι αγώνες POROSEA 2018, για τους οποίους όλοι νοιώσατε υπερήφανοι, και αφού ο Δήμος εξέδωσε τις ανακοινώσεις που αφορούσαν την επιτυχία της διοργάνωσης και την ευγνωμοσύνη του προς τους εθελοντές και τους χορηγούς, πρέπει να ενημερώσω για μια ακόμα μαύρη σελίδα που έγραψε η τοπική αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη που μεταδίδω τη μιζέρια που εκπέμπουν όσα θα περιγράψω ακολούθως, αλλά δεν μπορώ να κάνω τη χάρη σε εκείνους που έχουν την πολιτική ευθύνη για αυτά, να τα κρύψω.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9.6 το απόγευμα, λίγο πριν την εκκίνηση των αγώνων τρεξίματος, δηλαδή όταν όλος ο μηχανισμός του Δήμου, εγώ, οι Αντιδήμαρχοι, το προσωπικό και οι εθελοντές, τα στελέχη της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου και όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης ήμασταν στην πλατεία Ηρώων, φροντίζοντας όλα να λειτουργήσουν άψογα, ακριβώς την ώρα εκείνη το στέλεχος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Γρίβας υπέβαλε καταγγελία στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ο Αντιδήμαρχος Πόρου Τάσος Παπαχρήστου δήθεν έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα από το δημοτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος να συλληφθεί.

Φυσικά, ο Αντιδήμαρχος δεν έκλεβε ρεύμα, αλλά όπως όλος (σχεδόν) ο Πόρος για τρείς ημέρες προσέφερε και την ψυχή του στη διοργάνωση, διαθέτοντας -μεταξύ άλλων- το επαγγελματικό του όχημα/ψυγείο, το οποίο βρισκόταν εντός του οριοθετημένου χώρου των αγώνων στο Νέο Δυτικό Λιμάνι συνδεδεμένο με το δημοτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης για την ψύξη των νερών της διοργάνωσης και των παγοκολώνων που είχε ο ίδιος παραγγείλει και πληρώσει από την Αθήνα. Η καταγγελία είχε σαν αποτέλεσμα την πλέον κρίσιμη ώρα των αγώνων ο Αντιδήμαρχος, ο Διοικητής και αρκετά στελέχη του Α.Τ. να δεσμευτούν στο Τμήμα για περίπου δύο ώρες, ώσπου η Εισαγγελέας Υπηρεσίας να δώσει την αυτονόητη άδεια «απελευθέρωσης» του Αντιδημάρχου. Επίσης, αποτέλεσμα ήταν ότι προκλήθηκε προσωρινό πρόβλημα στον εφοδιασμό των νερών του αγώνα, το οποίο αντιμετωπίστηκε με εναλλακτικές λύσεις.

Απευθύνομαι δημοσίως με την παρούσα επιστολή στον επικεφαλής και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου (με την εξαίρεση της κ. Ε. Κουτουζή) και τούς εκφράζω την αηδία μου για τη συγκεκριμένη στάση που τηρούν εδώ και τέσσερα χρόνια. Και δεν αναφέρομαι στην καθολική απουσία τους από κάθε μεγάλη γιορτή που γίνεται στον Πόρο, αλλά αναφέρομαι στις ακραίες τέτοιες ενέργειες που κάνουν ορισμένοι από αυτούς και στην πλήρη πολιτική κάλυψη που τούς παρέχουν οι υπόλοιποι. Τούς καλώ δημοσίως, λοιπόν, να αλλάξουν τη στάση τους αυτή, να καταδικάσουν απερίφραστα τις ενέργειες του κ. Γρίβα και να τον διαγράψουν αμέσως από την παράταξή τους, αντικαθιστώντας τον από τις θέσεις που τον έχουν τοποθετήσει στο Λιμενικό Ταμείο και στην Επιτροπή Κ/Χ Χώρων. Αν δεν το πράξουν, επιβεβαιώνουν ότι φέρουν όλοι από κοινού όλη την πολιτική ευθύνη για τις ενέργειες αυτές και η αγανάκτησή μου έχει ως αποδέκτες όλους τους! Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους λίγους πολίτες που ενθαρρύνουν και επιβραβεύουν τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες πρέπει επιτέλους να τεθούν στο περιθώριο της κοινωνίας.

Εδώ και τέσσερα χρόνια που οι συμπεριφορές αυτές στρέφονται προσωπικά εναντίον μου και των συνεργατών μου δεν έχω απευθύνει ξανά τέτοιο κάλεσμα, αλλά, όταν στρέφονται εναντίον όλης της κοινωνίας του Πόρου την ώρα που δίνει τον καλύτερό της εαυτό, ο κόμπος φτάνει στο χτένι! Η κοινωνία μας είναι η κοινωνία του POROSEA, της προσφοράς, της αλληλοβοήθειας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σαμποτάρει και να αμαυρώνει τα επιτεύγματά της.

Τέλος, ο κ. Γρίβας, και όσοι σκέφτονται σαν αυτόν, θα πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους ότι υπάρχει και η περίπτωση ένας Αντιδήμαρχος ή ένας Δήμαρχος να ασχολείται με τα κοινά για να προσφέρει αφιλοκερδώς και όχι για να κλέψει!

Γιάννης Δημητριάδης, Δήμαρχος Πόρου

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το POROSEA 2018, εκτός από τον σωστό προγραμματισμό και την αξιοποίηση των συμπερασμάτων που βγήκαν από την παρθενική διοργάνωση του 2017, οφείλεται κυρίως στην καθοριστική βοήθεια των εθελοντών και των χορηγών της. Ο Δήμος Πόρου, ως ελάχιστη έκφραση αναγνώρισης της συμβολής τους στην επιτυχία της διοργάνωσης, επιθυμεί να ευχαριστήσει αναλυτικά και προσωπικά όλους τους μεγάλους και μικρούς χορηγούς και όλα τα ακόλουθα μέλη της κοινωνίας του Πόρου για την σημαντική προσφορά τους:

• Τις εταιρίες Βίκος, Cosmote, ΕΚΚΑ (χρυσοί χορηγοί), ANTRAX, Μέλισσα, Chiquita, Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, Hellenic Seaways και όλους τους υπόλοιπους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης.

• Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ναυπλίου, το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστών “Lifeguard Hellas” και όλους τους φορείς που συνέδραμαν τη διοργάνωση σε επίπεδο ασφάλειας και ιατρικής-νοσηλευτικής κάλυψης.

• Τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ και ΣΚΑΪ.

• Τον Διοικητή Αλέξανδρο Μπουρδάκο και όλο το προσωπικό του Α.Τ. Πόρου.

• Τον Λιμενάρχη Σταμάτη Δημητρίου και όλο το προσωπικό του Λιμεναρχείου Πόρου.

• Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Πρόεδρό του Γεώργιο Αλιφέρη.

• Το Κ.Ε. Πόρος και τον Διοικητή του Γιώργο Κοτσάνη.

• Όλο το εργατικό προσωπικό του Δήμου και ιδιαίτερα τους Άννα Μουρτζούκου, Ηλία Δεκούλο και Γιώργο Κρητικό για τις ειδικές ευθύνες που ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν.

• Την εταιρία καθαριότητας ΑΠΑΝΑ και το προσωπικό της που εργάστηκε σε 24ωρη βάση καλύπτοντας κάθε αναμενόμενη και κάθε έκτακτη ανάγκη καθαρισμού και αποκομιδής.

• Τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου, το Σωματείο Λεμβούχων και τους Προέδρους τους Δημήτρη Συξέρη και Γιάννη Ρετιτάγκο για την υποστήριξη της διοργάνωσης και των αναγκών μετακίνησης του νησιού με έκτακτα δρομολόγια λέμβων.

• Τον Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο, που για μια ακόμα φορά προσέφερε σε εκδήλωση του Δήμου δωρεάν μεταφορές αθλητών και συντελεστών.

• Τη Ρίτσα Δαρσινού για τις δωρεάν μεταφορές του ασθενοφόρου της διοργάνωσης με το πλοίο της κοινοπραξίας της.

• Τις κοινοπραξίες του πορθμείου Πόρου-Γαλατά για την προσαρμογή των δρομολογίων τους και των θέσεων ελλιμενισμού των πλοίων τους, καθώς και για τη διανομή φυλλαδίων της διοργάνωσης.

• Τον Σπύρο Ροή και το Saronic Triathlon Club για τη γενική συμβολή και συμμετοχή τους.

• Τον ΝΟΠΤ, το Passage, το Askeli Water Sports, τον Νούλη Σπουρλάκο, τον Θοδωρή Καΐκα, τον Δημήτρη Καΐκα, τον Χρήστο Λίτσα, τον Δημήτρη Βλάχο και τους Αφούς Σκαμνάκη για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.

• Τα ξενοδοχεία και καταλύματα: Aegean Villas, Αλκυών, Θεανώ, Kaikas Studios, Καλημέρα, Lions2, Μάνεση, Mania’s Studios, Νινέτα, Πανόραμα, Παύλου, Saron, Συμεών, Vasilis’ Studios, Xenia – Poros Image, Το Σπίτι της Μανόν.

• Τα εστιατόρια και καφετέριες: Αλλοτινό, Άσπρος Γάτος, Άσπρος Γάτος/Πιτσαρία, Βασίλης, Γεια Μας, Cielo, Clock, Δημήτρης, Ευ, Grande, Κήπος, Κολώνα/Ασκέλι, Macaroni & More, Ναύτης, Παλαιό Συντριβάνι, Παράδεισος, Πέτρος, Passagio, Porto, P-Eat Stop, Primasera, Στη Ρότα, Σπιλιάδα, Τυρόπουλος, Unique.

• Όλους τους κατοίκους και επαγγελματίες του Πόρου και ειδικά το Σωματείο Αυτοκινητιστών, τον Πρόεδρό του Στέλιο Τσιμπλάκο και όλους τους οδηγούς ταξί, που προσαρμόστηκαν αδιαμαρτύρητα στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συμμετείχαν στη γιορτή.

• Τον Αλέξανδρο Δημητριάδη και τους Κώστα Γκιών, Μπάμπη Κανατσίδη και Κατερίνα Ανδρεάδη για τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης από πλευράς Δήμου και την οργάνωση των εθελοντών.

• Τους ομαδάρχες των εθελοντών Δέδε Σπύρο, Καπέτα Ράνια, Λιβανού Γεωργία, Πάνου Αντώνη, Ροΐδη Καίτη και Τζανετοπούλου Χρύσα, Μαρία Βαρβάρου, Κατερίνα Ανδρεάδη, Κατερίνα Σακελλίου και Μαριτέζ Μέλλου-Λαγκρία.

• Τους ακόλουθους 123 εθελοντές (αλφαβητικά): Astrid Albers, Gerard Menses, Pascale Terlak, Pierre Roch, Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος, Αλεξόπουλος Τάκης, Αλεξοπούλου Φωτεινή, Ανδριανοπούλου Μαρία, Βίκου Αντιγόνη, Βλάχος Δημήτρης, Βογιατζή Βάσια, Βογιατζή Όλγα, Βολιώτη Θεοφανία, Βρανά Έλσα, Γιακουμή Δέσποινα, Γκεοργκίεβα Βίκυ, Γκεοργκίεβα Ντέσυ, Γκεοργκίεβα Ολυμπία, Γκιών Ελευθερία, Γκιών Ευηλία, Δάγκλη Ιωάννα, Δοντά Στεφανία, Καΐκα Δήμητρα, Καΐκα Μαρία, Καΐκα Χρυσάννα, Καΐκας Γιάννης, Καΐκας Δημήτρης, Καΐκας Χ. Ανδρέας, Κάιο Κατερίνα, Κανατσίδη Άννα, Κανατσίδη Ελένη, Καπελέ Νόρα, Κλάψη Μαρία, Κλείσα Ευαγγελία, Κλείσας Γιώργος, Κολέντζου Πανωραία, Κοντογιάννη Μαριτίνα, Κοντογιαννοπούλου Κατερίνα, Κοτζαράπογλου Αριάννα, Κοτζαράπογλου Ιωάννα, Κουγιούρη Σταματίνα, Κουνέλη Βιολέτα, Κουνέλη Ντορέτα, Κουτουζή Ελένη, Κρητικού Ιωάννα, Κυριακοπούλου Μάρθα, Λαγού Σοφία, Λάμπας Κώστας, Λεβειδιώτη Γεωργία, Λεσιώτη Ζωή, Λίτσας Χρήστος, Λούζη-Δεδελού Ελένη, Λούζης Γιάννης, Λυτταρίδης Δημήτρης, Μαλέ Ελπίδα, Μαυρου Βάσω, Μέλλου Μαριλένα, Μοσχογιάννης Δημήτρης, Μούγιος Νίκος, Μουρτζούκου Άννα, Μπερή-Παπαδοπούλου Χριστίνα, Μπετενιώτη Αγγελική, Μπίστινα Μαρία, Μπιτούνη Λυδία, Μπιτούνης Γιώργος, Νταΐρί Χριστίνα, Ντελημαρά Μαρία, Ξανθοπούλου Βαλέρια, Παγώνη Μάρω, Παλαβράκη Ευδοκία, Πάνου Ανδρέας, Παπαγιαννακοπούλου Φωτεινή, Παπαδιαμάντη Μαριάνθη, Παπαδοπούλου Λυδία, Παπαδοπούλου Φρύνη, Παπαζαφειροπούλου Σταματίνα, Παπαζαφειροπούλου Φανή, Παπαθυμιοπούλου Ζωή, Παπαχρήστου Δημήτρης, Παύλου Ναταλία, Πετρίτης Σταμάτης, Πιγκαρά Χρύσα, Πόποβιτς Σοφία, Πρωτόπαπα Φανή, Ραμαντζάς Αποστόλης, Ραμαντζάς Μιχάλης, Ράπτης Δημήτρης, Ροή Χριστίνα, Ρούσος Κωνσταντίνος, Σακκά Αναστασία, Σουκαράς Σωτήρης, Σταματή Αλέκα, Σταύρου Γιάννης, Στεφανίδη Τούλα, Στεφανίδης Μάνος, Στιέφι Ιωάννα, Συξέρης Δημήτρης, Τασιούδη Μαρία, Τζανετόπουλος Νίκος, Τζανετοπούλου Χαρίκλεια, Τζανέτος Δημήτρης, Τζάνου Γιώτα, Τζάνου Δανάη, Τζάνου Δήμητρα, Τζάνου Ελευθερία, Τζάνου Έλλη, Τρασάνη Βάλια, Τρασάνη Βασιλική, Τρασάνη Βάσω, Τρασάνη Μαρία, Τρασάνης Γιάννης, Τρασάνης Κωνσταντίνος, Τριμπόνιας Θανάσης, Τσούκας Βαγγέλης, Τυλιγάδης Γεώργιος, Χάιρο Μιχαέλα, Χάλκου Ιωάννα, Χαριζάνη Ιωάννα, Χατζοπούλου Νικολέτα.

Τη διοργάνωση συνέδραμαν επίσης, καλύπτοντας επί μέρους έξοδα και υλικές ανάγκες ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Πόρου.

Η μαζική εθελοντική συμμετοχή της κοινωνίας του Πόρου στις εξωστρεφείς δράσεις του Δήμου που προσελκύουν στο νησί χιλιάδες επισκεπτών και μεγαλώνουν τη φήμη του σε όλη την Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς και παραδειγματισμού για όλους και ειδικά για τη νέα γενιά. Από την άλλη, μεμονωμένες συμπεριφορές και στάσεις που περιφρονούν την κοινή προσπάθεια, θα πρέπει να τεθούν στο περιθώριο από την υγιή αυτή κοινωνία, η οποία προχωράει μπροστά (σχετικά με αυτές θα εκδοθεί ξεχωριστό Δ.Τ.).

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από τον Πόρο οι 600 και πλέον αθλητές που συμμετείχαν στο POROSEA 2018 στις 9 και 10 Ιουνίου 2018. Η διοργάνωση, η οποία περιελάμβανε αγώνες multisport (τρίαθλο, aquathlon, κολύμβηση και δρομικά) σε όλο το νησί του Πόρου (Νεώριο, Ασκέλι, Οικισμός, Ρώσικο, βόρειος Πόρος), στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ικανοποιώντας, τόσο τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους, όσο και τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι την απόλαυσαν και την υποστήριξαν υπό τον ρόλο των εθελοντών, των επαγγελματιών και των θεατών.

image image image image

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για την καθοριστική συνεισφορά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης τους συνδιοργανωτές, WhyNot και Saronic Triathlon Club, το Α.Τ. Πόρου, το Λιμεναρχείο Πόρου, τους δεκάδες εθελοντές κάθε ηλικίας και τους μεγάλους και μικρούς χορηγούς, τα ονόματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν σύντομα με ξεχωριστή ανακοίνωση. Ευχαριστεί επίσης όλους τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του νησιού, που αγκάλιασαν τη διοργάνωση και προσαρμόστηκαν με θετική διάθεση στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που μετέτρεψαν για αρκετές ώρες τον Πόρο σε νησί χωρίς αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του POROSEA 2019 θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

*φωτογραφίες: Αργύρης Αναγνωστόπουλος, Μπάμπης Κανατσίδης, WhyNot

Σε ρυθμούς POROSEA κινείται από σήμερα ο Πόρος, με εκατοντάδες αθλητές και συνοδούς να καταφτάνουν στο νησί.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει κολυμβητικά αγωνίσματα το πρωί του Σαββάτου (12:00 – παραλία Ρώσικου Ναύσταθμου), δρομικά το απόγευμα της ίδιας ημέρας (17:45 – πλ. Ηρώων) και ποδήλατο, τρίαθλο και aquathlon την Κυριακή το πρωί.

Οι απονομές των αγωνισμάτων θα γίνουν στην πλ. Ηρώων το Σάββατο στις 21:00 και την Κυριακή στις 13:30, ενώ θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις για τους αθλητές, τους συνοδούς τους και τους κατοίκους του Πόρου:

Hatha Yoga το Σάββατο στις 11:45 στον Ρώσικο και στις 21:00 στην πλ. Ηρώων, Pasta Party το Σάββατο στις 21:45 στην πλ. Ηρώων και, αμέσως μετά, όλος ο Πόρος χορεύει χασάπικο με το Χοροδιδασκαλείο του Ν.Ο.Π.Τ. και η βραδιά ολοκληρώνεται με συναυλία 80’s – 90’s – 00’s με τους Walkman The Band.

image

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Α.Ε., στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», ανακοινώνει προς τους αιτούντες της δράσης τα απαραίτητα δικαιολογητικά σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής των παιδιών στον Παιδικό Σταθμό και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης. Δείτε εδώ την ανακοίνωση.

Αγαπητοί κάτοικοι, επαγγελματίες και επισκέπτες του Πόρου,

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου, διοργανώνονται στο νησί μας οι 2οι αγώνες POROSEA και απαιτείται η συνεργασία όλων σας για την επιτυχία τους. Οι καθολικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας που έχουν θεσπισθεί για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στα δρομικά και ποδηλατικά αγωνίσματα της διοργάνωσης (Απόφαση υπ’ αριθμ. 5/22.5.2018 Δ/ντή Αστυνομίας Πειραιά) είναι οι ακόλουθες:

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ, 17:30 έως 20:45

Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και απαγόρευση στάσης/στάθμευσης (α) σε όλη τη Σφαιρία και (β) στην Καλαυρία από Κανάλι έως Ρωσικό Ναύσταθμο

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ, 08:30 έως 13:45

Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και απαγόρευση στάσης/στάθμευσης (α) σε όλη τη Σφαιρία και (β) στην Καλαυρία από Κανάλι προς Σιρένε, Ναό Ποσειδώνα, Αγ. Νεκτάριο, Βρυσούλα, Κανάλι έως Ρωσικό Ναύσταθμο (οι διαδρομές θα απελευθερώνονται αμέσως μετά την διέλευση των τελευταίων αθλητών)

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες του νησιού:

Να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και να αποφύγουν κάθε μετακίνηση τις ώρες ισχύος τους

Να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των εθελοντών των συντελεστών της διοργάνωσης

Να αποσύρουν από το οδόστρωμα κάθε εμπόδιο, όπως ζαρντινιέρες, τρέιλερ, κλπ

Να μην κάνουν δραστηριότητες (πλυσίματα) που μπορεί να βρέξουν τα σοκάκια και το οδόστρωμα

Πληροφορίες για τις μετακινήσεις και μεταφορές προς – από και στο εσωτερικό του νησιού:

Οι ανωτέρω απαγορεύσεις αφορούν και τα ΤΑΞΙ και το λεωφορείο του Ασκελίου.

Όσοι αναχωρούν από το νησί με ιπτάμενα σε ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα πρέπει να κατέβουν στο λιμάνι πριν την έναρξη των απαγορεύσεων.

Όσοι φτάνουν σε ώρες απαγόρευσης, θα πρέπει να περιμένουν στο λιμάνι την λήξη τους.

Την Κυριακή το πρωί, λόγω της διεξαγωγής των κολυμβητικών διαδρομών, τα δρομολόγια του πορθμείου Πόρου – Γαλατά θα διαφοροποιηθούν ως εξής:

Από Γαλατά: 7:00, 08:00, 8:30, 10:00,10:30, 11:00, 12:00, 13:00

Από Πόρο: 07:10, 08:10, 08:50, 10:40, 11:10, 12:10, 13:10

Απαγορεύεται η είσοδος πούλμαν στο νησί

Απαγορεύεται η κυκλοφορία στην παραλιακή οδό από 20:00 έως 1:00 (θερινή απαγόρευση)

Οι επαγγελματίες του τουρισμού (ξενοδόχοι, πράκτορες, εστιάτορες, αυτοκινητιστές) παρακαλούνται να ενημερώνουν τους επισκέπτες για όλες τις παραπάνω πληροφορίες.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία FM θα διαφημίζεται το νησί μας για το διάστημα 29.5-25.6.

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου, υλοποιώντας το πρόγραμμά της για το 2018, διοργανώνει ραδιοφωνικό διαγωνισμό με 4 σποτάκια ημερησίως από Δευτέρα έως Πέμπτη για το παραπάνω διάστημα, στο πλαίσιο του οποίου οι νικητές θα κερδίσουν από ένα διήμερο στα ξενοδοχεία Sirene Blue Resort και Poros Image που προσέφεραν τη διαμονή.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να μπουν στη σελίδα Visit Poros Island Greece στο Facebook και να κάνουν like and share, ώστε να λάβουν μέρος.

Ήδη τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, με 800 περίπου νέα like σε διάστημα 2 ημερών.

Ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο με τα ξενοδοχεία New Aegli και Golden View.

Πάμε Πόρο!

Σημαντικές χρηματοδοτήσεις για δράσεις που είχε αιτηθεί ο Δήμος Πόρου εγκρίθηκαν τον τελευταίο καιρό, στο πλαίσιο αντίστοιχων προσκλήσεων που δημοσιοποιήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών (πρόγραμμα «Φιλόδημος»). Οι δράσεις, για τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου ήδη έλαβε τις απαιτούμενες Αποφάσεις για την αξιοποίηση των αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων, είναι οι ακόλουθες:

• Παιδικές χαρές: 204.000€
• Μηχανήματα και οχήματα έργου: 105.000€
• Υποδομές κτηρίων κοινωνικών δομών: 60.000€
• Συντήρηση σχολικών κτηρίων: 18.100€
• Αποπληρωμή δικαστικής οφειλής: 53.000€ (επιχορήγηση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών)

Επιπλέον, ο Δήμος μας έχει υποβάλει ή πρόκειται να υποβάλει και αιτήματα χρηματοδότησης για τα εξής:

• Εξοπλισμοί πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων: 300.000€ (πρόγραμμα LEADER)
• Δημιουργία δύο σημείων πρόσβασης ΑμΕΑ στην θάλασσα: 112.000€ (ΕΣΠΑ)
• Τριετής υποστήριξη του Poros Arts Festival: 51.000€ (πρόγραμμα LEADER)
• Εγκατάσταση και λειτουργία δωρεάν WiFi σε κ/χ χώρους (πρόγραμμα WiFi4EU)

Δείτε εδώ τους πίνακες των προσωρινών αποτελεσμάτων της υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 8/2018 ανακοίνωσης για πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για τη στελέχωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Πόρου.

Με εντυπωσιακά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί βυθών και ακτών που διοργάνωσαν στις 19 και 20 Μαΐου ο Δήμος Πόρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, η εθελοντική ομάδα δυτών “Aegean Rebreath” και το Λιμεναρχείο Πόρου.

image

Στο πλαίσιο της δράσης, 22 αυτόνομοι και ελεύθεροι δύτες (μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Πόρου), απομάκρυναν άχρηστα υλικά από το λιμάνι του Πόρου και κολλημένα δίχτυα από βυθούς στα βόρεια του νησιού, ενώ ισάριθμοι παράκτιοι εθελοντές διενήργησαν καθαρισμούς βορείων ακτών που επιβαρύνονται με θαλάσσια απορρίμματα της Αττικής.

image

Με την ολοκλήρωση της δράσης συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 70 λάστιχα, 150 μεγάλες σακούλες και τσουβάλια ανακυκλώσιμων υλικών, δίχτυα, μπαταρίες σκαφών, σωλήνες, σκοινιά και δεκάδες αντικείμενα από σίδερο, πλαστικό, γυαλί κ.ά.

image

Τα έξοδα της δράσης καλύφθηκαν από το ΔΛΤ Πόρου, καθώς και από τους ακόλουθους χορηγούς: Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, ΑΠΑΝΑ, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Δημήτρης Πολυσόπουλος, Γιάννης Δημητριάδης, ξενοδοχεία: Saron, Διούνυσος, Παύλου, Nikis Village, Kichli, Kaikas Studios, Συμεών, εστιατόρια: Στη Ρότα, Βασίλης, Πέτρος, Άσπρος Γάτος, Macaroni & More. Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί τους παραπάνω χορηγούς, την “Aegean Rebreath”, τον Λιμενάρχη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Πόρου, το Associated Press και το Porosnews για τη δημοσιογραφική κάλυψη, τους υπαλλήλους του Δήμου και του εργολάβου καθαριότητας που συμμετείχαν στις δράσεις, καθώς και όλους τους Ποριώτες εθελοντές που συνέδραμαν σε αυτές και ειδικά στους: Νούλη Σπουρλάκο, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, Γιάννη Μοστίτσογλου, Δημήτρη και Στέφανο Μενεγάκη, Κώστα Σκαμνάκη, Νίκο Σούχλα, Λάκη Ρούσο, Τάκη Θεοφάνους, Δημήτρη Καΐκα, Κατερίνα Ανδρεάδη, Δήμητρα και Μαρία Καΐκα και Χρύσα Τζανετοπούλου.

image

Τέλος, από πλευράς Δήμου, τον προγραμματισμό της δράσης επιμελήθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Γιώργος Αλιφέρης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος περιβάλλοντος Νάγια Κοράλλη και τον συντονισμό της σε στεριά και θάλασσα, τα μέλη του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Πολυσόπουλος, Γιώργος Κλείσας και Α. Δημητριάδης, μαζί με τους δύο Αντιδημάρχους, Τάσο Παπαχρήστου και Γιώργο Κουτουζή.

image

Δείτε τους όρους του διαγωνισμού εδώ

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της μειοψηφίας και του ΕΕΣΠ για το ζήτημα των κ/χ χώρων, δείχνουν ότι το βαρέλι του ψέματος και της έλλειψης αυτοσεβασμού τους δεν έχει πάτο. Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους για την αλλοπρόσαλλη στάση τους, έχουν το θράσος να εκδίδουν ανακοινώσεις με τις οποίες χωρίς καμία τεκμηρίωση κατηγορούν το Δήμο για «διαστρέβλωση της αλήθειας, έλλειψη ισονομίας, πολιτικό μίσος κτλ». Οι δημότες όμως γνωρίζουν ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί -καθώς πλέον και εκείνοι της βλακείας και της θρασύτητας- χαρακτηρίζουν τη στάση εκείνων που τις εκτοξεύουν.

Όπως έχει εξηγήσει υπεύθυνα ο Δήμος, οι νέες Αποφάσεις που αναγκάστηκε να ψηφίσει τον Μάιο το ΔΣ, μετά την προσφυγή που άσκησε η μειοψηφία κατά της Απόφασης του Δεκεμβρίου, έπρεπε να είναι κατακερματισμένες, επειδή έτσι επέβαλε το σκεπτικό της ακυρωτικής Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κατά την ψήφιση των νέων Αποφάσεων, η μειοψηφία φυσικά και είχε κάθε δικαίωμα να θέσει όποια διαφορετική πρόταση ήθελε, αλλά δεν το έκανε. Αντίθετα, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο ΕΕΣΠ, υπέβαλαν διαφορετικές προτάσεις, ενώ ούτε σήμερα εξηγούν πού διαφωνούν με τις Αποφάσεις και τελικά πού στηρίζουν τις ανεπίτρεπτες κατηγορίες τους. Σε ένα μόνο σημείο έχουν δίκιο: ότι μέχρι το 2014 το θέμα των κ/χ χώρων «δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα» τον Δήμο. Πράγματι, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, χωρίς ποτέ η αντιπολίτευση να ασκεί προσφυγές εναντίον τους, διαχειρίζονταν τους κ/χ χώρους με αδιαφάνεια, παραβιάζοντας τη νομοθεσία και κάνοντας εξυπηρετήσεις στους συγγενείς τους.

Συνεχίζοντας την υπεύθυνη στάση του και επειδή η αλήθεια έχει μία μόνο όψη, ο Δήμος Πόρου, δημοσιοποιεί όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση.

Απόφαση ΔΣ για καθορισμό παραχωρούμενων Κ/Χ 2018 και εφ’ εξής

Προσφυγή παράταξης μειοψηφίας

Προσφυγή ΕΕΣΠ

Προσφυγή καταστηματαρχών οδού Μητροπόλεως

Ακύρωση Απόφασης ΔΣ από Αποκ. Διοίκηση

Πρακτικό ΕΠΧΚΧ

Ο Δήμος Πόρου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου και η εθελοντική ομάδα δυτών «Aegean Rebreath», σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πόρου, διοργανώνουν το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 ευρείες δράσεις καθαρισμού βυθών και ακτών στο νησί του Πόρου. Στο πλαίσιο των δράσεων:

• Το Σάββατο 19 Μαΐου, θα διενεργηθούν υποβρύχιοι καθαρισμοί σε όλο το λιμάνι του Πόρου από το Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ έως την Πούντα και καθαρισμοί επιβαρυμένων βόρειων ακτών του νησιού.

• Την Κυριακή 20 Μαΐου, θα συνεχιστούν οι καθαρισμοί ακτών και θα πραγματοποιηθούν απομακρύνσεις κολλημένων διχτυών από υφάλους στα βόρεια του νησιού.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συνδρομή εθελοντών, καθώς και υπαλλήλων του Δήμου και της δημοτικής εργολαβίας καθαριότητας, ενώ θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη από το Associated Press.

Ο Δήμος καλεί οποιονδήποτε εθελοντή επιθυμεί να συμμετέχει στις δράσεις (δύτες αυτόνομης ή ελεύθερης κατάδυσης, επαγγελματίες ή ιδιώτες ιδιοκτήτες μικρών σκαφών και πεζοί εθελοντές) να επικοινωνήσει με το Γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο 2298320512 ή στο email dimarhos@poros.gr.

Χορηγοί: Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, υπηρεσίες καθαριότητας ΑΠΑΝΑ, ξενοδοχεία/ενοικιαζόμενα δωμάτια: Saron, Διούνυσος, Παύλου, Kichli, Kaikas Studios, Συμεών, εστιατόρια: Στη Ρότα, Βασίλης, Πέτρος, Άσπρος Γάτος, Macaroni & More.

Ο Δήμος Πόρου καλεί τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να κάνουν χρήση κοινόχρηστων δημοτικών χώρων για το 2018, να προσέλθουν στο Δημαρχείο προκειμένου να υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία φέτος καθυστέρησε ιδιαίτερα, επειδή η κανονιστική Απόφαση του ΔΣ Πόρου, με την οποία καθορίστηκαν έγκαιρα -στις 13.12.2017- οι προς παραχώρηση κ/χ χώροι για το 2018 και εφεξής, ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά από προσφυγή που άσκησε η μειοψηφία (πλην της κ. Ε. Κουτουζή). Την ακύρωση της Απόφασης είχαν ζητήσει επίσης με προσφυγές τους ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και -από κοινού- 9 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Μητροπόλεως (μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ), με επιχείρημα ότι στον εν λόγω πεζόδρομο πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες διελεύσεις για την κίνηση των πεζών και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και για τη βελτίωση της αισθητικής.

Η ακύρωση της Απόφασης γνωστοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου και αμέσως ο Δήμος ξεκίνησε τη λήψη νέων Αποφάσεων για το νομότυπο καθορισμό των παραχωρούμενων κ/χ χώρων. Έτσι, μετά από την απαιτούμενη διαδικασία διάρκειας 1,5 μήνα, στις 2.5.2018 ψηφίστηκαν τελικά οι Αποφάσεις με τις οποίες καθορίστηκαν ξανά οι παραχωρούμενοι κ/χ χώροι του Δήμου μας (οι οποίοι είναι όλοι όσοι είχαν παραχωρηθεί ή είχε γίνει αίτηση για την παραχώρησή τους το 2017). Μάλιστα, με τις νέες Αποφάσεις, οι παραχωρούμενοι χώροι στον πεζόδρομο της Μητροπόλεως και στον μόλις έναν ακόμη πεζόδρομο του Δήμου στον οποίο γίνονται παραχωρήσεις, περιορίστηκαν, όπως ακριβώς ζητούσαν οι προσφεύγοντες και όπως διαπιστώθηκε ότι προβλέπει η νομοθεσία (Υ.Α. 52907/2009, ά. 2), ώστε να διατηρούνται ακάλυπτοι διάδρομοι πλάτους 3,5μ. στον άξονά τους (αντί 2,58μ. που ήταν προηγουμένως στην οδό Μητροπόλεως). Ωστόσο, με την πρόβλεψη αυτή διαφώνησε και πάλι η μειοψηφία, οι εκπρόσωποι της οποίας στην Οικονομική Επιτροπή (Στ. Μητσοπούλου, Β. Ζεντέλης) καταψήφισαν τη σχετική εισήγηση προς το ΔΣ, ενώ λευκό ψήφισε και το μέλος της πλειοψηφίας, Κ. Δόσκαρης. Ακολούθως, στο ΔΣ η μειοψηφία υπερψήφισε τελικά τις Αποφάσεις, σημειώνοντας όμως ότι διαφωνεί με αυτές… ενώ λευκό ψήφισε και πάλι ο κ. Δόσκαρης.

Από την μεριά του, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο οποίος λίγο πριν το Πάσχα είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία εγκάλεσε το Δήμο επειδή αργεί να ολοκληρώσει τις παραχωρήσεις (!), εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία συνεχάρη τον κ. Δόσκαρη, «επειδή πήρε θαρραλέα το μέρος των επαγγελματιών και των θέσεων του ΕΕΣΠ». Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι οι Αποφάσεις που ψηφίστηκαν ενσωμάτωσαν ακριβώς τις θέσεις του ΕΕΣΠ και ότι όταν έγινε αυτό αποκαλύφθηκε ότι οι πραγματικοί σκοποί του Συλλόγου ήταν διαφορετικοί. Για μια ακόμα φορά, τόσο ο ΕΕΣΠ, όσο και η εντός ΔΣ αντιπολίτευση, λειτούργησαν αλλοπρόσαλλα με μοναδικό κριτήριο να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες καταστάσεις και να κάνουν ζημιά στον Δήμο, αδιαφορώντας πλήρως για το συμφέρον της πλειοψηφίας των επιχειρηματιών και των πολιτών.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου διακηρύσσει δημόσιο συνοπτικό διαγωνισμό επιλογής αναδόχου για την εκπόνηση της Μελέτης με τίτλο «Λειτουργικός Σχεδιασμός Λιμένα Πόρου», εκτιμώμενης αξίας 59.909,40€ (πλέον Φ.Π.Α. 24%), που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (Α’ 147), και καλεί τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς να υποβάλουν προσφορά για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης της ως άνω Μελέτης.

Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών: 24.5.2018 (11:30).

Κατεβάστε εδώ το φάκελο με τα σχετικά έγγραφα.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Πόρου στην έκθεση Greek Travel Show που διεξήχθη από τις 4 έως τις 6 Μάϊου 2018 στο Εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι.

Με τη συμβολή επιχειρηματιών του νησιού και του ΕΕΣΠ, ο Δήμος μας κατασκεύασε το ομορφότερο περίπτερο της έκθεσης, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών και τουριστικών επαγγελματιών.

image

Στους περίπου 5.000 επισκέπτες που υπολογίζεται ότι επισκέφθηκαν το περίπτερο του Πόρου μοιράστηκε υλικό προβολής, ενώ έγινε επίσης επίδειξη ύφανσης σε αργαλειό από την Ελένη Παύλου και κληρώθηκαν δύο Σαββατοκύριακα για 4 άτομα στο νησί μας, χορηγία των ξενοδοχείων New Aegli και Golden View.

image

Ο Δήμος ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους επαγγελματίες που, μαζί με τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής, στελέχωσαν το περίπτερο της Έκθεσης (Άννα Κανατσίδη, Ελένη Παύλου, Χρύσα Τζανετοπούλου, Ράνια Καπέτα, Βαγγέλης Παπαθυμιόπουλος, Νίκος Κεφαλληνός και Κώστας Λάμπας), καθώς και όσους εργάστηκαν και έκαναν χορηγίες για το στήσιμό του (Νίκος Δημητριάδης, Γιώργος Στούπης, Κυριάκος Κοζμπανής, Νίκος Μωρόπουλος, Ανδρέας Καΐκας, Γιώργος Κανατσίδης, Τάσος Παγώνης, Μάκης Κομνηνός, Γιάννης Δόσκαρης, Τάκης Ζεντέλης, Κατερίνα Σακελίου, Ζαχαροπλαστείο Δάγκλη, New Aegli, Golden View).

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Πόρου, για δεύτερη φορά, στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που πραγματοποιείται σε Δήμους όλης της χώρας υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Στο πλαίσιο της δράσης, 100 γυναίκες υποβλήθηκαν σε έλεγχο από την κινητή μονάδα που επισκέφθηκε το νησί μας στις 25 και 26 Απριλίου.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί θερμά τους συντελεστές της δράσης, καθώς και τους χορηγούς της διημερίδας: Διόνυσος, 7 Αδέλφια, Άσπρος Γάτος, Clock.

Αγαπητοί εθελοντές,

Το παρόν μήνυμα είναι ένα αίτημα υποστήριξης για το μεγάλο αθλητικό-τουριστικό event POROSEA στις 9-10 Ιουνίου 2018. Η διοργάνωση είναι διάρκειας 2 ημερών και περιλαμβάνει 4 αθλήματα (κολύμβηση, δρομικά, τρίαθλο και aquathlon, όλα σε ποικιλία αποστάσεων), καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν τους θεατές, τους συνοδούς των αθλητών αλλά και τους ίδιους τους αθλητές. Για την επιτυχημένη διεξαγωγή της, ο Δήμος Πόρου καλεί όλους όσοι επιθυμούν να τη στηρίξουν μέσα από τον εθελοντισμό.

Λόγω της φύσης των αθλημάτων που θα διεξαχθούν, αλλά και λόγω της έκτασης και του είδους των παραλλήλων δραστηριοτήτων, σάς καλούμε και φέτος να στηρίξετε τη διοργάνωση στους παρακάτω τομείς:

• Ρύθμιση/απαγόρευση της τροχαίας κίνησης σε χώρους αρμοδιότητάς σας –με τη συνδρομή των αστυνομικών και λιμενικών αρχών- στους οποίους θα βρίσκονται ή θα διασχίζουν συμμετέχοντες, με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των αγωνισμάτων.

• Έλεγχος/τροποποίηση δρομολογίων θαλασσίων σκαφών κατά τις ώρες διεξαγωγής αγωνισμάτων ή άλλων δράσεων στα σημεία αυτά.

• Συνοδεία/υποστήριξη των συνοδευτικών οχημάτων ή σκαφών (ιατρικά-ανεφοδιασμός κ.λπ.) της διοργάνωσης.

• Συνολική εποπτεία και συνδρομή των συμμετεχόντων, εθελοντών και διοργανωτών, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

• Για εγγραφή στις εθελοντικές ομάδες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έρθουν σε επαφή με το Γραφείο Δημάρχου (κα Κατερίνα Ανδρεάδη – 2298320512). Περισσότερες λεπτομέρειες για την κατανομή των εθελοντών και την ανάθεση καθηκόντων θα γίνουν γνωστές σε σειρά συναντήσεων που θα προγραμματιστούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Δήμος Πόρου – Οργανωτική Επιτροπή POROSEA

Στο πλαίσιο της Πράξης «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Πόρου», ο δικαιούχος Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για τη στελέχωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Πόρου.

Ειδικότερα, οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (1), ΔΕ Βοηθητικού Προσωπικού (1), ΠΕ Φαρμακοποιών (1) και ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών ως συντονιστή (1).

Προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών στα γραφεία του ανωτέρω φορέα (Κανάρη 20, Τ.Κ. 10674 Αθήνα): 7.5.2018.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα αρχεία:

Ανακοίνωση

Παράρτημα Ανακοίνωσης

Ειδικό Παράρτημα (Α1)

Περίληψη Ανακοίνωσης

Έντυπο Αίτησης ΣΟΧ

Εξαιρέθηκε για το σχολικό έτος 2018-2019 ο Δήμος Πόρου από την εφαρμογή της διάταξης για την υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία των παιδιών ηλικίας 4 ετών (προνήπια). Η εξαίρεση του Δήμου μας, όπως και των Δήμων Αίγινας, Κυθήρων, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Σπετσών, προέκυψε μετά από την αποστολή δύο κοινών επιστολών των Δημάρχων των εν λόγω Δήμων προς το Υπουργείο Παιδείας και μετά από σχετική παρέμβαση της ΚΕΔΕ προς τον αρμόδιο Υπουργό. Επίσης, ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, απέστειλε μια ακόμα επιστολή, με την οποία εξέθεσε αναλυτικά στο Υπουργείο τους ειδικούς λόγους που αφορούν στις κτηριακές υποδομές των Νηπιαγωγείων και του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού του Πόρου, οι οποίοι καθιστούσαν αναγκαία την εξαίρεση του Πόρου.

Παράλληλα, ο Δήμος Πόρου συνεχίζει τις ενέργειες αναβάθμισης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. Κατά την περίοδο της διακοπής του Πάσχα τοποθετήθηκε ο νέος πλαστικός τάπητας, με τον οποίο αναβαθμίστηκαν οι εσωτερικοί χώροι του κτηρίου και καλύφθηκε το παρωχημένο και ακατάλληλο για σχολικό χώρο μαρμάρινο δάπεδο. Το κόστος αγοράς και τοποθέτησης των υλικών καλύφθηκε από τον Δήμο, τον Δήμαρχο Γιάννη Δημητριάδη, την υπεύθυνη – εντεταλμένη σύμβουλο του Παιδικού Σταθμού Καίτη Ροΐδη και τους επιχειρηματίες Κυριάκο Μάνεση και Γιώργο Δημητριάδη. Τέλος, μια ακόμα σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο μας είναι η έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησης 60.000€ για την αναβάθμιση των κτηρίων κοινωνικών δομών του Δήμου μας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας πρόκειται να αξιοποιηθεί για την περαιτέρω αναβάθμιση του Παιδικού Σταθμού.

ΠΡΙΝ:

image

ΜΕΤΑ

image image

Η ομάδα εθελοντών “Let’s Do It Greece!”, σε συνεργασία με Δήμους και φορείς σε όλη την Ελλάδα, έχει προγραμματίσει και φέτος καθαρισμούς ακτών και δασών σε όλη την Ελλάδα για την Κυριακή 29 Απριλίου. Πρόκειται για μία εθελοντική δράση που διεξάγεται κάθε χρόνο, με στόχο τον ταυτόχρονο καθαρισμό ακτών, μονοπατιών και δασών σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικά εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Δήμος Πόρου, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με στόχο την αύξηση της συμμετοχής των εθελοντών, καλεί όλους τους τοπικούς Συλλόγους και φορείς, αλλά και οποιονδήποτε ιδιώτη επιθυμεί, να στηρίξουν τη δράση και να δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Γραφείο Δημάρχου (τηλ. 2298320512) τη ζώνη καθαρισμού την οποία επιθυμούν να αναλάβουν, ή να δώσουν το «παρών» στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης, την παραλία του Μικρού Νεωρίου, την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 11:00.

image

Αγαπητοί δημότες Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων,

Σας ενημερώνουμε ότι για τη συμμετοχή σας στο multisport event POROSEA 2018 ο Δήμος Πόρου έχει εξασφαλίσει έκπτωση 20% επί των τιμών της διοργάνωσης. Η έκπτωση ισχύει έως 27.5.2018 και δεν θα υπάρξει καμία παράταση. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο Γραφείο Δημάρχου κατά τις ώρες 10:00-14:00. Πριν την εγγραφή σας, ενημερωθείτε στο www.porosea.com για τα διαθέσιμα αγωνίσματα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Απαιτούμενα στοιχεία για εγγραφές:

1. Ιατρική βεβαίωση για όλα τα αγωνίσματα (τρίαθλο, ποδηλασία, κολυμβητικά, δρομικά). Για τα κολυμβητικά αγωνίσματα αρκεί και η προσκόμιση ισχύοντος (τρέχοντος έτους) δελτίου ομάδος κολύμβησης.
2. Υπεύθυνη δήλωση γονέων ή κηδεμόνων σε περιπτώσεις συμμετοχής ανηλίκων.
3. Καταχώρηση προσωπικής διεύθυνσης e-mail για την επιβεβαίωση της εγγραφής.
4. Αντίγραφο δημοτολογίου ή πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας (μόνο για δημότες/μόνιμους κατοίκους του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων).

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιάως & Νήσων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων για την κάλυψη εποχιακών ή παροδικών αναγκών της. Για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου, η πρόσκληση αφορά την πλήρωση μίας (1) θέσης.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, το παράρτημα ΣΟΧ, το ειδικό παράρτημα και τις λεπτομέρειες κατάθεσης των αιτήσεων.

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η προσφυγή του Δήμου Τροιζηνιας – Μεθάνων κατά της υπ’ αριθμ. 228/2017 Απόφασης του ΔΣ Πόρου, με την οποία είχε αποφασιστεί η θέσπιση τέλους, σε βάρος του γειτονικού Δήμου, ισοδύναμου με το 28% των δαπανών που διενεργεί ο Δήμος Πόρου για τις δαπάνες του Βιολογικού Καθαρισμού. Υπενθυμίζεται ότι, παρότι η πόλη του Γαλατά έχει συνδεθεί με το δίκτυο του ΒΙΟΚΑ του Πόρου από το 2007, ποτέ έως σήμερα ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων (πρ. Γαλατά) δεν έχει συνδράμει στις δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας του έργου (ύψους 200.000€ – 300.000€ ετησίως), αφού οι δύο Δήμοι δεν υπέγραψαν ποτέ καμία σχετική συμφωνία, ούτε κατά το στάδιο σχεδιασμού των έργων, ούτε κατά τη σύνδεση του Γαλατά με αυτά, ούτε στη συνέχεια.

Η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Πόρου, τηρώντας την προεκλογική δέσμευσή της, ανέθεσε σε εξειδικευμένη εταιρία την εκπόνηση Οικονομοτεχνικής Μελέτης, ώστε να προσδιοριστεί με επιστημονικό τρόπο το ύψος της απαιτούμενης συμμετοχής του Γαλατά και αμέσως μετά την παραλαβή της στις αρχές του 2017, ο Δήμαρχος Πόρου κάλεσε με διαδοχικά έγγραφά του τον Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων σε συζήτηση για τη διευθέτηση του ζητήματος. Καθώς δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση στις σχετικές προσκλήσεις, το ΔΣ Πόρου στις 13.12.2017 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την επιβολή από το 2018 του σχετικού τέλους. Κατά της εν λόγω Απόφασης άσκησε προσφυγή ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, η οποία, όπως ενημέρωσε τους δύο Δήμους στις 13.3.2018 ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απορρίφθηκε. Έτσι, από εδώ και στο εξής οι σχετικές οφειλές θα βεβαιώνονται σε τριμηνιαία βάση, ενώ οι οφειλές που αφορούν στα παρελθόντα έτη θα διεκδικηθούν με την άσκηση αγωγής.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πόρου, κατόπιν των υπ’ αριθμ. 136 – 146/2018 Αποφάσεών της, ανακοινώνει την έναρξη διαβούλευσης μίας εβδομάδας για τον καθορισμό ως παραχωρούμενων ή μη, από το 2018 και εφεξής, των κ/χ δημοτικών χώρων που είχαν παραχωρηθεί το 2017 ή είχε υποβληθεί αίτημα παραχώρησής τους.

Κάθε πολίτης ή φορέας που θέλει να εκφράσει την άποψή του στο πλαίσιο της διαβούλευσης καλείται να καταθέσει τις θέσεις του μέχρι την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στο πρωτόκολλο του Δήμου ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimarhos@poros.gr

Η συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθείται επειδή η υπ’ αριθμ. 234/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία όλοι οι χώροι που είχαν παραχωρηθεί το 2017 καθορίστηκαν ως παραχωρούμενοι για τα επόμενα έτη, ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά από προσφυγές που υπέβαλαν, ζητώντας την ακύρωσή της, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας του Δήμου (πλην της κ. Ε. Κουτουζή), ο Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και εννέα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο της οδού Μητροπόλεως.

Η έγκριση των παραχωρήσεων για το 2018 θα καταστεί δυνατή μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και τη λήψη νέων κανονιστικών Αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ξεκινούν την Παρασκευή 20 Απριλίου οι δράσεις καθαρισμού των παραλιών του Δήμου μας, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Στους καθαρισμούς θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Πόρου, οι Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, δημοτικοί υπάλληλοι και το συνεργείο του εργολάβου καθαριότητας του Δήμου. Μπορεί επίσης να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος εθελοντής.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από την παραλία στην ιδιοκτησία Κοντομηνά με κατεύθυνση προς τα Τσελεβίνια και θα συνεχιστούν στις βόρειες παραλίες της Πελοποννήσου, αλλά και στις βόρειες παραλίες του Πόρου, όπου η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με σκάφη.

Επίσης, ο Δήμος μας θα συμμετέχει στην πανελλαδική δράση “Let’ s Do it Greece” την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και, σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών δυτών “Aegean Rebreath”, θα διοργανώσει στις 19 και 20 Μαΐου εκτεταμένους καθαρισμούς ακτών και βυθών στο λιμάνι του Πόρου και σε απομακρυσμένα σημεία που επιβαρύνονται από τα βόρεια θαλάσσια ρέματα.

Κάθε δράση θα ανακοινώνεται έγκαιρα με αντίστοιχη ανακοίνωση.

Σημείο συνάντησης την Παρασκευή, το πορθμείο του Πόρου στις 09:05.

Πληροφορίες: Γραφείου Δημάρχου – 2298026050.

Εβδομήντα εφτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 18.4.2018, από την αυτοκτονία του Αλέξανδρου Κορυζή. Ο Αλέξανδρος Κορυζής γεννήθηκε στον Πόρο το 1885 και αυτοκτόνησε στην Αθήνα, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, στις 18 Απριλίου 1941. Ήταν γιος του Γεωργίου Κορυζή, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής και Δήμαρχος Πόρου, και της Αικατερίνης Μισυρλή, η οποία κατάγονταν από την Πύλο και ήταν ανιψιά του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου. Ο Κορυζής πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον Πόρο και στη συνέχεια σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Το 1903 διορίστηκε στην Εθνική Τράπεζα και το 1929 ανέλαβε πρώτος Πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας. Με την επικράτηση του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου 1936, ανέλαβε Υπουργός Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως έως το 1939, όταν και διορίστηκε Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Με τον θάνατο του Μεταξά, ο Βασιλιάς Γεώργιος Β’ στις 29 Ιανουαρίου 1941 τού ανέθεσε την πρωθυπουργία της Ελλάδος.

Στις 6 Απριλίου του 1941, ο Κορυζής έγινε ο Πρωθυπουργός που είπε το δεύτερο ΟΧΙ στους εισβολείς, απορρίπτοντας τελεσίγραφο των Γερμανών για απομάκρυνση των βρετανικών δυνάμεων από την Ελλάδα. Στις 18 Απριλίου (Μ. Παρασκευή) συμμετείχε στο Τατόι σε σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του Βασιλιά, όπου ζήτησε να σχηματιστεί στρατιωτική κυβέρνηση. Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνομιλία του με τον Βασιλιά. Το τι ειπώθηκε ακριβώς σε αυτή δεν είναι γνωστό, ωστόσο εικάζεται ότι οι δύο άνδρες διαφώνησαν ως προς τη συνέχιση του αγώνα. Ο Κορυζής εξήλθε συντετριμμένος με κατεύθυνση την οικία του στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Ο Βασιλιάς, ανησυχώντας, έστειλε τον διάδοχο Παύλο στην οικία του Πρωθυπουργού. Ενώ ο Παύλος μιλούσε με τη σύζυγο του Κορυζή, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί από τον πρώτο όροφο της οικίας. Ο Κορυζής είχε αυτοκτονήσει με δύο (!) σφαίρες στην καρδιακή χώρα. Ο τραπεζίτης πρωθυπουργός διάλεξε να ακολουθήσει το παράδειγμα του συναδέλφου του της Ουγγαρίας Τελέκυ, που λίγες μέρες νωρίτερα στη Βουδαπέστη είχε τινάξει τα μυαλά του, αδυνατώντας να παραδώσει την χώρα του στους εισβολείς.

Ο Αλέξανδρος Κορυζής απέκτησε τέσσερα παιδιά με τη σύζυγό του Ελισάβετ Τσιτσάρα, τα οποία αργότερα δώρισαν το πατρικό τους σπίτι στον Πόρο, προκειμένου να λειτουργήσει ως αρχαιολογικό μουσείο. Ο Δήμος Πόρου έχει τιμήσει τον Αλέξανδρο Κορυζή, δίνοντας το όνομά του και τοποθετώντας την προτομή του στην πλατεία επί της οποίας βρίσκεται το αρχαιολογικό μουσείο και δημοσιεύει σήμερα το παρόν Δελτίο Τύπου, ως ελάχιστη υπενθύμιση της ηρωικής του στάσης.

image

Ο Δήμος Πόρου συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται σε 5.000. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα. Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται στο κτήριο Συγγρού στις 25 & 26 Απριλίου 2018.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2298029099 (11:00-14:00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
• Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Οι Δήμοι Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για εκδηλώσεις που στοχεύουν στην άνοδο του αθλητικού επιπέδου και του αθλοτουρισμού της περιοχής τους, συνδιοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου «ΘΗΣΕΑΣ».

image

Το τουρνουά διεξάχθηκε από τις 11 έως τις 14 Απριλίου στα γήπεδα του Πόρου και του Γαλατά σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες, Κ-13, Κ-11 και Κ-9 με τη συμμετοχή 18 ομάδων και πάνω από 250 παιδιών από τον Πόρο και την Τροιζηνία, την Κεφαλλονιά, τη Σύρο, τα Καλύβια, τη Νέα Κηφισιά, το Περιστέρι, αλλά και από τη Βουλγαρία.

image

Η τελετή έναρξης, με την παρέλαση των ομάδων, δόθηκε στο γήπεδο του Πόρου στις 11 Απριλίου, όπου ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης καλωσόρισε τις ομάδες και τους συνοδούς τους και συνεχάρη τους πρωτεργάτες του τουρνουά, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου Κώστας Γκιών, για την άρτια διοργάνωση. Οι ομάδες, με τους λιλιπούτειους αθλητές τους, χάρισαν συναρπαστικούς αγώνες και απέσπασαν το απλόχερο χειροκροτήματα από τους θεατές. Όλοι οι αθλητές και οι συνοδοί γονείς έμειναν ενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση και από τη διαμονή στον Πόρο και τον Γαλατά. Το τουρνουά ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου στο γήπεδο του Γαλατά, με τον αποχαιρετισμό των συμμετεχόντων από τον Δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων Κώστα Καραγιάννη και τη διεξαγωγή των τελικών.

Εγκρίθηκε, με την υπ’ αριθμ. 33/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, η Μελέτη με τίτλο: «Βελτίωση Βατότητας Αγροτικής Οδού στις θέσεις Μιστρέτσι και Περγάρι στο Δήμο Πόρου», προϋπολογισμού 1.000.000€, την οποία συνέταξε το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Π.Ε. Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται επίσης να εγκριθεί η Μελέτη για την ασφαλτόστρωση των χωματοδρόμων στην περιοχή των Τσελεβινίων, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για την ανάθεση Μελέτης που θα αφορά στην προέκταση της ασφαλτόστρωσης και στο Καραπολίτι μέχρι το Μαυρόρεμα.

image

Το οδικό δίκτυο του ηπειρωτικού τμήματος του Δήμου Πόρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα χωματοδρόμων στην Αττική και η σημερινή δημοτική αρχή υλοποιεί την προεκλογική δέσμευσή της ότι θα φροντίσει για την ασφαλτόστρωσή του, κάτι που γίνεται σταδιακά εφικτό με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής σε μελετητικό, χρηματοδοτικό και υποστηρικτικό επίπεδο, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχεδιαζόμενου έργου.

Υπέροχο ήταν για μια ακόμα φορά το Πάσχα στον Πόρο. Η συνάντηση των τεσσάρων Επιταφίων στο λιμάνι και η καθιερωμένη δια θαλάσσης αποχώρηση του Επιταφίου με αλιευτικά σκάφη, η Ανάσταση στις πέντε εκκλησίες του νησιού και στο Λεμονοδάσος και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, άφησαν, όπως κάθε χρόνο, μοναδικές αναμνήσεις σε κατοίκους και επισκέπτες, ενώ τα εντυπωσιακά πλάνα από τον Πόρο έπαιξαν και πάλι στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών.

image

Επίσης, με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα, ο Δήμος Πόρου, όπως κάθε χρόνο, προσέφερε σε περισσότερες από 120 οικογένειες τρόφιμα αξίας 3.750€, τρόφιμα που προσφέρθηκαν από τοπικές επιχειρήσεις και τρόφιμα αξίας 800€ που προσφέρθηκαν από μέλη της δημοτικής αρχής. Ο Δήμος ευχαριστεί τις επιχειρήσεις Γλύκισμα, Βεσσαλά και Φούρνο Αγγελόπουλου, τις εθελόντριες που βοήθησαν στη συσκευασία και διανομή των ειδών, καθώς και τις οικογένειες Σοφιανού και Τζιώτη, που διέθεσαν σε μια ακόμα εκδήλωση τα καΐκια τους για την περιφορά των Επιταφίων.

image

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει για κρίσιμες πληροφορίες αναφορικά με (α) τα δρομολόγια του Πορθμείου Πόρου – Γαλατά, (β) τις ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις στην περιοχή της Σφαιρίας (λιμάνι) και (γ) την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Σφαιρία.

(α) Δρομολόγια πορθμείου Πόρου – Γαλατά

Τα δρομολόγια του πορθμείου εκτελούνται και πάλι ανά μισή ώρα και τα απογεύματα, με τα πρώτα δρομολόγια να είναι στις 06:30 από Γαλατά (Κυριακές και αργίες 07:00) και το τελευταίο δρομολόγιο στις 22:10 από Πόρο.

(β) Υπενθύμιση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων: η στάθμευση δικύκλων επιτρέπεται μόνο στους προκαθορισμένους χώρους).

• Στο πάρκιγκ της δημοτικής αγοράς απαγορεύεται η στάθμευση αυτοκινήτων από 8:00 έως 20:00 και επιτρέπεται μόνο η στάση μέχρι μισή ώρα με αναμμένα αλάρμ.
• Από το Σινεμά έως το Μουσείο απαγορεύεται σε όλους τους χώρους η στάθμευση αυτοκινήτων. Η στάθμευση δικύκλων επιτρέπεται μόνο στους χώρους με την σχετική σήμανση και τονίζεται ότι απαγορεύεται στην περιοχή της πλατείας Ηρώων. Επίσης, στο χώρο στάθμευσης της Δημοτικής Αγοράς προβλέπεται μόνο δυνατότητα στάσης μέχρι μισή ώρα, την οποία καλούνται να σεβαστούν οι οδηγοί για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων και των πελατών τους.
• Η διέλευση και φορτοεκφόρτωση φορτηγών και λοιπών βαρέων οχημάτων από κτ. Συγγρού έως πλ. Σολομωνίδη (Αγ. Ιωάννη), επιτρέπεται μόνο τις ώρες 06:30 – 10:00 και 15:00 – 18:00.
• Από την Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από 20:00 έως 00:30, όλων των οχημάτων (και δικύκλων εκτός ταξί, οχημάτων ΑΜΕΑ, βαν ξενοδοχείων και οχημάτων με άδεια διέλευσης), από το κτ. Συγγρού έως την πλ. Σολομωνίδη (Πούντα), ενώ, με Απόφαση Δημάρχου παρατάθηκε η ισχύς όλων των αδειών διέλευσης που είχαν χορηγηθεί για το 2016 και 2017. Επισημαίνεται ότι οι εξαιρέσεις δεν θα ισχύουν κατά τις ώρες της πομπής των Επιταφίων την Μ. Παρασκευή.

Ο Δήμος παρακαλεί όλους τους οδηγούς να σεβαστούν τις ρυθμίσεις, καθώς και την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο να διασφαλίσουν την τήρησή τους στους χώρους αρμοδιότητάς τους.

(γ) Αποκομιδή απορριμμάτων

Από την Μ. Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα θα εκτελούνται μεσημεριανό δρομολόγιο και μεταμεσονύκτιο δρομολόγιο απορριμματοφόρου για την απ’ ευθείας συλλογή των απορριμμάτων από τους «ατομικούς» κάδους των καταστημάτων εστίασης και παρακαλούμε τους καταστηματάρχες να απορρίπτουν τα απορρίμματά τους μόνο τις συγκεκριμένες ώρες απ’ ευθείας στα απορριμματοφόρα. (το ίδιο πρόγραμμα αποκομιδής θα ισχύσει στο εξής όλα τα τριήμερα, και από 1 Ιουνίου έως τέλη Σεπτεμβρίου κάθε μέρα).

Μετά από πέντε χρόνια κατά τα οποία οι εγκαταστάσεις της πλαζ Ασκελίου παρέμεναν ανενεργές, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει ο νέος Νόμος 4504/2017, προχώρησε στην παραχώρησή τους, ώστε να λειτουργήσουν και πάλι από φέτος το καλοκαίρι.

Η παραχώρηση έγινε με απευθείας ανάθεση στο ξενοδοχείο Αίγλη για ένα χρόνο έναντι 20.000€, καθώς προς το παρόν είναι νομικά αδύνατη η διενέργεια 5ετούς διαγωνισμού. Με βάση τις διατάξεις του ίδιου Νόμου, παραχωρήθηκαν επίσης και οι χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εστιατορίων στην περιοχή της Πέρλιας.

Οι εν λόγω παραχωρήσεις εγκρίθηκαν ήδη από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής, όπως είχαν εγκριθεί, μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Πόρου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, και για το 2017.

Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι, παρά τις ξεκάθαρες προβλέψεις του νέου Νόμου, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας και του τοπικού Λιμεναρχείου καταψήφισαν χωρίς κανένα νομικό έρεισμα όλες τις παραπάνω παραχωρήσεις, επιβεβαιώνοντας, χωρίς να έχουν πλέον καμία δικαιολογία, την αρνητική τους στάση έναντι του Πόρου και της τουριστικής του ανάπτυξης.

Τέλος, μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη για τον Πόρο είναι η έναρξη λειτουργίας από φέτος και της πλαζ Μοναστηρίου, καθώς, μετά τη χαμένη χρονιά του 2017 (εξαιτίας της καθυστέρησης που προκάλεσαν οι ενέργειες της αντιπολίτευσης και του Λιμεναρχείου που επίσης είχαν καταψηφίσει την πενταετή παραχώρησή της), η παραχωρησιούχος εταιρία Fiftyseven προετοιμάζει ήδη τη λειτουργία της από φέτος και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

image

Σε 30 μήνες φυλάκιση, χωρίς αναστολή, μετατρεπόμενη προς 10€ ανά ημέρα καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο εκδότης της εφημερίδας «Αντίλογος Πόρου/Γαλατά» και διαχειριστής του ιστότοπου mellon.gr, Βασίλης Λαζαρίδης, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, διά του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη και για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας τον Αύγουστο του 2016 με τίτλο «Νερό-Δηλητήριο πίνει ο Πόρος», ενώ η συκοφαντική δυσφήμιση αφορά στο ίδιο δημοσίευμα, καθώς επίσης και σε δημοσιεύματα του Αυγούστου και Οκτωβρίου 2016 με τίτλους «Παράνομοι μαγαζάτορες και ρουφιάνοι του Πόρου αγκαλίτσα», «Καθαρίστρια από τον Δήμο σου, όπως λέμε παπούτσι από τον τόπο σου Γιάννη Δημητριάδη;», «Με μαϊμού φωτογραφία πουλάει μούρη ο Γιάννης Δημητριάδης», «Καταχέριασε ο Δήμαρχος Πόρου τον Ανδρέα Καΐκα», «Ή άσχετοι είναι αυτοί της Δημοτικής Αρχής Πόρου ή πολύ μακάκες», «Καταπατητής ο Γιάννης Δημητριάδης», «Συμβούλιο της Επικρατείας: Καταπατητής ο Γιάννης Δημητριάδης», «Παίζει με την υγεία των Ποριωτών η Δημοτική Αρχή Πόρου;» κ.ά.

Η συγκεκριμένη καταδίκη του Βασίλη Λαζαρίδη είναι η δεύτερη το 2018 και τέταρτη από το 2011 για υποθέσεις που αφορούν στη συκοφαντική δυσφήμιση του Γιάννη Δημητριάδη.

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει τους επαγγελματίες του νησιού ότι η επίσημη δημοτική εφαρμογή για έξυπνες συσκευές είναι η “Visit Poros Island my Guide”, για τη λειτουργία της οποίας είναι υπεύθυνος το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Τάσος Φιακάς.

Ο Δήμος Πόρου και η ΕΤΑΠ παροτρύνουν τους επαγγελματίες να εγγράφουν τις επιχειρήσεις τους στην επίσημη δημοτική εφαρμογή, η οποία χρησιμοποιείται από την ΕΤΑΠ σε παρουσιάσεις και τουριστικές εκθέσεις και έχει πάνω από 5000 μοναδικούς χρήστες.

Οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή πλην του “Poros Island my Guide” δεν αποτελεί δημοτική εφαρμογή. Επίσης οποιοσδήποτε διαδικτυακός τόπος εκτός του www.poros.gr, συμπεριλαμβανομένου και του www.poros.com.gr, δεν αποτελεί επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πόρου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πόρου, κατόπιν των υπ’ αριθμ. 108/2018, 109/2018, 110/2018 και 111/2018 Αποφάσεών της, ανακοινώνει την έναρξη διαβούλευσης μίας εβδομάδας για τον καθορισμό ή μη ως παραχωρούμενων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πόρου που βρίσκονται μπροστά ακριβώς από τα καταστήματα: Clock (δύο όψεις), Απάγκιο 2, Έλενα και Primasera.

Κάθε πολίτης, Σύλλογος ή τοπική αρχή που θέλει να εκφράσει την άποψή του και ειδικά τυχόν αντίρρησή του σχετικά με τον καθορισμό των ανωτέρω χώρων ως παραχωρούμενων, καλείται να καταθέσει τις θέσεις του μέχρι τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimarhos@poros.gr

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου στις συνεδριάσεις του στις 19.1, 26.1, 9.2, 14.2, 28.2 και 16.3.2018 έλαβε τις ακόλουθες Αποφάσεις:

• Απόφαση 1/2018 (θέμα εκτός ημερησίας διάταξης): Εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Δήμου στην πρόσκληση του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με θέμα «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών».
• Απόφαση 2/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Μωρόπουλος, Μάνδηλας και Κουτουζή και η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή καταψήφισαν την πρόταση) η υπ’ αριθμ. 306/2017 Απόφαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου (Καθορισμός θέσεων ελλιμενισμού σκαφών από Σταυρό έως μάντρα Κ.Ε. Πόρος).
• Απόφαση 3/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για τον καθορισμό του Πολιούχου του Πόρου.
• Απόφαση 4/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός μελών Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών και Αξιολόγησης Προσφορών μίσθωσης ακινήτων έτους 2018.
• Απόφαση 5/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση όρων δημοπρασίας του καταστήματος Νο9 της Δημοτικής Αγοράς.
• Απόφαση 6/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα αίτημα δικαιωμάτων διέλευσης της COSMOTE Α.Ε. για την εγκατάσταση εντός των χώρων αρμοδιότητας του Δήμου ιδιωτικού/δημοσίου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
• Απόφαση 7/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ο δ.σ. της μειοψηφίας κ. Μάνδηλας ψήφισε ΛΕΥΚΟ, ενώ η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή δήλωσε ΠΑΡΟΥΣΑ) η διάθεση χρήσης χώρου της αυλής του Λυκείου στο Α’ Δημοτικό.
• Απόφαση 8/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή δήλωσε ΠΑΡΟΥΣΑ) το από 17.1.2018 πρακτικό της Επιτροπής Εξέτασης Αιτήσεων.
• Απόφαση 17/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό της κλήρωσης μελών Επιτροπών Διαγωνισμών Έργων, Μελετών και Παροχής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πόρου έτους 2018.
• Απόφαση 18/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Μωρόπουλος και Μητσιοπούλου και η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή καταψήφισαν την πρόταση) η υπ’ αριθμ. 20/2018 Απόφαση του του ΔΣ του ΔΛΤΠ (Π/Υ έτους 2018).
• Απόφαση 19/2017: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 19/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης Π/Υ 4ου τριμήνου 2017).
• Απόφαση 20/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 1/2018 Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (διάθεση σχολικών χώρων σε αθλητικά Σωματεία και δημότες).
• Αποφάσεις 21 και 22/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
• Απόφαση 23/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η διόρθωση/ορθή επανάληψη των υπ’ αριθμ. 181/2015 και 181/2016 Αποφάσεων ΔΣ περί καθορισμού τελών Ύδρευσης-Αποχέτευσης ετών 2016 και 2017, αντίστοιχα.
• Αποφάσεις 9, 24, 25 και 26/2018: Εγκρίθηκαν ομόφωνα αιτήματα χορήγησης προέγκρισης αδειών ίδρυσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
• Αποφάσεις 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 27 και 28/2018: Εγκρίθηκαν ομόφωνα αιτήματα χορήγησης παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
• Απόφαση 30/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (η δ.σ. της μειοψηφίας κ. Μητσιοπούλου καταψήφισε την πρόταση) το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης έτους 2018.
• Απόφαση 31/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 41/2018 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (1η υποχρεωτική αναμόρφωση Π/Υ Δήμου Πόρου έτους 2018).
• Απόφαση 32/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.
• Απόφαση 33/2018 (θέμα εκτός ημερησίας διάταξης): Εγκρίθηκε ομόφωνα η Μελέτη με τίτλο «Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδού στις θέσεις Μιστρέτσι και Περγάρι Δήμου Πόρου», προϋπολογισμού 1.000.000€ (με ΦΠΑ).
• Απόφαση 34/2018 (θέμα εκτός ημερησίας διάταξης): Εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη για την ενίσχυση απόρων δημοτών με τρόφιμα εν όψει των εορτών του Πάσχα.
• Απόφαση 35/2018 (θέμα εκτός ημερησίας διάταξης): Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 2/2018 Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (κατανομή ποσών για λειτουργικά έξοδα συντήρησης στις Σχολικές Επιτροπές).
• Απόφαση 36/2018 (θέμα εκτός ημερησίας διάταξης): Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018.
• Απόφαση 37/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων, Μωρόπουλος, Μητσιοπούλου, Μάνδηλας, Κουτουζή και η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή ψήφισαν ΛΕΥΚΟ) η υπ’ αριθμ. 22/2018 Απόφαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου (4η τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης Π/Υ 2017).
• Απόφαση 38/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 1/2018 Απόφαση της ΕΤΑΠ για καταβολή οδοιπορικών για συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ITB 2018” στο Βερολίνο και διατέθηκε η σχετική πίστωση.
• Απόφαση 39/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Σπυρίδων, Μωρόπουλος, Μητσιοπούλου, Μάνδηλας ψήφισαν ΛΕΥΚΟ, ενώ η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Μακρή καταψήφισε την πρόταση) η παράταση προθεσμίας του έργου «Διαμόρφωση parking Αγίου Στεφάνου».
• Απόφαση 40/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η Μελέτη και η διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια καυσίμων κίνησης, λιπαντικών και πετρελαίου θέρμανσης για ένα έτος».
• Απόφαση 41/2018: Καθορίστηκε ομόφωνα το πρόγραμμα εορτασμού των Εθνικών Επετείων.
• Απόφαση 42/2018: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ο δ.σ. της μειοψηφίας κ. Μάνδηλας καταψήφισε την πρόταση, οι δ.σ. της μειοψηφίας κ.κ. Μωρόπουλος και Κουτουζή ψήφισαν ΛΕΥΚΟ, ενώ ο δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Δόσκαρης δήλωσε ΠΑΡΩΝ) η υπ’ αριθμ. 46/2018 Απόφαση του ΔΣ του ΔΛΤ (1η υποχρεωτική αναμόρφωση Π/Υ έτους 2018).
• Απόφαση 43/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η διενέργεια διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή, επέκταση και συντήρηση τεχνικών απορροής ομβρίων στον Δήμο Πόρου», π/υ 300.000€ (με ΦΠΑ).
• Απόφαση 44/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα καταπολέμησης δάκου έτους 2018.
• Απόφαση 45/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
• Απόφαση 46/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η προμήθεια ειδών για την επιτυχή διεξαγωγή της αιμοδοσίας στις 21 και 22 Μαρτίου 2018.
• Απόφαση 47/2018: Εγκρίθηκε ομόφωνα η κατάσταση απόρων δημοτών και η προμήθεια ειδών διατροφής εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει για τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν, με έγκριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, στο κέντρο του Πόρου, λόγω των εορτασμών της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου:

• Την Κυριακή 25 Μαρτίου, από 07:00 έως 13:00, απαγόρευση κυκλοφορίας: όλων ανεξαιρέτως των τροχοφόρων από πιάτσα ταξί έως πλ. Σολομωνίδη.
• Την Κυριακή 25 Μαρτίου, από 07:00 έως 13:00, απαγόρευση κυκλοφορίας: όλων των τροχοφόρων πλην ταξί και οχημάτων ΑΜΕΑ από κτ. Συγγρού έως πιάτσα ταξί μόνον εφόσον δεν βρέχει.
• Την Κυριακή 25 Μαρτίου, από 11:00 έως 11:10, απαγόρευση κυκλοφορίας: όλων ανεξαιρέτως των τροχοφόρων από Γυμνάσιο έως πιάτσα ταξί.
• Από το Σάββατο 24 Μαρτίου και ώρα 18:00 έως την Κυριακή 25 Μαρτίου και ώρα 13:00, απαγόρευση στάθμευσης: κάθε είδους τροχοφόρων από πιάτσα ταξί έως πλ. Κορυζή πλην διαγραμμισμένων θέσεων Parking Δημοτικής Αγοράς.
• Το Σάββατο 24 Μαρτίου, από 19:15 έως 21:00 (λιτάνευση εικόνας Ι.Ν. Ευαγγελισμού), απαγόρευση κυκλοφορίας: όλων ανεξαιρέτως των τροχοφόρων από πιάτσα ταξί έως πλ. Σολομωνίδη.

Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς για τον σεβασμό των ανωτέρω ρυθμίσεων και ενημερώνουμε ότι παρανόμως σταθμευμένα οχήματα θα απομακρύνονται με γερανό, καθώς και ότι το Α.Τ. Πόρου θα βεβαιώνει πρόστιμα στους παραβάτες.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι ίδιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν στο εξής σε όλες τις εθνικές εορτές.

image

Όπως κάθε χρόνο, ο Πόρος, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου και με αμέτρητες επιλογές για διαμονή, εστίαση και απόλαυση του φυσικού και πολιτιστικού του περιβάλλοντος, είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους πιστούς και τους νέους επισκέπτες του για τις διακοπές του Πάσχα και την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Η συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία Ηρώων, η πλωτή περιφορά τους στο κανάλι του λιμανιού και η Ανάσταση στις πέντε εκκλησίες του νησιού, αλλά και στο Λεμονοδάσος δυο ώρες νωρίτερα, εγγυόνται ότι και το 2018 το Πάσχα στον Πόρο θα είναι μια μοναδική εμπειρία!

Δείτε: Επιτάφιος Πόρος 2017

Με Απόφασή του στις 19.3.2018, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ανέθεσε νέες αρμοδιότητες στις ακόλουθες γυναίκες συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου:

1. Στην Ελένη Κανατσίδη, τις αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού που αφορούν στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
2. Στη Νάγια Κοράλλη, τις αρμοδιότητες του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που αφορούν στον Τομέα Περιβάλλοντος.
3. Στην Κατερίνα Μπήτρου-Ροΐδη, τις αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού που αφορούν στις δύο νέες κοινωνικές δομές του Δήμου «Κοινωνικό Φαρμακείο» και «Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Στο πλαίσιο της φιλοδοξίας να εγκαινιαστεί ένας νέος τύπος επικοινωνίας με τους επαγγελματίες του νησιού, ώστε να υπάρξει γόνιμος διάλογος και ενημέρωση σχετικά με τη στρατηγική ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος του Πόρου, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Πόρου διοργανώνει την Παρασκευή 16 Μαρτίου και ώρα 15:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού, συγκέντρωση ενημέρωσης των επαγγελματιών του νησιού για τα πεπραγμένα του 2017 και τον σχεδιασμό του 2018, με ιδιαίτερη αναφορά στις επιμέρους δράσεις και τα αθλητικά-πολιτιστικά γεγονότα που θα προσελκύσουν επισκέπτες.

Η παρουσίαση απευθύνεται στους επαγγελματίες της διαμονής, της εστίασης, του εμπορίου τουριστικών ειδών και των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα θέματα αυτά πολίτη.

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο Προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου έτους 2018.

Δείτε την Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, την έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο και την επικύρωσή της από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

O Δήμος Πόρου συμμετέχει, μέσω της Περιφέρειας Αττικής, στη διεθνή έκθεση Moscow International Travel & Tourism Exhibition που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου στη Μόσχα.

Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική διεθνή έκθεση στην οποία προβάλλεται φέτος ο Πόρος, μετά την ITB του Βερολίνου πριν λίγες μέρες.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το έντυπο υλικό που απέστειλε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου μας στο περίπτερο του ΕΟΤ και στο stand της Περιφέρειας Αττικής.

image

Ο Δήμος Πόρου και το Λύκειο Πόρου διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 18:00 ενημερωτική ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων». Την ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει η κ. Βέρα Αισώπου, κοινωνιολόγος και στέλεχος του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού και είναι ανοιχτή για το κοινό.